Sebaj, én megveszem újonnan, tehát nem fogok ezen morgolódni, pusztán az érdekelt, hogy csak nálam van-e ez becsípődve, vagy mást is furán érint hasonlókat látni. Főleg azért, mert pl egy Extreme Audionál viszonylag könnyű a 10%-os törzsvásárlói kártyát megkapni, amivel meg már bárki ott van.. Szóval, bár szép a listaár, de nem szentírás. Ha emellett még hitelkártyával is vásárol az ember, onnan is jöhet vissza 1-4%. Edigitalban 7%. Nem kezdem felsorolni a lehetőségeket, csak nyilván érdemes ezeket is beleszámolni - hogy ne a nettó áras vállalkozós frázist puffogtassam.
Az idő eldönti, lesz-e vevő
(Az Oppo őrület tényleg vicc. Emlékszem, mikor a PM-2 fejhallgatóm, meg a HA-1 erősítőm 1 évesen fél áron alig tudtam eladni.. De tényleg nagyon sokáig árultam, pedig nem volt egy tömegtermék, amiből millió volt a piacra öntve. Hát, várni kellett volna
Aszpirin írta: ↑2021.02.22., hétf. 22:53Nem csak neked tűnt fel, de te is megválaszoltad: minden anyit ér, amennyit adnak érte.
A "max az új ár 2/3-a" talán a nettó árban gondolkodásból jön, nem? Aki tisztességes végfelhasználóként bruttó árat fizetett érte, az miért kellene rögtön a nettó ár alatt gondolkodjon? Arról nem is szólva, hogy pl. 10 éve 100ezer forint az kb annyi, mint most 140ezer forint, és mindez csak a forint inflációját nézve...
Szóval, ha valaki el tudja adni annyiért, amennyit kér érte (és az eredeti számla is jár mellé), akkor win-win, nem?
A legérdekesebb, amikor messze a beszerzési ár felett árulnak valamit, pl. Oppo 203 v. 205 (tudom, hogy mennyiért vettem anno a 203-ast vadiújan, ÁFA-val, és tudom, hogy ma jóval drágábban el tudnám adni, használtan, mert látom, hogy itt mennyiért kelnek el... erről aszól a kereslet/kínálat).