Milyen dobozaid vannak?
Önmagában mi a gond, vagy mit hiányolsz, amikor "csak" a Suprampliról hajtod?
Az egy elég jó elektronika.

Az általad felvázolt, két integrált erősítős hajtást nem látom célravezetőnek.

Milyen dobozaid vannak?
ETALON SUPRAMPLI: A közép magas tartományt erősítené
Kobuc írta: ↑2021.01.18., hétf. 12:03Sziasztok! Segítő ötleteket várok. Adott 1 db cd játszó 2 db erősítő és egy pár kettős erősítésre alkalmas hangfal. Az egyik erősítőm kihasználatlan. Ezért arra gondoltam, hogy kísérletképpen kiveszem a hangfal jumper lemezkéit és a mélytartományt az egyik, a közép-magas hangszórókat pedig a másik erősítőre kapcsolom. Ez idáig rendben is van. A forrásul szolgáló cd játszó rendszerbe iktatása viszont fejtörést okoz. Attól tartok ha a lejátszóm egyetlen rca kimenetét egy y kábellel az erősítők rca bemeneteire csatlakoztatom bajt csinálok, mert összezárom az erősítők bemeneteit. Vagy mégis jó ez a megoldás és összeköthetem így a rendszert?
Én inkább másként közelíteném meg a kérdést: ha két különböző integrált erősítőről van szó (azért gondolom ezt, mert ha nem így lenne, akkor az előerősítő "megoldaná" a kérdést), akkor hogyan szeretnéd szabályozni a hangerőt? Külön-külön a két erősítőn?Kobuc írta: ↑2021.01.18., hétf. 12:03Sziasztok! Segítő ötleteket várok. Adott 1 db cd játszó 2 db erősítő és egy pár kettős erősítésre alkalmas hangfal. Az egyik erősítőm kihasználatlan. Ezért arra gondoltam, hogy kísérletképpen kiveszem a hangfal jumper lemezkéit és a mélytartományt az egyik, a közép-magas hangszórókat pedig a másik erősítőre kapcsolom. Ez idáig rendben is van. A forrásul szolgáló cd játszó rendszerbe iktatása viszont fejtörést okoz. Attól tartok ha a lejátszóm egyetlen rca kimenetét egy y kábellel az erősítők rca bemeneteire csatlakoztatom bajt csinálok, mert összezárom az erősítők bemeneteit. Vagy mégis jó ez a megoldás és összeköthetem így a rendszert?
A hozzászólást áthelyeztem ide, a helyére. Kérlek ilyen általános hifis témáknak a jövőben ne nyiss külön topikot, főleg ne az adásvétel alfórumba.
Köszi. Jó írás. Bár nekem kissé száraz.zoli73 írta: ↑2021.01.15., pén. 16:43Itt egy jó írás a témában: https://audioworld.blog.hu/2020/08/24/m ... ing_faktorAlex_Aston írta: ↑2021.01.15., pén. 15:38Hogy on is legyen.
A damping faktor mekkora jelentőségű, vagy mennyire van összefüggésben ténylegesen a hanggal? Amennyire én tudom, a csillapításban van szerepe, hogy ne lebegjen feleslegesen a membrán, főleg a basszusoknál.
Hallani ténylegesen mennyire lehet, ha papíron jó az értéke?
A PM16 160-as értékkel rendelkezik, a PM68 150-el, tehát elvileg elég kicsi a különbség. Mégis hallani lehetett ez esetben, ha nem is hatalmas, de azért észre vehetően a basszusoknál, hogy kevésbé "dübög". Vagy nem csak ezen tulajdonsag miatt volt?
Amúgy ezen a blog-on találhatsz még nagyon sok jó bejegyzést.
Az Onkyo- t nem ismerem, viszont Pio 607 R - em volt. Nagyon jó, gyors, dinamikus hang volt annyiért. Az is mosfetes volt, mint az 505 R. Meg kell fülelni.
Itt egy jó írás a témában: https://audioworld.blog.hu/2020/08/24/m ... ing_faktorAlex_Aston írta: ↑2021.01.15., pén. 15:38Hogy on is legyen.
A damping faktor mekkora jelentőségű, vagy mennyire van összefüggésben ténylegesen a hanggal? Amennyire én tudom, a csillapításban van szerepe, hogy ne lebegjen feleslegesen a membrán, főleg a basszusoknál.
Hallani ténylegesen mennyire lehet, ha papíron jó az értéke?
A PM16 160-as értékkel rendelkezik, a PM68 150-el, tehát elvileg elég kicsi a különbség. Mégis hallani lehetett ez esetben, ha nem is hatalmas, de azért észre vehetően a basszusoknál, hogy kevésbé "dübög". Vagy nem csak ezen tulajdonsag miatt volt?
Bocs már, hogy közbe szólok. Ha egy adott márkát kedvelsz az egy dolog, de az meg már egy másik hogy itt "házalsz" az eladó cuccoddal.
Túl nagy különbség nem lehet a két erősítő között. Meg kell hallgatni.
Hát nem ennyire lineáris ok-okozati összefüggés.Alex_Aston írta: ↑2021.01.14., csüt. 19:51A kettő összefügg. Vagy nem?sutemenyx írta: ↑2021.01.14., csüt. 19:30Valoban nem egy kategoria, de nem az ára miatt.Alex_Aston írta: ↑2021.01.14., csüt. 18:42
Hát nem tudom. Én 2x annyiba kerülő dolgokat nem szoktam egymáshoz hasonlítani, mert nem egy kategóriák általában.
A kettő összefügg. Vagy nem?sutemenyx írta: ↑2021.01.14., csüt. 19:30Valoban nem egy kategoria, de nem az ára miatt.Alex_Aston írta: ↑2021.01.14., csüt. 18:42Hát nem tudom. Én 2x annyiba kerülő dolgokat nem szoktam egymáshoz hasonlítani, mert nem egy kategóriák általában.
Valoban nem egy kategoria, de nem az ára miatt.Alex_Aston írta: ↑2021.01.14., csüt. 18:42Hát nem tudom. Én 2x annyiba kerülő dolgokat nem szoktam egymáshoz hasonlítani, mert nem egy kategóriák általában.
Hát nem tudom. Én 2x annyiba kerülő dolgokat nem szoktam egymáshoz hasonlítani, mert nem egy kategóriák általában.
Én látom. Csak nem mindegy, hogy mivel. A D700 a Tannoy kb 2. legnehezebben hajtható hangfala. Ők nem spórolnak a membránanyag tömegével sem, ráadásul az a doboz 2.5utas. 400Hz-től lefelè elkezd lekúszni az impedanciaja 2-3ohmig.Alex_Aston írta: ↑2021.01.14., csüt. 17:32Nem látod az összefüggést aközött, hogyha valami 2x annyiba kerül, akkor nem kell azon csodálkozni, ha esteleg jobb?sutemenyx írta: ↑2021.01.14., csüt. 16:54És?Alex_Aston írta: ↑2021.01.14., csüt. 16:40
Ez még nem derült ki.![]()
Egyébként meg, ahogy látom, ez a "tömeg gyártott" csöves erősítő 2x annyiba került új korában, mint egy PM14 Marantz.![]()
![]()
https://audio-database.com/COPLAND/amp/cta401-e.html
https://audio-database.com/MARANTZ/amp/pm-14-e.html