Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Altec
Re: Altec
Soha nem láttam! Próbáltam kicsit utánanézni, de nem találtam, hogy mikori, illetve, hogy milyen hangszóró volt benne.
Montereyben nem volt Mantaray! No, kedves Altec-hívők, ezt nektek értenetek kell! :)
- Csatolmányok
-
- Monterey.jpg (98.84 KiB) Megtekintve 3350 alkalommal
Ach, tényleg, köszi! Jó, hogy valaki meg is nézi! :)
Altec-hirdetés, nem tudom, hányból:
- Csatolmányok
-
- latec-hirdetés.jpg (241.11 KiB) Megtekintve 3244 alkalommal
Altec-kel kever a Beatles. 612-es szekrény, benne 605B - az egyik tudor szerint.
- Csatolmányok
-
- beatles.jpg (44.77 KiB) Megtekintve 3238 alkalommal
Evolúció. És még nem volt vége.
- Csatolmányok
-
- evolucio.jpg (84.15 KiB) Megtekintve 3211 alkalommal
Az emberek többésge alighanem a nőt ismerné föl ezen a képen. Nekem fogalmam sem volt, hogy ki ő, de beírom ide: Morgan James amerikai énekes, dalszerző, színész. 41 éves egyébként. Mellette a doboz idősebb nála, na azt persze rögtön felismertem.
- Csatolmányok
-
- Morgan James.jpg (123.6 KiB) Megtekintve 3232 alkalommal
- hzola
- Nincs visszaút

- Értékelés: 82
Ez nagyon brutál, rákerestem, vannak képek az építéséről. (mindenki megtalálja ezeket akit érdekel a dolog, gondoltam azért megosztom)
itt:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 4b137063cf
Itt meg egy bejegyzés olvasható egy úrtól aki dolgozott a gyárba ahol összerakták big BERTHA-t:
https://www.audioasylum.com/cgi/t.mpl?f=hug&m=156306
itt:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 4b137063cf
Itt meg egy bejegyzés olvasható egy úrtól aki dolgozott a gyárba ahol összerakták big BERTHA-t:
https://www.audioasylum.com/cgi/t.mpl?f=hug&m=156306
bandi100 írta: ↑2020.12.14., hétf. 09:24Egy Facebook-oldalon olvastam, hogy még egyben van a Big Bertha, a világ legnagyobb Altec-kombinációja. A képen nem látni, hogy mekkora ez a 8 darab Altec A4-es és számos nagy tölcsérből összeállított hangcsillár, amely az amerikai Lexington városbéli Rupp Arena tetejéről volt belógatva sokáig, hangosításként. Az A4-esek, amiket középen láttok, 2,76 magasak, az egész Big Bertha kábé közel 7 méter magas, mint egy jókora családi ház. Négy éve, a Rupp Arena felújításakor a Big Berthát leszerelték és meghirdették eladásra. Egy környékbeli háziorvos, az egyébként Altec-gyűjtő Brad Mallory vette meg. Annak idején olvastam az árat, de már nem emlékszem rá. Mindenesetre úgy tetszett, ha szétszereli Berthát és elemenként kiárusítja, vaskos nyereségre tehet szert. Ám a friss hírek szerint megőrizte egyben.
Analóg:Garrad 401
Kar1:Rabco SL-8E+EMT-TSD15
Kar2:FR 24 mkII+Ortofon SL 15 mkII/SUPEX 900 super plus E (MALFOX)
Rádió:Fisher FM-200-B
Digi1:TJ. v-fet Philips demo CD 100
Digi2:Human Audio Libretto
Erősítő:Sutemenyx Hybrid végfok
Hangsugárzó:JBL 4344
Kábelek:Human Audio, Luxor
Kar1:Rabco SL-8E+EMT-TSD15
Kar2:FR 24 mkII+Ortofon SL 15 mkII/SUPEX 900 super plus E (MALFOX)
Rádió:Fisher FM-200-B
Digi1:TJ. v-fet Philips demo CD 100
Digi2:Human Audio Libretto
Erősítő:Sutemenyx Hybrid végfok
Hangsugárzó:JBL 4344
Kábelek:Human Audio, Luxor
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2779
bandi100 írta: ↑2020.12.15., kedd 18:31Megbocsátom Tunermannak a pikírtkedést. De csak azért, mert olyan kurva jó hangváltót csinált, hogy eszméletlen. Meglehet persze, ez is csak egy elhamarkodott vélemény, ami miatt a jövőben nem győzök majd magyarázkodni.
Egyelőre minden barátomnak az Altec-mennyországában azt tudom ajánlani, hogy cserélje ki a gyári váltót egy egyszerű, nagyon jó minőségű alkatrészekből épített váltóra. Nem olcsó, de az Altecek egyre növekvő árával összevetve nem egetverő kiadás.
Az Altec gyári váltók nem rosszak, de lehetnének jobbak is. Hogy maga a gyár miért nem csinált jobb váltókat, arról csak találgatni tudok. Az egyik, hogy a nagy versenyben megdrágította volna a termékeket, de ezt tulajdonképpen nem hiszem: a hangszórók is drágák, és abba beletettek apait, anyait. A másik ötletem, hogy a hangosításhoz valószínűleg nem szabad elsőrendű váltót használni, hiszen ha a bömbölő mélyet túlságosan "lassan" engedi le a váltó, a nagy jel károsítani fogja a magasat. Otthoni hifizésnél ez nem szempont (hiszen tized-vattokkal is hangos már a zene) így lehetséges egyszerűbb, elsőrendű váltó használata.
Maximálisan egyetértek! Én is jelenleg elsőrendűre tértem át és két utasra (JBL 2226+TAD4002) próbából és így fog maradni már érzem. A kevesebb néha több!
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Megbocsátom Tunermannak a pikírtkedést. De csak azért, mert olyan kurv@ jó hangváltót csinált, hogy eszméletlen. Meglehet persze, ez is csak egy elhamarkodott vélemény, ami miatt a jövőben nem győzök majd magyarázkodni.
Egyelőre minden barátomnak az Altec-mennyországában azt tudom ajánlani, hogy cserélje ki a gyári váltót egy egyszerű, nagyon jó minőségű alkatrészekből épített váltóra. Nem olcsó, de az Altecek egyre növekvő árával összevetve nem egetverő kiadás.
Az Altec gyári váltók nem rosszak, de lehetnének jobbak is. Hogy maga a gyár miért nem csinált jobb váltókat, arról csak találgatni tudok. Az egyik, hogy a nagy versenyben megdrágította volna a termékeket, de ezt tulajdonképpen nem hiszem: a hangszórók is drágák, és abba beletettek apait, anyait. A másik ötletem, hogy a hangosításhoz valószínűleg nem szabad elsőrendű váltót használni, hiszen ha a bömbölő mélyet túlságosan "lassan" engedi le a váltó, a nagy jel károsítani fogja a magasat. Otthoni hifizésnél ez nem szempont (hiszen tized-vattokkal is hangos már a zene) így lehetséges egyszerűbb, elsőrendű váltó használata.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3001
Egy közeli fotó az Altec VOTT A5 tetejének a hátsó fertályára telepített DIY crossover-ről. A kép felső részére belóg a 288C/1005 kombó alaplemeze alá beszuszakolt - éppen leereszteni készülő - biciklibelső gumi
A bejáratás utáni hangzásról majd a tulajdonos ad tájékoztatást, habár tudni kell róla, hogy igencsak elhamarkodottan szokott véleményt mondani, amit később nem győz kimagyarázni
TJ.
A bejáratás utáni hangzásról majd a tulajdonos ad tájékoztatást, habár tudni kell róla, hogy igencsak elhamarkodottan szokott véleményt mondani, amit később nem győz kimagyarázni
TJ.
- Csatolmányok
-
- Altec_VOTT_A5_crossover_3.jpg (1008.83 KiB) Megtekintve 3117 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Egy Facebook-oldalon olvastam, hogy még egyben van a Big Bertha, a világ legnagyobb Altec-kombinációja. A képen nem látni, hogy mekkora ez a 8 darab Altec A4-es és számos nagy tölcsérből összeállított hangcsillár, amely az amerikai Lexington városbéli Rupp Arena tetejéről volt belógatva sokáig, hangosításként. Az A4-esek, amiket középen láttok, 2,76 magasak, az egész Big Bertha kábé közel 7 méter magas, mint egy jókora családi ház. Négy éve, a Rupp Arena felújításakor a Big Berthát leszerelték és meghirdették eladásra. Egy környékbeli háziorvos, az egyébként Altec-gyűjtő Brad Mallory vette meg. Annak idején olvastam az árat, de már nem emlékszem rá. Mindenesetre úgy tetszett, ha szétszereli Berthát és elemenként kiárusítja, vaskos nyereségre tehet szert. Ám a friss hírek szerint megőrizte egyben.
- Csatolmányok
-
- big-bertha.jpg (281.52 KiB) Megtekintve 3113 alkalommal
-
- Mallory.jpg (91.7 KiB) Megtekintve 3113 alkalommal
Ez még nem a végleges állapot, természetesen került bele merevítés!
Meg még lakkozás, stb. Majd teszek fel képeket a végleges állapotról is.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- Tctronic
- Beköltözött

Jól néz ki nagyon! Én még középre lehet berakattam volna egy-egy merevítést, de ez már inkább csak ilyen tudatalatti hülyeség. El is elgondolkodtam, mert az enyémek is elég csúnyácskák, megérdemelnének valami hasonló feleség barát kivitelt.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Jól látod, semmi sem párhuzamos! :)Tctronic írta: ↑2020.12.10., csüt. 18:32Jól látom hogy az előlap és hátlap nem párhuzamos? Vagy csak a fotó csal?marconi írta: ↑2020.12.10., csüt. 17:19Én is bejelentkezem már a meglódult topicba. Nekem egy pár Altec 604-8G -m van, egyelőre még gyári váltóval, ami évekig egy kicsit kicsi és ideiglenes kb tákolmány dobozban szólt meglepően jól. (azért rétegelt lemezből volt mondjuk) Ősszel eljött az idő és terveztem hozzájuk egy remélhetőleg ideális dobozt amit Fakopáncs fórumtárs készítget. Izgatottan várom hogy kézhez kapjam őket, így néztek ki 1-2 hete:
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- Tctronic
- Beköltözött

Jól látom hogy az előlap és hátlap nem párhuzamos? Vagy csak a fotó csal?marconi írta: ↑2020.12.10., csüt. 17:19Én is bejelentkezem már a meglódult topicba. Nekem egy pár Altec 604-8G -m van, egyelőre még gyári váltóval, ami évekig egy kicsit kicsi és ideiglenes kb tákolmány dobozban szólt meglepően jól. (azért rétegelt lemezből volt mondjuk) Ősszel eljött az idő és terveztem hozzájuk egy remélhetőleg ideális dobozt amit Fakopáncs fórumtárs készítget. Izgatottan várom hogy kézhez kapjam őket, így néztek ki 1-2 hete:
Fú, apám, ez nagyon klasszul néz ki.
Én is bejelentkezem már a meglódult topicba. Nekem egy pár Altec 604-8G -m van, egyelőre még gyári váltóval, ami évekig egy kicsit kicsi és ideiglenes kb tákolmány dobozban szólt meglepően jól. (azért rétegelt lemezből volt mondjuk) Ősszel eljött az idő és terveztem hozzájuk egy remélhetőleg ideális dobozt amit Fakopáncs fórumtárs készítget. Izgatottan várom hogy kézhez kapjam őket, így néztek ki 1-2 hete:
- Tctronic
- Beköltözött

Profi cucc.
- tunerman
- V.I.P.

A váltó a doboz tetejére kerül egyenlőre, a közép/magas egy Intact Audio 20 step-es autoformeren keresztül zenél.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Tctronic
- Beköltözött

Üdv.Megkérdezhetem, hogy a hangváltó hova kerül majd. A dobozba, dobozra, esetleg padlóra? A tekerős "kapcsoló" L-pad lenne?
- tunerman
- V.I.P.

A szürkére festett, bükk rétegelt falapok 3 pontos feltámasztást kaptak, M6-os zárt (király) anyákkal. A nagy súlyú WAX Jantzen tekercs rőgzítési pontja egyben az egyik láb is
TJ.
TJ.
- Csatolmányok
-
- Altec_VOTT_A5_DIY_crossover_2.jpg (887.06 KiB) Megtekintve 2549 alkalommal
DIY crossover for Altec A5 VOTT by Jenő Takács. Azért írom angolul, hogy külföldi fórumozók is könnyen megtalálják, ha épp valami ilyesmit keresnek. Magyarán pedig: elkészült a hangváltó az A5 VOTT-hoz. Még nincs nálam. Holnap nagy zenélés lesz.
- Csatolmányok
-
- IMG_2153.JPG (303.34 KiB) Megtekintve 2499 alkalommal