Nekem már a sokadik diracos cuccom van ,de a fáradtságot sem vettem most, hogy diraccal bemérjem a lexicont
Viszont csak érdekeség képpen a marantzokat mindig audyssey-el hallgattam,anélkül szar volt..

Cseneles írta: ↑2021.01.04., hétf. 16:45Dirac Live for Emotiva. Szerintem az első verzió bár ezt a prociban állítod az Input menu alatt nem a Diracban. Nekem is XMC1 Gen2 van.R.G. írta: ↑2021.01.04., hétf. 16:24azt is nézzük meg melyik verzió! mert a régebbiekben nincs annyi beállítás mint az újaknál. szerintem ezt fontos lenne tisztázni ki melyikről beszél :):)Cseneles írta: ↑2021.01.04., hétf. 16:12
Szeva!
Nálam igaz emotiváról van szó..lehet állítani ,hogy Auto vagy Direct módban legyen stereo vagy többcsatornás módban. Ha Auton hagyom ami alap beállítás ugyan azt tapasztaltam mint te viszont ha Directre rakom a proci menu-ében a diracon belül akkor parádés amit művel.

Dirac Live for Emotiva. Szerintem az első verzió bár ezt a procibal állítod az Input menu alatt nem a Diracban.R.G. írta: ↑2021.01.04., hétf. 16:24azt is nézzük meg melyik verzió! mert a régebbiekben nincs annyi beállítás mint az újaknál. szerintem ezt fontos lenne tisztázni ki melyikről beszél :):)Cseneles írta: ↑2021.01.04., hétf. 16:12motorgyilkos írta: ↑2021.01.04., hétf. 15:38Tegnap meregettem megint, probalkoztam a dirac al dulore jutni. Csinaltam egy enyhen lejto target curve t majd zenevel kiprobaltam velemenyem valtozatlan. A melyeket szepen rendbe rakja peldasan szol, viszont a kozep magas szekcioban tompa es unalmas, nincsenek meg a reszletek. Behivtam a paromat egy vak ful tesztre, nem mintha tudna mirol is van szocsak szimplan ugyanazt a szamot maghallgatattam vele dirac al meg annelkul. O mint laikus szinte ugyanazt fogalmazta meg amit en is. Igy nalam a dirac vs alap 0-2. Leszarom a mernokoket akik biztos okosabbak nalam, de itt az en szobamban az en rendszeremen egy tompa szar lesz jo terrel meg melyekkel. Ami erdekes hogy rew el ra ellenoriztem es hozza azt a gorbet amit beallitasz viszont a hypexben beallitott hasonlo gorbe sokkal reszletgazdagabb marad nem olyan mintha letakarnam pokroccal a kozepet meg a magasat.
Szeva!
Nálam igaz emotiváról van szó..lehet állítani ,hogy Auto vagy Direct módban legyen stereo vagy többcsatornás módban. Ha Auton hagyom ami alap beállítás ugyan azt tapasztaltam mint te viszont ha Directre rakom a proci menu-ében a diracon belül akkor parádés amit művel.

a görbe alapján nekem is lentebb húzza, de az én hangsugárzóimnál nem tapasztalok ilyen esést csökkenéstmotorgyilkos írta: ↑2021.01.04., hétf. 15:38Tegnap meregettem megint, probalkoztam a dirac al dulore jutni. Csinaltam egy enyhen lejto target curve t majd zenevel kiprobaltam velemenyem valtozatlan. A melyeket szepen rendbe rakja peldasan szol, viszont a kozep magas szekcioban tompa es unalmas, nincsenek meg a reszletek. Behivtam a paromat egy vak ful tesztre, nem mintha tudna mirol is van szocsak szimplan ugyanazt a szamot maghallgatattam vele dirac al meg annelkul. O mint laikus szinte ugyanazt fogalmazta meg amit en is. Igy nalam a dirac vs alap 0-2. Leszarom a mernokoket akik biztos okosabbak nalam, de itt az en szobamban az en rendszeremen egy tompa szar lesz jo terrel meg melyekkel. Ami erdekes hogy rew el ra ellenoriztem es hozza azt a gorbet amit beallitasz viszont a hypexben beallitott hasonlo gorbe sokkal reszletgazdagabb marad nem olyan mintha letakarnam pokroccal a kozepet meg a magasat.

azt is nézzük meg melyik verzió! mert a régebbiekben nincs annyi beállítás mint az újaknál. szerintem ezt fontos lenne tisztázni ki melyikről beszél :):)Cseneles írta: ↑2021.01.04., hétf. 16:12motorgyilkos írta: ↑2021.01.04., hétf. 15:38Tegnap meregettem megint, probalkoztam a dirac al dulore jutni. Csinaltam egy enyhen lejto target curve t majd zenevel kiprobaltam velemenyem valtozatlan. A melyeket szepen rendbe rakja peldasan szol, viszont a kozep magas szekcioban tompa es unalmas, nincsenek meg a reszletek. Behivtam a paromat egy vak ful tesztre, nem mintha tudna mirol is van szocsak szimplan ugyanazt a szamot maghallgatattam vele dirac al meg annelkul. O mint laikus szinte ugyanazt fogalmazta meg amit en is. Igy nalam a dirac vs alap 0-2. Leszarom a mernokoket akik biztos okosabbak nalam, de itt az en szobamban az en rendszeremen egy tompa szar lesz jo terrel meg melyekkel. Ami erdekes hogy rew el ra ellenoriztem es hozza azt a gorbet amit beallitasz viszont a hypexben beallitott hasonlo gorbe sokkal reszletgazdagabb marad nem olyan mintha letakarnam pokroccal a kozepet meg a magasat.
Szeva!

motorgyilkos írta: ↑2021.01.04., hétf. 15:38Tegnap meregettem megint, probalkoztam a dirac al dulore jutni. Csinaltam egy enyhen lejto target curve t majd zenevel kiprobaltam velemenyem valtozatlan. A melyeket szepen rendbe rakja peldasan szol, viszont a kozep magas szekcioban tompa es unalmas, nincsenek meg a reszletek. Behivtam a paromat egy vak ful tesztre, nem mintha tudna mirol is van szocsak szimplan ugyanazt a szamot maghallgatattam vele dirac al meg annelkul. O mint laikus szinte ugyanazt fogalmazta meg amit en is. Igy nalam a dirac vs alap 0-2. Leszarom a mernokoket akik biztos okosabbak nalam, de itt az en szobamban az en rendszeremen egy tompa szar lesz jo terrel meg melyekkel. Ami erdekes hogy rew el ra ellenoriztem es hozza azt a gorbet amit beallitasz viszont a hypexben beallitott hasonlo gorbe sokkal reszletgazdagabb marad nem olyan mintha letakarnam pokroccal a kozepet meg a magasat.

Próbáldd ki úgy, hogy limitálod 200-300hz-ig a korrekciót.

Az jutott eszembe, hogy a cikkek alapján ez a rendszer is csak a front hangfalakat méri fel speciálisan, a hátsókkal mintha nem foglalkozna. Ezek szerint a surroundok nem annyira fontosak.denesdr írta: ↑2021.01.04., hétf. 08:15Itt egy kis olvasnivaló a témához, talán hasznos lehet:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... t-eq.6799/
No, bár én személy szerint nem használtam még ezt a Room Perfect korrekciót, de lehet, hogy tényleg ez a legjobb megoldás idáig "szobakorrekció" gyanánt, ha megtartja a hangfalak átvitelét (azért valószínüleg nem teljesen).Quetz írta: ↑2021.01.03., vas. 13:26A Steinway Lyngdorf saját bemérő rendszere. Úgy reklámozzák, mint a legjobb szobakorrekciós rendszer, jobb mint a Dirac és a Trinnov is. Ezt arra alapozzák, hogy megtartja a hangfalak saját hangzását, mert nem target curve-höz igazít.R.G. írta: ↑2021.01.03., vas. 00:30Mi az a RoomPerfect szobakorrekciós szoftver?
https://www.avforums.com/articles/what- ... ware.18314
Én nem ismerem a működési mechanizmusát/algoritmust, szóval erősen teoretikus amit innentől írok, de szerintem olyan nincs, hogy ne legyen target curve. Amit el tudok képzelni, hogy ideális esetben ismert a hangfal süketszobai frekvencia menete és azt használják target curve-nek, ha pedig nem ismert, akkor csinálnak egy full range sweepet és olyan kicsit időszeletben vizsgáljak, hogy azzal kiszűrik a reflekciókat, azaz kvázi süketszobai átmenetet kapnak célgörbének.

Remélem ez lesz az új irány.motorgyilkos írta: ↑2021.01.02., szomb. 23:25Mindegy lesz@rom rendeltem egy ilyet: https://eu.jvc.com/audio/home-theater/XP-EXT1/
A cuccaimat meg felgyujtom...
Nem csak állítólag jó, hanem valóban az. A legmegfelelőbb szó a hangzására, a tiszta. Lehet a saját hangsugárzói is sokat hozzátesznek ehhez, de valahogy más mint a többi, nagyon-nagyon élvezetes hallgatni. Főleg, ha a hangerő fel van jól csavarva(ugye Hiccusz?Fish írta: ↑2021.01.03., vas. 16:24https://steinwaylyngdorf.com/roomperfect/
Állítólag nagy jó,bár mindenki azt állítja az ővé a legjobb, mármint a gyártókra utalok itt!![]()
https://steinwaylyngdorf.com/roomperfect/

A Steinway Lyngdorf saját bemérő rendszere. Úgy reklámozzák, mint a legjobb szobakorrekciós rendszer, jobb mint a Dirac és a Trinnov is. Ezt arra alapozzák, hogy megtartja a hangfalak saját hangzását, mert nem target curve-höz igazít.R.G. írta: ↑2021.01.03., vas. 00:30Mi az a RoomPerfect szobakorrekciós szoftver?
https://www.avforums.com/articles/what- ... ware.18314

Vannak sokkal tobbert is am, de egyben nagy elonyuk van. Az pedig, hogy kis helyen is elfernekDeLorean írta: ↑2021.01.03., vas. 10:41Huh, ez majdnem 400 ezer forintba kerül.motorgyilkos írta: ↑2021.01.02., szomb. 23:25Mindegy lesz@rom rendeltem egy ilyet: https://eu.jvc.com/audio/home-theater/XP-EXT1/
![]()

Teljesen igazad van, ezen mar en is gondolkodtammotorgyilkos írta: ↑2021.01.02., szomb. 23:25Mindegy lesz@rom rendeltem egy ilyet: https://eu.jvc.com/audio/home-theater/XP-EXT1/

Nekem olyan mero progi is van ami ugy van skalazva hogy: halk/normal/hangos/nagyon hangos/takarodj az any@dba hangos

Lehet, hogy volt, csak nem hallottátokmotorgyilkos írta: ↑2021.01.02., szomb. 20:53Karacsonykor itt volt a haverom es kivancsi volt hogy szol a cucc nagy hangeron. Feltekertem a procit 85 ig semmi torzitas ,de megkoszonte es megkert hogy halkitsam lejjeb. mert mar fajt neki. Nem mertem de, masnap 40 hangeron megmertem mobillal a hangnyomast kivancsisagbol 85 db volt a csucs. A felesegem a gyerekkel visszajott a setabol majd megkerdezte hogy volt e a szomszed. Mondtam nem, miert? Mert futott utana es sirva mondta hogy fel fog jelenteni![]()
Vajon mennyi lehetett 85 on? Majd megmeremHa lesz szigetelt moziszobam
![]()