dehogy veszem sértésnek, köszönöm a tanácsokat, kárba nem megy ami van mert minden áthelyezhető :)Tamoo írta: ↑2020.12.31., csüt. 12:35Itt nincs jó megoldás. Akik nappaliban mozizunk mind megkötjük a magunk kompromisszumait a mozi és a nappali kárára is, de Nálad olyan szinten a nappali felé billen a mérleg, hogy ebben a formában kár volt bármennyit is belefeccölni. Ne vedd sértésnek.
Oké focimeccet nézni jó lehet, de nem mozizni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- Blondsztyú
- Fórumlakó

- Értékelés: 78
Dehogyis Cutler! Az a TV melletti jobb front! A bal az a másik oldal!
Még ezt sem tudod? Hogy raktad össze azt a frankó mozidat,ha kevered a jobbot a ballal?
Bocsi Tibi!
Sztem ezt a nappali mozi projektet ebben a felállásban engedd el. A befektetett energia és korpa nem éri meg.
Jól jön az a pénz majd az emeleti mozihoz!
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Itt nincs jó megoldás. Akik nappaliban mozizunk mind megkötjük a magunk kompromisszumait a mozi és a nappali kárára is, de Nálad olyan szinten a nappali felé billen a mérleg, hogy ebben a formában kár volt bármennyit is belefeccölni. Ne vedd sértésnek.
Oké focimeccet nézni jó lehet, de nem mozizni.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
persze ebben is igazad van, de itt még nem látom a megoldást, azért kérdeztelek titeket is :)Fish írta: ↑2020.12.31., csüt. 09:14Sokunk mozizik nappaliban, jómagam is..bármi megoldható csak akarni kell, de ha van kiszemelt másik szoba ,akkor arra kell koncentrálni ezt meg békén kell akkor hagyni .. amúgy egy nappali lehet izléses ,attól ,hogy vetitő meg házimozi rendszer is van benne..Nem csak a dedikált szobáké a világ!
Bár igaz az a legjobban kivitelezhető, ha megfelel a mérete és ideális is!
köszi, ez jó ötletAvglas írta: ↑2020.12.31., csüt. 06:57Valami beèpithetőben gondolkodnék én is, ahogy Cutler javasolta.
Van a Klipsch-nek ilyen esetekre 45 fokban döntött megoldása - már ha ragaszkodsz a markához:
https://www.klipsch.com/products/pro-18 ... equery=Rpc
A később megvalósuló moziszobában pedig fel tudod atmos sugárzónak. Így két legyet üthetsz egy csapásra.
Ehhez viszont tutira kell egy jó sub - annak az elhelyezése megoldott?
Gk álmenyezet eseten a lyuk egyszerűen bejavítható, ha áttelepíted a hangsugárzókat.
Sokunk mozizik nappaliban, jómagam is..bármi megoldható csak akarni kell, de ha van kiszemelt másik szoba ,akkor arra kell koncentrálni ezt meg békén kell akkor hagyni .. amúgy egy nappali lehet izléses ,attól ,hogy vetitő meg házimozi rendszer is van benne..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Valami beèpithetőben gondolkodnék én is, ahogy Cutler javasolta.
Van a Klipsch-nek ilyen esetekre 45 fokban döntött megoldása - már ha ragaszkodsz a markához:
A később megvalósuló moziszobában pedig fel tudod atmos sugárzónak. Így két legyet üthetsz egy csapásra.
Gk álmenyezet eseten a lyuk egyszerűen bejavítható, ha áttelepíted a hangsugárzókat.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
mert ez alapvetően egy nappali, nem egy mozi szoba, majd ha elkészül a felső szint, lesz ott hely mozi szobának, de az még minimum 1 év, addig ebből hozzuk ki amit lehet. Ha alárendelem a mozi élménynek akkor nappalinak lett volna kényelmetlen, illetve még egy étkező asztal is kerül be, tehát a bútorozás csak így praktikus. Kanapét sem tudom elfordítani mert akkor belóg a folyosóra. Persze tudom h igazatok van és ez sose lesz olyan mint egy rendes mozi szoba, nem is ez a cél, csak kihozni belőle amit lehet átmenetileg, ha felesleges oda az a center akkor nem kínlódok. Már igy is jobb mint egy sima tvFish írta: ↑2020.12.30., szer. 23:37Hűha, na ez aztán a katyvasz, már bocsi![]()
Miért nem a szemközti falra vagy elé jön le az a szerencsétlen vászon és csak a kanapét kellett volna mozgatni .. a hangfalak is szembe lettek volna és mehetne a center középre.. illetve a tv is mehetett volna oda.. a hátsok meg oldalra ahol most a frontok vannak ,nagyon rossz helyen..![]()
Hűha, na ez aztán a katyvasz, már bocsi
Miért nem a szemközti falra vagy elé jön le az a szerencsétlen vászon és csak a kanapét kellett volna mozgatni .. a hangfalak is szembe lettek volna és mehetne a center középre.. illetve a tv is mehetett volna oda.. a hátsok meg oldalra ahol most a frontok vannak ,nagyon rossz helyen..
Miért nem a szemközti falra vagy elé jön le az a szerencsétlen vászon és csak a kanapét kellett volna mozgatni .. a hangfalak is szembe lettek volna és mehetne a center középre.. illetve a tv is mehetett volna oda.. a hátsok meg oldalra ahol most a frontok vannak ,nagyon rossz helyen..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Esetleg cseréld meg a hallgatási pontot és a vásznat, azaz fordulj 180 fokot. Úgy sem lesz tökéletes, de a mostaninál csak jobb lehet.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Teljesen igazad van.
Az elhatározás megvolt, hiszen pl. lett motorosvászon az álmennyezetben. Sajnálatos, hogy manapság az ehhez hasonló egybekonyhanappalióriásablakokkal tervezés a trend.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Szerintem nem érdemes foglalkozni a projektel. Beleölsz egy halom pénzt és nem lesz jó. Az álló hangfalak igy is már szinte az oldalsó surroundok helyén vannak, a hang gondolom lelóg a vászonról. Ha a centert a vászon mögé rakod pár méterrel, akkor arra nem lesz hangerőd, és bele fogsz lőni a vászonba hátulról.Neger írta: ↑2020.12.30., szer. 21:34sejtettem h. így lesz .
nem ez ennél bonyolultabb sajnos, a frontok a két oldalt vannak fal mellett, oda eltudtam vinni a kábelt, viszont az álmennyezeti vászon az amerikai konyhás nappali és konyha közé van beépítve az a mögött lévő falra tudnám tenni a centert (vászon síkja mögött pár méter) de ehhez nehéz eljuttatni oda a kábelt h esztétikus legyen, de majd valamit kitalálok rá:) nappali.jpg
Én ide maximum egy soundbart raknék fel a vászon alá a konyhapult oldalára, esetleg wireless surroundokkal és mélynyomóval kiegészítve.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Szakértő legyen a talpán, aki ebbe a nappaliba összetud rakni egy rendes mozit. 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Jól kifundáltad ezt a nappalit
Álmennyezetben nem lehet egy süllyeszthető Klipschet elhelyezni?
A tv mellett, az a bal front akar lenni?
Álmennyezetben nem lehet egy süllyeszthető Klipschet elhelyezni?
A tv mellett, az a bal front akar lenni?
sejtettem h. így lesz .DeLorean írta: ↑2020.12.30., szer. 21:17Ezt így nem tudod összehozni SZVSZ.
A Klipsch wireless hangfalakhoz saját készülék tartozik.
Léteznek wireless megoldások "sima" hangfalakhoz, de a minőségük eléggé kérdéses.
A problémádat nem igazán értem.
Ha a vezeték elmegy a front hangfalakhoz, akkor a szintén elöl lévő centerhez nem lehet megoldani?![]()
Hátul van az erősítő és a falban vezetted el a frontokhoz? Ha igen, még egy vezetéket nem lehet beletuszkolni?
nem ez ennél bonyolultabb sajnos, a frontok a két oldalt vannak fal mellett, oda eltudtam vinni a kábelt, viszont az álmennyezeti vászon az amerikai konyhás nappali és konyha közé van beépítve az a mögött lévő falra tudnám tenni a centert (vászon síkja mögött pár méter) de ehhez nehéz eljuttatni oda a kábelt h esztétikus legyen, de majd valamit kitalálok rá:)
Használtam megtaláltam a wireless rendszert, de ebből nem derült ki számomra h a két rendszer ötvözhető-e, mert az én av-m adja a jelet a vezetékeseknek, de a vezeték nélkülinek is van egy saját wifis jeladója, hogy hozom össze a kettőt?Quetz írta: ↑2020.12.30., szer. 17:11Miért nem használod a google-t? Csak erre kellett volna rákeresned: Klipsch wireless és máris megkapod a választ a kérdésedre: https://www.klipsch.com/reference-wirelessNeger írta: ↑2020.12.30., szer. 09:50Sziasztok, van egy Yamaha rx-v485 erősítőm, klipsch r26f frontsugárzókkal, szeretném kiegészíteni center sugárzóval is, de nem igazán tudom kábellel megoldani, (szarul nézne ki a nappalin végig húzni. Van lehetőség wireless rendszerrel megoldani, úgy h lehetőleg a center is klipsch legyen?
- Quetz
- Beköltözött

Miért nem használod a google-t? Csak erre kellett volna rákeresned: Klipsch wireless és máris megkapod a választ a kérdésedre: https://www.klipsch.com/reference-wirelessNeger írta: ↑2020.12.30., szer. 09:50Sziasztok, van egy Yamaha rx-v485 erősítőm, klipsch r26f frontsugárzókkal, szeretném kiegészíteni center sugárzóval is, de nem igazán tudom kábellel megoldani, (szarul nézne ki a nappalin végig húzni. Van lehetőség wireless rendszerrel megoldani, úgy h lehetőleg a center is klipsch legyen?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Sziasztok, van egy Yamaha rx-v485 erősítőm, klipsch r26f frontsugárzókkal, szeretném kiegészíteni center sugárzóval is, de nem igazán tudom kábellel megoldani, (szarul nézne ki a nappalin végig húzni. Van lehetőség wireless rendszerrel megoldani, úgy h lehetőleg a center is klipsch legyen?
- Quetz
- Beköltözött

Mármint 6 sub? Az csak két XTZ 3x12, abban 3 láda van egybe építve. De abban igazad van, hogy 2 jobb fajta 18"-as kiválthatja.
hmm, ez fel sem tűnt
És az elmaradhatatlan "Bass I Love You"!!!

De ez egy sztereo rendszer ahogy nézem! 2 hangfal, 2 sub, monoblokkok. A tv a kijelző.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Szomszédok biztos örülnek
Az a tv milyen apró oda, nem is értem,, manapság egy 85" sem drága dolog már..
Az a tv milyen apró oda, nem is értem,, manapság egy 85" sem drága dolog már..
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 291
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,