Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Minden switch újragenerálja a levett (és irányításra stack-be pakolt) TCP/IP packetet.
Ha a switch ütemezését végző clock nem éppen top (nagyobb fáziszaj), az "belehallatszik" az audio stream átvitelbe.
Maga az adatátvitel hibamentes lesz (köszönhetően a protokollba épített hibajelzésnek/ismétlésnek), de az időbeli lefolyás egyes esetekben "zajosodik".
Ha több útválasztó van a láncban, a gyengébbek hatása csökken.
A stabilitást lehet növelni zajtalanabb működéssel (analóg táp kapcsolóüzemű helyett), vagy az időzítések pontosításával. Ez utóbbira előszeretettel alkalmaznak jobb clock-okat.
Ugyanakkor magának a switch hardver és szoftver kialakításának is van ráhatása erre a dologra.
Én már régóta csak ipari (Cisco 2960) switcheket használok, mind gigabites, mind 100 megabites átvitelre (Roon szerver és SoTM 200 streamer közé). Ez utóbbi átvitel nála optikai, a Cisco switchekbe dugott 1GB-es modulokkal.
A Cisco+optikai modul párosítás sokkal megnyugatatóbb hangzást eredményezett, mint az azelőtt alkalmazott TPLink UTP-optikai átalakítók.
Ha a switch ütemezését végző clock nem éppen top (nagyobb fáziszaj), az "belehallatszik" az audio stream átvitelbe.
Maga az adatátvitel hibamentes lesz (köszönhetően a protokollba épített hibajelzésnek/ismétlésnek), de az időbeli lefolyás egyes esetekben "zajosodik".
Ha több útválasztó van a láncban, a gyengébbek hatása csökken.
A stabilitást lehet növelni zajtalanabb működéssel (analóg táp kapcsolóüzemű helyett), vagy az időzítések pontosításával. Ez utóbbira előszeretettel alkalmaznak jobb clock-okat.
Ugyanakkor magának a switch hardver és szoftver kialakításának is van ráhatása erre a dologra.
Én már régóta csak ipari (Cisco 2960) switcheket használok, mind gigabites, mind 100 megabites átvitelre (Roon szerver és SoTM 200 streamer közé). Ez utóbbi átvitel nála optikai, a Cisco switchekbe dugott 1GB-es modulokkal.
A Cisco+optikai modul párosítás sokkal megnyugatatóbb hangzást eredményezett, mint az azelőtt alkalmazott TPLink UTP-optikai átalakítók.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Lehet, de mégis jobb lett tőle a rendszer.

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Erre lennék én is kíváncsi. :)asebestyen írta: ↑2020.12.26., szomb. 20:44Valaki segítsen legyen szíves, hogy a switchek egymásba fűzögetése mögött mi az elmélet? Köszönöm előre is!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7665
Valaki segítsen legyen szíves, hogy a switchek egymásba fűzögetése mögött mi az elmélet? Köszönöm előre is!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Indy
- V.I.P.
2 még nem? Hogy hogy nem kerül be plusz zaj minimum a tápoktól a rendszerbe?
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
tonya
3 switch egymás után szerintem már túlzás
3 switch egymás után szerintem már túlzás

B@ssza meg...3-at kellett volna rendelnem

Na majd ami késik, nem múlik...Lipótmezőt is kár volt megszüntetni, annyi azonos kvalitású ember nem talált magának partnert szerintem oly sok ideig....itt viszont ÉN kifejezetten jól érzem magam

Hogy streamernél maradjunk....NDX kábelét majdnem a szemétbe hajítottam...kábelt tv-t szereltem 5 évig, kinézetre ennél jobb cuccokkal dolgoztunk...de ma rávettem magam, hogy az egyik végét átalakítsam rca végre....aztán....azóta vigyorgok mint a tejbetök...tudnak ezek valamit a Naimnál...
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Pláne most már kiegészítve a switchekkel.1 (UPC router csak switchnek van használva)+ 3 db a switch Pio előtt,+ 3 db az Auralic előtt. (CAT7-es kábelekkel átkebelezve)

Egy AQ vodkát tudok adni ajándékbawittao írta: ↑2020.12.26., szomb. 18:331. Igen, a saját kapcsolóüzemű tápokkal (én is így próbáltam őket alapból). Utána rá lehet nyomni 5V@1A lineáris tápot is. Nekem ezzel javult a dolog.Tulku1 írta: ↑2020.12.26., szomb. 15:37Több kérdésem is van...
1. Akkor ha vennék 4 db switch-et akkor lehet saját tápjaikkal is használni?
2. a DGS108 helyett nem lenne jó a DGS105 (más paraméterek ugyanazok) vagy a 8 portos a jobb? (kisebb helyet foglal)
3. A kicsi összekötő kábelek is legyenek combosak (kácsában csináltatok 4 db AQ 25 cm-est) vagy elég a sima cat6?
Egyébként más fórumon már megemlítették ezt a 4-8 switches ügyet, talán még meredekebb kontextusban...tehát nyilván nem kábakő a hangfalon eset lesz ez...
2. Mindenképpen a 108-ast javaslom, több paraméterében is eltér a 105-östől. Hely tekintetében meg alig van különbség, talán árban is.
3. CAT6-CAT7-CAT8 kábelek között érdemes gondolkodni. Sokan a CAT7-est tartották nemzetközi szinten a legjobbnak. Nekem AQ Vodkáim vannak, valóban nagyon jók. Emellett most a rövidebb kábeleket CAT6-ból csináltam, de elképzelhető később majd kipróbálom CAT7 vagy CAT8-cal is. Most már így is nagyon tetszik a végeredmény, annyira nem vágyom rá, hogy tovább piszkáljam :)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Meggyőztél...108 lesz....de mivel gyermek vagyok egyelőre csak kettőt veszek aztán játszadozok tovább :-)tsilver2 írta: ↑2020.12.26., szomb. 18:11úgy néz ki teljesen más
https://cdn.cnetcontent.com/0a/68/0a683 ... 954b97.pdf
Viablue EP-7 + MFP8 a franciáktól jól beszerezhető.
https://www.audiophonics.fr/en/cables-h ... -6698.html
https://www.audiophonics.fr/en/rj45-plu ... _search=fs
de akár saját viablue csati is van
úgy néz ki teljesen más
- Indy
- V.I.P.
Sima Cat6 helyett keresek valamit, 3 méteres hosszban. Néztem ezt a Viablue-t is, meg az Inakustik Exzellenz-t is. Ebben az árkategóriában gondolkodom. Ha van még javaslat, kipróbált, bevált megoldás, jöhet. Router és PC közé kellene.
1.IgenTulku1 írta: ↑2020.12.26., szomb. 15:37Több kérdésem is van...
2. a DGS108 helyett nem lenne jó a DGS105 (más paraméterek ugyanazok) vagy a 8 portos a jobb? (kisebb helyet foglal)
3. A kicsi összekötő kábelek is legyenek combosak (kácsában csináltatok 4 db AQ 25 cm-est) vagy elég a sima cat6?
Egyébként más fórumon már megemlítették ezt a 4-8 switches ügyet, talán még meredekebb kontextusban...tehát nyilván nem kábakő a hangfalon eset lesz ez...
2.Nem tudom
3.Az AQ-nál fényévekkel jobb kábelek vannak olcsóbban..
Pl. viablue
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Az 1-en uj clock van, feljavitott tapolassal, Elna silmic II kondikkal.
A 2-on jobb megoldassal keszul a clock + teljesen linearis lesz a switch-en is minden tapresz. Ehhez jon meg a kulso dc-konverter.
A 2-on jobb megoldassal keszul a clock + teljesen linearis lesz a switch-en is minden tapresz. Ehhez jon meg a kulso dc-konverter.
Finesse !
Több kérdésem is van...
Hali
Úgy látom elég sokan vagyunk switch-el felvegyverkezve,hogy "meggyőzzük" az ellentábort ha van ilyen
Szóval.
6db HP1920S switch mind HDplex tápról hajtva.
Router 1.switch közt vertere lan.
Utána sorban viablue
Majd switch és pc közt ismét vertere.
A 2 gép közt via.
Minden egyes switch emelte a megszólalás színvonalát már a saját bèna kapcsitápjával és bármilyen lan kábellel.
A szomorú az,hogy NAGYON SOKAT SZÁMÍT a lan drót.
Itt aztán mindenki úgy hangolja a cuccát,ahogy akarja.
Jó szórakozást
Úgy látom elég sokan vagyunk switch-el felvegyverkezve,hogy "meggyőzzük" az ellentábort ha van ilyen
Szóval.
6db HP1920S switch mind HDplex tápról hajtva.
Router 1.switch közt vertere lan.
Utána sorban viablue
Majd switch és pc közt ismét vertere.
A 2 gép közt via.
Minden egyes switch emelte a megszólalás színvonalát már a saját bèna kapcsitápjával és bármilyen lan kábellel.
A szomorú az,hogy NAGYON SOKAT SZÁMÍT a lan drót.
Itt aztán mindenki úgy hangolja a cuccát,ahogy akarja.
Jó szórakozást
Bizonyara van sok jo switch (alap). En ket eve sajat dc-tapos megpiszkalt d-link dgs108-at hasznalok.
Rovidesen pedig egy meg korrektebben upgradelt dgs108-ra allok at.
Csak ajanlani tudom!
Az elso kep a level1 mod, a masodik a level2, patch a switch-hez
.
Keretik max annak kommentelni, aki mar szerzett ethernet-oldali audio tapasztalatot.
Rovidesen pedig egy meg korrektebben upgradelt dgs108-ra allok at.
Csak ajanlani tudom!
Az elso kep a level1 mod, a masodik a level2, patch a switch-hez
Keretik max annak kommentelni, aki mar szerzett ethernet-oldali audio tapasztalatot.
Finesse !
nálam a NAS és a streamer 12 méterre és 1 emelettel lejjebb van. Akkor ide pl. úgy raknád, hogy router és mondjuk 2m -en beül 2db 25cm dróttal , és az utolsó 2 méteren ugyanígy?
A szokásos alap switchekről beszélünk, mint Zyxel, Netgear, d-Link, Tplink? Melyikben van esetleges fejlesztési lehetőség, hogy nyitottabb legyen a rendszer?
Számít, hogy legyen menedzselhető vagy a QoS?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6097
Bizony az

De azt hiszem, hallottuk mindketten, hogy pl. a powerline-on "levitt" neten is milyen jó tud szólni a streaming (akinek nem ugrik be, guglizzon rá, hogy mit jelent a powerline), az még mekkora hifi-eretnekség bakker

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Uhhh, lehet ezt kár volt elolvasni...wittao írta: ↑2020.12.26., szomb. 12:04Egyik barátomnál 4+4 normál switch-ig jutottunk el, alap 10.000 Ft-os switchekkel, a saját kapcsolóüzemű tápjaikkal mindenféle órázás nélkül és nagyon jó eredményt hozott (azért 4+4 és nem 8, mert különböző helyiségekbe raktunk 4-et és 4-et). Úgy gondolom a 4db adja meg az ideális és ár/teljesítményben legjobb eredményt, ha valaki nem szán erre többet, akkor kábelekkel együtt 50.000 Ft-ból meg tudja úszni. Ha stream-et használ, ezt mindenképpen betenném a 2021-es kívánságlistára. Utána már el lehet veszni a részletekben és élvezkedni.
Üdv,Tulku1 írta: ↑2020.12.26., szomb. 04:12No sohasem hittem volna, hogy egy hálózati (eternet) kábel hangját is hallani fogom...ez így 53 évesen elég furcsa jelenség, de elfogadom....annyi bizonyos, hogy a matávos cat5ös ezer éves kábel és az audioquest között már az első pillanatban volt különbésg, viszont míg nyers volt az AQ addig a régi analógosabban, nyugodtabban szólt, most pedig egyértelműen az új hangja a meghatározóbb, teljesebb, nagyobb terű, tisztább...
És itt szeretném megkérdezni, hogy javasolta nekem valaki, hogy telepítsek az AQ végére is egy routert (nyilván ekkor magát a kábelt csak a bejövő TCOM-os switch-be dugom és egy méteres kábellel oldjam meg az NDX-ig a kapcsolatot, természetesen a router is számít, Mikrotik típust javasolta hozzá (wireless router).
Mivel abszolút noob vagyok a témában, várom a megerúsítéseket, vagy ellenvéleményeket...
Nálam a Telekomtól kapott Sagemcom router üzemel 1000 megás nettel, amit egyben switchként is használok - a kontroll és audio pc ezen lógnak. A routernek emzeperx lineáris tápja van és egy csúcs tápkábellel használom, mivel ugyanannyira megmutatkoznak ott az adott tápkábelek hatásai, mint bármely audio készülékemben (nem csak saját tapasztalat).. Nekem van Mikrotik switch-em, amit a saját gagyi tápjával bekötve a router után azon a két pc-vel - nálam nem hozta meg a kívánt eredményt sőt rosszabb lett mindenben. Valószínűleg, amit nyersz a szeparációval, attól a silány gyári táp használata többet rontott. Ellenben külöföldi fórumokon olvasva az átépített switchekről (pl. a Buffalo + clock tuning + lineáris táp) a véleményeket, biztos van benne potenicál. Elvetemültek 4-5 switchet kötnek egymás után és boldogok vele.
Kíváncsiságból én is vettem két switchet, amik emzeperx clock-okat és tápokat kapnak, és minden egy készülékházba lesz bepakolva. talán a jövő héten megkapom, majd beszámolok, ha érdekes..
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
ezt nekem is javasoltak hasonlót, nem régen,
egy Aruba 1920 routert és ebből az audioPC- be egy Viablue ethernet kábelt. és mindenképpen ahogy nálad csere a bridge és router közötti kábelt is.
egy Aruba 1920 routert és ebből az audioPC- be egy Viablue ethernet kábelt. és mindenképpen ahogy nálad csere a bridge és router közötti kábelt is.