A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítsézet szeretnék kérni.
Lemezjátszó motorra lenne szükségem, az álltalánosan elterjedt Philips(Premotec) típus, 110V, 50Hz, 250rpm.
Kapható-e idehaza ez a motor, ha igen hol?
A kódszáma alapjan keresgéltem, de csak külföldi oldalakon találok.
Elsősorban újat szeretnék, ha még kapható újonnan.
Köszönöm!
Konkrétan erről volna szó:
Csatolmányok
20200529_125411.jpg (2.05 MiB) Megtekintve 1879 alkalommal
Segítsézet szeretnék kérni.
Lemezjátszó motorra lenne szükségem, az álltalánosan elterjedt Philips(Premotec) típus, 110V, 50Hz, 250rpm.
Kapható-e idehaza ez a motor, ha igen hol?
A kódszáma alapjan keresgéltem, de csak külföldi oldalakon találok.
Elsősorban újat szeretnék, ha még kapható újonnan.
Köszönöm!
Nekem furcsa módon az analóg pont nem a szöszmötölés.
Vagy az is lehet persze, hogy ki mivel szeret szöszmötölni. Kinek a kábel, kinek a szoftver, kinek ... folytathatnám. A fesztelen zenehallgatás viszont csak analóggal megy ... felétve ha a kilépő barázda a lemezen normális
kilépő barázdáknak a kezelésére/netán belógó vinyeta,arra is van megoldás,pl ilyen ketyere:
Nekem furcsa módon az analóg pont nem a szöszmötölés.
Vagy az is lehet persze, hogy ki mivel szeret szöszmötölni. Kinek a kábel, kinek a szoftver, kinek ... folytathatnám. A fesztelen zenehallgatás viszont csak analóggal megy ... felétve ha a kilépő barázda a lemezen normális
Azért más a kettő. Egy szoftveres konfigurációnál, ha nem jön össze, mert hibázol, akkor jó eséllyel még sok próbálkozásod lehet mindenféle végleges károsítás nélkül. Egy lemezjátszónál, főleg a hangszedő környékén egy kicsit idegesebb, remegősebb kéz, egy minimális nem odafigyelés is visszafordíthatatlan károkat tud okozni.
Jártál már így? :)
Persze a lehetőség benne van.
Mindenesetre annyira betör az életbe már a kütyüzés, hogy még örülök is neki, hogy végre egy stabil dolog, Lemezjátszó!
Portörlés közben egy rossz mozdulattal tettem már tönkre hangszedőtűt, igen. :(
Egyre több olyan eset hallok/ olvasok, hogy kezdem azt gondolni: a hálózati lejátszó beállítása, konfigulása, rekonfigurálása, NAS elérhetővé tétele, offline üzemmódba kerülés elkerülése, stb.. simán lehet több macera, mint egy lemezpörgető beüzemelése lenne az adott embernek.
Azért más a kettő. Egy szoftveres konfigurációnál, ha nem jön össze, mert hibázol, akkor jó eséllyel még sok próbálkozásod lehet mindenféle végleges károsítás nélkül. Egy lemezjátszónál, főleg a hangszedő környékén egy kicsit idegesebb, remegősebb kéz, egy minimális nem odafigyelés is visszafordíthatatlan károkat tud okozni.
Mindenesetre annyira betör az életbe már a kütyüzés, hogy még örülök is neki, hogy végre egy stabil dolog, Lemezjátszó!
Portörlés közben egy rossz mozdulattal tettem már tönkre hangszedőtűt, igen. :(
Egyre több olyan eset hallok/ olvasok, hogy kezdem azt gondolni: a hálózati lejátszó beállítása, konfigulása, rekonfigurálása, NAS elérhetővé tétele, offline üzemmódba kerülés elkerülése, stb.. simán lehet több macera, mint egy lemezpörgető beüzemelése lenne az adott embernek.
"Ehhez egyébként nem javasolnám a motorolajokat ! "
Valaki pedig igen pl:
TangoSpinner products lubrication we reccomend semisynthetic SAE15W50 or simmilar oils.
Persze mindenki másra esküszik ahány fórum annyi ajánlás:Van den Hul csapágy olajak, fegyver olaj, Castrol EPX80w/90,Shell Spirax EP90,SEA15W50 stb stb. A gyártók ezért ajánlanak legtöbbször a saját termékükhöz megfelelő olajat.
Tudom van aki meghallja az olajok közötti különbséget de én nem
Speciális csapágyház anyagokhoz járhat speciálisan hozzávalóbb kenőanyag, de a kérdezőnél arról nem volt szó, csak a szubtányércseréről.
Valaki pedig igen pl:
TangoSpinner products lubrication we reccomend semisynthetic SAE15W50 or simmilar oils.
Persze mindenki másra esküszik ahány fórum annyi ajánlás:Van den Hul csapágy olajak, fegyver olaj, Castrol EPX80w/90,Shell Spirax EP90,SEA15W50 stb stb. A gyártók ezért ajánlanak legtöbbször a saját termékükhöz megfelelő olajat.
Két dologban kérnék egy kis segítséget, az egyik az az, hogy egy Rega P3 subplatter cserére kértek meg - a hozzávalókat már megvette az ismerősőm kék szíj subplattet + rubin golyó :) - hogy milyen olajjal kellene a kenést biztosítamon, mégse tenném bele úgy szárazon. :) Van ahol azt olvastam hogy sima 15w50 olaj jó, del láttam Project lemezjátszó csapágyolajat is. Ennek eldönésében kellene tanács.
A másik hogy nekem is Regám van, amin nincs VTA állítási lehetőség és agy ATOC9/3 van benne ami 17.3mm magas. A Rega saját hangszedői kisebbek, de sehol nem találtam méretet róluk, az Ortofon honlapja 3mm spacert javasol a hozzá, ami Ortofon esetében 18mm-3mm jelent. Ezek alapján lehetséges hogy a Rega kb 15mm és nekem +2mm lenne szüksébem. És itt jött egy olyan ötletem hogy mi lenne ha nem spacer-t vennék hanem 1mm lemezalátétet a 3mm helyet. Ez valyon megállja a helyét igy?
Elöre is köszönöm! :)
Ha bronzperselyről van szó és letudod zárni, akkor szilikonolaj való bele. Sári kft-nél beszerezhető különböző viszkozitásban. Ha meg nem megoldható a zárása, akkor valami, ami ott is marad a kenés helyén.
Hát ez jó kérdés a Rega oladalon ezt írják: "Re-designed brass main hub central bearing" sárga réznek forditanám. Keskeny U alakú cucc alján 1 golyó és azon a tengely - nem tudom eldönteni hogy ez mennyire számit zárhatónak.
Valaki pedig igen pl:
Két dologban kérnék egy kis segítséget, az egyik az az, hogy egy Rega P3 subplatter cserére kértek meg - a hozzávalókat már megvette az ismerősőm kék szíj subplattet + rubin golyó :) - hogy milyen olajjal kellene a kenést biztosítamon, mégse tenném bele úgy szárazon. :) Van ahol azt olvastam hogy sima 15w50 olaj jó, del láttam Project lemezjátszó csapágyolajat is. Ennek eldönésében kellene tanács.
A másik hogy nekem is Regám van, amin nincs VTA állítási lehetőség és agy ATOC9/3 van benne ami 17.3mm magas. A Rega saját hangszedői kisebbek, de sehol nem találtam méretet róluk, az Ortofon honlapja 3mm spacert javasol a hozzá, ami Ortofon esetében 18mm-3mm jelent. Ezek alapján lehetséges hogy a Rega kb 15mm és nekem +2mm lenne szüksébem. És itt jött egy olyan ötletem hogy mi lenne ha nem spacer-t vennék hanem 1mm lemezalátétet a 3mm helyet. Ez valyon megállja a helyét igy?
Ha bronzperselyről van szó és letudod zárni, akkor szilikonolaj való bele. Sári kft-nél beszerezhető különböző viszkozitásban. Ha meg nem megoldható a zárása, akkor valami, ami ott is marad a kenés helyén.
SoundMania
Valóban a legjobb megoldás egy könnyen használható VTA állító, akkor egy késôbbi hangszedô cserénél sem kell újra próbálkozni lemezalátéttel, meg spacer-rel.
Szia Vacsatti!
A Rega & AT-vel kapcsolatban jól gondolod, a lemezalátét vastagságával is lehet játszani. Sajnos a különbözô hangszedôk magasságához nem tudok hozzászólni, de én lemezalátétbôl még nem láttam 1mm-est, az egyszerû filcek is min. 2mm vastagok. Persze ez nem jelenti, hogy nem létezik. A spacer-ek viszont több méretben készülnek, talán könnyebben találsz megfelelô vastagságút.
Üdv!
Szia Hifimad!
Elvileg van a Pro-Ject Cork & Rubber it van 1mm méretben. Nem szívesen bontanám meg a hangkarnál, csak ha nagyon muszáj. :)
Kérdés nem rontod-e el a hangot egy nem odaillő lemezalátéttel ? Miért nem gondolkodsz a hangkar és hangszedő közé megfelelő spacer-en? Bár nekem az a tapasztalatom, hogy a jó filc tányérra az kb 5mm szokott lenni . A szimpatikus hangszedők is elég magasak. Subtányér is vegyes méretezés, de ami jót ismerek szintén magas. ( Ehhez egyébként nem javasolnám a motorolajokat ! ) Szóval szerintem a legjobb megoldás, ha egyszer veszel egy jó VTA állítót a karhoz, ami minden helyzetben később egyszerűen használható lesz és marad! Ez adja a legnagyobb szabadságot a lemezjátszó használhatóságát illetően.
Nem érdemes szerintem toldozni-foltozni. Egyszer kell áldozni a legjobb megoldásra és le van a gond.
Szia Vacsatti!
A Rega & AT-vel kapcsolatban jól gondolod, a lemezalátét vastagságával is lehet játszani. Sajnos a különbözô hangszedôk magasságához nem tudok hozzászólni, de én lemezalátétbôl még nem láttam 1mm-est, az egyszerû filcek is min. 2mm vastagok. Persze ez nem jelenti, hogy nem létezik. A spacer-ek viszont több méretben készülnek, talán könnyebben találsz megfelelô vastagságút.
Üdv!
Szia Hifimad!
Elvileg van a Pro-Ject Cork & Rubber it van 1mm méretben. Nem szívesen bontanám meg a hangkarnál, csak ha nagyon muszáj. :)
Szia Vacsatti!
Üdv!
Szia Tuli079!
Nekem van egy Ortofon 2M Black hangszedöm, szeretem a hangját, jó felbontása van, részletezö a hangja. De Shibata tü van benne, ami nagyon kényes a beállításra, ez is fontos szempont lehet a döntésnél.
Sok szerencsét!
A kinézett egy Ortofon 2M bronz PNP mk2
Gondolkodom a Black-en is de a fellelhetö tesztek alapján nem biztos, hogy megéri a különbözetet.
Valakinek van tapasztalata ilyen téren, esetleg alternatív MM ami jobb ár/érték arányt tud felmutatni?
esetleg van tapasztalata valakinek a Soundsmith Otello val ?
Ethosz MM Phono lesz ...
Hali! Leginkább milyen hangkarral akarod használni? Esetleg még a "milyen zenéhez" is adekvát kérdés lehet? Talán még a "milyen hangzásvilágot kedvelsz" kérdés is lényeges? Nyitottabbhoz, élénkebbhez vagy kicsit borúsabb, zártabbhoz? Ár/érték arány? Mi számodra az ár, és mi az érték? Hol a határ, ahol már nem jó az "ár/értek? Mi szerint határozod meg? Kicsit nyitottabb, részletezőbb megér plusz 100.000-t? Vagy a zeneibb 60.000-t? Ne haragudj, nem kötekedni akarok, és nem kioktatni! Közelítsd meg máshonnan a kérdést szerintem, és ne a tesztekből. Senki nem fogja elmondani neked, hogy a te rendszeredben, a te füleddel, a te ízléseddel melyik lesz a legjobb "ár/érték arány". Ami egyébként egy értelmezhetetlen fogalom, ha nem kiló krumpliról beszélünk. Viszont azt nagyon sok helyen elolvashatod, hogy egy adott hangkarba (mozgótömeg az egyik kulcsszó), milyen engedékenységű hangszedő illik, hogy egy adott hangszedő milyen részletező, mennyire emeli ki a magasakat, vagy mennyire sötét, A standard 47k-s illesztés helyett mennyivel érdemes alá, vagy fölé menni. Jó kis játék ez, jó sokat el lehet szöszölni vele, meg költeni rá, viszont az évtizedek alatt felgyűlt kollektív tudás birtokában szűkíthető a tévedések száma. :) A phono valószínűleg nem olyan lényeges kérdés a választásban.
Gondolkodom a Black-en is de a fellelhetö tesztek alapján nem biztos, hogy megéri a különbözetet.
Valakinek van tapasztalata ilyen téren, esetleg alternatív MM ami jobb ár/érték arányt tud felmutatni?
Ami eszembe jut az csak ennyi: jaj, jaaaaj , mi ez????? fú de szégyenletes...
...és ez a kis média diplomás spiné csak úgy örül h milyen szipi szupi anyagot rakott össze az m1-en, egyáltalán az m1 en ez a bucsus/ecseris dolog h mehet le...hát ez nagyon kellemetlen.
Csak tudnám ki volt az, aki elterjesztette, ezt a "bakelit" kifejezést Magyarországon?
Mert ez csak nálunk honosodott meg, sajnos. Lehet, hogy ez már hungarikum?
Mindenesetre engem irritál, ha valaki így nevezi, az dilettantizmusra utal.
Szerintem meg volt vagy 50 más, sokkal irritálóbb abban a videóban!