Vinkler írta: ↑2020.12.03., csüt. 19:45
Aszpirin írta: ↑2020.12.03., csüt. 19:37
Rendkívül tanulságos:
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/202 ... gat_a_bmw/
Ráadásul ez a lane assist az egyike azoknak a dolgoknak, amelyek az Octavia Style-ban alapból benne vannak, tehát megrendeltem

. Kikapcsolható ugyan, de minden újraindítás után automatikusan bekapcsol.
Nem is értem... Én szeretek és akarok is vezetni. Az első dolog, amiket kikapcsolok, azok ezek a fostalicska “vezetést támogató rendszerek”.
Mit nem értesz pontosan? Azt, hogy nem lehet nem megrendelni, mert hozzátartozik az alapfelszereltséghez? (nem csodálkoznék, ha ez is valami hülye uborkagörbület-stílusú EU-szabályozás lenne)
Vagy azt, hogy magától minden indításnál bekapcsol, tehát mindig ki kell kapcsolni?
Egyébként: nem épp egy Daciát fikáztál a múltkoriban? A Sandero tudtommal a legalja az Dacia palettának (ja nem, az a Logan, de a SANDERO sem valami csúcsautó:
https://www.dacia.hu/modellek/sandero.html). Na persze lehet, hogy ez a RENAULT feliratú és Renault-arcosított sport modell más megítélés alá esik, de attól még DACIA. Sandero. Vagy tévedek?
Na ennyit számít, hogy mit ír az autó hátán, és milyen embléma van az orrán. Ha azt, hogy Dacia, akkor fika. Ha Renault, pláne ha Sport, akkor már faszatanítóbácsi.
Bocs a nyers stílusért

, én vagyok a hibás, felbasztam az agyamat ezen a sávtartós cikken. És a BMW hozzáállása a dolgokhoz pont az, amit már tapasztaltam, és amiért már vagy két éve elhatároztam, hogy a köv. autóm tuti nem BMW lesz. Soha többet BMW. Én is mesélhetnék, hogy milyen durván hazugok a marketing-anyagaik, és ezen nem lehet őket megfogni, pedig simán a vásárlók megtévesztése. Az, hogy a reklámban azt mutatják, hogy nyugodtan elengedheted a kormányt és babrálhatsz a mailjeiddel, az miért nem válik fogyasztóvédelmi üggyé egy ilyen esetben?
Vagy a másik: szép hosszú oldalakon sorolják fel, hogy a ConnectedDrive (ami még anno opció volt, amikor az enyémet vettem) milyen fasza, stb stb, mennyi funkcióval rendelkezik, egyesével a funkcióket, stb stb.
Aztán z autó ÁTADÁSAKOR az orrom alá nyomtak egy Connected Drive szerződés nevű papírt. Ha nem írom alá, nem működik a megrendelt, kifizetett cucc. És a papíron szó szerint az áll, hogy ez meg ez meg ez meg ez meg ez a funkció... hosszan sorolva, nem működik Magyarországon... és a lényeg most jön: ha bei is vezetik később Magyarországon, akkor a Magyarországon addig vásárolt autókra nem fog működni. WTF? Épp a Magyarországon vásárolt nem fog működni? Amikor bevezetik a dolgot Magyarországon? Amivel reklámozzák az egészet, és ami miatt megrendelte az ember? Ezt tudomásul veszed, aláírás. Ami marad a működő cuccokból, az a telemetria, a vészhívás (mára már kötelező), és egy telefonos applikáció, a BMW Connected Classic, ami csupa fölösleges, itthon használhatatlan vagy játéknak jó funkciókat tartalmaz, egy webrádió mellett, ami viszont a TE telefonod adatkeretét használja, nem a beépített SIM-et. És az egész snéha szétfagyja az agyát.
Az indexes BMW-topikba mindent részletesen beidéztem anno. A szerződés szövegéből kivett részleteket is. Ezek minden normális embernél kiverik a biztosítékot, annyira pofátlan az egész. De hát BMW, ugye, ők a magasságos atyaúristenek. Ezt az EGR-hűtő miatti kiégést is csak akkor ismerték el nagy nehezen, amikor rájuk szállt a koreai kormány, mert ott már vagy 50 kiégett BMW-nél tartottak...
Na jó, mára ennyi.