Aszpirin írta: ↑2020.09.09., szer. 22:09
Közben elsikkad az esetleg szar billentyűzet, gyenge műanyagkáva miatt sérülékeny kijelző, a lespórolt portok, szar wifi
Ezzel én is pontosan így vagyok. Inkább egy kicsit kevesebb, de minőségi ;-)
Nekem egy eBay-en tök olcsón vett HP ProDesk 600 G1 a gépem, 4. generációs i5 procival. Szerintem sok-sok évig kiszolgál még, talán a nyugdíjig is... ;-) Kapott 16GB memóriát, meg egy 500GB-os Samsung SSD-t, és annyi.
Alapvetően Linux Mint MATE fut rajta, de ha kell valamihez, van virtuális gépben egy Win10 mindenfélével. A két rendszer együtt futtatva, a linux alatt böngésző(k) sok oldallal, a virtuális Windows alatt Office stb., alig használ erőforrást: a proci csak a lábát lógatja.
A lányaimnak meg némi tépelődés után (mármint hogy jujj, nem új) vettem egy-egy Elitebook 840 G2 masinát: 5. generációs mobil i5, szerintem "mindenre" elég, amire egy diáknak kell, ha nem fekszenek ki, akár az egyetemet is kijárhatják vele, pedig még csak 16 évesek ;-) 8GB memória + SSD beléjük, és pápá. 220€ volt darabja, annyiért szerintem ajándék... 1 év garanciával, "refurbed" gépek. Pille könnyű, piszok masszív, FullHD IPS kijelző (az egyik ráadásul véletlenül érintőkijelzős lett - nem reklamáltam meg ;-) , úgy néztek ki, amikor megvettem, mint az új gépek, gondolom dokkolóval használták őket.
A lányok már izmosabban használják a gépeiket, mint én ;-) Mindenféle Office cucc egyszerre, meg Teams, ami nagy memória zabáló, böngésző sok megnyitott oldallal, képszerkesztő, Acrobat Reader fut szinte mindig egyszerre, adatok innen oda, onnan ide, mellette megy a Youtube, szól a zene, és még messze vannak ezek a "régi" kis masinák attól, hogy valami szűk keresztmetszet legye. Ha valami, az majd a memória lesz talán, de az meg pikk-pakk bővíthető, nem is drágán.
Amikor a lányoknak vettem a laptopokat, nézegettem az újakat: de ami jó, az piszok drága, ami meg olcsó, de már izmos, az meg piszok műanyag :-(
Mondjuk ez a HP Pavilion jó gépnek tűnik :-)