Köszi. Jó tudni, én tökre azt hittem egy kategória. De a kolléga is szerintem.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2711
Re: Autós topik autósoknak
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8898
A Jazz B (kisautó) az SX4 pedig C, kompakt (alsó, közepes) kategoria.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Tctronic
- Beköltözött
Az SX4 magasabb kategória?

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Adminisztrátor
De van de van! Csak le kell egyszerűsíteni az igényeket.

- Vinkler
- Adminisztrátor
Az se.
- Tctronic
- Beköltözött
Bazzzz

Jó hír: vehetsz Ferrarit!

https://budapest.ferraridealers.com/hu_ ... tc4-lusso/

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
- Tctronic
- Beköltözött
Ez még a régi SX4. Az se?

- Tctronic
- Beköltözött
Ez számomra természetes. Ezért nem veszek Ferrarit pl, mert nem férünk el benne 4-en

Persze, hogy jobb mert nem egy kategória a két autó ....Tctronic írta: ↑2020.11.28., szomb. 18:28Kollégám használt Honda Jazz-t cserélt le használt Suzuki SX-4-re. (1.6 szívóra) Azóta a Suzukin volt egy fűtőradiátor csere, meg tönkrement a gyári rádió, ő ennek ellenére azt mondja jobb mint a Jazz.
Ha hiszünk egy autóban (szeretjük) akkor a hibáit is elnézzük. Én is így voltam a diesel Ford Focus-ommal anno, amíg le nem térdelt Görögben.Jól megszívatott, ezt már nem nem tudtam elnézni neki.
![]()

"Az igazi barát szemből támad."
Legjobb autó: nem létezik ilyen.
A kérdés az, hogy kinek, mire, és mennyiért a legjobb autó. Így már van értelme.
A kérdés az, hogy kinek, mire, és mennyiért a legjobb autó. Így már van értelme.

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
en 2 swift-et hajtottam jo nehany evig, most 16 eve Jazz-t. A-bol B-be (nekem erre van az auto) teljesen jok nekem.
különben nyilvan mindegyiken lehet kifogasolni.
egyik swift-en kipuf.dob lukadt ki, különben ez alatt a sok év alatt egyikkel sem semmi, csak az eves szervizek, most Jazz-en "toronycsapagy" es stabi csere, hala az utaknak, de 16 ev es 155e km utan nekem ez belefert. ja, egyszer 1 izzo is kiment benne.
különben nyilvan mindegyiken lehet kifogasolni.
egyik swift-en kipuf.dob lukadt ki, különben ez alatt a sok év alatt egyikkel sem semmi, csak az eves szervizek, most Jazz-en "toronycsapagy" es stabi csere, hala az utaknak, de 16 ev es 155e km utan nekem ez belefert. ja, egyszer 1 izzo is kiment benne.
- Tctronic
- Beköltözött
Kollégám használt Honda Jazz-t cserélt le használt Suzuki SX-4-re. (1.6 szívóra) Azóta a Suzukin volt egy fűtőradiátor csere, meg tönkrement a gyári rádió, ő ennek ellenére azt mondja jobb mint a Jazz.
Ha hiszünk egy autóban (szeretjük) akkor a hibáit is elnézzük. Én is így voltam a diesel Ford Focus-ommal anno, amíg le nem térdelt Görögben.
Jól megszívatott, ezt már nem nem tudtam elnézni neki. 
Ha hiszünk egy autóban (szeretjük) akkor a hibáit is elnézzük. Én is így voltam a diesel Ford Focus-ommal anno, amíg le nem térdelt Görögben.

Ez egyébként full extrás,ha lehet ilyet mondani egy suzukira
,szóval minden benne van ami elérhető volt (az ülésfűtést értékelem közülük leginkább
),tehát csak a kivitelezésben fapados,de ebben már az az élvezet hogy annyira sz@r és retró,de ez érzésre még most is kimenne a világból,szóval amit tud,azt sokáig tudja.Nem sok,kb 108ezer km van benne,de abból sokat ment porban,sárban,földutakon,szóval kapott a jóból rendesen,nem kímélem,cserében figyelek rá,és szervízelem ahogyan kell.Én elhiszem hogy a jazz mindenben jobb,de ez elmegy ott is ahol a honda már megadná magát,ezért is vettem ilyet.Ha látnád hogy milyen utakon járok,a fejedet fognád.
Nem ismerem a swift modelleket,nekem csak ez az ignis van és volt is a suzukitól,de ez egy tök megbízható autó.Golfjaim voltak minden típusból 5-ösig bezárólag,de az hogy azok 14 évet elmenjenek javítás nélkül úgy mint ez a suzuki,hát az kizárt.Vinkler írta: ↑2020.11.28., szomb. 15:12Jók a Suzuki is, én is szeretem. Az első autóm is Suzuki volt, az első új autóm is Suzuki volt. Tegnap vettük át apósom új swiftjét. Szerintem tök jó kis autó, de! Az 1-es swift motorjai, azért egy idő után szétkoptak és zabálták az olajat, ráadásul nem voltak túl erősek is, a karosszéria rohadásról meg nem is beszélve. A 2-es swift motorja sokkal jobb, de az sem egy izom pacsirta. Cserébe nem is rohad annyira. A fapadosságáról most nem beszélek, ez igaz az Ignisre is. Az, hogy igénytelen, részben ennek köszönhető.Shimano írta: ↑2020.11.28., szomb. 10:45Ha már jó motor és olcsó fenntarthatóság,akkor egy voks a suzuki 1.3-as benzines szívó motorjára is,legyen az bármelyik régebbi modelben is.Örök élet,meg egy nap.![]()
Nekem van egy 14 éves ignisem,azzal járok pecázni mert ez átmegy olyan úttalan utakon is ahol sok más kocsi már lehasalna,és eddig semmi,de szó szerint semmi baja sem volt még,meg egy egy nyamvadt égőt sem kellett benne cserélni.
Hosszabb utakon persze kényelmetlen,meg zörög is,de arra a célra amire használom tökéletes ez a retró és egyszerű megoldásokkal megálmodott és elkészített vas.
A jazz mindenben túlszárnyalja azért a hasonló gen swiftet, arról nem is beszélek, hogy motorja sokkal! Erősebb és nem fogyaszt többet, sőt!
Ez egyébként full extrás,ha lehet ilyet mondani egy suzukira

Bocsáss meg, de a post után úgy döntöttem, h némi magyarázatra szorul és azt nem külön postban, hanem azt szerkesztve tettem meg. Ez engedtessék meg nekem kérlek.
Nyilván a helyen kell kezelni a dolgot, de az autó egy tárgy a nő, meg ugye... nah mindegy, szóval egy autót objektívebben meg lehet ítélni. Most vonatkoztassunk el a szélsőségektől. Az autót, mint használati tárgyat vegyük, semmi extrém igényekkel. Olyat, amit te veszel, te tartod fent, stb. Mindent! egybegyúrva, mint csomag azt mondom, hogy a legjobb autó, amit választhatsz. Ennyi!
Nem. Én nem Jazz-el járok. Egy fostalicska családi budival, de lesz ez még másképpen!
- Vinkler
- Adminisztrátor
Én pedig nem tartózkodom és hajlandó vagyok megvédeni az álláspontomat bármikor, bárkivel szemben.Aszpirin írta: ↑2020.11.28., szomb. 11:31Én azért tartózkodnék egy olyan kijelentéstől hogy "márpedig ez meg ez a világ legjobb autója". Még akkor is, ha ott az "Szvsz". Nem azért, mert nem tényszerű, amit írtál (utólag, mert amikor idéztelek, még nem volt ott a magyrázat, csak pont az, amit idéztem), hanem mert ennek ellenére nem létezik olyan, hogy a világ legjobb autója. Szvsz![]()
Kb olyan ez, mint a "világ legjobb nője". (Hagyjuk. Lehet olyan, aki nagyon-nagyon sok embernek bejön, de tuti, hgy egyetlen sem lesz mindenki számára a legjobb)
Amúgy te most Honda Jazz-el jársz?![]()

Bocsáss meg, de a post után úgy döntöttem, h némi magyarázatra szorul és azt nem külön postban, hanem azt szerkesztve tettem meg. Ez engedtessék meg nekem kérlek.
Nyilván a helyen kell kezelni a dolgot, de az autó egy tárgy a nő, meg ugye... nah mindegy, szóval egy autót objektívebben meg lehet ítélni. Most vonatkoztassunk el a szélsőségektől. Az autót, mint használati tárgyat vegyük, semmi extrém igényekkel. Olyat, amit te veszel, te tartod fent, stb. Mindent! egybegyúrva, mint csomag azt mondom, hogy a legjobb autó, amit választhatsz. Ennyi!

Nem. Én nem Jazz-el járok. Egy fostalicska családi budival, de lesz ez még másképpen!

A jazz mindenben túlszárnyalja azért a hasonló gen swiftet, arról nem is beszélek, hogy motorja sokkal! Erősebb és nem fogyaszt többet, sőt!
- Vinkler
- Adminisztrátor
Jók a Suzuki is, én is szeretem. Az első autóm is Suzuki volt, az első új autóm is Suzuki volt. Tegnap vettük át apósom új swiftjét. Szerintem tök jó kis autó, de! Az 1-es swift motorjai, azért egy idő után szétkoptak és zabálták az olajat, ráadásul nem voltak túl erősek is, a karosszéria rohadásról meg nem is beszélve. A 2-es swift motorja sokkal jobb, de az sem egy izom pacsirta. Cserébe nem is rohad annyira. A fapadosságáról most nem beszélek, ez igaz az Ignisre is. Az, hogy igénytelen, részben ennek köszönhető.Shimano írta: ↑2020.11.28., szomb. 10:45Ha már jó motor és olcsó fenntarthatóság,akkor egy voks a suzuki 1.3-as benzines szívó motorjára is,legyen az bármelyik régebbi modelben is.Örök élet,meg egy nap.![]()
Nekem van egy 14 éves ignisem,azzal járok pecázni mert ez átmegy olyan úttalan utakon is ahol sok más kocsi már lehasalna,és eddig semmi,de szó szerint semmi baja sem volt még,meg egy egy nyamvadt égőt sem kellett benne cserélni.
Hosszabb utakon persze kényelmetlen,meg zörög is,de arra a célra amire használom tökéletes ez a retró és egyszerű megoldásokkal megálmodott és elkészített vas.
- Tctronic
- Beköltözött
Egy barátom vette meg az utolsó előtti legyártott Suzuki Vitara 1.6 szívó motoros verzióját pár éve. Amikor megrendelte és befizette amit be kell ilyenkor, a kereskedésből még kb 3.-szor hívta az értékesítő, hogy biztos hogy kellesz neki, mert tolongás van rá
Kár hogy nem gyártják, és még nagyobb kár, hogy a Suzikinál csak ezt az béna hibrid megoldással lehet rendelni autót. A következő Hibrid verzió már a Toyotából jön, sajnos drágább lesz mint egy ugyanilyen kategóriás Toyota ha jól tudom.
Kár a régi 1.6 szívó motorért , nagyon jó volt.

Kár hogy nem gyártják, és még nagyobb kár, hogy a Suzikinál csak ezt az béna hibrid megoldással lehet rendelni autót. A következő Hibrid verzió már a Toyotából jön, sajnos drágább lesz mint egy ugyanilyen kategóriás Toyota ha jól tudom.
Kár a régi 1.6 szívó motorért , nagyon jó volt.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5978
Én azért tartózkodnék egy olyan kijelentéstől hogy "márpedig ez meg ez a világ legjobb autója". Még akkor is, ha ott az "Szvsz". Nem azért, mert nem tényszerű, amit írtál (utólag, mert amikor idéztelek, még nem volt ott a magyrázat, csak pont az, amit idéztem), hanem mert ennek ellenére nem létezik olyan, hogy a világ legjobb autója. Szvsz

Kb olyan ez, mint a "világ legjobb nője". (Hagyjuk. Lehet olyan, aki nagyon-nagyon sok embernek bejön, de tuti, hgy egyetlen sem lesz mindenki számára a legjobb)
Amúgy te most Honda Jazz-el jársz?

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Ha már jó motor és olcsó fenntarthatóság,akkor egy voks a suzuki 1.3-as benzines szívó motorjára is,legyen az bármelyik régebbi modelben is.Örök élet,meg egy nap.

- Vinkler
- Adminisztrátor
Persze. Aki kicsit is ért az autókhoz, az a lenti írással kb. egyetért. A tények ellen kár vitatkozni.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Akkor mégis van közös benned a Kopasszal

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Vinkler
- Adminisztrátor
Egyébként a 2. generációs Honda Jazz 1.4-es motorral konkrétan a világ legjobb autója! Szvsz. 
Megvenni sem drága, fenntartani sem drága. Szinte soha nem megy tönkre, de az alkatrész sem drága hozzá. Nincs rajta elmebeteg nagy kerék, így olcsó rá az abroncs, a fék, stb. A jobban felszerelt modellekben bőrkormány, digit klíma, 4 elektromos ablakemelő, stb kb minden benne van, ami az ésszerű autózáshoz kell. Mi befértünk 5-en is a 3 gyerekkel egyszer kényszerűségből, nem volt fejedelmi, de el tudtunk menni, ahová szerettünk volna. És a zseniális hátsó ülés variálhatóságnak köszönhetően lehet benne akkora helyet varázsolni pl bútor szállításhoz, mint egy kisebb puttonyos teherautóba. Élvezetesen és még gyorsan is lehet vele autózni, a 100 le-s motor ügyesen mozgatja és a fogyasztása is valami eszméletlen jó. Pont olyan mint, amilyennek a Hona motorokat szeretjük. Sajnos az ilyen motorok az euro normák aberrált szigorításával sajnos hihaltak, mint a dínók, kár értük, szerintem nem volt egy ilyen jazznek nagy ez ökológiai lábnyoma összességében.

Megvenni sem drága, fenntartani sem drága. Szinte soha nem megy tönkre, de az alkatrész sem drága hozzá. Nincs rajta elmebeteg nagy kerék, így olcsó rá az abroncs, a fék, stb. A jobban felszerelt modellekben bőrkormány, digit klíma, 4 elektromos ablakemelő, stb kb minden benne van, ami az ésszerű autózáshoz kell. Mi befértünk 5-en is a 3 gyerekkel egyszer kényszerűségből, nem volt fejedelmi, de el tudtunk menni, ahová szerettünk volna. És a zseniális hátsó ülés variálhatóságnak köszönhetően lehet benne akkora helyet varázsolni pl bútor szállításhoz, mint egy kisebb puttonyos teherautóba. Élvezetesen és még gyorsan is lehet vele autózni, a 100 le-s motor ügyesen mozgatja és a fogyasztása is valami eszméletlen jó. Pont olyan mint, amilyennek a Hona motorokat szeretjük. Sajnos az ilyen motorok az euro normák aberrált szigorításával sajnos hihaltak, mint a dínók, kár értük, szerintem nem volt egy ilyen jazznek nagy ez ökológiai lábnyoma összességében.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Ne legyünk már mi is TC plíz!
Ami ott maradt az a nettó szánalom. Már bocs. Kopaszneppermegmittudoménmégki.
PS ne legyen soha rosszabb motor az autótokban, mint a futó 1.5 tsi, kivétel, ha erőset szeretnétek...

Ami ott maradt az a nettó szánalom. Már bocs. Kopaszneppermegmittudoménmégki.
PS ne legyen soha rosszabb motor az autótokban, mint a futó 1.5 tsi, kivétel, ha erőset szeretnétek...

A Jazz tényleg jó autó, de nyilván azért tolja mert sokat hoz be belőle. Ért hozzá, hiszen ebből élAszpirin írta: ↑2020.11.27., pén. 12:17Azért ez a Kopasz-sztori nem ennyire vészes. Igen, a Honda Jazz a kedvence, de a hosszú vásárlási tanács-előadásán összesen kétszer említi meg, azt is viccből. Illetve, ha megnézed a youtube-os vásárlásos videóit, kb annyi Honda Jazz-t vesz, mint bármi mást. Én nagyon bírom a stílusát. Azért szerintem kevés ember van Magyarországon, aki ennyiféle autóval és állapottal találkozott már, és ezekről meg is mondja a véleményét. Brutál nagy tapasztalata van. Szerintem.
Plusz, ahogy ki tudja mondani, hogy "ez egy fos" vagy "ez egy vödör csavar"... na az mindent megér :-D
De lehet hogy inkább a Speedzone-os fazont kellene néznem, aki fél órát képes arról mesélni, hogy milyen fantasztikus jó motor az új 1.5 TSI, miközben bevallottan totál VW-fanatikus? És akkor ezt előadja minden autónál, amiben 1.5 TSI van... He?

Ismerek pár neppert, aki nem ért hozzá hamar bedobja a törülközőt.
Az 1.5 TSI tényleg egy mérnöki csemege, újonnan tuti jó motor. Használtan... majd az idő megmondja. De szerencsére neked az előbbi lesz belőle!

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Azért ez a Kopasz-sztori nem ennyire vészes. Igen, a Honda Jazz a kedvence, de a hosszú vásárlási tanács-előadásán összesen kétszer említi meg, azt is viccből. Illetve, ha megnézed a youtube-os vásárlásos videóit, kb annyi Honda Jazz-t vesz, mint bármi mást. Én nagyon bírom a stílusát. Azért szerintem kevés ember van Magyarországon, aki ennyiféle autóval és állapottal találkozott már, és ezekről meg is mondja a véleményét. Brutál nagy tapasztalata van. Szerintem.Acme írta: ↑2020.11.27., pén. 12:08Az a legjobb, amikor a Kopasztól kérnek vásárlási tanácsot:![]()
- Kérdező: Szeretnék egy reprezentatív utazóautót amivel sokat fogok autópályázni
- Kopasz: Vegyél Honda Jazzt, mert az nem romlik el, kívül kicsi, belül nagy és keveset eszik.
- Kérdező: Szeretnék egy munkába járós autót az agglomerációban, nem akarok sokat költeni rá.
- Kopasz: Vegyél Honda Jazzt, mert az nem romlik el, kívül kicsi, belül nagy és keveset eszik.
- Kérdező: Első autónak szeretnék egy hátsókerekes sok élményt adó verdát, legjobb lenne valami német.
Én olvasom a TC-t, akad néha jó rajta, de rettenetes ütemben zuhan a színvonal sajnos...
Plusz, ahogy ki tudja mondani, hogy "ez egy fos" vagy "ez egy vödör csavar"... na az mindent megér :-D
De lehet hogy inkább a Speedzone-os fazont kellene néznem, aki fél órát képes arról mesélni, hogy milyen fantasztikus jó motor az új 1.5 TSI, miközben bevallottan totál VW-fanatikus? És akkor ezt előadja minden autónál, amiben 1.5 TSI van... He?