Próbálgattam, eddig úgy tetszik a legjobban, ha a Fiio DAC 24/96 fejhallgató kimenetét erősítem ki line out helyett, ami hát átjátszásnak finoman szólva nem ideális. De így az Onkyo SR605 aux bemenetéről, ha be van nyomva a Pure audio gomb nem rossz. (Ez elvileg egy audio formátum támogatása. A direct mód az másik, de ilyenkor is letilt mindent és ezt gyorsabb benyomni és nem hallok káros belekotyvasztást így sem) Így fejhallgató kimeneten játszik az opamp, amit a fiókába tettem és emiatt nem is hiányzik EQ, ez eddig a best hangminőség a hangszórón. Ez így jobb, mint a line out a fiókán és a kamu stereo+EQ opció az erősítőn.
Viszont az Onkyo 24/192 DAC-ot tartalmaz és a fiókán meg van egy coax out is, tehát lenne a laptopról rajta keresztül digit out-om is. Ez van még hátra fejvakarásnak, mert elvileg kevesebbet veszítenék az Onkyo-ig az átjátszással. Kérdés, hogy megéri e átjátszani coaxon 192 frekire állítva a laptopot szerintetek? Elvileg hallható lehet a különbség, mert ha max adatsűrűséggel menne az erősítőben a DAC akkor ügyesebben emelne ki az EQ benne nem? Felteszem azért hallhatom most jobbnak az analóg átjátszást, mert az opamp hangképe pure szebb, mint a két dac egymás után 3 konverzió agyonkutyult maszatolása.
Mert ugye EQ csak digit van az erősítőben, tehát a 24/96 fióka DAC analóg line out kimenetét először AD visszadigizi és utána a nagyon alacsony adatsűrűségbe próbál belekutyulni az EQ, aztán a kutyultat vissza analógra és úgy a végfokra… nincs esélye hiába egy fejhallgató kimenet az ellenfél. Az alacsony adatsűrűségű kutyulásnál nem csoda, ha jobb a fióka 24/96 DAC-ja fejhallgató kimeneten, ha onnan végig analóg marad és az opamp emel ki, nem az EQ.
Ez a Taga 606SE, szerinted mint hangszóró vajon van azon a szinten, hogy ebből bármi hallható legyen? Azért kérdezem, mert elöl csak toslink bemenet van az erősítőn és nem kis meló kihúzni a bútorból, hogy a hátulján a coax in-hez hozzáférjek.
Aszpirin írta: ↑2020.07.24., pén. 16:45
Én úgy tudom, hogy a "Stereo" módban a HM-erősítők processzor része minden bemeneti csatornát rákever a két frontra, ráadásul ilyenkor a szoba-Eq és egyéb "nyalánkságok" is működnek.