Na most kiderült hogy nézegeted a teszteket és az alapján választottál!!!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
thxfan moziszobája
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 290
Re: thxfan moziszobája
A torzítás jó is lehet bizonyos mértékig. Emlékezzünk anno a cd és bakelit harcra ez is két táborra esett. Valaki azt mondta a cd "steril", valaki azt, hogy a bakelit torz, de az szól jobban. Akkor itt kinek volt igaza? Régebbi technikával is ha egy zenét túlvezéreltünk kicsit, sokaknak akkor kezdett tetszeni mert nem tűnt annyira szétesettnek, színesebbé szólt a vélemények szerint. A fő kérdés szerintem, hogy ki mit mér és annak van e valós értelme, haszna, vagy csak egy újabb valami amin lehet rágódni, vitázni.thxfan írta: ↑2020.12.19., szomb. 08:13Érdekes, de pl. a bemérés a hangfalaknál kb. és néhánynál pont ugyanolyan jelszintet állított a Marantzzal, mint ahogy a Denonnál volt.Quetz írta: ↑2020.12.18., pén. 10:43
A D+M eszközök mindig dB-ben állítják a hangerőt, függetlenül attól, hogy abszolút vagy relatív skálát használsz. A végfokok elméleti teljesítményének nincs köze ahhoz, hogy milyen hangerőt állítasz be, erre a bemérés van hatással. Ez ugyanaz, hogy Skodával és Ferrarival is 50-el közlekedsz a városban, vagy amennyivel jól esik :).
A "Marantz hang" hangerőtől függetlenül megjelenik a mérésben, mint magas frekvenciás torzítás:
Egy Ferrarival senki ne járjon 50-el, még városban sem
![]()
Erre már tényleg nem tudok mit írni, akkor ezek szerint nekem a torzított hang tetszik...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Volt szerencsém meghallgatni thxfan szobáját az elmúlt napokban. Szerintem én vagyok az aki a legjobban ismeri a rendszerét aki minden változtatásnál jelen volt. Na szóval Marantz SR7013 vs Denon AVR-X5200W.
Papírforma szerint tényleg magasabb a Denon. De hangilag már az első demó jelenetnél egyértelműen észrevettem a különbséget. A Marantz tisztában teresebben és részletesebben szólt.Pontosan ez hiányzott Thxfan szobájából! Ez az amit hiányoltam és most megkaptam. Meg is jegyeztem Robinak hogy vásároljuk (köztük én is) a drágábbnál drágább készülékeket és itt a példa olcsón is lehet építkezni. Hallottak alapján még egy 2 millás procit is megkérdőjeleznék hogy arra lecserélném-e a Marantz-ot.
Biztos többet nyújtana valamennyivel a proci de az a többlet nem érné meg azt a 1.5 milliós árkülönbséget. Csak ha van elég pénztartalék!Adott pillanatban nincs mire költeni.
Sinad ide,sinad oda,lefizetett tesztek.stb.....Számomra már rég világossá vált hogy tojni kell rá nagy magasról!
Egyszerű a recept ami sokszor nehezen kivitelezhető. Meghallgatni saját szobába ha jó marad ha nem megy a levesbe.
A Marantz sr7013 nem egy világ megváltó de nagyon is ajánlott készülék.
Papírforma szerint tényleg magasabb a Denon. De hangilag már az első demó jelenetnél egyértelműen észrevettem a különbséget. A Marantz tisztában teresebben és részletesebben szólt.Pontosan ez hiányzott Thxfan szobájából! Ez az amit hiányoltam és most megkaptam. Meg is jegyeztem Robinak hogy vásároljuk (köztük én is) a drágábbnál drágább készülékeket és itt a példa olcsón is lehet építkezni. Hallottak alapján még egy 2 millás procit is megkérdőjeleznék hogy arra lecserélném-e a Marantz-ot.
Biztos többet nyújtana valamennyivel a proci de az a többlet nem érné meg azt a 1.5 milliós árkülönbséget. Csak ha van elég pénztartalék!Adott pillanatban nincs mire költeni.
Sinad ide,sinad oda,lefizetett tesztek.stb.....Számomra már rég világossá vált hogy tojni kell rá nagy magasról!
Egyszerű a recept ami sokszor nehezen kivitelezhető. Meghallgatni saját szobába ha jó marad ha nem megy a levesbe.
A Marantz sr7013 nem egy világ megváltó de nagyon is ajánlott készülék.
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1202
Ha tényleg lenne hiteles mérés talán elhinném, bár valószínűleg akkor sem az alapján választanék mozis cuccot, ezek nekem gyanúsak.Quetz írta: ↑2020.12.18., pén. 21:32
Mindenki szíve joga, hogy letojja a műszaki paramétereket, rengetegen vesznek pl BMW 316i-t is.
Nyilvánvalóan azért mérik kikapcsolt DPS-vel az elektronikát, hogy lássák, miből indulnak ki. Kiderüljön, van-e fundamentális hiba az eszközben (A legtöbb high end-nek nevezett cuccban volt, Anthem kivételével).
A mérések egyik értelme amúgy, hogy össze tudod lőni még vásárlás elött a végfokot a processzorral. Egy zajos processyor után felesleges egy Hypex végfokot kötni, mert a végfok lesz domináns. Ezt megtudod nézni itt: http://www.sengpielaudio.com/calculator-thd.htm
A Behringer sub végfokom sinad = Arcam és Lyngdorf
https://www.audiosciencereview.com/foru ... -amp.6062/
Történt, hogy ideiglenesen egy Crown XLS 1502 hajtotta a subomat hidalva, kb. 3/4 hangerő állásban hozta ugyanazt, amit a Behringer 1/2 alatt kicsivel. A mérések szerint a Behringer kb. a felét tudja leadni a papírformához képest. Persze lehet a potinak és a hangerőszabályozásnak is köze, de azért na... Kilóra megvették ezt az embert...
Ami még furcsa, hogy a pro suboknak nincs alja (10-20 Hz), a pro LCR-surr vonalon meg a teteje (15-20 kHz), és ezekről hiteles mérések is vannak, ettől függetlenül mégis kellemes mozit lehet összehozni azokból. Itt nem számít a műszaki paraméter?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- thxfan
- Beköltözött

Érdekes, de pl. a bemérés a hangfalaknál kb. és néhánynál pont ugyanolyan jelszintet állított a Marantzzal, mint ahogy a Denonnál volt.Quetz írta: ↑2020.12.18., pén. 10:43
A D+M eszközök mindig dB-ben állítják a hangerőt, függetlenül attól, hogy abszolút vagy relatív skálát használsz. A végfokok elméleti teljesítményének nincs köze ahhoz, hogy milyen hangerőt állítasz be, erre a bemérés van hatással. Ez ugyanaz, hogy Skodával és Ferrarival is 50-el közlekedsz a városban, vagy amennyivel jól esik :).
A "Marantz hang" hangerőtől függetlenül megjelenik a mérésben, mint magas frekvenciás torzítás:
Erre már tényleg nem tudok mit írni, akkor ezek szerint nekem a torzított hang tetszik...
10.1 Auro3D
Jézus ,ebből kb. semmit sem értek
Rosszul választottam az mc10 és synthesis sda-7200 vel, a link alapján ez kideríthető?
fülre marha jó ,de lehet a képlet szerint egy totálisan szar választás..??
Rosszul választottam az mc10 és synthesis sda-7200 vel, a link alapján ez kideríthető?
fülre marha jó ,de lehet a képlet szerint egy totálisan szar választás..??
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Mindenki szíve joga, hogy letojja a műszaki paramétereket, rengetegen vesznek pl BMW 316i-t is.thxfan írta: ↑2020.12.18., pén. 12:48Akkor miért hivatkozási alap és rangsor az avr/procik között, miért kell szentírásként kezelni? Egy AVR-t lemérni kikapcsolt végfokokkal és szobakorrekció stb. nélkül, ki használja így.? Ilyen alapon azt is lehetne mérni, hogy meddig működik víz alatt, vagy -50 fokon stb...
Nyilvánvalóan azért mérik kikapcsolt DPS-vel az elektronikát, hogy lássák, miből indulnak ki. Kiderüljön, van-e fundamentális hiba az eszközben (A legtöbb high end-nek nevezett cuccban volt, Anthem kivételével).
A mérések egyik értelme amúgy, hogy össze tudod lőni még vásárlás elött a végfokot a processzorral. Egy zajos processyor után felesleges egy Hypex végfokot kötni, mert a végfok lesz domináns. Ezt megtudod nézni itt: http://www.sengpielaudio.com/calculator-thd.htm
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Sok gyártó az érzelmekre akar hatni és ez sokaknak be is jön, mert az alapján választanak, de sokan még a műszaki paraméterek alapján ( akar feleségét is )
- R.G.
- Törzsvendég

Nem, de az Excel elbírja az egyéb paraméterek is, és máris lehet dönteni így is.
Sok gyártó az érzelmekre akar hatni és ez sokaknak be is jön, mert az alapján választanak, de sokan még a műszaki paraméterek alapján ( akar feleségét is )

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
csak 90/60/90 számit mi ?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- R.G.
- Törzsvendég

pedig de
Az emberek 99% pont letolja, mit mér ez a csóka
Senki sem választ erősítőt, vagy procit+ végfokot mérések alapján .. vagy a kereskedőre bizzák, vagy saját fülre választanak ,vagy a márka szeretett miatt, de szinte biztos, hogy senki sem a mérések alapján dönti el! Van pár fanatikus aki ezeket bújja, és ezek alapján dönt,nincs evvel semmi gond persze.. Autót sem a műszaki paraméterek miatt választunk, feleséget sem, házat sem és még sorolhatnám ...
Senki sem választ erősítőt, vagy procit+ végfokot mérések alapján .. vagy a kereskedőre bizzák, vagy saját fülre választanak ,vagy a márka szeretett miatt, de szinte biztos, hogy senki sem a mérések alapján dönti el! Van pár fanatikus aki ezeket bújja, és ezek alapján dönt,nincs evvel semmi gond persze.. Autót sem a műszaki paraméterek miatt választunk, feleséget sem, házat sem és még sorolhatnám ...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
- thxfan
- Beköltözött

Akkor miért hivatkozási alap és rangsor az avr/procik között, miért kell szentírásként kezelni? Egy AVR-t lemérni kikapcsolt végfokokkal és szobakorrekció stb. nélkül, ki használja így
10.1 Auro3D
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
A SINAD a kimenő jelszint függvényében teljesebb képet mutat, gyakorlatilag az optimális hangerő szinten használod:
A Denon mérésén látszik, hogy sokkal alkalmasabb pre-pro kiépítésre, mert szélesebb tartományban érhető el jo SINAD:
Amit ez okoz:
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
Ezekkel a mérésekkel az a baj, hogy ezt csutkára kikapcsolt dsp és egyebek mellett teszi. Arra vonatkozó mérés nincs, hogy mi van akkor, ha működik a szobakorrekció és be is avatkozunk.
- thxfan
- Beköltözött

Lehet rosszul fogalmaztam, eddig a Denont 70-es hangerőn, a Marantzot 72-73 hangerőn használom. Nem tudom, hogy ez dB-ben is ue., nem mértem
A "hiteles" mérések szerint pl. a Denon X4700 97, a Marantz 7015 80 sinadot tud, az 17 dB különbség, ha jól értelmezem.
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött

Nem titkos, pár dolog változott, de még nem volt időm leírni.
Nehéz erre a mostani sinadot kergető időkben válaszolni, mérésekkel sem tudok alátámasztani semmit, így placebo jog fenntartással merek csak nyilatkozni
Az ok egyszerű, újabb és garanciás gépet szerettem volna venni, amúgy a Denonnal sem volt semmi bajom, jó volt. A Denon 5-ös papírforma szerint magasabb kategória volt, mint a Marantz 7-es. Egyértelműen jobb a Marantz és szebb is, meg a távirányítója is világítós
10.1 Auro3D
-
darthdick
Szia!
Látom az eladási topikban és az aláírásban,hogy eladtad a denont s helyette most marantz van.Volt valami ok?Egy brand a kettő,van differencia,hogy meghalljad érdemben?Azonos osztályban is játszanak,nagy eltérés nem lehet.Vagy magánügy?:-D
Látom az eladási topikban és az aláírásban,hogy eladtad a denont s helyette most marantz van.Volt valami ok?Egy brand a kettő,van differencia,hogy meghalljad érdemben?Azonos osztályban is játszanak,nagy eltérés nem lehet.Vagy magánügy?:-D
-
Audiotrend
- Újonc fórumos

- Értékelés: 24
Igen, mindíg a végeredmény a lényeg. Meggyőző.Deadpool írta: ↑2020.11.13., pén. 10:48Szerintem itt van csak igazán. Engem például biztosan érdekelne, hogy az ilyen magabiztossággal elkövetett változtatások a valóságban miként jelennek meg.Audiotrend írta: ↑2020.11.12., csüt. 08:38Ezek alapján a JVC vs Wolf összehasonlításnak nincs értelme.
Mérni kéne.Deadpool írta: ↑2020.11.13., pén. 10:48Szerintem itt van csak igazán. Engem például biztosan érdekelne, hogy az ilyen magabiztossággal elkövetett változtatások a valóságban miként jelennek meg.Audiotrend írta: ↑2020.11.12., csüt. 08:38Ezek alapján a JVC vs Wolf összehasonlításnak nincs értelme.
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Szerintem itt van csak igazán. Engem például biztosan érdekelne, hogy az ilyen magabiztossággal elkövetett változtatások a valóságban miként jelennek meg.Audiotrend írta: ↑2020.11.12., csüt. 08:38Ezek alapján a JVC vs Wolf összehasonlításnak nincs értelme.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
-
Audiotrend
- Újonc fórumos

Egy másik topikban, fogok modellekről, árakról, demózási lehetőségről infókat közölni hamarosan.
-
Audiotrend
- Újonc fórumos

Lehet igen, amit a topik enged és nem minősül hírdetésnek vagy más nem ide valónak. Kell is, mivel egy kevésbé ismert brand a Wolf, így szükséges infókat közölni a vele ismerkedés elején.
A D-ila vetítői ugyanarra az alapokra épül mint a JVC, tőlük vásárolják a belső alapegységeket, ami nem titok, sőtt inkább kihangsúlyozza a gyártó, hiszen a technológia amit JVC KENWOOD kifejlesztett nagyon jó. A Wolf mérnökei változtatásokat hajtanak végre bizonyos részeken, hogy a végeredmény még jobb legyen. Ilyen a módosított optika, fejlettebb tápegység, egy másfajta pixel shift..........és egy nagyon fontos, a hűtési rendszer. A fém ház és a belsejében lévő alu elemek nagyban befolyásolják a hőelvezetést, hatalmas hűtőbordaként funkcionálnak, más és több számú ventillátor egységek és a hűtési levegő áramlása is segítik a hűtést. Így 25% kal alacsonyabb környezeti hőfokon dolgozik. Ilyenek azok a módosítások amelyek publikusak, a többi nem publikus. Saját elmondásuk szerint, hasonló elvek alapján készül egy legfullosabban felszerelt BMW modellből "M" modell. Ezek alapján a JVC vs Wolf összehasonlításnak nincs értelme. A DLP modellekben ugyanazt a TI készletek szerepel mint amit más felsőbb szintű gyártó is használ. Itt is saját fejlesztésű dolgaikkal kiegészítve készül a végtermék ami szintén látható a végeredmélyen.
Nagyjából ennyi az eleje, ezek alapján lehet tovább gondolni mindent.
A D-ila vetítői ugyanarra az alapokra épül mint a JVC, tőlük vásárolják a belső alapegységeket, ami nem titok, sőtt inkább kihangsúlyozza a gyártó, hiszen a technológia amit JVC KENWOOD kifejlesztett nagyon jó. A Wolf mérnökei változtatásokat hajtanak végre bizonyos részeken, hogy a végeredmény még jobb legyen. Ilyen a módosított optika, fejlettebb tápegység, egy másfajta pixel shift..........és egy nagyon fontos, a hűtési rendszer. A fém ház és a belsejében lévő alu elemek nagyban befolyásolják a hőelvezetést, hatalmas hűtőbordaként funkcionálnak, más és több számú ventillátor egységek és a hűtési levegő áramlása is segítik a hűtést. Így 25% kal alacsonyabb környezeti hőfokon dolgozik. Ilyenek azok a módosítások amelyek publikusak, a többi nem publikus. Saját elmondásuk szerint, hasonló elvek alapján készül egy legfullosabban felszerelt BMW modellből "M" modell. Ezek alapján a JVC vs Wolf összehasonlításnak nincs értelme. A DLP modellekben ugyanazt a TI készletek szerepel mint amit más felsőbb szintű gyártó is használ. Itt is saját fejlesztésű dolgaikkal kiegészítve készül a végtermék ami szintén látható a végeredmélyen.
Nagyjából ennyi az eleje, ezek alapján lehet tovább gondolni mindent.