Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

cables írta:
2020.08.26., szer. 16:46
egy csodálatos új műfaj a gasztro reality fogja lebilincselni esténként a nézőket.
:D Melyik ? a Love Bistro? Gondolom nem nézted, én hallgattam munka mellett, egyáltalán nem szörnyű. Sőt! Az értelmetlen csak ivós veszekedős meg pucérkodós realitykhez képest szerintem ezek a főzős műsorok jók. Jöhet az utált szöveg: A mai fiatalok :) szóval a mai fiatalok már nem tudnak úgy főzni, sokkal több street food, gyorsétterem és hasonló van, rengeteg ilyen kaja fogy - és egy ilyen főzős műsor ebben hozhat pozitívumot is ha az otthoni főzicskélésre kedvet kap valaki ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

robi20064 írta:
2020.08.26., szer. 16:27

Szovegertelmezesben eddig sem voltal a toppon az teny, de ha te igy szeretned latni az sem baj ;)
Amíg a hifi a minőségben szeretne előrébb lépni, és persze lép is, addig a formátumok folyamatosan butulnak. A felhasználókat már nem a használhatóság, hanem a kényelem érdekli, a két folyamat egyre inkább távolodik egymástól. A hifi azt nyújtja, mára egyre jobb minőségben, ami a felhasználót már régen nem érdekli, nemes egyszerűséggel szarik rá.

Akkor ezt értelmezd légyszi. Mert én nem találkoztam még azzal a jelenséggel, hogy az egymás mellett futó veszteséges és veszteségmentes formátumok mellett 2020-ra valaki az mp3 mellett döntött volna. Már szinte nem is elérhető.
A forrás komponenseken kívül a hifi kényelmi funkciói és méretei 20+ éve változatlanok.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

ZolaBA írta:
2020.08.26., szer. 11:32

Kíváncsi lennék az sok szent és tökéletes ember, aki most a fiatalokat cseszteti bármiért is, az nézett volna-e Youtube-ot meg TikTok-ot ha lett volna a maga idejében...
Szerintem senki sem cseszteti a fiatalokat, én a magam részéről tisztelem, kedvelem és féltem őket. Azt a világot csesztetjük, amiben ők élni kénytelenek és ami egyre inkább az üzletről és a nép butításról szól. Ma láttam a Metrón egy hirdetésben, hogy tegnap előttől egy új művelődési lehetőség nyilt meg a tömegek előtt, egy csodálatos új műfaj a gasztro reality fogja lebilincselni esténként a nézőket.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Robici írta:
2020.08.26., szer. 11:38
wittao írta:
2020.08.26., szer. 10:00
Nekem nagyon tetszik Attila baratom irasa, gondoltam megosztom Veletek is, valahogy jol esett reggel ezeken a sorokon pihentetni a szememet:

..."az minek?"
Nekem ez ugyanaz mint amit cables szokott írni, csak jól ki van cifrázva. Kesergés a múlton és a jelenen.
Némi fogalomzavarral kiegészítve. Highend = minden ami kézzel fogható,a kompromisszumos használhatóságából eredően hagyománya lett és a digitális világ előtti korból származik.
plug&play=romlás, kárhozat, genitáliák.

A hozzászólás pedig be van lájkolva olyanok által, akik szerint a "digitális technika már ott tart, hogy tökéletesen transzparens az analóg bemeneti jellel szemben".

#populism #savethechildren #bringbackmyyouth

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1189
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

wittao írta:
2020.08.26., szer. 13:02
Azert gondolom megis inkabb jonak a megfogalmazast, mert tucat zenei termekek igyis-ugyis lesznek. Ha viszont a tomegekben nem lesz igeny Tidalra, HRS-re vagy csucs LP jatszokra , eleg a “zempé3”, akkor mi lehuzhatjuk a rolot.
A tömegeknek csúcs LP játszóra van igénye? Valamiről lemaradtam?

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5063

Hozzászólás Szerző: pärt »

wittao írta:
2020.08.26., szer. 11:54

Nem lehetünk egy véleményen :) Nekem tetszett amit és ahogy leírt. De ha nem értesz vele egyet, szerencsére mindannyian nyugodtan elmondhatjuk a véleményünket, ezért jó ez a fórum. Köszönöm, hogy Te is leírtad, csak azért pontosítottam fentebb pár dolgot, még mielőtt valakinek az jön le, hogy biztos LP/CD/orsós magnó/kazetta fanatikus emberről van szó és biztos azért írta amit.

Valahogy így kéne/illene reagálni minden kritikus bejegyzésre. :smile53: Nem odarúgni, lesajnálni a másik értékítéletét, kétségbe vonni ítélőképességét, ízlését, józan eszét. Egyszerűen elfogadni a más véleményt, ha karcos is. Persze oda-vissza: szúrkálni ér, leszúrni nem!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3504

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

wittao írta:

A high-end addig lesz életben, amíg azok a gyűjtők és zenebarátok, akik a saját erejükből és saját örömükre életben tartják ennek az egységes zenei kultúrának minden szépségét, a mélységes tiszteletben tartása mellett, na és persze, ha ezt tovább is adják.
Ez így pontatlan. A high-end zenei forrás nélkül elhal, csupán a vájtfülűek kis tábora nem fogja fenntartani a világ zenei iparát. Kell a nagyszámú tömeg zene, ami nem a minőségről szól.
És akkor ott van az elkerülhetetlen fogyasztó szokás, tényező, az átlag ember látvánnyal együtt hajlandó jó fogyasztó lenni ebben, ezért kell a sokszor öncélú látvány gyártás, illetve rögzített anyagban video, amiben kisebb fajsúlyú a hang a képhez képest.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

" A békét nem az éri el, aki igyekszik vágyait kielégíteni, hanem csak az, akit nem zavar a kívánságok szakadatlan özöne, melyek úgy ömlenek bele, mint folyók az állandóan töltődő, ám mindig mozdulatlan óceánba."
Bhagavad -gítá 2.70

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

wittao írta:
Nekem nagyon tetszik Attila baratom irasa, gondoltam megosztom Veletek is, valahogy jol esett reggel ezeken a sorokon pihentetni a szememet:

..."az minek?"
Nekem ez ugyanaz mint amit cables szokott írni, csak jól ki van cifrázva. Kesergés a múlton és a jelenen.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Szervusztok!
Nemrégen vettem 2 Living Stereo sacd lemezt.
Richard Strauss Also sprach Zarathustra.Ein Heldenleben Fritz Reiner/Chicago Symphony
Franz SchubertSymphony No.8 in B minor,Symphony No,9.in C The Great Charles Munch/Boston Symphony Orchestra
Az előbbi 1954-es,az utóbbi 1855,ill. 1958-as felvétel !!!
Az,hogy zeneileg elképesztően csodálatos,talán nem meglepő.
A felvétel technikai színvonala,a hangzás azonban annál inkább mellbevágóan felülmúlhatatlan!
Még egyszer leírom:1954.,1955.,ill.1958-ban készült felvételekről van szó!
Kérdem én-lehet ódákat zengni a mai felvétel technikákról,ill. a készítőkről-mennyit is fejlődött???????????????
Üdv. Gyuri :napsut:

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
..."az minek?"
Kíváncsi lennék az sok szent és tökéletes ember, aki most a fiatalokat cseszteti bármiért is, az nézett volna-e Youtube-ot meg TikTok-ot ha lett volna a maga idejében...
Persze nem azt mondom, hogy ez most jó, csak azt, hogy most ez van. És ha "felelősöket" keresünk, akkor biztos, hogy több van az idősebb, tehetős, befolyásos, high-end cuccokat felhalmozók között, mint a fiatalok között, akiket bele sodor(t) az ár. De hát kritizálni mindig egyszerű. Lényeg, hogy más legyen a hibás. Ha kell, a mondandót meg is lehet tűzdelni lopással, személyiségi jogokkal vagy pedofíliával. Mindegy csak üssön. Hát tényleg ez van.
Bocs :smile53:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Ez egy nagyon érdekes topic.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Tctronic írta:
2020.08.20., csüt. 20:37
Angol tudósok megállapították, hogy tíz emberből hét az három. :rolleyes: ;) Csak, hogy én is mondjak valami okosat, mert ez a topik kb. itt tart.... Én kérek elnézést.
bocs muszáj... hátha valaki még nem ismeri :D
apuka matekozik a gyerekkel... "Figyelj, elmagyarázom neked a negatív számokat. Utazik egy buszon 10 ember. Ha a megállóban leszáll 12, akkor utána még kettő fel kell szálljon, hogy senki ne legyen a buszon. 'Érted?"

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

De kupecke idézete legalább kapcsolódik valamennyire a történésekhez :D
Vagy csak én látom bele, de érteni véltem az összefüggést, de már ne kérd hogy fejtsem ki :D
Én sem tudom eldönteni, hogy ez szimplán az uborka szezon, vagy a teljes érdektelenség és csömör ideje? :tutiok:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Angol tudósok megállapították, hogy tíz emberből hét az három. :rolleyes: ;) Csak, hogy én is mondjak valami okosat, mert ez a topik kb. itt tart.... Én kérek elnézést.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Halastóba az okos haltenyésztő csukát is bocsát. A halak a zaklatás következtében fürgékké, erősekké fejlődnek. Vajon a földi bajok rajtunk nem ilyen csukák-e? (Gárdonyi Géza)

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

istvan01 írta:
2020.08.19., szer. 13:58
Aztán lehet én is a vég kezdete után vagyok már??
Minden vég egy új kezdet is egyben. :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3504

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Igen, amikor a hifizős és néha zenélgetős társaságnak már nincs elég élvezete a hobbijában, akkor bújja a hifis fórumokat, keresve azokat, akik hozzá hasonlóan elégedetlenek, és arról (is) írogatnak, hogy miért nem jó ez-az-amaz kütyü, kábel, zene, koncert. Ez még csak, csak, de amikor elkezdődik az egymásra licitálás, hogy régen miért volt jobb, meg akik a fórumra írnak többsége depis, mint ahogy a példámban idézendő képletes hifi-fórumos is az.

Az is végkifejlet, amikor a hifivel, zenéléssel kapcsolatos csalódásainkat, autózásban, kerékpározásban, fotózásban megélt csalódásainkkal, azokban megjelent emberek alkalmatlanságával példálózunk, szóval az már tényleg a vég kezdete.
Aztán lehet én is a vég kezdete után vagyok már??

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Robici írta:
2020.08.19., szer. 11:13
Nyilván egy hifis fórumon van helye a hangzás elemzésének, nem is baj, hogy itt szóba kerül csak amikor a két dolog különbsége a lényeg akkor vezet nagyon tévútra a hifis gondolkodás. Szerintem legalábbis.
Nem tudom, definiálható-e a hifis gondolkodás, én sokféle hozzáállást láttam már. Ezeket most nem sorolom fel, mert sokan megsértődnének, miután magukra ismertek. Inkább leírok néhány esetet más hobbikból, hátha ezekből is lejön valami.

Történt egyszer, hogy árultam egy fotós objektívet. Nagyszerű példány volt, sok klassz képet köszönhetek neki, de technikai okokból meg kellett válnom tőle (nem volt kompatibilis az új gépemmel). Hirdetés után egy nap alatt új gazdára talált, de még előtte járt nálam egy érdeklődő, aki végül nem vette meg a cuccot, ám alaposan megvizsgálta. Fura módon nem hozott magával fényképezőgépet, tehát ki sem akarta próbálni. Ellenben hozott egy nagyítót és zseblámpát, amik segítségével karcokat, sérüléseket keresett az objektív lencséin hosszú perceken át. Talált is néhány apró sérülést (8 évnyi használat után ez talán törvényszerű), amiknek bár semmi negatív hatásuk nem volt a képalkotásra, győzelemittasan mutatta őket és tett nekem szemrehányást, hogy miért árulok használhatatlan portékát. Válasz nélkül elköszöntem tőle, miközben azon morfondíroztam, hősünk vajon fotózott-e valaha. Pár órával később a valódi vevő elhozta a saját fotómasináját, felkattintotta rá az inkriminált objektívet, készített néhány próbaképet és két perc alatt lebonyolítottuk az adásvételt. Jól járt vele és ezt ő is tudta.

...

Egyszer egy barátom megkért, szerezzek neki jegyet a koncertre, amin éppen hangmérnökként dolgoztam. Mindennapos eset, tipikus magyar hobbi, hogy megpróbálunk ingyen bejutni mindenhova, de ez a barátom egy ismert hifista, ezért nem hajtottam el. Örültem neki, hogy végre kidugja a fejét a zenehallgató szobájából, kapott két jegyet. A teltházas buli igen jól sikerült, a helyszín akusztikai adottságaihoz képest jól is szólt, amit a közönség 2 órás önfeledt tánccal és hosszú vastapssal reagált le. Barátom másnap felhívott és hosszú perceken át sorolta az előadás hangzásának hibáit pont úgy, ahogy a hifista beszámolókban szokás, természetesen a basszus, közép és magas tartományt szigorúan külön kezelve, kitérve a térhatásra, a hangerőre és a részletekre. A 18 órás munkanap és pár órás alvás után nem reagáltam szavaira, de napokra ledöbbentett, hogy miként tudja valaki ennyire elrontani a saját szórakozását.

...

Egy időben sok bringatúrán vettem részt. Tapasztalt, sportos csapatunk volt, nyeregben ülve bejártuk a szomszédos országokat, emberileg is jól kijöttünk. A felszerelésünk nagyon vegyes volt, de jellemzően 5-10 éves, kissé leharcolt, de megbecsült és karbantartott járgányokkal tekertünk, mindenféle csicsa nélkül. Egyszer az egyik lány megkérdezte, elhozhatja-e az új barátját a következő túrára. Nem volt okunk nemet mondani, így a találkozás napján megjelent hősünk egy zsírúj, nagyon márkás és rémisztően drága versenybringával, amin még a gyári fóliázás néhány darabja is látható volt. Mint kiderült, előző nap vette a paripát, kimondottan erre a túrára és ha már lúd, megvette a legdrágábbat. Magabiztos szavait hallgatva nyeltünk párat, de mindenki türtőztette magát, egyetlen beszólás sem hangzott el. Intelligens és bölcs csapat volt. 4 napos túránk során komoly távokat és szinteket mentünk az Alpok hegyei között, de őszülő halántékunkra tekintettel nem kínoztuk halálra magunkat, csak amennyire még kellemes volt. Hősünk minden reggel elsőként állt harcba és fényesre suvickolta a bringáját, míg a csapat reggelizett, majd készülődés közben fennhangon ismertette velünk a kerékpározás alapszabályait, technikai titkait. Indulásnál azonnal élre tört és órákig nem is láttuk, már csak amiatt sem, mert mi majdnem minden településen megálltunk egy sörre, fagyira, fotóra. Általában délután értük utol, amint az út széli árnyékban kapkodott levegőért, este pedig rendre utolsóként ért célba. A második nap végén megkérte a leányt, hogy menjenek haza, de a lány erről hallani sem akart, így maradtak. Hősünk végigszenvedte a túrát, szerintem leginkább lelkileg viselte meg, hogy a csodajárgánnyal sem tudta velünk tartani a tempót. Soha többé nem láttuk, a lány is szakított vele néhány nappal később. Aztán pár hónappal később egy bringás Facebook csoportban találkoztam a nevével, ahol kitartóan osztotta az észt minden felmerülő kérdésre válaszolva.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

gyongyhalas írta:
2020.08.19., szer. 11:30
Véleményem egy két dologban más.....Utálom a tömeget....füstös kocsmákat...rock concerteken részegen ugrándozókat..
Nyilván vannak az átlagnál zárkózottabb emberek is, itt most nem őket elemeztem. :-) Van az otthoni zenehallgatásnak is csomó előnyeg meg az élőnek is csomó hátránya. A rock koncert meg a kocsma sem az én világom, de azért tagadhatatlan, hogy tömegeket ezek a dolgok vonzanak.
gyongyhalas írta:
2020.08.19., szer. 11:30
Ezért látom egy kissé másnak a problémát ...szerintem szükség van iránymutatásokra persze kritikára is ...művelt módon, ja és alátámasztva véleményeket...
:smile32:

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Robici írta:
2020.08.19., szer. 11:13
Nekem az a meglátásom, hogy ha a hifis fórumok el is néptelenednek az nem feltétlenül csak azért van mert "elüldöznék" egymást az emberek. Hanem azért is mert évek, sőt évtizedek óta ugyanazokon a témákon megy a gittrágás és nem látom jelét annak, hogy ez valaha is változna. Vannak persze kivételek és világszerte azért én ma is pezsgőnek mondanám a hifis világot de azért vannak jelei (főleg a neten nagyobb az élet, a magazinok kihalnak, de meg is érdemlik). Ez persze nem baj, csak mint egy jelenséget figyeltem meg. (Mondjuk az utóbbi időben tapasztaltak miatt én is eléggé lesújtó véleménnyel vagyok az egészről.)
Cables - már ezt is többször leírtam - szerintem sokszor szándékosan provokál és szó ami szó elég jól megy neki, mint a mellékelt ábra is mutatja. :-) Bedobja ugyanazokat a csontokat és mindig van pár ember aki ugyanúgy elrágódik rajta.
Érdekes lenne azért azt is összeszedni, hogy a hangrögzítés milyen negatívumokat hozott az életünkbe. Nagyon sok mindenben pozitívum de biztos, hogy vannak árnyoldalai is és itt nem azokra gondolok amiket cables írt. (Az egyik például szerintem, hogy a technikai tökéletesség mindenekfölött elvárás lett az előadóktól mert a tökéletesen hibátlanul rögzített zenék világában a közönség sokkal könnyebben észreveszi a hibázást.)
Az élő és rögzített zene különbségeinél úgy látom a hifisták nem tudnak kilépni a saját zárt világukból és a hangokat hasonlítgatják. Pedig a lényeg nem is biztos, hogy ebben van. Az élő előadás közösségi élmény, ahová már eleve készülünk, ráhangolódunk, ahol valami egyszeri, spontán és megismételhetetlen történik. Ahol száz vagy ezer ember szíve egyszerre dobban a zenére, látjuk az előadókat (a vizualitás már eleve óriási különbséget jelent!), ráadásul az előadók és a közönség között is kölcsönhatás van, erről sok előadó beszámolt már. És itt most mindegy, hogy rockkoncert, füstös kocsmazenekar, vonósnégyes vagy nagyzenekar. Az, hogy hasonlítgatjuk, hogy milyen a "középtartomány", az az emberek 90%-át teljesen hidegen hagyja (viszont a hangerő már nem, de ez egy külön esszé témája lehetne!). Nyilván egy hifis fórumon van helye a hangzás elemzésének, nem is baj, hogy itt szóba kerül csak amikor a két dolog különbsége a lényeg akkor vezet nagyon tévútra a hifis gondolkodás. Szerintem legalábbis.
Szerintem jól összefoglaltad.....
Véleményem egy két dologban más.....Utálom a tömeget....füstös kocsmákat...rock concerteken részegen ugrándozókat..
Nem érdekel a szivek dobbanása együtt ...(ha egyedül nem dobogtatja meg minek )
Elég is a saját "bajaimból".....Talán ez a lényeg sokan sokfélét szeretünk és máshogyan is....
Ezért látom egy kissé másnak a problémát ...szerintem szükség van iránymutatásokra persze kritikára is ...művelt módon, ja és alátámasztva véleményeket...

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Nekem az a meglátásom, hogy ha a hifis fórumok el is néptelenednek az nem feltétlenül csak azért van mert "elüldöznék" egymást az emberek. Hanem azért is mert évek, sőt évtizedek óta ugyanazokon a témákon megy a gittrágás és nem látom jelét annak, hogy ez valaha is változna. Vannak persze kivételek és világszerte azért én ma is pezsgőnek mondanám a hifis világot de azért vannak jelei (főleg a neten nagyobb az élet, a magazinok kihalnak, de meg is érdemlik). Ez persze nem baj, csak mint egy jelenséget figyeltem meg. (Mondjuk az utóbbi időben tapasztaltak miatt én is eléggé lesújtó véleménnyel vagyok az egészről.)
Cables - már ezt is többször leírtam - szerintem sokszor szándékosan provokál és szó ami szó elég jól megy neki, mint a mellékelt ábra is mutatja. :-) Bedobja ugyanazokat a csontokat és mindig van pár ember aki ugyanúgy elrágódik rajta.
Érdekes lenne azért azt is összeszedni, hogy a hangrögzítés milyen negatívumokat hozott az életünkbe. Nagyon sok mindenben pozitívum de biztos, hogy vannak árnyoldalai is és itt nem azokra gondolok amiket cables írt. (Az egyik például szerintem, hogy a technikai tökéletesség mindenekfölött elvárás lett az előadóktól mert a tökéletesen hibátlanul rögzített zenék világában a közönség sokkal könnyebben észreveszi a hibázást.)
Az élő és rögzített zene különbségeinél úgy látom a hifisták nem tudnak kilépni a saját zárt világukból és a hangokat hasonlítgatják. Pedig a lényeg nem is biztos, hogy ebben van. Az élő előadás közösségi élmény, ahová már eleve készülünk, ráhangolódunk, ahol valami egyszeri, spontán és megismételhetetlen történik. Ahol száz vagy ezer ember szíve egyszerre dobban a zenére, látjuk az előadókat (a vizualitás már eleve óriási különbséget jelent!), ráadásul az előadók és a közönség között is kölcsönhatás van, erről sok előadó beszámolt már. És itt most mindegy, hogy rockkoncert, füstös kocsmazenekar, vonósnégyes vagy nagyzenekar. Az, hogy hasonlítgatjuk, hogy milyen a "középtartomány", az az emberek 90%-át teljesen hidegen hagyja (viszont a hangerő már nem, de ez egy külön esszé témája lehetne!). Nyilván egy hifis fórumon van helye a hangzás elemzésének, nem is baj, hogy itt szóba kerül csak amikor a két dolog különbsége a lényeg akkor vezet nagyon tévútra a hifis gondolkodás. Szerintem legalábbis.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 694

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
2020.08.17., hétf. 07:54
Audioline nemrég írt arról, hogy fejbe kólintotta az élő zene. Régen ugye a zene élő volt, csak élő. És nem kólintott fejbe senkit, mert ehhez voltak szokva az emberek.
Stábunk, a Soundbumper magazin megbízásából a minap utánajárt eme népi hiedelemnek. Főleg vidéki, kisebb településeket jártunk végig, kérdezgetve a helyi lakosokat.
A legutóbbi riportalanyaink, Imre és kisfia Barnabás, baranyaberenyei lakosok voltak, akik éppen akkor érkeztek haza egy Tikkadt Szöcskenyájak koncertről.
Nyilatkozni nem szerettek volna de ábrázatuk igazolni vélte az élő zene fejbekólintó hatását.
apugyerök2.jpg
apugyerök2.jpg (36.73 KiB) Megtekintve 2660 alkalommal
A reprezentatív eredmény elérése végett utunkat tovább folytatjuk és a holnapi nap Kecerakoncáról jelentkezünk be, ahol éppen akkor a Fókabajszú Ganajtúrók lépnek fel.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

hollohazi írta:
2020.08.18., kedd 07:23
Nekem is volt hifi szobám, régi, vastagfalú, viszonylag nem nagy ablakokkal rendelkező házban, régi, ötven éves parkettával, viszonylag nagy belmagassággal. Ott nagyon jól szólt a hifi, chord szobája hasonló, udvari szoba. Ez is lehet egyfajta előítélet a vélemény alkotáshoz, mint a többi.
A vastag fal és a kis ablakok miért jók? Inkább az ellenkezője akkor már, hogy tagoltabb és kevésbé merev legyen a szerkezet. A nagy belmagasság lesz inkább a kulcsszó sztem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.08.18., kedd 16:56-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

hollohazi írta:
2020.08.18., kedd 08:56
gyongyhalas írta:
2020.08.18., kedd 08:39
Hát ettől az egész vita -beszélgetős- beszólós majomkodásból nekem elegem lett. gondolkodik.gif
Ti még nem unjátok? :D
Én azért még egy marketinges beszámolónak is jobban örülök. Ez legyen az én bajom... :smile53:
Ja és ha lehet kérek még ilyen fajta beszámolókat pld:akusztika.kábelek.készülékek (hazai) .elosztók, és bármilyen kiegészítők vonatkozásában,,,,
Miért is mert akkor talán egynél több ember (mármint a gyártó) dicséreténél is több véleményt olvasok...
Különösen ha fórumtársak írnak róla ,,,,lehet negatív is de rendszer leírással,,,,hogy következtetni tudjunk vagy véleményt formálhassunk ...persze magunkban ...ne sértegetve . leborulok.gif
Miért is nem lehet itt a szándékos b..tást szankcionálni?
Hidd el annak se lenne "JÓ" vége....
Miért is ?
Megint csak saját vélemény......Mert falka szellem uralkodás és birka jellem érvényesül sajna majd minden internetes portálon.....
Miért is ?
Mert személytelenül folyik "egy -más" közt a beszélgetés ...Ez azért szemkontaktus és kéz távolságban másképpen zajlana... :D

:napsut:
Vagyis személyes véleményem ....Még ez a jobb...
:smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”