Én úgy tudom, hogy a "Stereo" módban a HM-erősítők processzor része minden bemeneti csatornát rákever a két frontra, ráadásul ilyenkor a szoba-Eq és egyéb "nyalánkságok" is működnek. Tehát a relé ugyan fizikailag leválasztja a többi hangfalat, de a frontokhoz tartozó DAC-egység(ek)-re már digitálisan összemixelt, szét-EQ-zott és DSP-zett sztereó csatornák mennek. De lehet, hogy tévedek.kolko írta: ↑2020.07.24., pén. 15:36Azt gondolnám a stereo módba, amikor belépek és meghúz a relé, akkor egy olyan része megy az erősítőnek, ami teljesen független a sok pont egytől, mert a relé azt fizikailag leválasztja. Szóval itt is elvesztettem a fonalat, hogy a stereo most miért jobb, már nem akarom érteni.
Ha azt akarod, hogy a DAC-ra menő jellel az esetleges kikódoláson kívül semmi ne történjen (ne legyen EQ-zás, keverés, egyéb DSP-zés), akkor ("Pure", "Direct", "Pure Direct" vagy valami hasonló nevű módot kell választani). Ekkor ha a bemeneti (digitális) jel sztereó, akkor csak a frontok szólalnak meg, ha 5.0, akkor a center és a szatelitek is, ha 7.1 akkor mindezekhez még a hátsók meg a szub is, stb.