Kezdünk itt picit szkizofrén "alakot ölteni".
Nem hiszem, hogy értelmes különválasztani azt, ahogy azt halljuk, amit. Amúgysem halljuk ugyanazt kétszer ugyanúgy.
Kezdünk itt picit szkizofrén "alakot ölteni".
Mindennek megvan a maga helye és ideje.bitrograde írta: ↑2020.07.09., csüt. 12:19Az igazi zenehallgatót nem zavarja a hifi az élvezetben. A zene sem a hifistát.
Igazán digitális korszakban élünk, ha már csak bináris kódban képesek gondokodni egyesek. A nullák meg pont nem. Vagy mi.

Nem tisztem sem védeni sem támadni a kábel- meg alátét- meg kékgyöngyszem-kihallók népes táborát, de.... a fenti így nagyon anekdotikusan hangzik, meg jópofa, de ugye Te sem gondolod komolyan, hogy van a kettő között szoros összefüggés?

Igen ...igen ez sokunknál így kezdődött gondolom ....cannonball írta: ↑2020.07.09., csüt. 10:38Tegnap egy zenés felolvasóesten voltam. Egy nagyon tanulságos mondat hangzott el, amit most megpróbálok lefordítani a hifi nyelvére:
Sokkal többet ér az a pár perc, amikor stílustól, minőségtől függetlenül belefeledkezel a zenébe, mint azok az órák, amikor azon morfondírozol, mi szólhatna jobban a rendszeredben.
De tényleg. Tizenévig elégedetten hallgattam egy belépő szintű hangfalat alap kábelekkel egy házimozi erősítővel, 20 éves CD játszóval. Amióta hozzátettem egy 0-át a rendszerhez, már szinte csak a minél jobban hangzó felvételek hajszolása a cél a Tidalon pl.
Egyszer szívesen teszteltetnék "kábelhívő" emberekkel teljesen vakon kábeleket, meglepődnének mennyire a szemüknek, és nem a fülüknek hittek!

El lehet rosszul is költeni bármennyi pénzt!cannonball írta: ↑2020.07.09., csüt. 10:38Tegnap egy zenés felolvasóesten voltam. Egy nagyon tanulságos mondat hangzott el, amit most megpróbálok lefordítani a hifi nyelvére:
Sokkal többet ér az a pár perc, amikor stílustól, minőségtől függetlenül belefeledkezel a zenébe, mint azok az órák, amikor azon morfondírozol, mi szólhatna jobban a rendszeredben.
De tényleg. Tizenévig elégedetten hallgattam egy belépő szintű hangfalat alap kábelekkel egy házimozi erősítővel, 20 éves CD játszóval. Amióta hozzátettem egy 0-át a rendszerhez, már szinte csak a minél jobban hangzó felvételek hajszolása a cél a Tidalon pl.
Egyszer szívesen teszteltetnék "kábelhívő" emberekkel teljesen vakon kábeleket, meglepődnének mennyire a szemüknek, és nem a fülüknek hittek!

A hifistát mióta érdekli a zene?
A pszichés bukó bizony létezik. És persze a valóság is. Mert hogy vannak különbségek. Van, hogy jelentéktelen és van, hogy... Tegye fel a kezét, aki szerint nincsenek, és még soha nem cserélte le egyetlen kábelét sem!

Dehogy sértődöm meg... Utánaolvasva a világhálón több hasonló véleményt olvastam, tehát nem lehet egyedi az eset.
Nekem a teljes jelenlegi rendszerem nem volt 300k

felül komolyan kerekít, a basszusa egy hangjegyű. Nem igazán készteti az embert zenehallgatásra

Én a Powernode 2-t használom most is. Csak plagizálni tudom dbrnsk-t: ha nem is a legnagyobb csalódás, de nézek ki a fejemből. Ahogy ő írta. Plusz: a Powernode még zajos is (nem csak a fejhallgató kimenete). Jó szívvel senkinek nem tudom már ajánlani, aki hi-fi élményre vágyik egy ilyen kütyütől. Szerencsére nem voltak vele szemben nagyok az elvárásaim: hálószobai háttérzajkeltőnek megteszi. Sajnos kidobott pénz volt, a korább (szintén hálószobai) Denon RCD-M39 mikrohifi (kommersz sz@r, ugye!!!) szerintem rendesen köröket vert rá mindenféle minőségben, fele annyiért (csak nem voltak ilyen modernek a szolgáltatásai, ezért cseréltem le).Bodnapet írta: ↑2020.06.29., hétf. 17:49Én még a sima Node 2-t használtam, speciel szerettem. Helyén kell kezelni, ár/érték arányban szerintem jó választás. Cseréltem a tápkábelt, kábeles nettel, jó IC kábellel nálam jól szólt. Az app rendben van (igen, az előzményket törölgetni kell...), de a fejhallgató kimenet extrém zajos. Szerintem abszolut szerethető.
ui.: ...és sajnos senki sem fizet nekem ezért...![]()
Nem láttam Gedeon videóját, és igazából nem is érdekel. Aki egy Audiolab M-One cuccon teszteli a forrásokat, az nálam nem mérce, de egyébként sem... Viszont az elgondolkoztató, hogy a világhálón nem kicsi hájpot kapott az említett készülék...diagnet írta: ↑2020.06.30., kedd 12:22Soha nem lesz belátva. Százezrével veszik ezeket a $20-os kínai műanyag dobozokat rendes hifi árban.cannonball írta: ↑2020.06.29., hétf. 16:58...Pedig a Gedeon az egekig fényezte, de be kell látni, ő is csak egy fizetett -a semlegesség álcája mögé bújt- elemző.
Ahogy nagyanyáinkat hasba akasztotta a telemarketing, éppúgy szövi be a jelen generációt az ex-bolti eladókból avanzsált online influenszerek hada.
Persze ehhez kell egy célközönség is, aki a szépen bevilágított, megvágott 10 perces videókból elhiszi, hogy amit egy széken ülve stílusosan gesztikulálva elmagyaráznak, az otthon is valóra fog válni...
Soha nem lesz belátva. Százezrével veszik ezeket a $20-os kínai műanyag dobozokat rendes hifi árban.cannonball írta: ↑2020.06.29., hétf. 16:58...Pedig a Gedeon az egekig fényezte, de be kell látni, ő is csak egy fizetett -a semlegesség álcája mögé bújt- elemző.
Én ilyenkor ha kérdezik mi a véleményem, mindig azt szoktam mondani, hogy hát nem az én világom. :-)cannonball írta: ↑2020.06.30., kedd 07:45De hiszen a hallás, és a nekünk tetsző zene is szubjektív. Hány olyan rendszert hallottam milliókért, amit istenített a tulaj, nekem meg sehogyan sem szólt...