cannonball írta: ↑2020.07.09., csüt. 10:38
Tegnap egy zenés felolvasóesten voltam. Egy nagyon tanulságos mondat hangzott el, amit most megpróbálok lefordítani a hifi nyelvére:
Sokkal többet ér az a pár perc, amikor stílustól, minőségtől függetlenül belefeledkezel a zenébe, mint azok az órák, amikor azon morfondírozol, mi szólhatna jobban a rendszeredben.
De tényleg. Tizenévig elégedetten hallgattam egy belépő szintű hangfalat alap kábelekkel egy házimozi erősítővel, 20 éves CD játszóval. Amióta hozzátettem egy 0-át a rendszerhez, már szinte csak a minél jobban hangzó felvételek hajszolása a cél a Tidalon pl.
Egyszer szívesen teszteltetnék "kábelhívő" emberekkel teljesen vakon kábeleket, meglepődnének mennyire a szemüknek, és nem a fülüknek hittek!
Igen ...igen ez sokunknál így kezdődött gondolom ....
Évekig volt nekem is egy jó cd játékos és erőlködő ....ment a buli ezerrel húú de jó mélyek magasak lobogjon a hajunk,csavarjuk fel a szőnyeget....
Bulik száma csökkent az évek száma nőtt ,még most is van bugi de inkább csak a jól ismert dallamoknál mindegy a minőség.
Változunk és más zenék kezdenek tetszeni de már most a hangszerek megszólalása is fontos ,,tér dinamika ,,zeneiség,,
Nagy szavak tudom de ehez már kell egy kis anyagi és piszok sok szerencse is ,hogy ne menj mellé.....
Pénz pénz pénz + szenvedély .....Ennélkül nehéz , persze kinek mennyi és hol a határ .....(sörre ,cigire,többet költenek egyesek mint én évente)
Talán ezért jó a fórum ...beszélgetés, tapasztalatcsere, és hallgatódzás is.
Vakteszt ? Minek is ? Hol Hogyan ?
Nekem mindíg itthon dőlt el mi marad és mi az ami nem hozta amit vártam !!!Bandikának tetszik ?
Nekem kell ,hogy tetszen ,majd az utódom eldönti megtartja e?
üdv.