VTamás írta: ↑2020.06.26., pén. 19:14
Sziasztok! Bocsánat a laikus kérdésért, újonc vagyok. Szeretnék használt elemekből egy rendszert felépíteni. Kb. 150 k-t szánok erősítőre és ugyanennyit hangsugárzóra. Ezeket azért írom, mert a rendszernek összahangban kell lennie, tehát fölösleges lenne túlságosan "jó" lemezjátszót vásárolnom, ha úgysem hallanám a különbséget. És most a kérdés. Van egy 80-as években vásárolt Pioneer PL-6 lemezjátszóm, teljesen működőképes. Hogy járok jobban ár/hang (ár/érték analógiájára) arányban: ha veszek hozzá hangszedőt, pl. Ortofon vagy Audiotechnika, vagy veszek használtan egy lemezjátszót 60-80 k ársávban? Nincs tapasztalatom, hogy hangzásban minek van nagyobb jelentősége. Köszönöm előre is. Tamás
Ár/érték arányban jobban jársz a meglévő Pioneer-al + egy hangszedő. A 60-80e-res kategóriában azért lehet ennél jobb lemezjátszókat kifogni, de azokba is kell hangszedő. Azt neked kell eldöntened, hogy a (kicsivel) jobb hangminőség kezdésnek ér e ennyivel többet?
Ha valóban jó állapotban van a Pioneer(azért érdemes átnézetni egy hozzáértővel), akkor ízelítőnek éppenséggel megteszi,
bár az analóg szépségeit azért nem ez a lemezjátszó fogja megmutatni. Az a kategória feljebb(még 60-80e-nél is) kezdődik.
Az is kérdés, mennyi lemezed van?
Ha nincs egy sem, vagy csak pár darab van, akkor elég ez a Pioneer, ne adj lemezjátszóért több pénzt, arra ráérsz majd akkor, ha már kellőképpen megfertőződtél.
Annak ellenére, hogy én analóg hívő vagyok, olyanoknak, akik teljesen kezdők(nulláról), egyáltalán nem ajánlom.
Egy kielégítő lemezgyűjtemény összegyűjtése, adott esetben több évtizedbe is telhet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech