A full fekete (jobb oldalon fent) az gyári B&W dobozba egyedileg tervezett kétutas monitor, Bendegúz névre hallgat.
(Nekem is olyanom van, csak korábbi verzió, másik magassal. Határozottan ajánlom, a hangja miatt főként.)
Moderátor: hangfaltunning
A full fekete (jobb oldalon fent) az gyári B&W dobozba egyedileg tervezett kétutas monitor, Bendegúz névre hallgat.
Az utolsó előtti képen, az a fekete állványos hangfal milyen típus? Pont az ízlésemnek megfelelő küllemre.tanczi írta: ↑2020.05.19., kedd 10:59Károly Úrnál jártam pár hete.
Az az igazság, hogy az utóbbi időszakban sem tétlenkedett: átépített, tuningolt, tervezett, egyedit épített.
1-2 fotó ízelítőül.
Érdemes hozzá kilátogatni Érdre."Továbbra is a telefonos érdeklődés preferált: +36702813249"
(Ja, és ha valakit érdekel esetleg: a hangjuk is nagyon jó... Érdemes vinni a korrektség miatt saját dobozt összehallgatni.)
IMG_1598.JPG
IMG_1603.JPG
IMG_1604.JPG
IMG_1611.JPG
IMG_1614.JPG
Bocs a 702813249 Tű K. száma?darmah írta: ↑2019.05.25., szomb. 08:52A tapasztalataimról szeretnék beszámolni.Nos kb 35 éve foglalkozom a hangzásvilággal ami a kamaszkorommal kezdödött.Sok kisérletezéssel kezdödött és folytatódik ma is.Orion hangfalakkal és Pioneer lemezjátszóval kezdödött a Pl 200 -assal és Unitra erösítövel.Aztán lassan Nad 3020 as erősítövel és Nad tojáshéj lemezjátszóval.Valahogy mindig elégedetlen voltam az évek folyamán ,hiába vettem Dynavector carat Ruby mc hangszedöt bele és hiába vettem az akkori díjnyertes alsó középkategóriás Gale Gs 302 .es hangfalakat hozzá ,valahogy a csalódottság mindvégig kísértett.Késöbb amikor több pénzem volt vettem egy Denon akkori csucs gépét a Cd 3000 készüléket ...amire vágytam nagyobb áttörés soha sem sikerült...csak abba a hibába estem ,hogy azt hittem a készülékek cseréjével talán eljutok oda ,amire igazán vágyom. Birkozó válogatott tagja voltam és beutaztam a világot és ilyenkor mindig studiókba mentem és füleltem a szabadidömben.Sportársaim egyenesen megszállottként tartottak nyilván mint amikor pl. megtudták mennyi pénzt fizettem az mc hangszedöért.Mindennel kisérleteztem amit akkoriban a HI Fi magazin leírt és tanácsolt..de mind hiába...néha néha volt beteljesülésem de csak röpke percekre.Késöbb gondoltam átépítetem a dobozokat és a nevére már nem emlékszem de egy zeneszeretö barát a hangszoró készletet átépítette egy nagyobb -kérésemre nagyon vastag falu mdf házba megerösítve és sokkal nagyobb méretübe.Persze mindez mérnöki munka nélkül ,mert azért tudtam a HI-Fi magazin rovatából ,hogy "Hogyan építsünk rossz hangsugárzot" nagyon nehéz munka ez.Valamivel nagyobb lett a hangzásvilága de tudtam az eredeti mérnöki munkák amire ezt tervezték már messze kerültem.Egy barátom aki amatör elektromüszerész volt ,az eredeti passzív mélynyomot egy Lengyel gyártmányúra cseréltük és ad-hoc alapon csak ugy párhuzamba kötöttük...nem értek hozzá de csak sejtem a keresztváltó funkciója teljesen oka fogyottá vált ezzel...tehát volt ugye a magassugárzó és kettö mély-közép.Dögösen megszólalt de éreztem ez nem az!Messze nem az!Idöközben családot alapítottam és eladogattam a az orajeles Denont és mást is. A Dénes Péter erösítö maradt .Aztán kb eltelt tíz év.A láng bennem újra felgyulladt...tudtam ,hogy ebben a dobozban azért sokkal több van ..így teljesen kezdöként ujra nyomozni kezdtem és Tüü Károlyra bukkantam akihez elmentem decemberben...az életfilotofiánkban elégedetten konstalláltam ,hogy nagyon hasonlo világképünk van.Azonban mégis kétkedve fogadtam pl azt a kijelentését ,hogy a dobozokba ö nem specifikáciot tesz elsösorban hanem lelket.Én lelki életet élek de mégis kételkedtem ,főleg amikor arra a kissé félve feltett kérdésemre ,hogy "Karcsi ...a modifikáció után ,hogyan fog szólni a doboz ...? ugy mint egy többszázezres doboz?"Azt válaszolta teljes természetességgel ,hogy nem ! Úgy mint egy több milliós.Nos erre a kétségek természetesen elkaptak és teljességgel hihetetlenül hangzottak.Ott nála a saját dobozai valami félelmetes tisztasággal szóltak és arra gondoltam ...soha sem lesz ilyen hangom!Döbbenet amit hallottam nála.Ez az amire vágyom.Amikor átkapcsolta a rendszert az én kb. 120 cm -es dobozaimra a szó szerinti kínt éreztem...atyaúristen????hogyan tudtam idáig én ezzel élni? És zenét hallgatni?Valami borzalmas katyvasz volt az amit hallottam.Kb egy hét mulva érte mentem ...és a csoda megtörtént amire 35 éve vágytam amikor meghallottam a dobozomat...hazahoztam ...persze nem azt halottam amit a Karcsinál ...hiszen pl.egy egyszerü LG dvd lejátszóról ment a forrás ...de azóta a részek finomításával haladok feljebb és az a végtelen teresség és súly és dinamika egyre inkább kezd domborulni...levegösség és teltség és megindulás és finomság mind egyben,mondom hatalmas tágassággal...azóta volt szerencsém egy Sonus Fabert és más 1-3 milliós hangfalat hallgatni...és a kijelentés igazzá vált ...tudom és hallottam Karcsi valóban milliós hangzást tette a dobozaimba....és még mindig nem hasznátam ki minden lehetőségemet ,de a doboz bírja és üzeni nekem van még böven benne kihasználatlan perspektíva....Az emlúlt évtizedek hasztalan vesszőfutása most néhány hónap alatt gyümölcsöző gyönyörré vált.
"Továbbra is a telefonos érdeklődés preferált: +36702813249"
Javaslom a telefonos értekezést, gyorsabb, részletgazdagabb.heavymetal írta: ↑2019.03.18., hétf. 14:20Érdekelne, hogy egy Jbl l100- ból mit lehetne kihozni. Hmmm.
Hallottam a dobozod Károlynál, a méretéhez képest tényleg meglepően jól, teresen, életszerűen, részletezőn és élvezhetően szólt az átalakítás után.
Zsolo, te is megkaptad a Carlos féle kapudrogot? :) Nekem két éve csinálta a Piegákat, azóta eszembe sem jut lecserélni! Egy kib@szott zseni az emberünk
Sztem itt sokan nagyon idegesek lennének, ha a gyári váltó helyett meglátnának egy Tüű-féle hangváltót...
Köszönöm a beszámolót, szeretettel várom dobozaid egy kis átdolgozásra.