A birtokomba került egy Akai AP-Q310 lemezjátszó és egy Videoton EA 7386 S erősítő.
A régi hifik világához egyáltalán nem értek, a szettet a lemezjátszó miatt vettem meg, hogy a nosztalgia kedvéért a nagyszülők lemezeit megpörgessük. Mostanában egyre jobban kezdek elmélyülni a nagy felbontású digitalizált zenék világában, de még a szinte használhatatlan nagyszülői lemezjátszón és a fent említett Akain is jól hallom a különbséget az analóg zene javára. Ha nagy leszek, szeretnék majd komolyabban foglalkozni LP lemezekkel.
De addig is, az Akai lemezjátszót életre leheltem, tákoltam neki egy kábelt, hogy az itthoni rendszeremben kipróbálhassam. Úgy tűnik minden funkciója megfelelően működik, de kell neki egy normális kábelezés, vagy olyan beállítás, amire szaktudás, tapasztalat nélkül nem tudtam rájönni.
1., Tudnátok olyan szakembert mondani Budapesten, aki rá tudna nézni érdemes-e vele foglalkozni?
2., Vagy esetleg ha alkatrésznek, felújításra felajánlanám a nálam lévő 2 alap Tesla lejátszóval, akkor a három értékéből tudna egyet adni, ami, mint fentebb jeleztem, nem high-end hangzásra kell egyelőre, csak hogy legyen mivel megpörgetni a régi, ütött, kopott lemezeket?
3., Videoton EA 7386 S erősítő megtartására nincsenek ambícióim, a jelenlegi erősítőm megfelelően kiszolgál. Lehet, illik ezért még szemmel látható összeget elkérni, érdekelne valakit? (Az állapotát tekintve eredeti dobozában van, eredeti hungarocellel, ránézésre megvigyázott darabnak tűnik, tesztelni nem volt lehetőségem). Vagy szívességet tettem a tulajdonosnak, hogy nem neki kell az elektronikai hulladékot szakszerűen deponálnia.
Köszönöm a segítséget!