@Bécó:ezt a rendszerkérdést a másik irányba is lehetne feszegetni..a képen látható rendszer nem éppen a szenteltvizes 100% Rega rendszer,van egy érzésem hogy van egy pár "ellenkanyar" benne...Bécó írta: ↑2020.05.13., szer. 13:56Meg szabad kérdezni, hogy milyen rendszerben hallgatod a Rega-t? Phono, hangszedő, erősítő, hangsugárzóKlaca írta: ↑2020.05.13., szer. 11:38Most, hosszú idő után idetévedve kicsit visszaolvasgattam, és az előző témával kapcsolatban érdekelne, hogy a regának azt a filozófiáját tényleg mindenki hülyeségnek tartja, hogy minél merevebb, de minél kevesebb anyagot tartalmazó, tehát minél könnyebb vázat építsen. Ugye mindenhol az a szöveg megy erről, hogy a rezgés energia, az energia anyag, így ha nem lenne anyag a motor a tányér és a kar között, akkor nem lenne semmi, ami a rezgéseket közvetíti a motor és a kar között. Ezt persze csak közelíteni lehet, de - bár nem értek hozzá - nem tűnik feltétlenül illogikusabbnak, mint az, hogy legyen minél nagyobb tehetetlen tömeg ott, és akkor nem fog rezegni. (A tányér tömegét azért ők is növelik, ahogy felfelé megyünk a ranglétrán, de az ugye az a tányér 'forgási tehetetlensége' miatt kell, ami más tészta.) Persze, ha az ember a kezébe fogja a testét egy ilyen lejátszónak, rögtön az ugrik be, hogy "anyám micsoda gagyi", mert alig van súlya. Az új P6-tól felfele gyakorlatilag egy valami nagyon merev anyaggal laminált szivacsból van a lejátszó, és az egyre drágább modellek teste egyre könnyebb lesz (talán a naiad a legkönnyebb). Nekem még egy szakember is azonnal azt reagálta, amikor kezébe vette a P/-ot, hogy ez csak színtiszta spórolás lehet a gyár részéről, de hát ennek ellentmondani látszik, hogy ez csak a P6 felett, tehát a három legdrágább modellnél jelenik meg. Ha olcsósítás lenne,miért ne tennék be az olcsóbb modellekbe is (p1-p3). Mondjuk a p3 ról azt hallom, hogy az tényleg rettenetes gagyi megépítettségű, és hogy ezért már gyakorlatilag a P6 lett az, ami régen a Planar 3 volt. Ami a P6 hangját illeti, az viszont tényleg rettenetesen légies, könnyed és testetlen. Én nagyon szeretem. Azt mondanám, hogy sokkal jobb, mint a régi P3, de ezt azért nem tudom pontosan megítélni, mert egyszerre cseréltem majdnem mindent, amikor a P3-at lecseréltem. Sztem pont a gagyi feeling miatt sokan gyorsan eladták igen olcsón a gyakorlatilag új P6 jukat. Ha egy ilyen felbukkan 250-300 között, az sztem nagyon jó vétel, nem hiszem, hogy sok versenytársa lenne ebben az ársávban. Hogy az új árát megéri-e, az más kérdés, ezt nem tudom, de el tudom képzelni, hogy, ami a hangját illeti, akár még ott is nagyon jó vételnek számít. Egy dolgot próbálnék esetleg még ki, ha lenne kedvem, pénzem, időm kütyüzni: kíváncsi lennék, mit csinálna ez a futómű egy unipivot karral. Az valahogy - pusztán 'filozófiailag' vagy 'spekulatíve' - nekem ehhez a légies, testetlen, könnyed prezentációhoz és filozófiához még jobban illene, mint a rega kar. De valszeg ezt nem fogom soha megtudni. (Esetleg valaki próbált ilyen 'szivacsmodellt' a regától valamilyen unipivot karral?)
aztán,egy érdekes téma,a topicinditó első mondata is igen érdekes,és a megoldás is amit alkalmaz,mint "ellenkanyar"
https://www.pinkfishmedia.net/forum/thr ... ge.240111/
van egy olyan érzésem,hogy a Bob Marley "Lively up yourself" felvételén,Aston Barrett bassgitárjátékának igazi hangtömegét,nem a mai Rega lemezjátszók nagyobb példányai fogják elhozni a hallgató szobájába,de az is lehet hogyha valaki "kottázni "szeretné azt,tökéletes megoldások lehetnek...