Vmi "elvetemült" Project talán?
A kar és a speedbox biztosan, a hajtást pont nem látni, talán szubtányér van belül...?

Vmi "elvetemült" Project talán?
Tehát akkor nem éri meg egy Edwards TT5 ehhez képest?Pointe írta: ↑2020.05.19., kedd 21:25A 140 helyett "csak" kb 200 - az alig másfélszeres ár ;-)
Az eredeti shellt és hangszedőt beszámítjuk, így jön ki a 200....
A kérdés egyébként racionális. De az élet sok más területén is vannak hasonló dilemmák. Vegyük meg az autót az alapmotorral, aztán majd veszünk hozzá chiptuningot?

A 140 helyett "csak" kb 200 - az alig másfélszeres ár ;-)
Igaz, hogy többlépcsős, de már majdnem dupla ára lesz így.Pointe írta: ↑2020.05.14., csüt. 13:28
Igen, az Audio-Technica LP5X pont belefér a kategóriába....
https://vinil.hu/product/at-lp5x/
Magában is szeretjük a hangját, a kezelhetőségét, de van hozzá egy többlépcsős tuning programunk:
https://lemezjatszok.blog.hu/2019/03/08 ... n_es_akril

Igen, az Audio-Technica LP5X pont belefér a kategóriába....motorgyilkos írta: ↑2020.05.14., csüt. 00:28Tudnatok ajanlani egy jo lemezjatszot (uj) kereskedelmi forgalomban levo 100-150.000 ft kornyeken. Kezdo vagyok bakelites fronton. Marantz 8805 re lenne kotve, vagy ha lehetseges akkor kozvetlen aktiv hangfalra rca-val.

Jogos, vélhetően az AT LP5X és AT LP120X már nem az egyszer használatos és eldobható kategória.akvapark írta: ↑2020.05.14., csüt. 07:34Sokan ajánlják - magam nem ismerem - az AT(Audio Technica) gépeit:motorgyilkos írta: ↑2020.05.14., csüt. 00:28Sziasztok!
Tudnatok ajanlani egy jo lemezjatszot (uj) kereskedelmi forgalomban levo 100-150.000 ft kornyeken. Kezdo vagyok bakelites fronton. Marantz 8805 re lenne kotve, vagy ha lehetseges akkor kozvetlen aktiv hangfalra rca-val.
Koszi.
https://lemezjatszok.blog.hu/2019/12/27 ... k_2020-ban
Sokan ajánlják - magam nem ismerem - az AT(Audio Technica) gépeit:motorgyilkos írta: ↑2020.05.14., csüt. 00:28Sziasztok!
Tudnatok ajanlani egy jo lemezjatszot (uj) kereskedelmi forgalomban levo 100-150.000 ft kornyeken. Kezdo vagyok bakelites fronton. Marantz 8805 re lenne kotve, vagy ha lehetseges akkor kozvetlen aktiv hangfalra rca-val.
Koszi.

"egy jo lemezjatszot (uj) kereskedelmi forgalomban levo 100-150.000 ft kornyeken."motorgyilkos írta: ↑2020.05.14., csüt. 00:28Sziasztok!
Koszi.

Szerintem ezt mi egy kicsit túlkombináljuk. Nekünk van igazunk, de emlékszem, amikor én mentem el tévét venni. Az az igazság, hogy én is ilyen felhasználói véleményeket olvasgattam, meg a könnyen hozzáférhető teszteket, fórumokat. Aztán persze végül az Aldiban vettem egy fektetett A4-es lapnyi, falra szerelhető tévét, és hát eléggé kielégíti az igényeimet.....LIMAR írta: ↑2020.05.14., csüt. 00:01
Mindenkinek el kéne odáig jutni, hogy először azzal legyen tisztában, hogy mit keres. Mi az a hang, ami neki örömöt okoz. Aztán meg kell hallgatni a lehető legtöbb rendszert, hogy tudjuk, mi az, ami ezt kielégíti. Senkire se szabad hallgatni! Mindenki mást vár el egy rendszertől és a saját szempontjai szerint igaza is van. De az az ő igaza és nem azé, akinek tanácsot ad.

Én nem, csak az AVX-en. Itt is csak nagyon indokolt esetben írok bármit is. Youtube videókat se szoktam nézni, csak nagy ritkán. Aki meg a fórumokon kapott tanácsok és a Youtube videók alapján vásárol a saját személyes tapasztalata helyett, meg is érdemli, ha melléfog. Mindenkinek el kéne odáig jutni, hogy először azzal legyen tisztában, hogy mit keres. Mi az a hang, ami neki örömöt okoz. Aztán meg kell hallgatni a lehető legtöbb rendszert, hogy tudjuk, mi az, ami ezt kielégíti. Senkire se szabad hallgatni! Mindenki mást vár el egy rendszertől és a saját szempontjai szerint igaza is van. De az az ő igaza és nem azé, akinek tanácsot ad. Nekem is megvan a határozott véleményem a számomra jó hangról és rendszerről, de tiszteletben tartom, ha valakinek ettől szöges ellentétben van az elvárása. Ha valaki a csöves triódás SE erősítők hangját kedveli, sohasem erőltetem rá a félvezetős erőműveket, mert nem lenne boldog vele. Megpróbálom megtalálni neki a neki legjobban megfelelő típust, rendszert.....

Rengeteg követője van, és igen, sokan szeretik ezeket a telefonos Youtube videókat. Fent vagyok egy-két külföldi hifis fórumban, és úgy tűnik, az emberek tök drága berendezéseket is simán ilyen Youtube vloggerek véleménye alapján vesznek. Aztán persze nem szól jól, meg jönnek az alapszintű kérdések.... a múltkor egy fórumtárs vett egy lemezjátszót, és megkérdezte, hogyan lehetne rádugni a (passzív) hangsugárzókat, mert nem stimmelnek a csatlakozók. Meglepődött, amikor kiderül, hogy még kellene egy erősítő is.

@Bécó:ezt a rendszerkérdést a másik irányba is lehetne feszegetni..a képen látható rendszer nem éppen a szenteltvizes 100% Rega rendszer,van egy érzésem hogy van egy pár "ellenkanyar" benne...Bécó írta: ↑2020.05.13., szer. 13:56Meg szabad kérdezni, hogy milyen rendszerben hallgatod a Rega-t? Phono, hangszedő, erősítő, hangsugárzóKlaca írta: ↑2020.05.13., szer. 11:38Most, hosszú idő után idetévedve kicsit visszaolvasgattam, és az előző témával kapcsolatban érdekelne, hogy a regának azt a filozófiáját tényleg mindenki hülyeségnek tartja, hogy minél merevebb, de minél kevesebb anyagot tartalmazó, tehát minél könnyebb vázat építsen. Ugye mindenhol az a szöveg megy erről, hogy a rezgés energia, az energia anyag, így ha nem lenne anyag a motor a tányér és a kar között, akkor nem lenne semmi, ami a rezgéseket közvetíti a motor és a kar között. Ezt persze csak közelíteni lehet, de - bár nem értek hozzá - nem tűnik feltétlenül illogikusabbnak, mint az, hogy legyen minél nagyobb tehetetlen tömeg ott, és akkor nem fog rezegni. (A tányér tömegét azért ők is növelik, ahogy felfelé megyünk a ranglétrán, de az ugye az a tányér 'forgási tehetetlensége' miatt kell, ami más tészta.) Persze, ha az ember a kezébe fogja a testét egy ilyen lejátszónak, rögtön az ugrik be, hogy "anyám micsoda gagyi", mert alig van súlya. Az új P6-tól felfele gyakorlatilag egy valami nagyon merev anyaggal laminált szivacsból van a lejátszó, és az egyre drágább modellek teste egyre könnyebb lesz (talán a naiad a legkönnyebb). Nekem még egy szakember is azonnal azt reagálta, amikor kezébe vette a P/-ot, hogy ez csak színtiszta spórolás lehet a gyár részéről, de hát ennek ellentmondani látszik, hogy ez csak a P6 felett, tehát a három legdrágább modellnél jelenik meg. Ha olcsósítás lenne,miért ne tennék be az olcsóbb modellekbe is (p1-p3). Mondjuk a p3 ról azt hallom, hogy az tényleg rettenetes gagyi megépítettségű, és hogy ezért már gyakorlatilag a P6 lett az, ami régen a Planar 3 volt. Ami a P6 hangját illeti, az viszont tényleg rettenetesen légies, könnyed és testetlen. Én nagyon szeretem. Azt mondanám, hogy sokkal jobb, mint a régi P3, de ezt azért nem tudom pontosan megítélni, mert egyszerre cseréltem majdnem mindent, amikor a P3-at lecseréltem. Sztem pont a gagyi feeling miatt sokan gyorsan eladták igen olcsón a gyakorlatilag új P6 jukat. Ha egy ilyen felbukkan 250-300 között, az sztem nagyon jó vétel, nem hiszem, hogy sok versenytársa lenne ebben az ársávban. Hogy az új árát megéri-e, az más kérdés, ezt nem tudom, de el tudom képzelni, hogy, ami a hangját illeti, akár még ott is nagyon jó vételnek számít. Egy dolgot próbálnék esetleg még ki, ha lenne kedvem, pénzem, időm kütyüzni: kíváncsi lennék, mit csinálna ez a futómű egy unipivot karral. Az valahogy - pusztán 'filozófiailag' vagy 'spekulatíve' - nekem ehhez a légies, testetlen, könnyed prezentációhoz és filozófiához még jobban illene, mint a rega kar. De valszeg ezt nem fogom soha megtudni. (Esetleg valaki próbált ilyen 'szivacsmodellt' a regától valamilyen unipivot karral?)

Boldog ember. Keress rá! Netdepo videók, feltöltötte GEDEON.
Na jó, ezekben azért igazat adok neked... (bár ez nyilván nem számít semmit, és Gedeont sem ismerem)
Megírtam. Ehhez a gagyi-nem gagyi kérdéshez azért azt még hozzátenném, hogy itt van pl. egy teszt, ahol a mofi studiodecket ereszti össze valami fószer az új P3-al, és hát a P3-at legalább egy szempontból jobbnak hallja (és semmiben sem hallja rosszabbnak), csak azért hozza ki döntetlenre a dolgot, mert a mofi sokkal jobban megépített. Szóval úgy tűnik a jó felépítettség nem feltétlenül jelent jobb hangot...
Meg szabad kérdezni, hogy milyen rendszerben hallgatod a Rega-t? Phono, hangszedő, erősítő, hangsugárzóKlaca írta: ↑2020.05.13., szer. 11:38Most, hosszú idő után idetévedve kicsit visszaolvasgattam, és az előző témával kapcsolatban érdekelne, hogy a regának azt a filozófiáját tényleg mindenki hülyeségnek tartja, hogy minél merevebb, de minél kevesebb anyagot tartalmazó, tehát minél könnyebb vázat építsen. Ugye mindenhol az a szöveg megy erről, hogy a rezgés energia, az energia anyag, így ha nem lenne anyag a motor a tányér és a kar között, akkor nem lenne semmi, ami a rezgéseket közvetíti a motor és a kar között. Ezt persze csak közelíteni lehet, de - bár nem értek hozzá - nem tűnik feltétlenül illogikusabbnak, mint az, hogy legyen minél nagyobb tehetetlen tömeg ott, és akkor nem fog rezegni. (A tányér tömegét azért ők is növelik, ahogy felfelé megyünk a ranglétrán, de az ugye az a tányér 'forgási tehetetlensége' miatt kell, ami más tészta.) Persze, ha az ember a kezébe fogja a testét egy ilyen lejátszónak, rögtön az ugrik be, hogy "anyám micsoda gagyi", mert alig van súlya. Az új P6-tól felfele gyakorlatilag egy valami nagyon merev anyaggal laminált szivacsból van a lejátszó, és az egyre drágább modellek teste egyre könnyebb lesz (talán a naiad a legkönnyebb). Nekem még egy szakember is azonnal azt reagálta, amikor kezébe vette a P/-ot, hogy ez csak színtiszta spórolás lehet a gyár részéről, de hát ennek ellentmondani látszik, hogy ez csak a P6 felett, tehát a három legdrágább modellnél jelenik meg. Ha olcsósítás lenne,miért ne tennék be az olcsóbb modellekbe is (p1-p3). Mondjuk a p3 ról azt hallom, hogy az tényleg rettenetes gagyi megépítettségű, és hogy ezért már gyakorlatilag a P6 lett az, ami régen a Planar 3 volt. Ami a P6 hangját illeti, az viszont tényleg rettenetesen légies, könnyed és testetlen. Én nagyon szeretem. Azt mondanám, hogy sokkal jobb, mint a régi P3, de ezt azért nem tudom pontosan megítélni, mert egyszerre cseréltem majdnem mindent, amikor a P3-at lecseréltem. Sztem pont a gagyi feeling miatt sokan gyorsan eladták igen olcsón a gyakorlatilag új P6 jukat. Ha egy ilyen felbukkan 250-300 között, az sztem nagyon jó vétel, nem hiszem, hogy sok versenytársa lenne ebben az ársávban. Hogy az új árát megéri-e, az más kérdés, ezt nem tudom, de el tudom képzelni, hogy, ami a hangját illeti, akár még ott is nagyon jó vételnek számít. Egy dolgot próbálnék esetleg még ki, ha lenne kedvem, pénzem, időm kütyüzni: kíváncsi lennék, mit csinálna ez a futómű egy unipivot karral. Az valahogy - pusztán 'filozófiailag' vagy 'spekulatíve' - nekem ehhez a légies, testetlen, könnyed prezentációhoz és filozófiához még jobban illene, mint a rega kar. De valszeg ezt nem fogom soha megtudni. (Esetleg valaki próbált ilyen 'szivacsmodellt' a regától valamilyen unipivot karral?)

Fogd meg a söröm: