Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fórummal kapcsolatos észrevételek
Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek
A szűk keresztmetszetet a technikai részre értettem egyébként, félreérthető lehetett a megfogalmazás. Az ezirányú kíváncsiság továbbra is él. Az akár 1 hetes átfutási idő meg akkor is sok.
Azt látom, hogy felhúztad magad, csak azt nem tudom, min. Meg hogy ennyire minek. Elképzelhető, hogy rossz napod van (már korán reggel?) vagy egy más hangnemet képzeltél a soraim alá, mögé. Az is lehet, hogy pont úgy vetted, ahogy írtam, bár ennek adom a kevesebb esélyt. Relax. Ennyit a hangnemről. Vissza is lehet utalni persze, okot-okozatot megfordítva, de azt hiszem, hogy - legalábbis szándékom szerint - normálisan szóltam hozzá(d).
A szabályzatnak megfelelően elég új gyerek vagy te itt - és ahogy tudom csak technikai munkatárs - úgyhogy talán nem is kellene ennyire felhúznod magad, ekkora mellényt növesztve. Konstruktív válasz is lehetett volna erre, mondjuk a háttéri zsonglőrködések említésével. És igen, béna a beimportált külső kereső. Mint mikor egy app saját magába integráltnak hirdet egy funkciót, közben meg csak van egy link ami egy már meglévő, külső késztermékre mutat. Nem leszólni akartam semmit, de remegni se kelljen már azon, hogy nem írhatja le az ember a véleményét. Nem rajtam kellene kitöltened azt, ha nem szereted a munkád és/vagy nincs elég időd vagy a többségi itteni visszajelzések nélkülözik a támogatást, a pozitív síkot. Mindezt rajtam csattantod, hagyjál ezekkel békén. Hisztis picsa üzemmód nem változtat sem a fórum helyzetén, sem az eljárás megítélésén. Volt itt nem egy odafigyelésbe oltott megoldás, írtam is, hogy örülök neki. De ha így és ilyeneket reagálsz, akkor csak ördögi kört teremtesz és mégnagyobb lesz a sértődöttség, mégkevesebb elvárt pozitivizmus mellett. Nem is értem.
Gondold át ezt mégegyszer, fenyegetés helyett. Ha meg emiatt szankcionálni akarsz, akkor meg annyi vagy. Nőj fel. Te engem ne szankcionálj.
Nem a használattal van a gond, hanem hogy jó magyar/fejlesztői szokáshoz híven a használhatatlanság határán lévő és még azon is túlmutató - bár nekem nem volt gondom a keresővel, többeknek igen - megoldásokat akarja lenyomni az ember torkán a kartbantartó, csak mert neki nincs ideje, kedve, humán problémamegoldóképessége. Fejen ne pörögjünk az óramutató járásával ellentétesen esetleg, csak hogy neked jobb legyen? Gáz az import kereső 2020-ban és pont. Nem a személyed ellen van ez a kijelentés, csak kilóg a megoldás. Ennyi. Nem az erőfeszítéseket vitatom, csak járom az internetet, mint mindenki más. Hisztizéssel sem lesz más ez a tényállás sem.
Megannyi esetben volt, hogy volt kérdés és javaslat és érdeklődés, de legtöbbször "ezt nem lehet". Igen hasonló érvek mentén, mint amit te is előadtál most, csak mondjuk puffogás nélkül. Ez még előző érák alatt történt. Beröffensz ide és elvársz. Ne. Így ne.
A szabályzatnak megfelelően elég új gyerek vagy te itt - és ahogy tudom csak technikai munkatárs - úgyhogy talán nem is kellene ennyire felhúznod magad, ekkora mellényt növesztve. Konstruktív válasz is lehetett volna erre, mondjuk a háttéri zsonglőrködések említésével. És igen, béna a beimportált külső kereső. Mint mikor egy app saját magába integráltnak hirdet egy funkciót, közben meg csak van egy link ami egy már meglévő, külső késztermékre mutat. Nem leszólni akartam semmit, de remegni se kelljen már azon, hogy nem írhatja le az ember a véleményét. Nem rajtam kellene kitöltened azt, ha nem szereted a munkád és/vagy nincs elég időd vagy a többségi itteni visszajelzések nélkülözik a támogatást, a pozitív síkot. Mindezt rajtam csattantod, hagyjál ezekkel békén. Hisztis picsa üzemmód nem változtat sem a fórum helyzetén, sem az eljárás megítélésén. Volt itt nem egy odafigyelésbe oltott megoldás, írtam is, hogy örülök neki. De ha így és ilyeneket reagálsz, akkor csak ördögi kört teremtesz és mégnagyobb lesz a sértődöttség, mégkevesebb elvárt pozitivizmus mellett. Nem is értem.
Gondold át ezt mégegyszer, fenyegetés helyett. Ha meg emiatt szankcionálni akarsz, akkor meg annyi vagy. Nőj fel. Te engem ne szankcionálj.
Nem a használattal van a gond, hanem hogy jó magyar/fejlesztői szokáshoz híven a használhatatlanság határán lévő és még azon is túlmutató - bár nekem nem volt gondom a keresővel, többeknek igen - megoldásokat akarja lenyomni az ember torkán a kartbantartó, csak mert neki nincs ideje, kedve, humán problémamegoldóképessége. Fejen ne pörögjünk az óramutató járásával ellentétesen esetleg, csak hogy neked jobb legyen? Gáz az import kereső 2020-ban és pont. Nem a személyed ellen van ez a kijelentés, csak kilóg a megoldás. Ennyi. Nem az erőfeszítéseket vitatom, csak járom az internetet, mint mindenki más. Hisztizéssel sem lesz más ez a tényállás sem.
Megannyi esetben volt, hogy volt kérdés és javaslat és érdeklődés, de legtöbbször "ezt nem lehet". Igen hasonló érvek mentén, mint amit te is előadtál most, csak mondjuk puffogás nélkül. Ez még előző érák alatt történt. Beröffensz ide és elvársz. Ne. Így ne.
- csandaz
- Adminisztrátor

- Értékelés: 184
- Kapcsolat:
"A google keresés szerintem senkiben nem merült fel, mint komoly szükségesség 2020-ban." - Elárulok egy titkot, sok sok nagy oldal használja a google keresést, csak csendben, le vannak szerződve a google-al, csak mert az ő algoritmusuk jobb.venomer írta: ↑2020.05.12., kedd 17:08Ja ja, habzott egyet szolídan a szám. De számomra nagyon pozitív volt, ahogy megoldódott! Hozzáállás, kivitelezés.
A google keresés szerintem senkiben nem merült fel, mint komoly szükségesség 2020-ban. Bár a webhez nem értek, többek az itteni látogatók közül is igen, na meg itt vagytok ti, a gárda is, nem látom át, hol a szűk keresztmetszet benne, de ma nem jellemző ez már. Igaz, ekkora adatbázist jellemzően nem ingyenes megoldásokkal hostolnak. Na, majd tudjátok. Legyen könnyű a fórum ezzel a (fél)megoldással.
"Bár a webhez nem értek" - De azért csak írsz.... csak írsz....
"Igaz, ekkora adatbázist jellemzően nem ingyenes megoldásokkal hostolnak." - válasz egy sorral feljebb
"Legyen könnyű a fórum ezzel a (fél)megoldással." - Akartatok keresést, megkaptátok. Ez mitől fél megoldás? Keresve van az oldalon, amit egyébként is megtehettél eddig a google által.
Az, hogy hogy van hostolva az oldal, nem tartozik rád (a host nem ingyenes, a motor)
Hogy tevékenykedik a "gárda", nem tartozik rád.
Nem adtál hozzá semmit a témához ehez a hozzászólással, se ötlet, se javaslat, csak írsz....
Ez nem demokrácia, ha nem változtatsz a hangnemeden, akkor a szabályzatnak megfelelően szankciónállak.
El nem tudod képzelni mennyi adattal kell zsonglőrködni a háttérben, hogy ilyen "simán" menjen. Nem tudod mennyi munkaóra van mögötte, hogy amennyire is használható legyen. Mert ha valaki egy ici-picit veszi a fáradtságot, hogy megtanulja használni (mint minden oldalt) akkor ez az oldal igenis jó és használható.
Szeretném, ha legközelebb akkor szólnál hozzá a beszélgetéshez, ha valamit hozzá tudsz tenni!
(a moderátorokat meg kérem, hogy moderáljanak engem is, ha nem értenek egyet, túl fűszeres a hozzászólás, nyugodtan töröljétek!)
Ja ja, habzott egyet szolídan a szám. De számomra nagyon pozitív volt, ahogy megoldódott! Hozzáállás, kivitelezés.
A google keresés szerintem senkiben nem merült fel, mint komoly szükségesség 2020-ban. Bár a webhez nem értek, többek az itteni látogatók közül is igen, na meg itt vagytok ti, a gárda is, nem látom át, hol a szűk keresztmetszet benne, de ma nem jellemző ez már. Igaz, ekkora adatbázist jellemzően nem ingyenes megoldásokkal hostolnak. Na, majd tudjátok. Legyen könnyű a fórum ezzel a (fél)megoldással.
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Nah felkerült egy google search modul.
Helye egyenlőre ott, ha nagyon zavaró akkor megpóbálom átrakni 1 sorral feljebb
Mobil nézetben egy nagító oknja van jobb szélen
Ha találtok valami problémát azt jelezzétek privátban, arra reagálok a leggyorsabban
Azt figyelembe kell venni, hogy ez nem fog minden egyes téma létrehozásnál frissülni, a google meghatározott időszakonként jár az oldalon, ez lehet 1 nap, lehet 1 hét
Helye egyenlőre ott, ha nagyon zavaró akkor megpóbálom átrakni 1 sorral feljebb
Mobil nézetben egy nagító oknja van jobb szélen
Ha találtok valami problémát azt jelezzétek privátban, arra reagálok a leggyorsabban
Azt figyelembe kell venni, hogy ez nem fog minden egyes téma létrehozásnál frissülni, a google meghatározott időszakonként jár az oldalon, ez lehet 1 nap, lehet 1 hét
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 288
nekem a chrome rendesen fut, egyedül a keresésekkel van néha gondomAszpirin írta: ↑2020.05.11., hétf. 17:17Az már a nonpluszultra lenne - és álom kategória - ha a pozitív visszajelzéseket is olyan fontosnak tartaná a többség, mint a negatívumok folyamatos - és persze legtöbbször jogos - sulykolását (a sok negatívság ugyanis elég demotiváló tud lenni, mert senki nem akar szándékosan rosszat a közösségnek, sem a moderátorok, sem pedig az adminok).
![]()
ez elég pozitív?
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- R.G.
- Törzsvendég

a hangnemre gondoltam, nem az általad felsoroltakra!Aszpirin írta: ↑2020.05.11., hétf. 17:17Ha a keresőmotorra érted ezt, az már a mostani fórummotor bevezetése óta működik így, és sajnos nem lehet érdemben javítani rajta, legalábbis a jelenlegi anyagi s technikai feltételek mellett nem. Sajnos.
Ami a 24 órás kiléptetést illeti: ez egy adatbiztonsági intézkedés, és abból az irányból nézve nagyon is van értelme, és Csandaz is leírta, hogy neki is kevés a ráhatása, mert ez egy "felsőbb szintű megállapodás".
![]()
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6191
Igazad van, a google- keresés már volt terítéken, és botor módon nem csaptunk le rá...
Szerintem jo ötlet, mert az eredményt tekintve sokkal pontosabb, mint a jelenlegi. Viszont - a nyuszika és a sapka esetét megelőzedő - meg lehetne-e esetleg -átmenetileg - úgy oldani, hogy nem a jelenlegi keresőmező helyett, hanem az mellett legyen egy google-keresőmező, és mindenki kipróbalhatja mondjuk 1-2 hónapig, aztán megszavaztatnuk (mi, moderátorok) a közösséget, hogy melyik maradjon? Csak egy ötlet persze, okulva abból, hogy nem is olyan régen sokkal kevésbé invazív jóhiszemű változtatások is mekkora hullámokat csaptak (lásd pl. a villogó értesítés-ikonocskák esetét)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Ha a keresőmotorra érted ezt, az már a mostani fórummotor bevezetése óta működik így, és sajnos nem lehet érdemben javítani rajta, legalábbis a jelenlegi anyagi s technikai feltételek mellett nem. Sajnos.
Ami a 24 órás kiléptetést illeti: ez egy adatbiztonsági intézkedés, és abból az irányból nézve nagyon is van értelme, és Csandaz is leírta, hogy neki is kevés a ráhatása, mert ez egy "felsőbb szintű megállapodás".
Én úgy könnyítek ezen, hogy azokban a böngészőkben, amelyeket használok (Safari, Chrome), le lehet menteni lokálisan a belépési azonosítót és jelszót. A legkényelmesebb chrome-ban, mert az automatikusan kitölti a Belépés oldalt (minden általam fórumozásra használt oprendszeren), ha feldobja a fórum, és csak a "belépés" gombra kell kattintani/tappintani. A Safari MacOS-en csak egy fokkal macerásabb(lrgördülőből kell kiválasztani a jelszót), a iOS-en és iPadOS-en két fokkal (ujjlenyomatot vagy faceID-t vagy jelkódot kér ahhoz, hogy kitöltse a jelszót). Napi egyszer - igen, valóban bosszantó, de talán még elviselhető.
A másik kiléptetős dolog viszont a leírás alapján hibajelenségnek tűnik. Ha csandaz ne tudja reprodukálni, akkor alighanem elég alattomos hibajelenségről van szó, ahol közrejátszhatnak a böngésző egyéb (nem-alap-)beállításai valamint a böngészőkiterjesztések is. A reprodukálásához - hogy sikerüljön megtalálni a hibát - valószínűleg segítene, ha ott, ahol notóriusan előfordul, az összes böngészőbeállítást is imerné Csandaz, valamint a pontos műveleti sorrendet, ami ide vezet, mert sajnos egy szoftverhibát rém nehéz - legtöbbször lehetetlen - megtalálni, ha csak "sporadikusan" fordul elő, vagy ha a fejlesztői környezetben nem lehet reprodukálni (velem ill. a munkahelyi csapatommal megtörtént már, hogy helyszínre kellett utaztatnunk valakit egy nagyon fontos ügyfélnél /bajor autógyár ☺︎/ felmerülő rendszerhiba miatt, mert saját tesztkörnyezetben sehogy sem tudtuk reprodukálni, és ilyenkor a hibakeresés hasonlatos a tűt a szénakazalban esetéhez).
Sajnálom, hogy úgy látod, nem jó az irány. A magam részéről ígérhetem, hogy a konstruktív kritikát (amilyent pl. "Kellnerművek"-től kaptam, akinek még külön is fogok válaszolni) figyelembe veszem a moderáció során. A konkrét segítséget pedig még meg is köszönöm. Az már a nonpluszultra lenne - és álom kategória - ha a pozitív visszajelzéseket is olyan fontosnak tartaná a többség, mint a negatívumok folyamatos - és persze legtöbbször jogos - sulykolását (a sok negatívság ugyanis elég demotiváló tud lenni, mert senki nem akar szándékosan rosszat a közösségnek, sem a moderátorok, sem pedig az adminok).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- R.G.
- Törzsvendég

ez most akkor sem jó irányba megy srácok....
És hányszor kellene leírnunk, hogy meg is értsd?csandaz írta: ↑2020.05.11., hétf. 12:49Ismét nem írtál konkrétumot!dbrnsk írta: ↑2020.05.11., hétf. 12:40Ismét mellébeszélsz...csandaz írta: ↑2020.05.11., hétf. 12:33
Amikor írtam az üzenetet akkor Aszpiriné még nem volt ott...
Nem lenézés, ha valaki annyit ír hogy, "nem működik" én meg azt írom "mi a baj a keresővel?" válasz "próbáld ki és megtudod...." (nah ez a lenézés) - kipróbáltam és nekem jó volt.
Már sokszor írtam, hogy nekem a mmunkaidőmmel el kell számolni, írjatok konkrét hibákat/problémákat
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Ismét nem írtál konkrétumot!dbrnsk írta: ↑2020.05.11., hétf. 12:40Ismét mellébeszélsz...csandaz írta: ↑2020.05.11., hétf. 12:33Amikor írtam az üzenetet akkor Aszpiriné még nem volt ott...
Nem lenézés, ha valaki annyit ír hogy, "nem működik" én meg azt írom "mi a baj a keresővel?" válasz "próbáld ki és megtudod...." (nah ez a lenézés) - kipróbáltam és nekem jó volt.
Már sokszor írtam, hogy nekem a mmunkaidőmmel el kell számolni, írjatok konkrét hibákat/problémákat
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Nem lehet, Aszpirin leírta miért.
Viszont a google tudja - site:avx.hu/forum Monitor Audio 50
viewtopic.php?t=10238
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?t=128985
viewtopic.php?t=23121
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Aszpirin, 100%osan látod a dolgot. Nem tudunk vele mit csinálni. Megnéztem és az adatbázisban az index már nagyobb mint a tartalom.
Volt szó google kereső bevezetésén, de senki sem reagált vissza rá. Elfelejtődött.
Google-nak van kapacitása és erőforrása mindent tárolni az oldalon és úgy keresni benne
Az alábbi egyszerű parancsokkal lehet a google-t rávenni, hogy keressen az avx fórumon
site:avx.hu/forum audio pc
site:avx.hu/forum Zu Audio
Ezt a szűrést lehet szűkíteni időszakra, ráadásul még a képkeresések is működnek. A fenti parancsokkal képek nézetben csak a fórumon megtalálható képeket fogja mutatni!
Sajnos nem tudunk mit tenni, a tárhely ezt tudja az ingyenes fórum motor ezt tudja.
Mint fent írtam 1 dolgot tudnánk csinálni, a fenti Keresés... input lecserélni egy "Google search" input-ra ami keresésnél egy új lapot nyit meg a google találatokkal.
Volt szó google kereső bevezetésén, de senki sem reagált vissza rá. Elfelejtődött.
Google-nak van kapacitása és erőforrása mindent tárolni az oldalon és úgy keresni benne
Az alábbi egyszerű parancsokkal lehet a google-t rávenni, hogy keressen az avx fórumon
site:avx.hu/forum audio pc
site:avx.hu/forum Zu Audio
Ezt a szűrést lehet szűkíteni időszakra, ráadásul még a képkeresések is működnek. A fenti parancsokkal képek nézetben csak a fórumon megtalálható képeket fogja mutatni!
Sajnos nem tudunk mit tenni, a tárhely ezt tudja az ingyenes fórum motor ezt tudja.
Mint fent írtam 1 dolgot tudnánk csinálni, a fenti Keresés... input lecserélni egy "Google search" input-ra ami keresésnél egy új lapot nyit meg a google találatokkal.
Ismét mellébeszélsz...csandaz írta: ↑2020.05.11., hétf. 12:33Amikor írtam az üzenetet akkor Aszpiriné még nem volt ott...
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Amikor írtam az üzenetet akkor Aszpiriné még nem volt ott...
Már Aszpirin leírta a lényeget. Egyébként nem lenne baj, ha hülyének nézés helyett a segítőkészség jönne le az írásaidból....
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Safari-t nem tudok tesztelni/javítani nincs Apple termékem egy darab sem....
'A “Kereskedok” es “Szakertok” topik' - Tartalmi gondokkal én nem foglalkozom
'A “Kereskedok” es “Szakertok” topik' - Tartalmi gondokkal én nem foglalkozom
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

A keresővel kapcsolatban néhány infó, amit nekem sikerült eddig összeszednem/kiderítenem (esetenként, ne vegyétek 100%-nak, tévedés joga fenntartva.
A probléma a keresővel annak fórummotorbeli technikai megoldásában (teljes szavas index alapú keresés), illetve az ezzel kapcsolatos járulékos tárhely (konkrétan: az index-fájl/ok/) optimalizálásához alkalmazott technikákban rejlik.
Az alábbiak mind ebből a technikai megvalósítási elvből adódnak:
1. csak egész szavakra lehet keresni
2. két- vagy egybetűs szavakra nem lehet önmagukban keresni, mert ezeket a keresés során mellőzi a motor
3. a statisztikailag leggyakoribb szavakra nem lehet önmagukban keresni (úgy tudom, a szavak előfordulási gyakoriságát a fórummotor folyamatosan követi)
4. a magyar nyelv leggyakoribb szavaira nem lehet önmagukban keresni (ez igazából nem okoz problémát, de megemlítem a teljesség kedvéért - ja és erre a fórummotor egy külön bővíthető fájlt tartalmaz, ami a nyelvi lokalizációs /kiegészítő/ csomag része, ami felsorolja a magyar nyelv leggyakoribb szavait)
Az "önmagukban" azt jelenti, hogy keresőkifejezésként nem vesznek részt, de ha a keresőkifejezés egy vagy több másik "nem mellőzött" szava mellette ad találatot, akkor a tlálatokban kijelöli ezeket is (feltéve, hogy van mit kijelölni) - érdekes megközelítés. A lényeg, hogy a "próbáld ki és megtudod" keresőkifejezés pontosan azokat a találatokat adja mint a "próbáld megtudod" kifejezés, mert az "ki" és az "és" a 2. és 4. pont miatt mellőzve lesznek a keresésben (ezt közli is a találati lista fölött: "mellőzött: ki és"), de a találatokban ki lesznek emelve. Mondom, érdekes megközelítés.
Ez a módszer egy áltlános témájú fórumon nem okoz különösebb problémát, nagy előnye hogy villámgyors, viszont sajnos egy specializált fórumon (ahol bizonyos specializált szavak nagyon gyakran fordulnak elő) illetve adásvételi fórumon (ahol bizony tele vagyunk kétbetűs márka- és típusjelzésekkel), megfejelve a magyar nyelv agglutinatív volta miatti kiemelt problémákkal (bizonyos esetekben akár jó sok féle ragozással és toldalékolással is be kell írni ugyanazt a szót, hogy rátaláljon a ragozott, toldalékolt változatokra az egész szavas keresés miatt) - már problémás.
Példa: ha valaki az "audio pc" kifejezésre szeretne rákeresni, akkor sajnos semmilyen eredményt nem kap "audio" a 3.-as pont miatt esik ki, a "pc" pedig a 2-es pont miatt. Hasonlóan jársz a "Zu Audio"-ra keresel, stb. Hogy ez miért problémás itt egy hifi fórumon, azt gondolom nem kell részleteznem...
Sajnos ezek a problémák mindennaposak azok számára, akik aktívan használják a fórummotor saját keresőjét.
Ezen sajnos még egy adminisztrátor is édeskeveset tud segíteni, mert ez a fórummtor keresőmotorjának működési elve miatt ilyen. Valamelyest lehet hangolni, de a probléma sajnos már az új fórummotor bevezetése után is ki lett vesézve, már történtek hangolások, és ahogy én érzékelem, a jelenlegi anyagi és technikai keretek között ezen problémák valódi megoldása objektív akadályokba ütközik - tehát sajnos ezzekkel jó darabig biztosan együtt kell élnünk.
Csandaz, ha valamit rosszul írtam, vagy hülyeség így, ahogy van, akkor nyugodtan szólj és törlöm ezt a posztot.
A probléma a keresővel annak fórummotorbeli technikai megoldásában (teljes szavas index alapú keresés), illetve az ezzel kapcsolatos járulékos tárhely (konkrétan: az index-fájl/ok/) optimalizálásához alkalmazott technikákban rejlik.
Az alábbiak mind ebből a technikai megvalósítási elvből adódnak:
1. csak egész szavakra lehet keresni
2. két- vagy egybetűs szavakra nem lehet önmagukban keresni, mert ezeket a keresés során mellőzi a motor
3. a statisztikailag leggyakoribb szavakra nem lehet önmagukban keresni (úgy tudom, a szavak előfordulási gyakoriságát a fórummotor folyamatosan követi)
4. a magyar nyelv leggyakoribb szavaira nem lehet önmagukban keresni (ez igazából nem okoz problémát, de megemlítem a teljesség kedvéért - ja és erre a fórummotor egy külön bővíthető fájlt tartalmaz, ami a nyelvi lokalizációs /kiegészítő/ csomag része, ami felsorolja a magyar nyelv leggyakoribb szavait)
Az "önmagukban" azt jelenti, hogy keresőkifejezésként nem vesznek részt, de ha a keresőkifejezés egy vagy több másik "nem mellőzött" szava mellette ad találatot, akkor a tlálatokban kijelöli ezeket is (feltéve, hogy van mit kijelölni) - érdekes megközelítés. A lényeg, hogy a "próbáld ki és megtudod" keresőkifejezés pontosan azokat a találatokat adja mint a "próbáld megtudod" kifejezés, mert az "ki" és az "és" a 2. és 4. pont miatt mellőzve lesznek a keresésben (ezt közli is a találati lista fölött: "mellőzött: ki és"), de a találatokban ki lesznek emelve. Mondom, érdekes megközelítés.
Ez a módszer egy áltlános témájú fórumon nem okoz különösebb problémát, nagy előnye hogy villámgyors, viszont sajnos egy specializált fórumon (ahol bizonyos specializált szavak nagyon gyakran fordulnak elő) illetve adásvételi fórumon (ahol bizony tele vagyunk kétbetűs márka- és típusjelzésekkel), megfejelve a magyar nyelv agglutinatív volta miatti kiemelt problémákkal (bizonyos esetekben akár jó sok féle ragozással és toldalékolással is be kell írni ugyanazt a szót, hogy rátaláljon a ragozott, toldalékolt változatokra az egész szavas keresés miatt) - már problémás.
Példa: ha valaki az "audio pc" kifejezésre szeretne rákeresni, akkor sajnos semmilyen eredményt nem kap "audio" a 3.-as pont miatt esik ki, a "pc" pedig a 2-es pont miatt. Hasonlóan jársz a "Zu Audio"-ra keresel, stb. Hogy ez miért problémás itt egy hifi fórumon, azt gondolom nem kell részleteznem...
Sajnos ezek a problémák mindennaposak azok számára, akik aktívan használják a fórummotor saját keresőjét.
Ezen sajnos még egy adminisztrátor is édeskeveset tud segíteni, mert ez a fórummtor keresőmotorjának működési elve miatt ilyen. Valamelyest lehet hangolni, de a probléma sajnos már az új fórummotor bevezetése után is ki lett vesézve, már történtek hangolások, és ahogy én érzékelem, a jelenlegi anyagi és technikai keretek között ezen problémák valódi megoldása objektív akadályokba ütközik - tehát sajnos ezzekkel jó darabig biztosan együtt kell élnünk.
Csandaz, ha valamit rosszul írtam, vagy hülyeség így, ahogy van, akkor nyugodtan szólj és törlöm ezt a posztot.
- R.G.
- Törzsvendég

ez azért így nem annyira konkrét, legalább tényleg segítsük azt, hogy javuljon, ha már gondunk van vele. hamarabb megoldódhatna nem?
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
@Wittao AT "elment", szerintem nincs aki megcsinálja
@dbrnsk Mi a baj a keresővel?
@Tul Te is moderátor vagy, beszéljetek össze ki mit miért moderáls és mit fogtok moderálni a jövőben.
@venomer Kipróbáltam az alábbi böngészőkkel
Várom a hibabejelentést, hogy kinek, hol, mikor, milyen böngészővel léptette ki. Nem tudok javítani, amíg nem tudom reprodukálni a hibát.
@s4tch Nem lehet választani, ez adminisztrátori megegyezéssel lett beállítva. Szintén oda vezethető vissza, hogy "elment" AT ő foglalkozott ezzel, senki más. Amíg nem kapok felsőbb vagy akármilyen utasítást, hogy állítsam át, addig ez lesz.
@dbrnsk Mi a baj a keresővel?
@Tul Te is moderátor vagy, beszéljetek össze ki mit miért moderáls és mit fogtok moderálni a jövőben.
@venomer Kipróbáltam az alábbi böngészőkkel
- Android default
- Android Chrome
- Android Firefox
- Android Opera
- Internet Explorer 11
- Chrome 81.0.4044.138
- Firefox 76.0.1
- Opera 68.0.3618.63
Várom a hibabejelentést, hogy kinek, hol, mikor, milyen böngészővel léptette ki. Nem tudok javítani, amíg nem tudom reprodukálni a hibát.
@s4tch Nem lehet választani, ez adminisztrátori megegyezéssel lett beállítva. Szintén oda vezethető vissza, hogy "elment" AT ő foglalkozott ezzel, senki más. Amíg nem kapok felsőbb vagy akármilyen utasítást, hogy állítsam át, addig ez lesz.
ennek egyébként mi értelme van? az általam használt oldalak közül sehol máshol nem kell naponta bejelentkezgetni. főleg most, amikor kizárólag itthoni router mögül netezik az ember, érthetetlen és értelmetlen, hogy a telefon/pc naponta fölöslegesen csuklóztat. ha lehetne választani, hogy 24 óránként, hetente, vagy havonta kelljen újra bejelentkezni, utóbbit választanám.
Kilépődés Win/Firefox alatt is él. Inkább csak fake, mivel tényleges kiléptetés esetén visszalépve is ugyanúgy kint találjuk magunkat, itt nem, de erősen javításra szorul. A Chrome-ajánlást ne tekintsük már megoldásnak.
Hirdetések: notóriusan nem zárják le őket. Régebbről nem emlékszem ekkora számú berögződésre. Miért nem megy át az infó, hogy a hirdető nyitja és zárja is egyben a saját ügyét?
Hirdetések: notóriusan nem zárják le őket. Régebbről nem emlékszem ekkora számú berögződésre. Miért nem megy át az infó, hogy a hirdető nyitja és zárja is egyben a saját ügyét?