Köszönöm!Úgy néz ki,hogy már találtak valakit,aki talán tud segíteni.tonee73 írta: ↑2020.04.24., pén. 11:36Próbálkozz Bese Attiláéknál:http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
Üdv. Gyuri
Köszönöm!Úgy néz ki,hogy már találtak valakit,aki talán tud segíteni.tonee73 írta: ↑2020.04.24., pén. 11:36Próbálkozz Bese Attiláéknál:http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php

Rega kb 260 hangszedő nélkül?Vacsatti írta: ↑2020.04.24., pén. 21:42Ezt egy kicsit bővebben ha lehetne :)SoundMania írta: ↑2020.04.24., pén. 21:40A kb 80ezer ft ár különbségtől mit vársz?! :)Vacsatti írta: ↑2020.04.24., pén. 18:14Sziasztok!
Egy lemezjátszó upgrade-ben gondolkodom - régi Rega P3-ast szeretetném lecserélni, több problémája is van.
A hangszedő az maradna egy AT-OC9/3 van benne. A következő típusokat nézegettem: Edwards Audio TT6, Funk Firm Gett!, Pro-Ject 2 Xperience SB DC, bár ez utóbbi már karcolgatja a költségvetésem. A hangszedőnek elég magasnak tűnik nekem az engedékenysége (static: 35 × 10 - 6 cm/dyne dynamic: 18 × 10 - 6 cm/dyne (100 Hz) ezért csak viszonylag kis tömegű karok jöhetnek szóba, ez az Audio Technica ajánlása:The AT-OC9/III is a high-compliance cartridge suitable for use with low-mass tonearms (tonearms with an effective mass of 5 to 10 grams).
Ha van tapasztalatotok az említett típusokkal vagy esetleg ajánlanátok valami mást, akkor azt szívesen venném - köszönöm. :)

Ezt egy kicsit bővebben ha lehetne :)SoundMania írta: ↑2020.04.24., pén. 21:40A kb 80ezer ft ár különbségtől mit vársz?! :)Vacsatti írta: ↑2020.04.24., pén. 18:14Sziasztok!
Egy lemezjátszó upgrade-ben gondolkodom - régi Rega P3-ast szeretetném lecserélni, több problémája is van.
A hangszedő az maradna egy AT-OC9/3 van benne. A következő típusokat nézegettem: Edwards Audio TT6, Funk Firm Gett!, Pro-Ject 2 Xperience SB DC, bár ez utóbbi már karcolgatja a költségvetésem. A hangszedőnek elég magasnak tűnik nekem az engedékenysége (static: 35 × 10 - 6 cm/dyne dynamic: 18 × 10 - 6 cm/dyne (100 Hz) ezért csak viszonylag kis tömegű karok jöhetnek szóba, ez az Audio Technica ajánlása:The AT-OC9/III is a high-compliance cartridge suitable for use with low-mass tonearms (tonearms with an effective mass of 5 to 10 grams).
Ha van tapasztalatotok az említett típusokkal vagy esetleg ajánlanátok valami mást, akkor azt szívesen venném - köszönöm. :)

A kb 80ezer ft ár különbségtől mit vársz?! :)Vacsatti írta: ↑2020.04.24., pén. 18:14Sziasztok!
Hàt nem sikerültek egyformára..

Próbálkozz Bese Attiláéknál:http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php

Nem tűnt el semmi, csak a helyére került...
Senki???????????????????????

Azért mert sérelmezte Pointe hsz-eit, így azok (Pointe kérésére) törölve lettek, s így Bécó hsz-e is okafogyottá vált.

Aszpirin írta: ↑2020.04.21., kedd 13:20
- Soulines- okkal, Edwards Audio-val, Audio Technica-val, és még néhány márkával, valamint jobb phonókkal a már említett Szekeres István (Pointe néven fut itt a topikon, egyébként vinil.hu) illetve , tőle van a csöves phonóm (és még 2 csöves phonót is az ő jóvoltából hallgathattam meg saját rendszerben, mert megbízik a vevőjelöltjeiben, és odaadja kipróbálásra)

A 8g effektív tömeghez biztosan nem passzol az E3, és nem az igazi az AT-VM95ML és Nagaoka MP110 sem.

Nagyon sokan (szinte mindenki
antizigün írta: ↑2020.04.20., hétf. 20:55Az Edwards Audio tényleg jó.
Amikor szembejött egy exdemo az ebay-en akkor megvettem.
Szépen szól, punchy :-)
2 dolog azért....de ezek mind Rega-k benne - azt gondolom, hogy ezek a hazai forgalmazónál észlelhető problémák lettek volna, szóval mivel láthatóan a gyártás minősége itt sem konstans, mondhatjuk , hogy van egy plusz érv a hazai vásárlás és személyes átvétel mellett:
1, a shell vájatban szorul a csavar, ezt nem is értem, ennyire nem lehetnek bénák - mindenféle hangszedő csavarja nem hogy nem esik bele, de alig lehet becsavarni és akkor is szorul...ez a remek tulajdonság főleg a hangszedő pozicionálásánál jön kifejezetten szarul
2, a subplatter imbolyog (ígéret van rá hogy kapok egy cserét, meglátjuk lesz e belőle valami) és ez a tányéron hatványozottan látszik (1,5mm föl és le)
Küldd el postán, akkor itthon saját rendszerben, mert hát mégiscsak az az igazi.Aszpirin írta: ↑2020.04.20., hétf. 22:56
Ráragasztok egy 15 kilós ólomlapot, és máris nem kuka![]()
Mondanám, hogy ha felém jársz ugorj be egy Thorens 206 hallgatózásra, hogy halld, milyen.
De itt inkább semmit nem mondok, mert mint kiderült, a lemezjártszóm nem tartozik a “valamire való” kategoriába.
Hajrá fullos Insignia!

Jézus segíts.....

Ráragasztok egy 15 kilós ólomlapot, és máris nem kuka

A nyitó hozzázólásodban, amivel elkezdődött ez a téma, abban felsoroltad a megcélzott lemezjátszókat. Ott szerepelt a Rega P3 is, amire én rögtön írtam is, hogy a felsoroltak közül egyértelműen a P3 a favorit, és ahogy látom nem csak szerintem. Azóta a többi kiszemelt ki lett értékelve, de az egyetlen valamire való lemezjátszó az általad felállított mezőnyben, a Rega P3 el lett felejtve. Miért is esett ki a kifliskosárból? Ha hosszútávon, jó minőségben szeretnél zenét hallgatni, akkor a felsoroltak közül az egyetlen, ami erre a célra alkalmas.