Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 398

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Béla91
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Béla91 »

Sziasztok! Megtudnátok mondani a videóban lévő film címét?

youtu.be/abmCGsEr8Ug

A szerencse nem véletlen. /Batman c. film/

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

robi20064 írta:
2020.04.21., kedd 21:15
Elvileg az elso ketto az "eredeti". Utana vette meg a Netflix es lett nagyon nepszeru. Aztan berendeltek a 3-4 evadot es a minoseg mar nem lett ugyan olyan :(
Az első két rész az eredeti,igen.Mondjuk az annyira jól sikerült, hogy azt nehéz volt megismételni ,plusz az egyik fő szál már nem volt ott és nem is sikerült helyettesíteni.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tonee73 írta:
2020.04.21., kedd 19:46
Hifilala írta:
2020.04.21., kedd 17:19

Ma én is végeztem a negyedik évaddal.Még mindíg jó,de azért az első kettő ütősebb volt.
Pontosan, csak nem akartam neked elspoilerezni idő előtt.Ettől függetlenül szerintem még bőven nézhető volt a 3.-4. évad is.
Ha a két évad egyben lett volna ,kevesebb visszatekintéssel és zenével ,akkor pörgősebb lett volna.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6192

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Hifilala írta:
2020.04.21., kedd 17:19

Ma én is végeztem a negyedik évaddal.Még mindíg jó,de azért az első kettő ütősebb volt.
Pontosan, csak nem akartam neked elspoilerezni idő előtt.Ettől függetlenül szerintem még bőven nézhető volt a 3.-4. évad is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tonee73 írta:
2020.04.20., hétf. 15:57
Hifilala írta:
2020.04.20., hétf. 13:26

Most fejeztem be az első két évadot.Nagyon rendben van eddig.
Mi ma végeztük ki a 4.-et.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Hifilala írta:
2020.04.20., hétf. 13:26

Mi ma végeztük ki a 4.-et.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tonee73 írta:
2020.04.19., vas. 11:36
Mi a nagy ráérős-itthonmaradós alkalmával most ezt nézzük.Spanyol is, meg kissé "nyugatutánzós" is, és persze nem kell összehasonlítani a bankrablós műfaj szinte klasszikusának mondható Ocean's trilógiával (a negyedik rész az nálam felejtős-egyáltalán nem sorolható ide semmilyen szempontból), de szerintem mégis nézhető és szerethető.

https://www.sorozatjunkie.hu/tag/money-heist/
https://24.hu/kultura/2018/08/04/a-vals ... -rablokat/

La Casa de Papel.jpg

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Egy kivételes barát (A Beautiful Day in the Neighborhood) 8/10

Tom Hanks egy nagyszerű szerepben: Fred Rogers-ként, aki 30 éven keresztül csinált gyerekműsorokat és hatalmas népszerűségnek örvendett.

Tom Junod újságírónak nincs kedve interjút csinálni Rogers-el, de ahogy egyre jobban megismerik egymást, úgy változik meg a kapcsolatuk, az újságíró (lelki)élete és az emberi érzések és érzelmek is más megvilágítást kapnak mindkét oldalon, ugyanígy családi és baráti viszonylatban. A változáshoz nem könnyű az út...
Azt gondolom, ez az a film, amit ha az ember nyitott a témában mindenképpen érdemes megnézni.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Charlie angyalai (2019)

Csak akkor nézd meg ha már tényleg nincs semmi a tarsolyodban, de akkor is csak nagyon óvatosan...

Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk 5,5/10

Szórakoztató, meg időnként vicces is, de a film utolsó negyedével sikerül elszúrni az egészet. Szerintem.

Underwater 5,5/10

Sajnos láttunk már ilyet, semmi újat nem ad, tisztességes iparosmunka a Marianna árok mélyén, ahol egy addig nem ismert faj jelenik meg és mélytengeri fúrótorony legénysége kezd erőteljesen megfogyatkozni.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

1945 7/10

(Pont volt tegnap a tévében)
A II. világháborúnak vége Európában, és az egyik kis magyarországi faluba 1945 augusztusába, ahol éppen esküvő van készülőben, két ortodox zsidó ember érkezik a vasútállomásra, apja és fia. Felbukkanásuk felbolygatja az addigi békésnek tűnő falu életet. Van akinek a lelkiismerete tiszta, de van akit nyomaszt a közelmúlt. Hazugságok, elhallgatások, cinkosságok. Rudolf Péter nagyon jól hozza a mindenkori párttitkár figuráját jegyzőként.

Drakulics elvtárs 6,5/10

Brezsnyev elvtárs két hetet ad Kádárnak, hogy az örök élet titkát szállítsák le neki a magyarok, különben elzárja a gázcsapokat.
Magyaroknak éppen kapóra jól jön, hogy az egykori elvtárs, Fábián Béla Magyarországon jár éppen akkor, mikor Vietnámnak vért gyűjt a magyar nép. Természetesen a titkosszolgálat figyelemmel követi a ténykedését és már az is gyanús, hogy 60 évesen nem néz ki többnek mint 30 és csak sötétedés után vesz részt az eseményeken...Jópofa vígjáték.

Seveled 7/10

Romantikus vígjáték, melyben a 40-es nőfaló Gergő kedvébe szeretne járni műtét előtt álló szívbetegnek édesanyjának (nem biztos hogy túléli), és bemutatja a futólag megismert Sacit, aki öt hónapos terhes és a bonyodalmak elkezdődnek.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Mi a nagy ráérős-itthonmaradós alkalmával most ezt nézzük.Spanyol is, meg kissé "nyugatutánzós" is, és persze nem kell összehasonlítani a bankrablós műfaj szinte klasszikusának mondható Ocean's trilógiával (a negyedik rész az nálam felejtős-egyáltalán nem sorolható ide semmilyen szempontból), de szerintem mégis nézhető és szerethető.

https://www.sorozatjunkie.hu/tag/money-heist/
https://24.hu/kultura/2018/08/04/a-vals ... -rablokat/

La Casa de Papel.jpg
La Casa de Papel.jpg (9.44 KiB) Megtekintve 3961 alkalommal

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

12 majom
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

robi20064 írta:
2020.04.16., csüt. 17:49
Az utolso (most mar ket) konyvet nem olvastam. Azok jobbak voltak mint az elozo Blue Ant trilogia? Mert az inkabb gyenge volt mint jo szamomra, plane ha az elso harom (Sprawl) konyvehez hasonlitjuk.
Én a leíró nyelvezetét imádom, főleg angolul. De ez azt is jelenti, hogy többszöri újraolvasás esetén is szolgál újdonsággal :)
A legizgalmasabb a Neuromancer volt számomra is, de tudjuk be annak is, hogy tini koromban olvastam.

Az új megjelenés örömére haverommal elkezdtünk álmodozni, kinek is kellene már végre megcsinálnia a Neuromancer film változatát. Végül ezek a jelöltek maradtak:
- Cristopher Nolan: Memento, Tennet stílusban
- Alex Garland: Devs
- Joseph Kosinski: Tron: Legacy - ha már mátrix
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Elnézést kérek az off topic ajánlóért, de nekem mindig hatalmas élmény, amikor kedvenc szerzőm új regénnyel jelentkezik:
Kép

Amire kíváncsi vagyok, hogy lesz-e következő regényé és kiderül-e hogy az utolsó három könyve is trilógia.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

9 Rota (The 9th Company) 8/10

A sok amerikai háborús Afganisztánban játszódó filmek között az oroszok is megcsinálták a maguk filmjét 2005-ben.

Ami szokatlan lehet, ha az ember elsősorban "nyugati" filmeket néz az a kelet(közép)-európai színészet, filmezés esetleg.

Szerencsére nem pátoszos a film, nem a hős szovjet katona mindent legyőzről szól, mint ahogy amerikai filmek nagy többsége (is). Megtörtént eset alapján (usa is csinált ilyen filmet afganisztánról), amikor a szovjetek még ott vannak, de már a kivonulás küszöbén állnak. Bajtársiasságról, fiatalokról a háború borzalmairól is szóló dráma ez a film.
A Szakasz, Acéllövedék nyomdokán. Ajánlott! A rendező az egyik (fő)szereplő

(magon feliratosan fent van)

youtu.be/Jg_QWrxZjtI

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Valami, amire érdemes várni... Az összes kép itt található: https://imgur.com/gallery/oJLKbrg

Kép

Kép

Kép

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

L'immortale
https://www.imdb.com/title/tt9048786/

Nekem tetszett, ahogy korábban a sorozat is. Érdemes ez utóbbival kezdeni, hiszen a film cselekménye erre épít.

Gomorra: La serie
https://www.imdb.com/title/tt2049116/

youtu.be/FsMnW43n3AI

youtu.be/mNz2Y0RHZBc
Újratervezés

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

scaurus írta:
2020.04.12., vas. 11:21
Hm.
Valahogy a kijárási tilalom és a "hómofisz" nem pörgette fel a témát.

Hozzáteszem, napra pontosan 1 hónapja mi se kapcsoltuk be se a tévét, se házimozit...
Szerintem ez mindenkinél más.
Nálunk szinte naponta megy a mozi, van amikor 2 film is lepörög.
Van aki elfoglalja más dolgokkal magát, van aki filmeket néz hátradőlve, van aki meg folyamatosan méreget, állítgat, simítgat.🤷‍♂️

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Szép az idő, külső körlet van biztos mindenkinél, rég elmaradt dolgok bepótlása a ház körül...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Hm.
Valahogy a kijárási tilalom és a "hómofisz" nem pörgette fel a témát.

Hozzáteszem, napra pontosan 1 hónapja mi se kapcsoltuk be se a tévét, se házimozit...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

venomer írta:
2020.04.06., hétf. 01:11
Swallow - érdemes a nói főszereplő játéka miatt megnézni, ami viszont férjet illeti, ekkora f*sz a világon nincs. Illetőleg miért választ olyan kapcsolatot, házasságot magának egy nő, amilyet (amilyen ez). Zavar még, hogy a rendezés a fókusz oltárán feláldozza a részleteket, a megágyazó környezetet, igényesebben is ki lehetnének dolgozva. Mégis ajánlom, mert a téma és Haley Bennett jó.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Unorthodox 7/10

Mini sorozat, egy brooklyn-i ortodox zsidó lányról, aki úgy érzi nem illik bele abba az életbe amit szántak neki Williamsburg haszid negyedében, így Berlinbe menekül... "Természetesen" van magyar szál is történetben, hiszen szatmárnémeti zsidók leszármozottai élnek itt.

Azért tetszett, mert nem mond véleményt, csak bemutat egy kvázi zárt kultúrát, bemutatja a multi kultit Berlinben, ennek a két világnak a kontrasztját. A történet alapját egy önéletrajzi regény adta, utána olvasva a történetnek,vannak eltérések a sorozat "kedvéért", ami a berlini részeket érinti.

(előre jelzem: homofóboknak, antiszemitáknak nem ajánlott!)

youtu.be/-zVhRId0BTw

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Cutler írta:
2020.04.02., csüt. 10:03
Hajrá🤟
Wall-E (a Delorean mögött)
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Megnéztem az Empire Strikes Back-t 4k-ban, és szembeötlő volt, hogy több helyen rossz volt a fókusz. Pl. amikor Luke elmegy a Dagobah-ról, akkor Yoda ruhája tűéles, de az arca elmosódott, vagy a film végén amikor R2D2 bekapcsolja a hiper hajtóművet és C3PO méltatlankodik, akkor a droid feje is elég furcsán néz ki.
Másnál is előjött ez, vagy csak user error nálam? Az arcok is rosszak voltak pár helyen, de arra rájöttem, hogy az epson korrekciója volt túltolva a 3-as fokozattal.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”