wittao írta: ↑2020.02.29., szomb. 21:58
- eloszor is itt a forumon legtobbszor nem egy termek tularazottsagan, hanem inkabb az alularazottsagan szoktam meglepodni
(tehat amit mutattal autos arsav az arelemzobol, az nalunk kozep vagy az alatt lenne folyamatosan es elegge keves informaciot szolgaltatna)
Szerinted a moderátorok feldobtak egy érmét, hogy túl olcsó, vagy túl drága legyen a topic címe és az utóbbi nyert?
- nem kezeli az arelemzo algoritmus pl. egy Accuphase erosito beepitheto dacjat ami 1000-1200€ felar es /vagy phono kartyajat sem, ami nem tudom mennyi, de bizonyosan nem keves
A példának felhozott erősítő nem accuphase volt, hanem amerikai gyártmány. Egyébként az accuphase dac nem tartozék. Opcionális. Külön cikkszámon fut. Tökéletesen kereshető és monitorozható lenne.
- a neppereket szerintem elegge jol tavoltartotta a forum, szinte kivetel nelkul amikor talalkoztam a forumon valami gyanus cuccal, mar addigra regen lepett a kozosseg es az adminok, csak utolag ertesultem, pedig nehanyszor azert elofordulok a forumon
Semmi gyanút nem keltenek a nepperek, akik amúgy átlagos magánszemélyek, csak kereskedelmi mennyiségben forgalmaznak. Minden gond nélkül meghirdetik a pl. az 1900EUR-ért audiomarktról vásárolt terméket 1.4m ft-ért és egy héten belül értékesítik. A közösség semmit nem tud tenni, mert kitiltásra kerül, a szöveg pedig megy az off-ba. Mindenki annyiért hirdet amennyiért akar rendelet van érvényben.
- egy Hifishark es/vagy Ebay arakkal peldalozni eszetlen baromsag (nem neked, barkinek), szamtalan eset van amikor nem az jon, nem ugy jon, romma torik, vagy eppen hosszu kinlodas utan 6 honapra ideer valami
En el szoktam mondani az illetonek, hogy utaljon az eladonak, ha esetleg a posta eltunteti (nekem eppen 2db csomagommal van gond, egyiket hivatalosan beismerte a magyar kiralyi posta, hogy elhagytak) akkor hosszu ido mire a penzehez jut, ha megkapja imatkozva nyissa ki a csomagot (import vam es AFA ugye sokszor jatszik es a szallitasi koltseg). Ha minden ok, akkor szerencseje van es tudott jo uzletet csinalni, de most ki vallal fel ilyet 5-10-15% nyeresegert. En biztosan nem. Arra pedig nem nagyon lattam peldat eddig, hogy itt az AVX-en hirdettek valamit 1000€-ert, es kozben a Hifisharkon ugyanaz 700€ lett volna (vagy ha igen, akkor is fele annyi eves , vagy egy leharcol vs. uj allapotu nagyon nem mindegy!).
Soha nem példálóztam a hifishark-os árakkal csak példának hoztam fel a működését.
- boltos pelda: ugy teszel, mintha ez a dolog 5000 vs 3800 csak a hifi bizniszben lenne jelen. Inkabb a masik oldalt is elmondanam: ha egy kereskedo nem enged a portekaja arabol, akkor a vevo/vevojelolt teljesen meg van lepodve, szinte fel van haborodva, mintha a listaar csak egy kiindulo allapot lenne. Es persze nem ritka kerdes, hogy oke elengedted az arat es az brutto, de akkor meg ezt a kis kulonbseget is el tudnad-e felejteni belole, mert nem vagy orvos, hogy receptet is irj rola. Ezen kivul fontos megemliteni, hogy vannak gyartoi akciok, kifuto termekek, amikbol nullara kifutva el lehet engedni a profitot annak erdekeben, hogy uj keszletbe tudd beforgatno. Remelem ezzel nem arultam el nagy titkot, kell a forgo keszletallomany es ez neha aldozatokat kovetel az alnok kereskedoktol.
Etikus árazással és trükközés nélkül az árcimkén lévő árnak kellene szerepelnie a számlán. Minden más variálás a konkurens gyártók és a vásárlók megtévesztése. Nem kifutó, vagy bemutató darabokról volt szó. Korlátlan mennyiségben rendelhető áru.
uj ar/hasznalt sr/regi ar: elektroncsoveket tudom felhozni. Barmennyire is fajo pont, mivel nagy rajongojuk vagyok, latom, hogy bizonyos peldanyokat 5-10 evvel ezelott a foldon sepertunk, ma meg jo ha egy alig hasznaltat talalunk belole emesztheto aron. Soha nem tudhatod, hogy az adott termek mikor es miert lesz hianycikk, es ezt az allapotot a piac kokemenyen bearazza. Ha 10 ember hazat akar epiteni, de csak egy ures telek van, ahova hazat lehet epiteni, akkor gondolhatjuk annak a teleknek a tulajdonosa nem lesz szegyellos. De ha forditva van, akkor meg batran lehet alkudni, legfeljebb ingerkuszob alatt az elado inkabb megtartja.
Az alkatrész más kategória. Nyilván magasabbra lehet árazni, ha a hiánya miatt üzemképtelen lesz a készülék.
Komplett egységet hoztam fel példának, amikből van utánpótlás. Bármikor meg lehet venni az újabb modelt, ami a technikai fejlődésnek köszönhetővel mindenképp többet fog nyújtani mint az előző.
A gond azzal volt, hogy már eleve újan és évekkel később használtan is manipulált árazást alkalmaznak.
Ezek egyike sem fog pozitívan megjelenni a termék minőségében és használhatóságában.
Szoval orulnek ha a realitas talajan maradna ez a kerdeskor, mert ugy latom neha kezdjuk egy idealizalt vilag szep almait ostromolni.
Ennek a vásárlók örülnének a legjobban, még ha gyakran nincsenek is tudatában.