lacimaci77 írta: ↑2020.06.09., kedd 16:09
más.. megoldás
Tételezzük fel, hogy kicserélem vagy cseréltetem a dómsugárzót egy más típusúra pl: SB Acoustics SB26ADC-C000-4 dómsugárzóra, ami méretbe megfelel a dobozba, ellenállása az stimmel, az eredeti többi tulajdonságáról meg semmi infóm. Feltétlenül kell, hogy hozzá legyen állítva a hangváltó? (persze ez hülye kérdés, mert az eredeti hangszóróról azon kívül, hogy Vifa 4ohm meg valami ilyen típusszám D26AG-06-04, semmit nem tudni, tehát valami méréseket azért illene tenni, ha valamivel helyettesíteni szeretnénk)
Valaki homályosítson fel!
Már igen sok helyen kerestem az eredeti dómot, de semmi. :( Valaki azt írta, hogy csekély 300 dollár/db ára van ennek az eredetileg a Vifa által a Revel számára gyártott magasnak. Máshol meg, hogy ez nem egy nagy értékű dómsugárzó. Tanácsoljon valaki valamit! Valahogy belesajdulnék, ha mondjuk ki kellene adni 120ezret+szállítást Amerikából.
Help!
( Már korábban felvetettem, hogy legyen egy hangszóró-hangsugárzó javítással foglalkozó "kisokos". Persze, ha Ti is jó ötletnek gondoljátok. (akár elektronikai szervizes kisokos is lehetne...) Visszatérő probléma az eszközeink szervizelése és kevés a transzparensen megosztott információ. Főleg, ami friss. Azt, hogy ez milyen formában lehetne megtenni azt vitassuk meg közösen szvsz, ha van rá igény. Sok cucc cserél gazdát. Egy részét szervizeljük előbb-utóbb. Össze lehetne szedegetni, mit hol érdemes. Hol mire számíthat az ember. )
Ha gond van a magas sugárzóddal, elképzelhető, hogy lehet valamilyen formában javítani. Lehetséges cserélni, minőségben hasonló másmilyenre is. A váltót is persze állítani-csekkolni kell, mérni, stb. ebben az esetben. Én adott helyzetben több szakemberrel is konzultálnék, utána döntenék.
Beszélj például velük:
Marosi István Tel: 06 20 943 8336
Bese Attila
http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
Tüű Károly Tel: +36 70 281 3249
Fórumon keresztül:
Fülelek
Dragonweed
Biztosan vannak mások is akikhez lehetne fordulni, de hirtelen most ezek jutottak az eszembe.
Remélem sikerül megoldani a dolgot.