Off
Boldogat!

Én is kerestem, de sajnos sikertelenül,kjoe01 írta: ↑2020.03.21., szomb. 18:27Sajnos sehol nem találtam azon a helyeken.Fish írta: ↑2020.03.20., pén. 21:24használd ezt:
http://spearsandmunsil.com/portfolio-it ... hmark-2-0/
lekapható azokon a bizonyos helyeken!![]()
Sajnos sehol nem találtam azon a helyeken.Fish írta: ↑2020.03.20., pén. 21:24használd ezt:
http://spearsandmunsil.com/portfolio-it ... hmark-2-0/
lekapható azokon a bizonyos helyeken!
Köszönöm szépen!Hiccusz írta: ↑2020.03.20., pén. 09:14Alapszinten te magad is be tudod állítani a vetítőt. Keress olyan filmet, amelyben felhős eget mutatnak, és a kontrasztot addig állítsd, ameddig a felhők rajzolata megmutatkozik! Magyarán, nem egy fehér paca lesz az egész. Utána keress egy nagyon sötét jelenetet és a fényerőt úgy állítsd be, hogy a képen minden sötét részlet egymástól szépen elkülönülve látható maradjon! A projektor fő menüjében a színt oda állítsd, ahol ránézésre nagyjából valósághűnek hat a legtöbb szín a képen! Használj ehhez olyan jeleneteket, amelyben az operatőr nem használt filtereket, tehát nem tiszta barna vagy tiszta zöld vagy tiszta kék maga a kép eleve. Olyan tárgyakon ellenőrizd a színeket, amelyekről biztosan tudod, hogy azok az életben hogy néznek ki! Fa, fű, mező, kék ég, paradicsom, stb. A színezetet úgy állítsd be, hogy az arcbőr (amennyira lehet) jó legyen! A színnhőmérsékletet 6500K-ra, a gamma korrekciót 2,3-ra tedd (ha BT 709-ben gondolkodunk, s ha sötét a szobád)! Ha világosak a falak, akkor 2,2-2,1-re. A kép élességén (ha nem bírod , hogy ne nyúlj hozzá) annyit állíts csak, hogy a betűk szélein a “kontúrok” még ne jelenjenek meg! Ennél többet csak kalibrációval lehet elérni.kjoe01 írta: ↑2020.03.20., pén. 08:26Sziasztok!
Kezdő mozisként, segítségét szeretnék kérni projektor helyes beállításához. Van e esetleg olyan képanyag amivel magam el tudom végezni az alap beállításokat( élesség, szín, fényerő)?
Köszönöm szépen segítő válaszokat!
Esetleg szakit aki elérhető áron van?
Optima Hd29D ről lenne szó.
használd ezt:
Alapszinten te magad is be tudod állítani a vetítőt. Keress olyan filmet, amelyben felhős eget mutatnak, és a kontrasztot addig állítsd, ameddig a felhők rajzolata megmutatkozik! Magyarán, nem egy fehér paca lesz az egész. Utána keress egy nagyon sötét jelenetet és a fényerőt úgy állítsd be, hogy a képen minden sötét részlet egymástól szépen elkülönülve látható maradjon! A projektor fő menüjében a színt oda állítsd, ahol ránézésre nagyjából valósághűnek hat a legtöbb szín a képen! Használj ehhez olyan jeleneteket, amelyben az operatőr nem használt filtereket, tehát nem tiszta barna vagy tiszta zöld vagy tiszta kék maga a kép eleve. Olyan tárgyakon ellenőrizd a színeket, amelyekről biztosan tudod, hogy azok az életben hogy néznek ki! Fa, fű, mező, kék ég, paradicsom, stb. A színezetet úgy állítsd be, hogy az arcbőr (amennyira lehet) jó legyen! A színnhőmérsékletet 6500K-ra, a gamma korrekciót 2,3-ra tedd (ha BT 709-ben gondolkodunk, s ha sötét a szobád)! Ha világosak a falak, akkor 2,2-2,1-re. A kép élességén (ha nem bírod , hogy ne nyúlj hozzá) annyit állíts csak, hogy a betűk szélein a “kontúrok” még ne jelenjenek meg! Ennél többet csak kalibrációval lehet elérni.kjoe01 írta: ↑2020.03.20., pén. 08:26Sziasztok!
Kezdő mozisként, segítségét szeretnék kérni projektor helyes beállításához. Van e esetleg olyan képanyag amivel magam el tudom végezni az alap beállításokat( élesség, szín, fényerő)?
Köszönöm szépen segítő válaszokat!
Esetleg szakit aki elérhető áron van?
Optima Hd29D ről lenne szó.
Ez így azért nem teljesen igaz. Belépő szintű, kézi lehúzós konstrukcióhoz a gyártók sosem párosítanak minőségi felületeket. Éppen ezért sok cégnek nincs is ilyen modellje. Másfelől a manuális mozgatás miatt egyetlen ponton éri erő a rudat, ami ematt idővel eldeformálódik és hullámosodást okoz a vászon felületén. Ez nálam szintén a minőségromlás kategóriája.

A motoros/kézi leengedés csak kényelmi funkció, a minőséget nem befolyásolja. Az oldalfeszített vászon, ami a hullámosodás ellen védene, pedig nem ez az árkategória. Vegyél valami olcsót, ami nem fáj ha ki kell dobnod.

Hát, azt, hogy miért jó, azt szerintem a szép, színes gyári katalógusban érdemes megnézni. Persze feltéve, hogy nem zavar, hogy az ott leírt dolgoknak tipikusan köze nincs a valósághoz. Tudni kell olvasni a sorok között. Így:
Biztos a sűrű szövés miatt nőtt a duplajára a csillapítást. Majd kíváncsi leszek a konkurencia hasonló parameterű vásznaihoz képest milyen ez az érték. A V6 nagyon jó értékekkel bírt, pláne úgy hogy ezen már rajta van a fekete szövet.

Ahhoz képest, hogy diy nagyon brutál ára van, center stage xd vel talán jobban jár az emberfia...

Nálam is be volt fordulva leengedés után a széle, de több óra lógás után teljesen kisimult. Ha nincs útban hagyd lent akár napokig.

Pedig a fotel előtt pont jó lett volna. Vághatnál rá egy kémlelő nyílást, és akkor bármilyen ruhában leülhetnél filmet nézni, nem kéne felvenned a fekete búvárszerkótphyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 18:41Dehogyis , viccótem.Cutler írta: ↑2020.02.16., vas. 18:13Feketét? Ez most komoly?phyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 10:20Voltam kárpitosnál valamelyik nap, nézegettem nála vásznakat, gyöngyvászon stb, valaki próbált már közülletek hasonló megoldást? Nálam szürke lenne a nyerő, már megszoktam.
Lehet néhány anyagból berendelek, és meglátjuk hoz-e valamit érdemben, feketét is bepróbálok.![]()
![]()
![]()
Dehogyis , viccótem.Cutler írta: ↑2020.02.16., vas. 18:13Feketét? Ez most komoly?phyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 10:20Voltam kárpitosnál valamelyik nap, nézegettem nála vásznakat, gyöngyvászon stb, valaki próbált már közülletek hasonló megoldást? Nálam szürke lenne a nyerő, már megszoktam.
Lehet néhány anyagból berendelek, és meglátjuk hoz-e valamit érdemben, feketét is bepróbálok.![]()
![]()
Feketét? Ez most komoly?phyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 10:20Voltam kárpitosnál valamelyik nap, nézegettem nála vásznakat, gyöngyvászon stb, valaki próbált már közülletek hasonló megoldást? Nálam szürke lenne a nyerő, már megszoktam.

Ezek annyira olcsók, hogy íves megoldással tudod javítani: nagy ívben a kukába.

Erre szokás mondani, hogy megette a fene. Ha pöndörödik, az úgy is marad. Nincs rá módszer.