Deadpool írta: ↑2020.02.25., kedd 11:16
Szívesen meghallgatnék véleményeket más streaming szolgáltatásokról esetleg tételesen.
Név / tudás / kínálat (magyar/külföldi) ár-érték arány. Családi csomag van-e és mennyiért, alap csomag mennyi?
Nálam volt Qobuz és van HRA Streaming a Tidal mellett
Qobuz: elvileg nem lehet Magyarországról előfizetni, de nekem (még) sikerült kicseleznem. Nagyon drága: 10€/hó a 320 kbps mp3 minőség, 20€/hó a CD-minőség), és 25€/hó a HighRes (natív 24/48, 24/88.2, 24/96, 24/176.4, vagy 24/192, nem kell hozzá MQA dekóder/renderer!). Az általam kedvelt zenékbeől nagyobb a választék, mint a Tidalon, de nem mindegyik van megy HighRes-ben. Az albumok zöméhez van borítókép elől/hátul/belül és/vagy CD-booklet a lejátszóban (akár többszáz oldalas is). Hangminőségét nem találtam jobbnak, mint a Tidalét. Magyarországon néha szakadozik a streaming, én emiatt is mondtam le, meg az ára miatt is. Egyszerűen szerintem nem éri meg.
HRA Streaming: Csak stúdiónatívan HigRes-formátumú (nem felkonvertált!!!) zenék, így persze jóval kisebb a választék, de nagyon dinamikusan bővül (natív 24/48, 24/88.2, 24/96, 24/176.4, vagy 24/192, nem kell hozzá MQA dekóder/renderer!). Legkisebb előfizetési egység fél év: 100€/6 hónap (hónapra leosztva és hozzá téve a Tidal előfizut is, még mindig kevesebbre jön ki, mint egy Qobuz-előfizetés). Csak elég jó lejátszóláncon van értelme,ha ez megvan, akkor hallhatóan jobb minőséget ad, mint akár a Tidal, akár a Qobuz. Mobil és webappja egyelőre még nincs, csak PC-n vagy Mac-en használható. Én nagyon kedvelem, gyakorlatilag erről hallgatom meg az új kiadású jazz- és klasszikus albumokat (előbbiekről gyakran szoktam rövid ajánlót írni a "Milyen zenét hallgatsz" topikba). Viszonylag nagy sávszélesség kell hozzá (20 Mbps alatt nincs értelme próbálkozni vele), de 20 Mbps-en már akadozásmentesen működik.