tonee73 írta: ↑2020.01.18., szomb. 08:38
istvan01 írta: ↑2020.01.18., szomb. 08:30
Ez már megint a kavics dobálás a pocsolyába effektus. Nem születnek kiemelkedő zenészek, meg az építészet, meg a mai embernek csak az új, a régmúlt már érdektelen?? Jaj nekem.
Ezt én is így látom.Minden kornak megvan a maga értékes alkotása, az már más kérdés, hogy kinek mi az érték a saját szemszögéből.
Azért tényleg jobb lenne ezt "régen minden jobb volt" kesergőt nem ismételten belevinni az általában a hifiről-be, ugye Cables?
Bár nem nekem szólt, sztem annyi tartozik a témához, hogy manapság egyre nagyobb a tömegkommunikáció hatása, agymosás, vásárlói ösztönzés, közösségi online média, stb. Perckultúra lett, sok családban a TV lett a babysitter, ami a mi gyerekkorunkban azért nem így volt. Hétfőnként nem is volt TV, gyerekműsor meg max az esti mese meg a vecernicek a szlovák TVn... :-) A gyerekek figyelmét hozzászoktatják, hogy 5-10 perces epizódokra kell felosztani a koncentrációt, közben ugye reklámszünetek. Aztán miért van 5-ödikben minden gyereknek végelgyengülése már délre a suliban, meg figyelemhiánya? Na, vajon?
Másik, hogy a mai generációk nincsenek tisztában a "tanulópénz" fogalmával (mert ciki beismerni a hibáikat), ami szerintem, bár a közvélekedésben az elbukott pénz szinonímája, a legtanulságosabban elköltött pénzt jelenti. Ha nincs tanulópénz, tapasztalat, kisebb kudarcok, ha a TV, facebook mondja meg, hogy mit vegyél, mi a jó, mi a menő, akkor egyszerű fogyasztógép lesz a fiatal, hogy a sorozatgyártás pöröghessen. Hús a darálóba. Szerintem senki ne szánja ilyennek a gyerekét...
Örülök, h előjöttek a Petronas-tornyok. Sztem építészeti igénytelenség, egy cég székháza. Sokszor bumliztam Ázsiában, leginkább a Nagy Fal, a Tiltott Város és az indokínai félsziget fogott meg, leginkább Angkor, amihez hasonlót max. Peruban-Mexikóban tudnék elképzelni, javarészt a még mindig feltáratlan őserdő mélyén. Angkor Wat is elképesztő, a környéke is, de engem mégis a kis ékszerdoboz, Banteay Srei ejtett rabul.

- 109267035-panorama-of-banteay-srei-temple-in-complex-angkor-wat-in-siem-reap-cambodia-in-a-summer-day.jpg (269.57 KiB) Megtekintve 3480 alkalommal