Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzók javítása

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
DirtyMashine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Re: Hangszóró peremezés

Hozzászólás Szerző: DirtyMashine »

tonee73 írta:
2020.01.27., hétf. 08:02
DirtyMashine írta:
2020.01.26., vas. 23:02
sziasztok,

sajnos eljött az idő, hogy peremeztetnem kellene két vifa mély hangszórót. Őt esetleg ismeri valaki? áthatóan itt van a szomszéd faluban: http://www.hangszorojavitas.eu/hangtech ... ro-javitas

köszönöm.
Mivel a kérdésednek volt helye, így átraktam oda.
ok, csak sajnos itt esélyes hogy eltűnik:( De hátha valaki látja.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6153

Re: Hangszóró peremezés

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

DirtyMashine írta:
2020.01.26., vas. 23:02
sziasztok,

sajnos eljött az idő, hogy peremeztetnem kellene két vifa mély hangszórót. Őt esetleg ismeri valaki? áthatóan itt van a szomszéd faluban: http://www.hangszorojavitas.eu/hangtech ... ro-javitas

köszönöm.
Mivel a kérdésednek volt helye, így átraktam oda.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

DirtyMashine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hangszóró peremezés

Hozzászólás Szerző: DirtyMashine »

sziasztok,

köszönöm.

Johny86
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: Johny86 »

Sziasztok.
Hangszóró javításban jártas szakembert keresnék Kecskemét - Szolnok környékén.(Aki igényes munkát ad ki a kezei közül)
Egy-egy pár Infinity Reference 51-61 hangfal hangszórókészlete lenne a beteg.
Csak peremezni kellene őket.
Köszi
Üdv: Jani

Juditka53
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Juditka53 »

BLX írta:
2019.12.23., hétf. 13:45
Juditka53 írta:
2019.12.23., hétf. 12:46
Rottel3D írta:
2019.12.22., vas. 13:41

Már az első "HIGURU"-tól kaptál egy korrekt megoldást és egy ajánlatot. Nem tudom mit vársz még, de muszáj leszel rááldozni egy jobb hangváltóra, más különben ne számíts túl sok változásra...
Köszönöm,én is erre számitok,de van itt más is.Kaptam ugye láttatlanban a 35eFt-os ajánlatot a harmadiktól végül megjött aki nem tudott árat mondani mert nekem kell eldöntenihogy a változás kcsit jobb sokkal jobb vagy a legjobb legyen.Na akkor ere varjak gombot.
Szerintem jobban tudnánk segíteni, ha nevesítenéd, honnan milyen ajánlatot-javaslatot kaptál és mennyiért.

Nem tudom milyen minőségűek a dobozaidban a hangszorók. Ha elég jók, akkor lehet érdemes optimalizálni pár dolgot.

Nem feltétlenül kell "sok" pénzért bonyolult váltót építeni, hogy jelentősen javuljon a kapott hang.

Nem minden dobozt érdemes tuningolni és nem mindenkinek érdemes ezzel foglalkozni. Azon is elgondolkozhatsz, hogyha eladod a dobozaid + a tuning árát hozzá rakod + az időt amit megspórolsz, akkor milyen gyári "jobb" használt dobozokat tudnál vásárolni? Én lehet ezt javasolnám neked.

Egyébként én két dobozt is "tuningoltattam" Bese Attilával http://www.retroaudio.hu/ és számomra kedvező áron kaptam jelentősen jobb hangot. A weboldalán röviden leírja milyen szempontok szerint történik a modifikáció, de meg is kérdezheted. Ennek a két doboznak az esetében a mod ára, a dobozok ára és a kapott változás nekem elfogadható arányban állt, egyébként most is megcsináltatnám. A gyári váltók a polcon pihennek, de már nem fognak visszakerülni.

Vannak olyan dobozaim, amelyek kevesebbe kerültek használtan, mint amennyibe egy hangfal tuning kerül egy másik hangfal tuning műhelyben. Ezek a dobozok gyári állapotban is remekül szólnak, nem érdemes hozzájuk nyúlni. Tehát az árra is figyelj oda. Csodák nincsenek, felesleges rákölteni túl sokat, hiszen remek gyári dobozok vannak.

Remélem hamarosan megtalálod azt a hangzást, amit keresel.
Köszönöm segitőkész válaszodat.
A dobozaim Cabasse MT3 álló .Alapjában elégedett vagyok vele 5 éve hallgatom de a hifibogár elindult.Bese A. irta a konkrét ajánlatot/váltó 35e/.Ő tényleg az egyik legrégebbi "motoros"Ennyit azt hiszem hogy érdemes beáldozni.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1014

Hozzászólás Szerző: BLX »

Juditka53 írta:
Rottel3D írta:
Juditka53 írta:
2019.12.22., vas. 12:36

bővebben kifejtenéd?
Már az első "HIGURU"-tól kaptál egy korrekt megoldást és egy ajánlatot. Nem tudom mit vársz még, de muszáj leszel rááldozni egy jobb hangváltóra, más különben ne számíts túl sok változásra...
Köszönöm,én is erre számitok,de van itt más is.Kaptam ugye láttatlanban a 35eFt-os ajánlatot a harmadiktól végül megjött aki nem tudott árat mondani mert nekem kell eldöntenihogy a változás kcsit jobb sokkal jobb vagy a legjobb legyen.Na akkor ere varjak gombot.
Szerintem jobban tudnánk segíteni, ha nevesítenéd, honnan milyen ajánlatot-javaslatot kaptál és mennyiért.

Nem tudom milyen minőségűek a dobozaidban a hangszorók. Ha elég jók, akkor lehet érdemes optimalizálni pár dolgot.

Nem feltétlenül kell "sok" pénzért bonyolult váltót építeni, hogy jelentősen javuljon a kapott hang.

Nem minden dobozt érdemes tuningolni és nem mindenkinek érdemes ezzel foglalkozni. Azon is elgondolkozhatsz, hogyha eladod a dobozaid + a tuning árát hozzá rakod + az időt amit megspórolsz, akkor milyen gyári "jobb" használt dobozokat tudnál vásárolni? Én lehet ezt javasolnám neked.

Egyébként én két dobozt is "tuningoltattam" Bese Attilával http://www.retroaudio.hu/ és számomra kedvező áron kaptam jelentősen jobb hangot. A weboldalán röviden leírja milyen szempontok szerint történik a modifikáció, de meg is kérdezheted. Ennek a két doboznak az esetében a mod ára, a dobozok ára és a kapott változás nekem elfogadható arányban állt, egyébként most is megcsináltatnám. A gyári váltók a polcon pihennek, de már nem fognak visszakerülni.

Vannak olyan dobozaim, amelyek kevesebbe kerültek használtan, mint amennyibe egy hangfal tuning kerül egy másik hangfal tuning műhelyben. Ezek a dobozok gyári állapotban is remekül szólnak, nem érdemes hozzájuk nyúlni. Tehát az árra is figyelj oda. Csodák nincsenek, felesleges rákölteni túl sokat, hiszen remek gyári dobozok vannak.

Remélem hamarosan megtalálod azt a hangzást, amit keresel.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Juditka53 írta:
Rottel3D írta:
Juditka53 írta:

bővebben kifejtenéd?
Kérdezd meg a Károlyt telefonon biztos több mindent tud mondani.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Juditka53
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rottel3D írta:
Juditka53 írta:
Rottel3D írta:
2019.12.20., pén. 02:46

Konkrétan milyen választ vártál? Szentelt víz, ráolvasás... gondolkodik.gif
bővebben kifejtenéd?

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Juditka53 írta:
Rottel3D írta:
Juditka53 írta:
2019.12.19., csüt. 07:03

Tegnap kértem ajánlatot 3 profi jónevű "HIGURU"-tól hangfal tuningra.Részletezőbb hangot szeretnék.
A válaszok:1.35ezer hangváltó csere
2.Nem lehet de vegyek tőle saját gyártásút.
3.nem válaszolt.

Tudtok mondan,ajánlani vmit?
bővebben kifejtenéd?

Juditka53
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mgus írta:
2019.12.19., csüt. 09:04
Juditka53 írta:
AVX írta:
2012.11.08., csüt. 17:17
Kell ide egy ilyen
Tegnap kértem ajánlatot 3 profi jónevű "HIGURU"-tól hangfal tuningra.Részletezőbb hangot szeretnék.
3.nem válaszolt.

Milyen doboz?
Mi a probléma vele?
viewforum.php?f=159
Cabasse mt3 Álló 91 dB 2500 a váltó.Kb 5 éve hallgatom újkora őta.
Szeretem de ha lehetne részletezőbb annak örülnék.

Juditka53
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rottel3D írta:
Juditka53 írta:
AVX írta:
Kell ide egy ilyen
3.nem válaszolt.

bővebben kifejtenéd?

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

Juditka53 írta:
AVX írta:
Kell ide egy ilyen
3.nem válaszolt.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Juditka53 írta:
AVX írta:
Kell ide egy ilyen
3.nem válaszolt.

Milyen doboz?
Mi a probléma vele?
viewforum.php?f=159
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Juditka53
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AVX írta:
Kell ide egy ilyen
3.nem válaszolt.

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

Morzsi007 írta:
2019.12.16., hétf. 21:09
Sziasztok!

Van egy pár Dual CL 270-es hangsugárzóm, nagyon régiek, de valamiért tetszik az a lágy középmagas tartomány, viszont a mélyekkel nem vagyok megelégedve, valamiért furán szólnak. Ezért kiváncsiságból megmértem az ellenásásukat és mindkettőnek 2.6Oohm körülit mutatott a műszer, egy másik multiméterrel is ellenőriztem, de 1 tized eltéréssel hasonló eredményt kaptam. Ugye ezt hangváltóról lekötve mértem. Aztán rámértem a komplett hangfalra, a doboz hátulján feltüntetett 4 Ohm helyett mindössze 3.1 Ohm értéket kaptam mindkettő hangfal esetében. Mi lehet a probléma? Kiszedtem a mélysugárzókat direktbe kipróbáltam egy erősítővel, hibátlanul működött, semmi kopogás, sercegés nem volt. A hangváltó tönkre mehet vagy mi okozza a nem megfelelő mély hangokat és a nem megfelelő impedanciát? Erre szeretnék választ kapni, valaki(k)től. Köszönöm 😁
Amit mértél az teljesen normális. A multiméterrel az egyenárammal mérhető ellenállást mérted, nem az impedanciát. Nem ez okozza a fura mélyhangokat.
Azt nézd meg, hogy nincs-e valamelyik hangszóró, vagy hangfal a másikhoz képest "fordítva" bekötve, magyarul azonos fázisban vannak-e. Ez inkább okozhat fura mélyhangokat.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

Morzsi007
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Morzsi007 »

Sziasztok!

Van egy pár Dual CL 270-es hangsugárzóm, nagyon régiek, de valamiért tetszik az a lágy középmagas tartomány, viszont a mélyekkel nem vagyok megelégedve, valamiért furán szólnak. Ezért kiváncsiságból megmértem az ellenásásukat és mindkettőnek 2.6Oohm körülit mutatott a műszer, egy másik multiméterrel is ellenőriztem, de 1 tized eltéréssel hasonló eredményt kaptam. Ugye ezt hangváltóról lekötve mértem. Aztán rámértem a komplett hangfalra, a doboz hátulján feltüntetett 4 Ohm helyett mindössze 3.1 Ohm értéket kaptam mindkettő hangfal esetében. Mi lehet a probléma? Kiszedtem a mélysugárzókat direktbe kipróbáltam egy erősítővel, hibátlanul működött, semmi kopogás, sercegés nem volt. A hangváltó tönkre mehet vagy mi okozza a nem megfelelő mély hangokat és a nem megfelelő impedanciát? Erre szeretnék választ kapni, valaki(k)től. Köszönöm 😁

vintagehifi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: vintagehifi »

dragonweed írta:
2019.12.16., hétf. 16:20
vintagehifi írta:
2019.12.16., hétf. 15:34
Sziasztok!
Van nekem egy hangszóró párom,ami leégett.De 4 ohmos,egy másik projecthez tervezve jó lenne,de oda 800 ohmosan kellene.
Át lehet tekercseltetni 800 ohmosra?
Persze, elvileg semmi akadálya.... Kivéve azt,hogy találnod kell egy megszállottat, aki hajlandó pár század mm-es huzalból néhány száz menetet szépen egymás mellé feltekerni egy lengőcsévére. :smile53:
Hacsak nem elírtad és 8 ohmosra kell áttekerni... gondolkodik.gif
800 ohmra kellene,mert akkor jó lenne egy csöves OTL erősítő projekthez :rolleyes:
De elvileg akkor kivitelezhető,akkor igyekszek keresni hozzá egy mestert,aki el is vállalja.
Köszönöm!

vintagehifi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: vintagehifi »

Sziasztok!
Van nekem egy hangszóró párom,ami leégett.De 4 ohmos,egy másik projecthez tervezve jó lenne,de oda 800 ohmosan kellene.
Át lehet tekercseltetni 800 ohmosra?

=Zsé=
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: =Zsé= »

dragonweed írta:
2019.12.07., szomb. 12:03
Sajna csak Debrecenben tudok egy (kiváló) szakembert ebben a témában. Tűű Úr is biztosan meg tudja csinálni, hogy mennyiért nem tudom, de az a probléma jellegétől is függ. Egy újratekercselés nem túl olcsó, de szerintem még mindig kevesebb mint a cserehangszóró ára.
Megadnád a debreceni szakember elérhetőségét. Szívesen beszélnék vele a jövő héten, hátha vállalja a javítást.

=Zsé=
Újonc fórumos
Újonc fórumos

dragonweed írta:
2019.12.07., szomb. 11:05
A leírt problémát általában a következő dolgok egyike okozza:
1: A lengőtekercs lelazult a csévén, ezt okozhatja túlterhelés (megég a tekercs) de előfordul hogy a ragasztás egyszerűen elengedi egy idő után.
2: A pille (központosító gyűrű) ragasztása a tekercsnél elenged, ilyennel is találkoztam már sokszor.
3: A mágneskör (valamelyik póluselem) ragasztása elenged, nem lesz központos.
Bármelyik eset is forog fenn, mindenképpen szakemberre bíznám a dolgot, ezt házilag nem célszerű barkácsolni....
Köszönöm a választ!
Semmi esetre sem házilag szeretném orvosolni a hibát. Csak megpróbáltam körülírni laikusként, hogy nagyjából be tudjam határolni milyen problémával állok szemben és így könnyebben tudjak szakemberhez fordulni. Viszont most így szeretném megkérdezni, hogy kit ajánlanál aki profi módon vállalni tudja a javítását?
Illetve meg lehet határozni egy kb. árat, hogy mennyi lehet egy ilyen javítás? Soha nem vittem még hangfalat szervizbe, így gőzöm sincs az árakról.
Fórumon olvastam, hogy Tüű Károly nagyon profi szakember hangfalépítésben, Ő vajon vállal ilyesmi javítást is?

=Zsé=
Újonc fórumos
Újonc fórumos

=Zsé= írta:
2019.12.06., pén. 19:33
Helló!
Segítséget szeretnék kérni hangszóró javítás kapcsán.
Van egy JBL ES80-as hangfalam szettem és az egyik hangfalban a dupla mély hangszórók közül az egyik búg-zúg. Kiszereltem a két mélyet és lekötöttem mind a kettő hangszórót. Majd egyesével külön-külön visszakötve a hangfalra lepróbálva biztosan megállapítható hogy az egyik hangszóró hibás. A hiba jelensége, hogy szinuszos teszt hanganyaggal tesztelve 50Hz-től elkezd finoman búgó-rezgő-zizegő hangot hallani, majd 63Hz-től erőteljesen egyre erősödik a búgás ami 630Hz-ig hallható. :smile51:
Szemrevételezve nem látható hiba.

Tudtok valakit ajánlani aki tudná javítani? Balatonfüreden lakom így az se lenne baj ha a szerelő Veszprém megyei lenne. ;)
Egyáltalán javítható lehet?
Vagy lehet valahol kapni gyári újat?

A válaszokat előre is köszönöm! leborulok.gif
Ma egy kicsit jobban megvizsgáltam és összehasonlítottam a hangszórók membrán mozgását kézzel. És azt tapasztaltam a hibás hangszórónak ha kézzel finoman befelé megnyomkodom a membránját, akkor a többihez viszonyítva olyan mintha valami finoman hozzáérne a porsapka mögül, és halkan hallani finom súrlódást is. Ha most tippelnem kellene akkor a lengőtekercseléssel lehet a gond? A másik három mély-közép hangszórónál semmiféle ellenállást nem tapasztaltam ha kézzel nyomkodtam a membránt és súrlódó hang sem hallható.

=Zsé=
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Helló!
Van egy JBL ES80-as hangfalam szettem és az egyik hangfalban a dupla mély hangszórók közül az egyik búg-zúg. Kiszereltem a két mélyet és lekötöttem mind a kettő hangszórót. Majd egyesével külön-külön visszakötve a hangfalra lepróbálva biztosan megállapítható hogy az egyik hangszóró hibás. A hiba jelensége, hogy szinuszos teszt hanganyaggal tesztelve 50Hz-től elkezd finoman búgó-rezgő-zizegő hangot hallani, majd 63Hz-től erőteljesen egyre erősödik a búgás ami 630Hz-ig hallható. :smile51:
Szemrevételezve nem látható hiba.
IMG_20191206_184355[1].jpg
IMG_20191206_184355[1].jpg (3.99 MiB) Megtekintve 2778 alkalommal
IMG_20191206_184253[1].jpg
IMG_20191206_184253[1].jpg (4.15 MiB) Megtekintve 2778 alkalommal
IMG_20191206_184333[1].jpg
IMG_20191206_184333[1].jpg (3.79 MiB) Megtekintve 2778 alkalommal
Tudtok valakit ajánlani aki tudná javítani? Balatonfüreden lakom így az se lenne baj ha a szerelő Veszprém megyei lenne. ;)
Egyáltalán javítható lehet?

=Zsé=
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Helló!
Van egy JBL ES80-as hangfalam szettem és az egyik hangfalban a dupla mély hangszórók közül az egyik búg-zúg. Kiszereltem a két mélyet és lekötöttem mind a kettő hangszórót. Majd egyesével külön külön visszakötve a hangfalra lepróbálva biztosan megállapítható hogy az egyik hangszóró hibás. A hiba jelensége, hogy 50Hz-től elkezd finoman búgó-rezgő-zizegő hangot hallatni, majd 63Hz-től erőteljesen egyre erősödik a búgás ami 630Hz-ig hallható. :smile51:

Kép

Kép
Tudtok valakit ajánlani aki tudná javítani? Egyáltalán javítható lehet?

SzobiTomi
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: SzobiTomi »

koszi az infokat es a tanacsokat, akkor meg nekiallok ismet egy kicsit egyengetni,
:smile53:

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

Szia,

1. Próbáld meg minél jobban helyreállítani az eredeti állapotát az alu membránnak. Törekedj a dóm alakját/merevségét minél pontosabban újra kialakítani. (pl. gömbölyű radíros végű ceruzával a dóm belső felén, túloldalt szivaccsal ellentartasz.)
Ha nincs kiszakadva, nem hiányzik belőle és nem maradt benne durva horpadás, dóm is újra megfelelő kialakítást kapott, akkor nem biztos hogy meghallod a különbséget (max csak mérni lehet). Viszont esztétikailag sosem lesz tökéletes.

2. Sajnos én vettem belőle... Puha fémezett polipropilén fólia, puhább volt mint egy szövet dóm, szinte zéró felületi merevséggel, lápafény fele fordítva áttetsző volt, mikroszkopikus lyukacskákkal. Nem szereltem be, rendeltem inkább gyárit...

tweeter dome.jpg
tweeter dome.jpg (88.76 KiB) Megtekintve 2842 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”