ok, csak sajnos itt esélyes hogy eltűnik:( De hátha valaki látja.tonee73 írta: ↑2020.01.27., hétf. 08:02Mivel a kérdésednek volt helye, így átraktam oda.DirtyMashine írta: ↑2020.01.26., vas. 23:02sziasztok,
sajnos eljött az idő, hogy peremeztetnem kellene két vifa mély hangszórót. Őt esetleg ismeri valaki? áthatóan itt van a szomszéd faluban: http://www.hangszorojavitas.eu/hangtech ... ro-javitas
köszönöm.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók javítása
- DirtyMashine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Re: Hangszóró peremezés
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6153
Re: Hangszóró peremezés
Mivel a kérdésednek volt helye, így átraktam oda.DirtyMashine írta: ↑2020.01.26., vas. 23:02sziasztok,
sajnos eljött az idő, hogy peremeztetnem kellene két vifa mély hangszórót. Őt esetleg ismeri valaki? áthatóan itt van a szomszéd faluban: http://www.hangszorojavitas.eu/hangtech ... ro-javitas
köszönöm.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- DirtyMashine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Hangszóró peremezés
sziasztok,
köszönöm.
köszönöm.
Re: Hangsugárzók javítása
Sziasztok.
Hangszóró javításban jártas szakembert keresnék Kecskemét - Szolnok környékén.(Aki igényes munkát ad ki a kezei közül)
Egy-egy pár Infinity Reference 51-61 hangfal hangszórókészlete lenne a beteg.
Csak peremezni kellene őket.
Köszi
Üdv: Jani
Hangszóró javításban jártas szakembert keresnék Kecskemét - Szolnok környékén.(Aki igényes munkát ad ki a kezei közül)
Egy-egy pár Infinity Reference 51-61 hangfal hangszórókészlete lenne a beteg.
Csak peremezni kellene őket.
Köszi
Üdv: Jani
Köszönöm segitőkész válaszodat.BLX írta: ↑2019.12.23., hétf. 13:45Szerintem jobban tudnánk segíteni, ha nevesítenéd, honnan milyen ajánlatot-javaslatot kaptál és mennyiért.Juditka53 írta: ↑2019.12.23., hétf. 12:46Köszönöm,én is erre számitok,de van itt más is.Kaptam ugye láttatlanban a 35eFt-os ajánlatot a harmadiktól végül megjött aki nem tudott árat mondani mert nekem kell eldöntenihogy a változás kcsit jobb sokkal jobb vagy a legjobb legyen.Na akkor ere varjak gombot.
Nem tudom milyen minőségűek a dobozaidban a hangszorók. Ha elég jók, akkor lehet érdemes optimalizálni pár dolgot.
Nem feltétlenül kell "sok" pénzért bonyolult váltót építeni, hogy jelentősen javuljon a kapott hang.
Nem minden dobozt érdemes tuningolni és nem mindenkinek érdemes ezzel foglalkozni. Azon is elgondolkozhatsz, hogyha eladod a dobozaid + a tuning árát hozzá rakod + az időt amit megspórolsz, akkor milyen gyári "jobb" használt dobozokat tudnál vásárolni? Én lehet ezt javasolnám neked.
Egyébként én két dobozt is "tuningoltattam" Bese Attilával http://www.retroaudio.hu/ és számomra kedvező áron kaptam jelentősen jobb hangot. A weboldalán röviden leírja milyen szempontok szerint történik a modifikáció, de meg is kérdezheted. Ennek a két doboznak az esetében a mod ára, a dobozok ára és a kapott változás nekem elfogadható arányban állt, egyébként most is megcsináltatnám. A gyári váltók a polcon pihennek, de már nem fognak visszakerülni.
Vannak olyan dobozaim, amelyek kevesebbe kerültek használtan, mint amennyibe egy hangfal tuning kerül egy másik hangfal tuning műhelyben. Ezek a dobozok gyári állapotban is remekül szólnak, nem érdemes hozzájuk nyúlni. Tehát az árra is figyelj oda. Csodák nincsenek, felesleges rákölteni túl sokat, hiszen remek gyári dobozok vannak.
Remélem hamarosan megtalálod azt a hangzást, amit keresel.
A dobozaim Cabasse MT3 álló .Alapjában elégedett vagyok vele 5 éve hallgatom de a hifibogár elindult.Bese A. irta a konkrét ajánlatot/váltó 35e/.Ő tényleg az egyik legrégebbi "motoros"Ennyit azt hiszem hogy érdemes beáldozni.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1014
Szerintem jobban tudnánk segíteni, ha nevesítenéd, honnan milyen ajánlatot-javaslatot kaptál és mennyiért.Juditka53 írta: ↑2019.12.23., hétf. 12:46Köszönöm,én is erre számitok,de van itt más is.Kaptam ugye láttatlanban a 35eFt-os ajánlatot a harmadiktól végül megjött aki nem tudott árat mondani mert nekem kell eldöntenihogy a változás kcsit jobb sokkal jobb vagy a legjobb legyen.Na akkor ere varjak gombot.
Nem tudom milyen minőségűek a dobozaidban a hangszorók. Ha elég jók, akkor lehet érdemes optimalizálni pár dolgot.
Nem feltétlenül kell "sok" pénzért bonyolult váltót építeni, hogy jelentősen javuljon a kapott hang.
Nem minden dobozt érdemes tuningolni és nem mindenkinek érdemes ezzel foglalkozni. Azon is elgondolkozhatsz, hogyha eladod a dobozaid + a tuning árát hozzá rakod + az időt amit megspórolsz, akkor milyen gyári "jobb" használt dobozokat tudnál vásárolni? Én lehet ezt javasolnám neked.
Egyébként én két dobozt is "tuningoltattam" Bese Attilával http://www.retroaudio.hu/ és számomra kedvező áron kaptam jelentősen jobb hangot. A weboldalán röviden leírja milyen szempontok szerint történik a modifikáció, de meg is kérdezheted. Ennek a két doboznak az esetében a mod ára, a dobozok ára és a kapott változás nekem elfogadható arányban állt, egyébként most is megcsináltatnám. A gyári váltók a polcon pihennek, de már nem fognak visszakerülni.
Vannak olyan dobozaim, amelyek kevesebbe kerültek használtan, mint amennyibe egy hangfal tuning kerül egy másik hangfal tuning műhelyben. Ezek a dobozok gyári állapotban is remekül szólnak, nem érdemes hozzájuk nyúlni. Tehát az árra is figyelj oda. Csodák nincsenek, felesleges rákölteni túl sokat, hiszen remek gyári dobozok vannak.
Remélem hamarosan megtalálod azt a hangzást, amit keresel.
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Kérdezd meg a Károlyt telefonon biztos több mindent tud mondani.Juditka53 írta: ↑2019.12.23., hétf. 12:46Köszönöm,én is erre számitok,de van itt más is.Kaptam ugye láttatlanban a 35eFt-os ajánlatot a harmadiktól végül megjött aki nem tudott árat mondani mert nekem kell eldöntenihogy a változás kcsit jobb sokkal jobb vagy a legjobb legyen.Na akkor ere varjak gombot.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Köszönöm,én is erre számitok,de van itt más is.Kaptam ugye láttatlanban a 35eFt-os ajánlatot a harmadiktól végül megjött aki nem tudott árat mondani mert nekem kell eldöntenihogy a változás kcsit jobb sokkal jobb vagy a legjobb legyen.Na akkor ere varjak gombot.
Már az első "HIGURU"-tól kaptál egy korrekt megoldást és egy ajánlatot. Nem tudom mit vársz még, de muszáj leszel rááldozni egy jobb hangváltóra, más különben ne számíts túl sok változásra...
Cabasse mt3 Álló 91 dB 2500 a váltó.Kb 5 éve hallgatom újkora őta.mgus írta: ↑2019.12.19., csüt. 09:04Milyen doboz?
Mi a probléma vele?
viewforum.php?f=159
Szeretem de ha lehetne részletezőbb annak örülnék.
bővebben kifejtenéd?Rottel3D írta: ↑2019.12.20., pén. 02:46Konkrétan milyen választ vártál? Szentelt víz, ráolvasás...![]()
Konkrétan milyen választ vártál? Szentelt víz, ráolvasás...

- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Milyen doboz?
Mi a probléma vele?
viewforum.php?f=159
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Amit mértél az teljesen normális. A multiméterrel az egyenárammal mérhető ellenállást mérted, nem az impedanciát. Nem ez okozza a fura mélyhangokat.Morzsi007 írta: ↑2019.12.16., hétf. 21:09Sziasztok!
Van egy pár Dual CL 270-es hangsugárzóm, nagyon régiek, de valamiért tetszik az a lágy középmagas tartomány, viszont a mélyekkel nem vagyok megelégedve, valamiért furán szólnak. Ezért kiváncsiságból megmértem az ellenásásukat és mindkettőnek 2.6Oohm körülit mutatott a műszer, egy másik multiméterrel is ellenőriztem, de 1 tized eltéréssel hasonló eredményt kaptam. Ugye ezt hangváltóról lekötve mértem. Aztán rámértem a komplett hangfalra, a doboz hátulján feltüntetett 4 Ohm helyett mindössze 3.1 Ohm értéket kaptam mindkettő hangfal esetében. Mi lehet a probléma? Kiszedtem a mélysugárzókat direktbe kipróbáltam egy erősítővel, hibátlanul működött, semmi kopogás, sercegés nem volt. A hangváltó tönkre mehet vagy mi okozza a nem megfelelő mély hangokat és a nem megfelelő impedanciát? Erre szeretnék választ kapni, valaki(k)től. Köszönöm![]()
Azt nézd meg, hogy nincs-e valamelyik hangszóró, vagy hangfal a másikhoz képest "fordítva" bekötve, magyarul azonos fázisban vannak-e. Ez inkább okozhat fura mélyhangokat.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Sziasztok!
Van egy pár Dual CL 270-es hangsugárzóm, nagyon régiek, de valamiért tetszik az a lágy középmagas tartomány, viszont a mélyekkel nem vagyok megelégedve, valamiért furán szólnak. Ezért kiváncsiságból megmértem az ellenásásukat és mindkettőnek 2.6Oohm körülit mutatott a műszer, egy másik multiméterrel is ellenőriztem, de 1 tized eltéréssel hasonló eredményt kaptam. Ugye ezt hangváltóról lekötve mértem. Aztán rámértem a komplett hangfalra, a doboz hátulján feltüntetett 4 Ohm helyett mindössze 3.1 Ohm értéket kaptam mindkettő hangfal esetében. Mi lehet a probléma? Kiszedtem a mélysugárzókat direktbe kipróbáltam egy erősítővel, hibátlanul működött, semmi kopogás, sercegés nem volt. A hangváltó tönkre mehet vagy mi okozza a nem megfelelő mély hangokat és a nem megfelelő impedanciát? Erre szeretnék választ kapni, valaki(k)től. Köszönöm
Van egy pár Dual CL 270-es hangsugárzóm, nagyon régiek, de valamiért tetszik az a lágy középmagas tartomány, viszont a mélyekkel nem vagyok megelégedve, valamiért furán szólnak. Ezért kiváncsiságból megmértem az ellenásásukat és mindkettőnek 2.6Oohm körülit mutatott a műszer, egy másik multiméterrel is ellenőriztem, de 1 tized eltéréssel hasonló eredményt kaptam. Ugye ezt hangváltóról lekötve mértem. Aztán rámértem a komplett hangfalra, a doboz hátulján feltüntetett 4 Ohm helyett mindössze 3.1 Ohm értéket kaptam mindkettő hangfal esetében. Mi lehet a probléma? Kiszedtem a mélysugárzókat direktbe kipróbáltam egy erősítővel, hibátlanul működött, semmi kopogás, sercegés nem volt. A hangváltó tönkre mehet vagy mi okozza a nem megfelelő mély hangokat és a nem megfelelő impedanciát? Erre szeretnék választ kapni, valaki(k)től. Köszönöm
- vintagehifi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 28
800 ohmra kellene,mert akkor jó lenne egy csöves OTL erősítő projekthezdragonweed írta: ↑2019.12.16., hétf. 16:20Persze, elvileg semmi akadálya.... Kivéve azt,hogy találnod kell egy megszállottat, aki hajlandó pár század mm-es huzalból néhány száz menetet szépen egymás mellé feltekerni egy lengőcsévére.vintagehifi írta: ↑2019.12.16., hétf. 15:34Sziasztok!
Van nekem egy hangszóró párom,ami leégett.De 4 ohmos,egy másik projecthez tervezve jó lenne,de oda 800 ohmosan kellene.
Át lehet tekercseltetni 800 ohmosra?![]()
Hacsak nem elírtad és 8 ohmosra kell áttekerni...![]()

De elvileg akkor kivitelezhető,akkor igyekszek keresni hozzá egy mestert,aki el is vállalja.
Köszönöm!
- vintagehifi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 28
Sziasztok!
Van nekem egy hangszóró párom,ami leégett.De 4 ohmos,egy másik projecthez tervezve jó lenne,de oda 800 ohmosan kellene.
Át lehet tekercseltetni 800 ohmosra?
Át lehet tekercseltetni 800 ohmosra?
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Megadnád a debreceni szakember elérhetőségét. Szívesen beszélnék vele a jövő héten, hátha vállalja a javítást.dragonweed írta: ↑2019.12.07., szomb. 12:03Sajna csak Debrecenben tudok egy (kiváló) szakembert ebben a témában. Tűű Úr is biztosan meg tudja csinálni, hogy mennyiért nem tudom, de az a probléma jellegétől is függ. Egy újratekercselés nem túl olcsó, de szerintem még mindig kevesebb mint a cserehangszóró ára.
-
- Újonc fórumos
Köszönöm a választ!dragonweed írta: ↑2019.12.07., szomb. 11:05A leírt problémát általában a következő dolgok egyike okozza:
1: A lengőtekercs lelazult a csévén, ezt okozhatja túlterhelés (megég a tekercs) de előfordul hogy a ragasztás egyszerűen elengedi egy idő után.
2: A pille (központosító gyűrű) ragasztása a tekercsnél elenged, ilyennel is találkoztam már sokszor.
3: A mágneskör (valamelyik póluselem) ragasztása elenged, nem lesz központos.
Bármelyik eset is forog fenn, mindenképpen szakemberre bíznám a dolgot, ezt házilag nem célszerű barkácsolni....
Semmi esetre sem házilag szeretném orvosolni a hibát. Csak megpróbáltam körülírni laikusként, hogy nagyjából be tudjam határolni milyen problémával állok szemben és így könnyebben tudjak szakemberhez fordulni. Viszont most így szeretném megkérdezni, hogy kit ajánlanál aki profi módon vállalni tudja a javítását?
Illetve meg lehet határozni egy kb. árat, hogy mennyi lehet egy ilyen javítás? Soha nem vittem még hangfalat szervizbe, így gőzöm sincs az árakról.
Fórumon olvastam, hogy Tüű Károly nagyon profi szakember hangfalépítésben, Ő vajon vállal ilyesmi javítást is?
-
- Újonc fórumos
Ma egy kicsit jobban megvizsgáltam és összehasonlítottam a hangszórók membrán mozgását kézzel. És azt tapasztaltam a hibás hangszórónak ha kézzel finoman befelé megnyomkodom a membránját, akkor a többihez viszonyítva olyan mintha valami finoman hozzáérne a porsapka mögül, és halkan hallani finom súrlódást is. Ha most tippelnem kellene akkor a lengőtekercseléssel lehet a gond? A másik három mély-közép hangszórónál semmiféle ellenállást nem tapasztaltam ha kézzel nyomkodtam a membránt és súrlódó hang sem hallható.=Zsé= írta: ↑2019.12.06., pén. 19:33Helló!
Segítséget szeretnék kérni hangszóró javítás kapcsán.
Van egy JBL ES80-as hangfalam szettem és az egyik hangfalban a dupla mély hangszórók közül az egyik búg-zúg. Kiszereltem a két mélyet és lekötöttem mind a kettő hangszórót. Majd egyesével külön-külön visszakötve a hangfalra lepróbálva biztosan megállapítható hogy az egyik hangszóró hibás. A hiba jelensége, hogy szinuszos teszt hanganyaggal tesztelve 50Hz-től elkezd finoman búgó-rezgő-zizegő hangot hallani, majd 63Hz-től erőteljesen egyre erősödik a búgás ami 630Hz-ig hallható.![]()
Szemrevételezve nem látható hiba.
Tudtok valakit ajánlani aki tudná javítani? Balatonfüreden lakom így az se lenne baj ha a szerelő Veszprém megyei lenne.![]()
Egyáltalán javítható lehet?
Vagy lehet valahol kapni gyári újat?
A válaszokat előre is köszönöm!![]()
-
- Újonc fórumos
Helló!
Van egy JBL ES80-as hangfalam szettem és az egyik hangfalban a dupla mély hangszórók közül az egyik búg-zúg. Kiszereltem a két mélyet és lekötöttem mind a kettő hangszórót. Majd egyesével külön-külön visszakötve a hangfalra lepróbálva biztosan megállapítható hogy az egyik hangszóró hibás. A hiba jelensége, hogy szinuszos teszt hanganyaggal tesztelve 50Hz-től elkezd finoman búgó-rezgő-zizegő hangot hallani, majd 63Hz-től erőteljesen egyre erősödik a búgás ami 630Hz-ig hallható.
Tudtok valakit ajánlani aki tudná javítani? Balatonfüreden lakom így az se lenne baj ha a szerelő Veszprém megyei lenne.
A válaszokat előre is köszönöm!
Van egy JBL ES80-as hangfalam szettem és az egyik hangfalban a dupla mély hangszórók közül az egyik búg-zúg. Kiszereltem a két mélyet és lekötöttem mind a kettő hangszórót. Majd egyesével külön-külön visszakötve a hangfalra lepróbálva biztosan megállapítható hogy az egyik hangszóró hibás. A hiba jelensége, hogy szinuszos teszt hanganyaggal tesztelve 50Hz-től elkezd finoman búgó-rezgő-zizegő hangot hallani, majd 63Hz-től erőteljesen egyre erősödik a búgás ami 630Hz-ig hallható.

Tudtok valakit ajánlani aki tudná javítani? Balatonfüreden lakom így az se lenne baj ha a szerelő Veszprém megyei lenne.

-
- Újonc fórumos
Helló!
Van egy JBL ES80-as hangfalam szettem és az egyik hangfalban a dupla mély hangszórók közül az egyik búg-zúg. Kiszereltem a két mélyet és lekötöttem mind a kettő hangszórót. Majd egyesével külön külön visszakötve a hangfalra lepróbálva biztosan megállapítható hogy az egyik hangszóró hibás. A hiba jelensége, hogy 50Hz-től elkezd finoman búgó-rezgő-zizegő hangot hallatni, majd 63Hz-től erőteljesen egyre erősödik a búgás ami 630Hz-ig hallható.

Tudtok valakit ajánlani aki tudná javítani? Egyáltalán javítható lehet?
Van egy JBL ES80-as hangfalam szettem és az egyik hangfalban a dupla mély hangszórók közül az egyik búg-zúg. Kiszereltem a két mélyet és lekötöttem mind a kettő hangszórót. Majd egyesével külön külön visszakötve a hangfalra lepróbálva biztosan megállapítható hogy az egyik hangszóró hibás. A hiba jelensége, hogy 50Hz-től elkezd finoman búgó-rezgő-zizegő hangot hallatni, majd 63Hz-től erőteljesen egyre erősödik a búgás ami 630Hz-ig hallható.

Tudtok valakit ajánlani aki tudná javítani? Egyáltalán javítható lehet?

koszi az infokat es a tanacsokat, akkor meg nekiallok ismet egy kicsit egyengetni,

Szia,
1. Próbáld meg minél jobban helyreállítani az eredeti állapotát az alu membránnak. Törekedj a dóm alakját/merevségét minél pontosabban újra kialakítani. (pl. gömbölyű radíros végű ceruzával a dóm belső felén, túloldalt szivaccsal ellentartasz.)
Ha nincs kiszakadva, nem hiányzik belőle és nem maradt benne durva horpadás, dóm is újra megfelelő kialakítást kapott, akkor nem biztos hogy meghallod a különbséget (max csak mérni lehet). Viszont esztétikailag sosem lesz tökéletes.
2. Sajnos én vettem belőle... Puha fémezett polipropilén fólia, puhább volt mint egy szövet dóm, szinte zéró felületi merevséggel, lápafény fele fordítva áttetsző volt, mikroszkopikus lyukacskákkal. Nem szereltem be, rendeltem inkább gyárit...
1. Próbáld meg minél jobban helyreállítani az eredeti állapotát az alu membránnak. Törekedj a dóm alakját/merevségét minél pontosabban újra kialakítani. (pl. gömbölyű radíros végű ceruzával a dóm belső felén, túloldalt szivaccsal ellentartasz.)
Ha nincs kiszakadva, nem hiányzik belőle és nem maradt benne durva horpadás, dóm is újra megfelelő kialakítást kapott, akkor nem biztos hogy meghallod a különbséget (max csak mérni lehet). Viszont esztétikailag sosem lesz tökéletes.
2. Sajnos én vettem belőle... Puha fémezett polipropilén fólia, puhább volt mint egy szövet dóm, szinte zéró felületi merevséggel, lápafény fele fordítva áttetsző volt, mikroszkopikus lyukacskákkal. Nem szereltem be, rendeltem inkább gyárit...