Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

venomer írta:
2020.02.01., szomb. 08:03
https://logout.hu/cikk/viszlat_flac/teljes.html

Istenem. Tényleg nem puffogásiból, de nehéz magamban tartani azt a soha ki nem kopó, ordas és oly' jellemző IT-tufaságot, amely ..nem nyugtat.
Ez messze nem IT tufaság, egyszerűen a cikk írója semmilyen szinten nincs képben sem a koverterekben használt szűrők viselkedésével, sem az AD, sem a DA konverzióval kapcsolatban, továbbá azzal sem, hogy az mp3 tömörítés mit áldoz fel a hasznos jelből, ami egy szabványban rögzített dolog. :)
A hangi változások szubjektív megállapításához minden bizonnyal egy min ATC SMC25A-t használt közelről egy 130dB jel-zaj viszonyú koverterről akusztikailag korrekt lehallgató helyiségben.
Hogy van-e értelme a FLAC-nek, WAV-nak az MP3-mal szemben, az nyilvánvalóan hallgató és rendszerfüggő, általában véve nem eldönthető/eldöntendő kérdés, mindnek megvan a maga helye/funkciója.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

istvan01 írta:
2020.02.01., szomb. 08:27
venomer írta:

Istenem. Tényleg nem puffogásiból, de nehéz magamban tartani azt a soha ki nem kopó, ordas és oly' jellemző IT-tufaságot, amely ..nem nyugtat.
Megmérte és hallotta is -- vagyis nem hallotta, tehát úgy van.
Persze egy világtalannak felesleges magyarázni mit lát(na) ... ja de nem, mert a látásban korlátozottat jobban érdekli mit lát gyengén.
Szerintem sok rendszerbe elég a 320as MP3, ahhoz, ha csak azt akarjuk, hogy főzés közben menjen valami a szobában, ami azért kihallatszik a konyhába... :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3523

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

venomer írta:

Megmérte és hallotta is -- vagyis nem hallotta, tehát úgy van.
Persze egy világtalannak felesleges magyarázni mit lát(na) ... ja de nem, mert a látásban korlátozottat jobban érdekli mit lát gyengén.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
2020.01.25., szomb. 22:25
Aszpirin írta:
2020.01.25., szomb. 11:43

...
De ez egy nagyon nagyon friss album, mit jelent, hogy “utcára kerülés előtt”? Még a boltokba kerülés előtt?
In business, a street date is the date a particular product is to be released for sale to the general public.

Egy kérdés. Gondolom a Tidal-on is ugyaz a WAV-ok vannnak, mint amit a kiadó küldött. A 2. szám mérete 129 403 110?
A Tidal-on FLAC-ok vannak, ami ugyanannak a kiadói PCM bitfolyamnak a veszteségmentes tömörítése, míg a WAV egy tömörítetlen formátum. A kettő teljesen egyenértékű (pontosan ugyanazt az információt tartalmazzák, és egymásba átkonvertálhatóak), de a FLAC-ok kisebbek méretben, ezért célszerű FLAC-ot használni streamelésnél, mert ez kisebb hálózati forgalmat generál.
Különben, ha WAV-ot is küldene a Tidal, akkor sem tudnám így megmondani a méretét... legalábbis nem egyszerűen.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

Aszpirin írta:

...
De ez egy nagyon nagyon friss album, mit jelent, hogy “utcára kerülés előtt”? Még a boltokba kerülés előtt?
In business, a street date is the date a particular product is to be released for sale to the general public.

Egy kérdés. Gondolom a Tidal-on is ugyaz a WAV-ok vannnak, mint amit a kiadó küldött. A 2. szám mérete 129 403 110?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
cables írta:
2020.01.25., szomb. 10:12
goodman írta:
2020.01.25., szomb. 09:42

Tidal-on is fent van. ;)
Ott hallgatva hogy szól? CD-ről szinte jelenlét érzés...
Jól szól. Főleg a második szám :D Na meg a harmadik is :D Ez egy jó bebop album, ha valaki szereti a stílust. Olyan Gillespie-s. :D

Igen. A tájékoztatójuk szerint: NYC album release concerts Friday and Saturday, January 24 & 25 at Smalls

Szóval igyekezni kell ha nem akar valaki lemaradni a koncertről!

smalls.jpg
smalls.jpg (43.95 KiB) Megtekintve 3554 alkalommal

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Aszpirin írta:

Egyetlen bajom van vele, hogy a hallhatóan több mikrofonnal vett dobfelszerelés nagyon szét van panorámázva, hallgatói “fülszögből” nem hat természetesnek, ahogy hol balról, hol jobbról, hol középről jön a dob és a cintányér, attól függően, melyiket üti éppen.
Szét van, de nem vészesen. Nekem inkább a dobnál az arányokkal van bajom, de az se vészes, soha rosszabb felvételeket.

A mastering engineer Gene Paul történetesen dobos is. ;peace;
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
goodman írta:

Tidal-on is fent van. ;)
Jól szól. Főleg a második szám :D Na meg a harmadik is :D Ez egy jó bebop album, ha valaki szereti a stílust. Olyan Gillespie-s. :D

Egyetlen bajom van vele, hogy a hallhatóan több mikrofonnal vett dobfelszerelés nagyon szét van panorámázva, hallgatói “fülszögből” nem hat természetesnek, ahogy hol balról, hol jobbról, hol középről jön a dob és a cintányér, attól függően, melyiket üti éppen.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

cables írta:
goodman írta:

Tidal-on is fent van. ;)
Nem tudom, nem hallgattam még bele.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

goodman írta:

Tidal-on is fent van. ;)

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

marconi írta:
2020.01.25., szomb. 00:06
cables írta:
2020.01.24., pén. 20:45
Néha (jó... gyakran) kapok jazz CDket még az utcára kerülés előtt. Ma kaptam egy olyan lemezt, ami hihetetlenül jól szól.
Szívesen elmennék vele összehasonlítani hogy szól stream vagy letöltött fájl alakban jó rendszeren.

Bailey.png
Ok, de honnan lehet letölteni? Ha ez megvan akkor nálam össze lehet hasonlítani.

Tidal-on is fent van. ;)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

marconi írta:
2020.01.25., szomb. 00:06
cables írta:
Néha (jó... gyakran) kapok jazz CDket még az utcára kerülés előtt. Ma kaptam egy olyan lemezt, ami hihetetlenül jól szól.
Szívesen elmennék vele összehasonlítani hogy szól stream vagy letöltött fájl alakban jó rendszeren.
Ok, de honnan lehet letölteni? Ha ez megvan akkor nálam össze lehet hasonlítani.
Szia! Este írtam a kiadónak és megkaptam az első két számot WAV fájlban is. A hétvégén megkereslek.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 352

Hozzászólás Szerző: marconi »

cables írta:

Bailey.png
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Bailey.png
Bailey.png (293.15 KiB) Megtekintve 3300 alkalommal

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Szégyenszemre eddig nem ismertem...

youtu.be/DvswW6M7bMo

:fekverohog:
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1189
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

lehoako írta:
2020.01.18., szomb. 09:53
Bár nem nekem szólt, sztem annyi tartozik a témához, hogy manapság egyre nagyobb a tömegkommunikáció hatása, agymosás, vásárlói ösztönzés, közösségi online média, stb.
Szerintem nem tartozik a témához, de nagyrészt egyetértek azzal amit írtál. Megvannak a mai kor problémái is. De ez már tényleg off. :-)

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1189
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

cables írta:
2020.01.18., szomb. 00:16
Na ez az, amire nincs esély. Az utókor - ha lesz egyáltalán - nem fog foglalkozni a múlttal.
Ez évezredekig így volt. A romantika előtt senkinek eszébe se jutott, hogy a régi idők zenéjét elő kéne adni. Persze volt antik kultúra meg antik műveltség, de például amikor Bach megkapta a kántori állását, kidobta elődje zenéit és biztos volt benne, hogy az övéivel is ugyanezt teszi majd az utódja. Egy zenésznek akkoriban a saját zenéit kellett előadni nem máséit. Mozart már régi zenének nevezte (J.S) Bach műveit, pedig még csak 50 év volt köztük az időtáv. Szakmai körökben esetleg foglalkoztak az elődökkel, de az, hogy nyilvánosan is elő kellene adni régmúlt szerzők zenéit, már modern, XIX. századi "találmány". Ha valamikor akkor éppen ma van az, hogy igenis foglalkoznak a múlttal, ráadásul feldolgozhatatlan mennyiségben és szinte ingyen megtalálható bármi, ami valakit érdekel.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Tctronic írta:
2020.01.18., szomb. 10:51
lehoako írta:

Bár nem nekem szólt, sztem annyi tartozik a témához, hogy manapság egyre nagyobb a tömegkommunikáció hatása, agymosás, vásárlói ösztönzés, közösségi online média, stb. Perckultúra lett, sok családban a TV lett a babysitter, ami a mi gyerekkorunkban azért nem így volt. Hétfőnként nem is volt TV, gyerekműsor meg max az esti mese meg a vecernicek a szlovák TVn... :-) A gyerekek figyelmét hozzászoktatják, hogy 5-10 perces epizódokra kell felosztani a koncentrációt, közben ugye reklámszünetek. Aztán miért van 5-ödikben minden gyereknek végelgyengülése már délre a suliban, meg figyelemhiánya? Na, vajon?
Egy kis OFF:
A 8 éves lányom árgus szemekkel tapad néha Cartoon Network mesecsatornára. Belenézek. Kiabálás, üvöltözés, fura lények, élénk színek, villogás stb. Pár perc után megkérdezem miről szól? Válasz : Hát azt nem tudom.... Azt mondtam akkor nézheti, ha el tudja mondani miről szól a "mese". Őszinte leszek egy-két részt kíváncsiságból végigszenvedtem én is csak nehezen tudtam miről van benne szó. Most már elértük, hogy leszokott róla, de jön más hülyeség.... :rolleyes:
Szóval én is úgy érzem "szándékosan" megy az agymosás. Buta embereket könnyebb irányítani.
Most nem megyek bele jobban, de itt jön a szülő, család felelőssége (is)......
Ellenpélda : Felraktam egy LP-t, The Alan Parsons Project, Eye in the sky albuma. És a 12 éves fiamnak nagyon tetszett.
Szóval nincs minden elveszve ;)
Sztem ez a legfontosabb, a szülő vagy elég érett ahhoz, hogy ránevelje a gyereket arra, hogy képességek birtokában van igazi választása, akkor nincs baj, ha már a 3 éveseknek is inkább a vágyai dominálják a családot, mint a szükségletei, akkor nagy baj van, mert sose lesz másképp.

bocsánat, mosmá ON :smile53:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6297

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

"Általában a hifiről"... gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2745

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

istvan01 írta:
2020.01.18., szomb. 11:33

Mai kor információ tengere tele van könnyen elérhető nagyon értékes, és egyén számára érdektelen dologgal, de szeméttel is. Ezek a "információk" valamilyen érdekből kerülnek közlésre, amit tudni kell kezelni. Ami teljesen érthető, ezt kezelni tanulni, tanítani kell, mint ahogy a 68éves nőveremnek is nehezére esik megtanulni az okos telefon használatát, hogy az segítse és ne hátráltassa az élet dolgaiban. A telefon példáján a mai tinédzserek sokkal fogékonyabbak az információ eszközökre és tartalmakra, de meg lehet és kell tanítani értelmesen kezelni. Ezt egy teljesen újfajta oktatás formában lehet csak végezni, az 50évvel ezelőtti iskola módszerek erre nem jók, pláne nem a még régebbiek.
Igen. Az oktatás, nevelés felelőssége szerintem is nagyon fontos. Ha a gyerekeknek (fiatalabb korosztálynak) nincs megmutatva más is, csak az ami a médiából rájuk zúdul, akkor felnőve az válik követendő példának, természetesnek és minden más furcsa idegen lesz. Sajnos amikor az osztályban a lányomnál délután Majka stb szól minden nap, az nem biztos hogy a legjobb. Én is meghallgatom, de nem hiszem el hogy mást néha nem lehetne berakni... Ez csak egy példa.

Van egy ismerősöm, szakmunkás képzőbe járt, akkori magyar tanárnője kötelezően elvitte őket ilyen-olyan hangversenyekre. Azt mondta, visszagondolva unalmasnak tartotta, ciki volt kiöltözni (öltöny nyakkendő ahogy kell) de most viszont minden évben elmennek ilyen olyan hangversenyre a feleségével. Előző évben Bécsben voltak. Ő maga mondta, ha akkor nem mennek el, nem biztos idősebb fejjel elment volna.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3523

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Tctronic írta:
lehoako írta:

Bár nem nekem szólt, sztem annyi tartozik a témához, hogy manapság egyre nagyobb a tömegkommunikáció hatása, agymosás, vásárlói ösztönzés, közösségi online média, stb. Perckultúra lett, sok családban a TV lett a babysitter, ami a mi gyerekkorunkban azért nem így volt. Hétfőnként nem is volt TV, gyerekműsor meg max az esti mese meg a vecernicek a szlovák TVn... :-) A gyerekek figyelmét hozzászoktatják, hogy 5-10 perces epizódokra kell felosztani a koncentrációt, közben ugye reklámszünetek. Aztán miért van 5-ödikben minden gyereknek végelgyengülése már délre a suliban, meg figyelemhiánya? Na, vajon?
Egy kis OFF:
A 8 éves lányom árgus szemekkel tapad néha Cartoon Network mesecsatornára. Belenézek. Kiabálás, üvöltözés, fura lények, élénk színek, villogás stb. Pár perc után megkérdezem miről szól? Válasz : Hát azt nem tudom.... Azt mondtam akkor nézheti, ha el tudja mondani miről szól a "mese". Őszinte leszek egy-két részt kíváncsiságból végigszenvedtem én is csak nehezen tudtam miről van benne szó. Most már elértük, hogy leszokott róla, de jön más hülyeség.... :rolleyes:
Szóval én is úgy érzem "szándékosan" megy az agymosás. Buta embereket könnyebb irányítani.
Ellenpélda : Felraktam egy LP-t, The Alan Parsons Project, Eye in the sky albuma. És a 12 éves fiamnak nagyon tetszett.
hűha .. hogy jutottunk a kiváló zenészek hiányolásától az agymosásig? A két dolog nagyon-nagyon erőltetve függhet össze.
Az agy kimosódás a lusta ember betegsége, aki nem képes vagy nem akar a rázúduló információ özönben eligazodni, megérteni annak mögöttes tartalmát összefüggéseit. Mondhatnánk az agymosás csak 20. században indult jelenség, de nem. Igaz régen töredéke információ érte el az embereket, már akit. Volt valami iskola ha volt, léteztek már könyvtárak, már aki elérte azokat, létezett vékonyka nyomtatott sajtó és volt a szinte mindenkit elérő egyház. Ki mondaná erre, ez nem a korra jellemző agymosás?

Mai kor információ tengere tele van könnyen elérhető nagyon értékes, és egyén számára érdektelen dologgal, de szeméttel is. Ezek a "információk" valamilyen érdekből kerülnek közlésre, amit tudni kell kezelni. Ami teljesen érthető, ezt kezelni tanulni, tanítani kell, mint ahogy a 68éves nőveremnek is nehezére esik megtanulni az okos telefon használatát, hogy az segítse és ne hátráltassa az élet dolgaiban. A telefon példáján a mai tinédzserek sokkal fogékonyabbak az információ eszközökre és tartalmakra, de meg lehet és kell tanítani értelmesen kezelni. Ezt egy teljesen újfajta oktatás formában lehet csak végezni, az 50évvel ezelőtti iskola módszerek erre nem jók, pláne nem a még régebbiek.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Tctronic írta:
lehoako írta:

Egy kis OFF:
És a fiad el tudta mondani, miről szól az album?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2745

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

lehoako írta:

Egy kis OFF:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

tonee73 írta:
2020.01.18., szomb. 08:38
istvan01 írta:
2020.01.18., szomb. 08:30

Ez már megint a kavics dobálás a pocsolyába effektus. Nem születnek kiemelkedő zenészek, meg az építészet, meg a mai embernek csak az új, a régmúlt már érdektelen?? Jaj nekem.

Ezt én is így látom.Minden kornak megvan a maga értékes alkotása, az már más kérdés, hogy kinek mi az érték a saját szemszögéből.
Azért tényleg jobb lenne ezt "régen minden jobb volt" kesergőt nem ismételten belevinni az általában a hifiről-be, ugye Cables?

Másik, hogy a mai generációk nincsenek tisztában a "tanulópénz" fogalmával (mert ciki beismerni a hibáikat), ami szerintem, bár a közvélekedésben az elbukott pénz szinonímája, a legtanulságosabban elköltött pénzt jelenti. Ha nincs tanulópénz, tapasztalat, kisebb kudarcok, ha a TV, facebook mondja meg, hogy mit vegyél, mi a jó, mi a menő, akkor egyszerű fogyasztógép lesz a fiatal, hogy a sorozatgyártás pöröghessen. Hús a darálóba. Szerintem senki ne szánja ilyennek a gyerekét...

Örülök, h előjöttek a Petronas-tornyok. Sztem építészeti igénytelenség, egy cég székháza. Sokszor bumliztam Ázsiában, leginkább a Nagy Fal, a Tiltott Város és az indokínai félsziget fogott meg, leginkább Angkor, amihez hasonlót max. Peruban-Mexikóban tudnék elképzelni, javarészt a még mindig feltáratlan őserdő mélyén. Angkor Wat is elképesztő, a környéke is, de engem mégis a kis ékszerdoboz, Banteay Srei ejtett rabul.
109267035-panorama-of-banteay-srei-temple-in-complex-angkor-wat-in-siem-reap-cambodia-in-a-summer-day.jpg
109267035-panorama-of-banteay-srei-temple-in-complex-angkor-wat-in-siem-reap-cambodia-in-a-summer-day.jpg (269.57 KiB) Megtekintve 3479 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”