RPI alapú (usbidge sig) moOde audio playert használok, nem kellett monitor egyszer sem. Ha wifit használnál, első induláskor hotspotként elérhető és kapcsolódhatsz a saját hálózatodhoz. Egyébként webes felületen mindent el lehet intézni. Nem hozna zavarba egy Linux shell sem, de nem volt még rá szükségem :)Tul írta: ↑2020.01.16., csüt. 14:59Biztos vannak beton stabil rendszerek, de a PC-s/RPI-s vonalnál figyelembe kell venni, hogy egy röccenés/fagyás/hálózati kapcsolat elvesztése esetén kell a monitor. A kliens szoftverek (nekem JRiver és Foobar ügyben van tapasztalatom) nem mindig hibátlanok, holott jogtiszta, megvásárolt JRiver és app van nálam. A konfiguráláshoz (pl. egy új mappa hozzáadása) szintén kell monitor. Na meg attól függően, hogy milyen oprendszer van fent, vagy épp mennyire szűz még, máshogy tud szólni. A variációs lehetőségek száma hardvertől és szoftvertől függően szinte végtelen, nehezen jósolható a kapott hang (PC, laptop esetében). Tudom, hogy elvileg működnie kéne flottul és elfelejtheti az ember a monitort, ha egyszer beállítja, állítólag valakinél megy is így. Nekem és az ismerőseimnek még nem volt tényleges "screenless" megoldásunk. Más kérdés, hogy valakinek ez nem kényelmetlen, de attól még számításba kell venni.
Szerintem kijelenthető, hogy minden megoldáshoz kell tablet, vagy telefon. Úgyhogy részemről pl már nem kívánt további sallang egy monitor, egér, billentyűzet..
Ennek ellenére nem feltétlenül jó megoldás egy RPI annak aki egyáltalán nem akar tecnikai dolgokkal foglalkozni. Projektek születnek és tűnnek el, érdemes figyelni, hogy aktuálisan mit érdemes használni. Nincs egypontos support ami majd megoldja a hibákat. Nekem ez nem probléma, de ha valaki üzemeltetés és odafigyelésmentes rendszert akar, az szerintem egyelőre ne ebbe az irányba menjen.