Sziasztok!
Én egy példát a csatlakozók kapcsán írnék le, ami számomra megdöbbentő volt.
Testvérem kiköltözése miatt hozzám kerültek az el nem adott kábelei is, amik között volt egy hosszú(2m) IC is. (kép lent)
Ez a kábel a mély hangokat teljesen szétmosta, egy ködös, tompa hang jött át rajta. Mivel szeretek kísérletezni, és ezt így olcsón lehetett elkövetni, gondoltam csinálni kellene 2db rövid kábelt belőle, hátha a hossza miatt nem jó a végeredmény.
2db 80cm-es IC készült, aminek az egyik fele a gyári "dugókkal" készült, a másik pedig egy olcsó Nakamichi-vel.
Az eredmény, hogy a gyári csatlakozóval a hang szinte semmit nem változott, nem a hossza határozta meg a "karakterét".
A döbbenetes viszont, hogy a másik kábel, a teljesen más csatival, némi járatás után, 60-80eFt -os gyári kábelekkel volt pariban. Van egy régi CD lejátszóm, a mai napig ezzel használom.
Számomra ebben az volt a megdöbbentő, hogy akkor nem is biztos, hogy a kábel hangját halljuk, ha a csatlakozók ekkorát tudnak változtatni az eredményen, és ez alapján megértem a kábelkészítőket, hogy sokat kísérleteznek a megfelelő csatlakozók kiválasztásával.
A hangfalkábel esetén nagyobb feszültség, és áram folyik, ott feltételezem, hogy ekkora különbséget nem okoz két csatlakozó cseréje, de szerintem mindenképpen megér 1 próbát, a csupasz kábel, és 1-2 csati kipróbálása, ha van rá lehetőség.

- nakamichi.jpg (13.23 KiB) Megtekintve 2723 alkalommal