Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
OFFTOPIC:
OK.(Bár nem szoktam viselkedéstudományi fórumokat olvasni, de késsel-villával eszek.)
És nem hül ki a húsleves mire a végére érsz?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 748
OFFTOPIC:
nagyon alexesek lettek a képek.magasabb isora kellett volna tenned, ha lehet
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
OFFTOPIC:
OK.(Bár nem szoktam viselkedéstudományi fórumokat olvasni, de késsel-villával eszek.)
system
Megesik.
Sosem érdekelt a helyesírás!
Akkor egy nyelvész fórumon barangolnék.
Speciel ha rajtam múlna csak egy fajta j létezne.
És van még hiba az írásomban.
De szerintem itt nem ez a lényeg.
Tegnap este azt találtam ki, hogy ezen felől még kell 2 kis hangfal a fentebb leírt kis 14W os erőssítővel.
Sokszor bőven elég lenne.
Például este.
És így senkit nem zavarnék nomeg a fogyasztásmérő sem pörögne mint állat
Egy kicsit off, de ha már itt van ennyi hangkészség felvetem a dolgot. Ha adott mondjuk egy 5.1 es rendszer és az előfokra nem a végfokot kötöm rá, hanem sztereoként bekötöm két további PL2-es előfokba a jobb első/hátsó és a bal első/hátsó kimenetét ami generál hozzá még egy közép csatornát (meg persze hátsókat is, de az most nem lenne használva) akkor arra is lehetne mégegy hangszórót kötni, 7csatornát generálva 5ből. (persze ha 7 adott akkor nincs értelme, hacsak nem akarnánk abból 11-et +4 erősítővel
Erteni nem értem, de érdekes.
Azért selytem mire gondolsz.
Adok még 1 kis plusz infót.
Egy 7.1 es Kenwood om van, és a kis dantaxok 16 Ohm osak és bikábelezhetőek.
Szóval terveim szerint.
Jobb illetve bal hátsó sorrund duplán lesz és a center is.
Vászon fölé és a vászon alá is.
A sorrund back ek meg elegek lesznek szimplán is.
Amúgy azok a kis dantax ok nem is olyan kicsik
Mindegyikben két darab 16 centis csücsül + 1 magas.
Már nagyon várom hogy miként alakul a szobán belől az elhejezés.
De már most hallani hogy valami hangelnyelő felület kell!
Mentor, ezek mind hadrendbe lesznek állítva, mint effektcsatorna?
Ebből már lehetne 10.1-es rendszer... (bár a kövi DolbyDigital szabbványhoz még kevés is lesz )
Egy kicsit off, de ha már itt van ennyi hangkészség felvetem a dolgot.
Ha adott mondjuk egy 5.1 es rendszer és az előfokra nem a végfokot kötöm rá, hanem sztereoként bekötöm két további PL2-es előfokba a jobb első/hátsó és a bal első/hátsó kimenetét ami generál hozzá még egy közép csatornát (meg persze hátsókat is, de az most nem lenne használva) akkor arra is lehetne mégegy hangszórót kötni, 7csatornát generálva 5ből. (persze ha 7 adott akkor nincs értelme, hacsak nem akarnánk abból 11-et +4 erősítővel )
Így talán kevésbé függne a hallgatás pozíciójától a térhatás, vagy ugyanabban a pozícióban még hatásosabb lenne.
...vagy nem?
Gratula a szép rendszerekhez!!!
Ha rám is gondoltál köszönöm.
Lassan jólenne már ha minden a helyén lenne.
És valóban 1 működő komplett rendszerről lehetne beszélni.
Én is gratulálok a többieknek mostanra sikerürült végignéznem majdnem minden hozzászólást.
Sok szép rendszert és ötletet láttam, amit a későbbiekben használni is fogok.
Vagy már használtam is.
És jó látni, hogy itt Magyarországon is van nagyszámú hódolója az elektronikai részlegnek.
És nem vagyok egyedüli megszállott.
Régebben azért elég gyér volt a hifisek tábora.
Akik voltak azok is nehezen tudtak egymással napi kapcsolatba kerülni.
És ezért gratula a dvdcenternek is a jólhasználható fórumért.
Szóval mindenkinek
Gratula a szép rendszerekhez!!!
Amúgy nemtudom miért szűrke a képeimen a fekete.
Lehet vennem kéne egy új fényképezőt is.
Élőben nagyon kontrasztos össze sem lehet hasonlítani a képekkel.
A két ismeretlen hangfal, néhány hozzászólással visszább a front lesz.
Most megmutitom a leendő háttersugárzóim.
Itt még a régi szobámban.
Oldalról
Lentről
Még valami sub kellen.
Köszike a jókívánságot.Remélem nálam is bírni fogja 5év múlva .Addig meg úgyis garis.
Úgy legyen. Ez az ötéves gari nem egy hátrány.
SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, subok: JBL ES150P, JBL ES250PW, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Persze, leld benne örömöd, nem azért mondtam. Csak a fotó alapján azt hittem, hogy ez a kisebbik modell, amiben "csak" 20-as mély van. A 25-ös már oké(én is ekkorát használok, csak JBL-t), a többi hangfalamba nekem is 20-as mélysugárzok vannak. Most ezen az oldalon van. (középtájba)
Ja, decemberbe 5(!) éves lesz a szub, de még bírja a strapát.
Tudom hogy nemazért mondtad. Egyébként rendszeresen nézegetem a galéria képeit,és a te rendszeredet is már többször láttam.Most is!
Köszike a jókívánságot.Remélem nálam is bírni fogja 5év múlva .Addig meg úgyis garis.
Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95
Még1.
Szép , de a frontok membrán méretét figyelembe véve..., elég erős?
Persze hogy elég. Sőt...Egyébként a front mélyhangyzóró átmérője 20cm, a sub-é pedig 25cm,de itt azthiszem nem is kimondottan ez számít. Az én nemtúlnagy méretü szobámban, (még kisebb hangerőnél is) olyan mélyeket produkál hogy az hihetetlen.Ha bekapcsol akkor az egész szobában remeg a levegő.Van úgy is, hogy nem is hallom a mélyhangot, csak egyszerüen érzem.Én egyébként a zenehallgatáshoz is használom. Érdekes,de a különböző hangszerek megszólalása is sokkal dinamikusabb lett általa. A filmeknél pedig....uhh. Már több forumozó társam is nagyon jókat írt erről a mélynyomóról korábban, mostmár én is megtapasztalhatom hogy miért.Egy jóideig biztosan nem cserélem le.
Persze, leld benne örömöd, nem azért mondtam. Csak a fotó alapján azt hittem, hogy ez a kisebbik modell, amiben "csak" 20-as mély van. A 25-ös már oké(én is ekkorát használok, csak JBL-t), a többi hangfalamba nekem is 20-as mélysugárzok vannak. Most ezen az oldalon van. (középtájba)
Ja, decemberbe 5(!) éves lesz a szub, de még bírja a strapát.
SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, subok: JBL ES150P, JBL ES250PW, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Még1.
Persze hogy elég. Sőt...Egyébként a front mélyhangyzóró átmérője 20cm, a sub-é pedig 25cm,de itt azthiszem nem is kimondottan ez számít. Az én nemtúlnagy méretü szobámban, (még kisebb hangerőnél is) olyan mélyeket produkál hogy az hihetetlen.Ha bekapcsol akkor az egész szobában remeg a levegő.Van úgy is, hogy nem is hallom a mélyhangot, csak egyszerüen érzem.Én egyébként a zenehallgatáshoz is használom. Érdekes,de a különböző hangszerek megszólalása is sokkal dinamikusabb lett általa. A filmeknél pedig....uhh. Már több forumozó társam is nagyon jókat írt erről a mélynyomóról korábban, mostmár én is megtapasztalhatom hogy miért.Egy jóideig biztosan nem cserélem le.
Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Még1.
Még1.
Végre az én rendszerembe is bekerült egy normálisabb mélynyomó! Már közel egy éve vágytam rá, de csak most (hogy lejebb ment az ára) tudtam megvenni.Hát... mitmondjak?Nem csalódtam benne.
-
Vendég
A tda 2030-al még nem csináltam végfokot,egy iccés azért készülgetőben van(csak hát a lustaság) az lm1875-el,ha meglesz írok hangjáról.
Quad 405 klónt csináltam már jópárat,azért amiket mostanság hallgatok ezen bőven túlmutatnak hanban.Ez az "A" osztályban üzemelő kis(nagy)vacak is egész türhetően muzsikál,torzítását viszont nem ismerem(az igazság,hogy nem nagyon érdekel),de ha hihetünk az elméleteknek,akkor főleg páros rendűeket produkál.
Itt pedig beültetett szereo végfok.
Lemezjátszó:Én is el tudnék képzelni magamnak valami nívósabbad,de hát szegény embör hifije.Azért nem olyan rossz ám.
Persze én se azért montam hogy rosz.
Csak nekem valahogy nem illik oda.
A TDA2030 assal készített kis 14W -os erősítőt próbáltad már??
(Bár az enyém eltérhete némileg ettől a rajztól.)
Engem mindenféle tekintetben elbűvölt.
Akumlátorról próbáltam ki elkerülendó esetleges tápegység zaját.
És nagyon tisztán és lineárisan szólt.
Megfelelően épített tápról is zépen szól.
És ha jól emlékszem 2000 forint volt a két panel anyagköltsége cakli pakli.
Az én fülem sem mély sem magashangok tekintetében nem hallott hiányt vagy bármiféle torzítást.
szóval 1 próbát megér.
A jólmegépített quad -ot halgattál már?
A te erősítődnek mekkora a THD ?
-
Vendég
Hangfal:hangszórók westra,illetve tvm típusok(tesla anno),a doboz kialakítása olyan,hogy nagyjából egyszerre elégíti ki a reflex,illetve a negyedhullámhosszra hangolt cső kritériumait.
Tudtam
-
Vendég
Lemezjátszó:Én is el tudnék képzelni magamnak valami nívósabbad,de hát szegény embör hifije.Azért nem olyan rossz ám.
Hangfal:hangszórók westra,illetve tvm típusok(tesla anno),a doboz kialakítása olyan,hogy nagyjából egyszerre elégíti ki a reflex,illetve a negyedhullámhosszra hangolt cső kritériumait.
Erősítő:egy 10wattos "együtemű" tranzisztoros.(jó sok hőt termel)