Ha figyelmesebben olvasnál,akkor nem az jött volna le amit írsz,mert ismetlem hogy nem vagyok ellenére a jobb drótoknak,és ha valakik ettől jobban élveznek,akkor használják.wittao írta: ↑2019.12.29., vas. 11:08Igen ezt a mantrat mar hallottuk es olvastuk tobbszor, Te teljesen meg vagy elegedve a rendszereddel, nem akarod, hogy tobbet mutasson, pont ugy jo ahogy van. Rendben van.Shimano írta: ↑2019.12.29., vas. 10:34
Én az ilyen véleményeket megértem,voltam is ebben a cipőben,de lehet másként is,csak egy olyan rendszer kell hozzá ami ebbe partner tud lenni.
A hang a rendszerben van,és egy jól összerakott rendszernél a kábelezés nem más mint annak a személyre,azaz a saját ízlés szerinti formálása.És itt nem jobbá kell tenni a hangot,mert az jó alapdrótokkal is,csak finomítani a nekünk megfelelőbb módon.Egy olyan rendszernél mint pl az enyém,tök olcsó drótokkal is érezhető az hogy a rendszer a szívét lelkét,és minden tudását beleadva nyújtja azt amit tud,tehát nincs semmilyen hiányérzet.Ha ezt borítom "jobb" drótokkal,akkor Kimber szavaival élve olyan egyenruhásan katonás lesz a hang,amitől bár a hang jobbnak is tűnhet,de elveszti azt a varázsát,és azt a leírhatatlan valamit,amitől olyan jól esik azt hallgatni.Lehet 100-ból egy ilyen rendszer van,de van,és az a lényeg.
Nálam ha már szóba került,kb 25000ft az össz drótozás,és jól szól,ha nem így lenne,akkor mivel nem vagyok mazoshista sem,így változtatnék rajta,de nem érzem a szükségességét még a legcsekélyebb mértékben sem.Időnként kipróbálok persze ezt azt kíváncsiságból,de a vége mindig az hogy minden marad a régiben.
Persze ettől még nem vagyok ellene a jobb drótoknak,mert ha valakinek az a kívánsága,és ezt a rendszere is tolerálja hogy minél több infót láttatva szólaljon meg,az használjon olyan drótokat amik ezt élvezhetően lehetővé is teszik,de ez az irány nem kötelező,és főleg nem vezet minden esetben a nagyobb élvezhetőség felé is.Meg kell találni azt az egsensújt,ami nekünk,és a rendszerünknek is jó.A kabát az a rendszer,és a kábel a kabáton a gomb.Mindkettőnek megvan a feladata és a jelentősége,és úgy is kell kezelni őket.Ha kényelmetlen pl a kabát,akkor azon a jobb és nagyobb gomb nem fog segíteni mert a kabáton kell igazítani.A gomb az csak egy kapocs,ami ugyan lehet egyszerű,és lehet futurisztikusan dizájnos is,de így is,és úgy is csak egy feladata van,illeszkedjen,és ne legyen kirívó,tehát ne borìtsa az összképet.
Az, hogy Neked nincsen ingerenciad/szukseged/penzed/idod tobbet kolteni ra, nagyobb(nak hitt/velt) kategorias kabeleket kiprobalni, az a Te dolgod.
Mi van azokkal az emberkekkel, akiknek az elektronikai 20 MFt-ot kostalnak? Mivel kossek ossze, ok is 25.000 Ft-os komplett kabelezessel?
A gond ott van szerintem, mindenki a maga rendszerebol indul ki es ez nagyon kulonbozo, van olyan forumtars akinek kisebb erteku es van akinek nagyobb erteku a rendszere. Velhetoen a rendszerevel aranyosan kolt is kabelekre, van aki pedig aranytalanul (sokat vagy keveset). Miert kell ekezni azt aki kevesebbet szan kabelezesre/nem is hisz benne/neki mindegy illetve azt aki nagyon hisz/hallja es sokat is szan ra, mert fontosnak tartja?
Tovabbra sem ertem miert kell azoknak szet trollkodni ezt a topikot, akik a zsinorra ugy tekintenek mint a ket eszkozt osszekoto valamire, egy funkcioval es semmi tobbel, es folyamatosan cseszegetni azokat akik egy kicsit tobbet gondolnak errol?
Kellene egy “Ne kabelezzunk” topik Neked es egy par jopofa kolleganak, es ott arrol tanakodhatnatok, ki ussza meg olcsobban es ugyanolyan tuti a hang ugyis. Mi meg ididotak tovabb hallgatjuk ezt a sok sz@rt es ontjuk a felesleges ezreseket ebbe a baromsagba. Es koszonjuk, nem kell megmenteni minket ettol!
A hign end rendszerekben ok hogy adjuk meg azt amiért az hign end,de ennél lejjebb,és a többség leginkább itt halászik,a kabátot tegyük elsősorban kényelmessé,és aztán nyújjunk a gombokhoz ha annak a szükségét is érezzük.
Én egyébként nem leragadtam itt,ha nem mindig visszatértem ide,és ez nem ugyanaz.Mind készülék,és mind kábelfronton jártam már feljebb is.
Nem ekézek én senkit sem,csak látom hogy sokakat tévútra visz,vitt ez a csapból is folyó kábelmágia,és ez nem jó,szerintem.
De csinálhatsz egy antidrót topikot is ha kedved tartja.