Köszi mindenkinek az együttérzést!
A lényeg, hogy sikeresen megérkeztem.
Senkinek nem kívánom, se nem ajánlom a karácsony előtti hosszú autókázást. Ma bemutattam, hogyan kell megtenni 600 kilométert 9 és fél óra alatt...
Az M1 már reggel kvázi-katasztrófa volt, de nekem még szerencsém volt, állítólag délutánra telfes hosszában bedugult.
Az M3-on helyenként 80-100-zal lehetett haladni, mindhét sávban. Erre egyetlen “gyógyszer” van: el sem indulni. De ha már muszáj, akkor türelem türelem, és leszaromtabletta. Lassan de biztosan. És még ilyenkor is vannak vadbarmok, akik szerint előlük félre kellene mindenki álljon, mert ők bizony sietnek. Nagyon vicces jelenetnek voltam ma szemtanúja. Én a külső sávban haladtam, a belsőben ugyanaz volt a sebesség, kb 80. A belsőben kb 2 autónyival előttem egy Audi A4-es egyméterre, a másik A4-es seggében,villog, ide-oda cikázik, dudál, hogy a másik álljon félre. Na de a másiknak is felforrt az agyvize, gondolta megijeszti egy kicsit a seggbebújós-villogóst, es nyomott egy közepes féket. Csakhogy az ijesztegetés nem sikerült, mert a segbebújós nem tudodtt elég gyorsan reagálni, és rendesen belehajtott. Az egész forgalom megtorpant, mert ugyan tovább mentek, de azonnal ki akartak állni a belsőből a leállósávba. Az egyiket én engedtem be, végül mindkettő kiért a leállóba, tükörből csak annyit láttam, hogy gyorsan nyilnak az ajtók, szerintem mindketten vörösek voltak a dühtől, nem tartom kizártnak, hogy végül bunyó is lett belőle... Ja, mindkettőnek német rendszáma volt. Németek, peeersze.
Mivel csak épp “elugrottam” Marosvásárhelyre az édesanyámért (nem szabad az időseket egyedül hagyni karácsonykor, nagyon megviseli őket lelkileg...), a holnapi visszautunk remélhetőleg jobb lesz, bár holnapra országszerte esőt jósolnak....