Az lehet, de fejlődni kell.
Mindég van egy megoldás!

Az lehet, de fejlődni kell.
A Jplay Femto-t Bubble UPNP-vel kezeled, abban minden meg van és erősen fejlesztik is.robi20064 írta: ↑2019.12.22., vas. 17:14Library management? Vagy mar van az is JPlay-ben?Big írta: ↑2019.12.22., vas. 16:57Ha már jPlay meg 150€ akkor minek a jRiver? Nem csesztetés, de mire használod amit nem tud a Femto? Bármit lejátszik, Tidal benne......................................wittao írta: ↑2019.12.21., szomb. 21:43
Igen, folyamatosan nyomonkoveti egy forumtopikban melyik streamszolgaltato meddig huzta, milyen veszteseges stb. Es mivel nincs allandosag, igy ok nem tesznek egyik lora sem...
Szeritnem egy baromsag, irtam mar neki. De lehet, hogy community szinten kellene feltenni a nagy kerdest, hogy egy JRiver 27-esert ki mennyit fizetne, ha semmi mast nem tudna csak zenet lejatszani + 2-3 streamszolgaltatot belevennenek. Eddigi 59 dodo helyett en siman fizetnek 100-at is, ha ez megvalosulna. Ha meg Marcinnal kibekulnenek es a JPLay implementalast is megoldanak akkor 150-ig is elmennek![]()
![]()
![]()
Ha már jPlay meg 150€ akkor minek a jRiver? Nem csesztetés, de mire használod amit nem tud a Femto? Bármit lejátszik, Tidal benne......................................wittao írta: ↑2019.12.21., szomb. 21:43Igen, folyamatosan nyomonkoveti egy forumtopikban melyik streamszolgaltato meddig huzta, milyen veszteseges stb. Es mivel nincs allandosag, igy ok nem tesznek egyik lora sem...
Szeritnem egy baromsag, irtam mar neki. De lehet, hogy community szinten kellene feltenni a nagy kerdest, hogy egy JRiver 27-esert ki mennyit fizetne, ha semmi mast nem tudna csak zenet lejatszani + 2-3 streamszolgaltatot belevennenek. Eddigi 59 dodo helyett en siman fizetnek 100-at is, ha ez megvalosulna. Ha meg Marcinnal kibekulnenek es a JPLay implementalast is megoldanak akkor 150-ig is elmennek![]()
![]()
Nem értek a számitógépek lelkéhez simán felhasználó vagyok.Egy Macbookról Music Fidelit Dac-on saját külső táppal USB kábellel/jó minőség/ nagyon jól szól.CD-vel összehasonlitottam ugyanazt a trakket semmi külömös,a master streming pedig zseniális.Tidalon megy.avl2 írta: ↑2019.12.20., pén. 11:10vajon milyen olcso egyszerü DAC-kal erdemes kezdeni a szamitogepes zenehallgatast ?robi20064 írta: ↑2019.12.19., csüt. 19:49Sokszor felmerul a (kezdo) kerdes hogy miert is jobb egy kulso DAC vagy egy dedikalt hangkartya az atlagos integralt alaplapinal, hiszen ott is van ami tud akar 7.1-et is, meg van hozza szines-szagos EQ opcio a vezerlopult alatt. Ilyenkor erdemes lehet megmutatni - es segiteni megerteni - egy ilyen tesztet az illetonek:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.10403/
nem erdekel draga megoldas, akkor inkabb venék egy tovabbi SB Touch- ot - ez mutatja a hangzasszint/minöseg igenyemet es arkategoriat is
a gep sem lesz agyonpreparalva ra, ha egyszer kiprobalom
Én csak hallom, mi a helyzet, mert nem értek a mögöttes elmélethez, ami Téged is jól megnyugtatott papíron, amíg szembe nem jött a valóság. A matekban nincsenek kivételek, mert borulna a rendszer, a valóság meg a kivételekről szól.Aszpirin írta: ↑2019.12.20., pén. 11:21Én meg neked írtam, mert a saját tanácsaidat simán magadra is alkalmazhatnád, lásd a fenn kiemelt részt.
Azt pedig hogy én hogyan álljak hozzá egy kérdéshez ("nem kell matekozni"), inkább bízd rám, jó? Én magam is fejlesztőmérnök lennék (vagyok), tehát beidegződésem, hogy tudni akarom, mi miért és hogyan működik. Sokszor matekozás szintjén. Ilyen színvonalon bármikor elvitatkozgatok veled is, de csakis szakmai érvekkel, és nem "megmondom a tutit" jelleggel. ...
Itt https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 399.0.html megtalálod a változásokat az előző verziókhoz képest. Sajnos szinte semmi az audió vonalon. A fejlesztés nagyon eltolódott a mozis irányba.
Ha már van licenszem, akkor befizettem a promóciós ajánlatra. Múlt hét pénteken vált elérhetővé a 26, ami gond nélkül települt. Én "csak" zenelejátszásra használom, a funkcióiról így nemigen tudok nyilatkozni. Nagyjából 1-2 napot tudtam tesztelni, így a hangjáról is csak óvatosan nyilatkoznék, pláne, hogy még nem vetettem össze a másik szoftveres lejátszó rendszerrel, ami nálam a HQPlayer 3.x a Muso katalógussal kiegészülve. Sok különbséget hallani nem vélek, talán csak kicsit sötétebb a háttér, a zene nagyobb csendből szólal meg, és talán szeparáltabban jelennek meg az egyes rétegek. A változás a "mintha" régióban mozog, nem kellemetlen. Hogy ez megérte-e azt a marék gombot, amit ráköltöttem, nem tudom. Amikor fülhallgatózom (mostanában többet), akkor ez a változás egyáltalán nem hátrány, és a crossfeed (mely talán az előzőkben is benne volt, de én csak most kezdtem el használni) kimondottan jó egyes felvételeken (én "subtle" beállításban használom).
Az ebay-en lehet olcsón meglepően jó dac-ot kapni fillérekért. Járt nálam is ilyen és azért a piti penzért nagyon rendbe volt a hangja. Pontos típust nem tudok, de ha utána olvasol biztosan találsz olyat amiről jókat írnak.avl2 írta: ↑2019.12.20., pén. 11:10vajon milyen olcso egyszerü DAC-kal erdemes kezdeni a szamitogepes zenehallgatast ?robi20064 írta: ↑2019.12.19., csüt. 19:49Sokszor felmerul a (kezdo) kerdes hogy miert is jobb egy kulso DAC vagy egy dedikalt hangkartya az atlagos integralt alaplapinal, hiszen ott is van ami tud akar 7.1-et is, meg van hozza szines-szagos EQ opcio a vezerlopult alatt. Ilyenkor erdemes lehet megmutatni - es segiteni megerteni - egy ilyen tesztet az illetonek:
köszi. ezekre gondoltam is, jokat irnak roluk audiosciencereview-n
Robi!robi20064 írta: ↑2019.12.20., pén. 11:25Ha valami olcsoval akarsz kezdeni akkor pl egy kulso Topping (van beloluk valasztek boven) vagy egy belso EVGA Nu Audio vagy ahhoz hasonlo PCI-os. Ezek ujonnan a 200-400 USD kategoriaban vannak, hasznaltan termeszetesen meg olcsobb. Pont ebben a szegmensben jelent meg nagyon sok - es gyakroan igen jo - uj termek az elmult evekben.avl2 írta: ↑2019.12.20., pén. 11:10vajon milyen olcso egyszerü DAC-kal erdemes kezdeni a szamitogepes zenehallgatast ?robi20064 írta: ↑2019.12.19., csüt. 19:49Sokszor felmerul a (kezdo) kerdes hogy miert is jobb egy kulso DAC vagy egy dedikalt hangkartya az atlagos integralt alaplapinal, hiszen ott is van ami tud akar 7.1-et is, meg van hozza szines-szagos EQ opcio a vezerlopult alatt. Ilyenkor erdemes lehet megmutatni - es segiteni megerteni - egy ilyen tesztet az illetonek:
nem erdekel draga megoldas, akkor inkabb venék egy tovabbi SB Touch- ot - ez mutatja a hangzasszint/minöseg igenyemet es arkategoriat is
a gep sem lesz agyonpreparalva ra, ha egyszer kiprobalom
Én meg neked írtam, mert a saját tanácsaidat simán magadra is alkalmazhatnád, lásd a fenn kiemelt részt.
vajon milyen olcso egyszerü DAC-kal erdemes kezdeni a szamitogepes zenehallgatast ?robi20064 írta: ↑2019.12.19., csüt. 19:49Sokszor felmerul a (kezdo) kerdes hogy miert is jobb egy kulso DAC vagy egy dedikalt hangkartya az atlagos integralt alaplapinal, hiszen ott is van ami tud akar 7.1-et is, meg van hozza szines-szagos EQ opcio a vezerlopult alatt. Ilyenkor erdemes lehet megmutatni - es segiteni megerteni - egy ilyen tesztet az illetonek:
Ezzel totálisan egyetértek!juliush írta: ↑2019.12.20., pén. 10:11Mint a legtöbb téma esetében, itt is óvatosan kell bánni az általánosításokkal!
Az AES/SPDIF interfészeknek ugyanúgy megvannak a maguk korlátai (valójában az aszinkron módon megvalósított USB-nél még komolyabbak) és könnyen meglehet, hogy a DAC oldalán ezek implementációja is hagy némi kívánnivalót maga után. Úgyhogy az USB ezekre történő konverziója nem garantál feltétlenül javulást.
A konkrét forrás, opcionális USB bidge, DAC kombináció függvényében változhat az egyes megoldások egymáshoz viszonyított minősége!
Aszpirin írta: ↑2019.12.20., pén. 10:48Üdvözlünk újra itt, és ha már rögtön egy személyeskedéssel kezded: bárcsak a Te jövőbeli írásaidban is láthatnán k ezt az önkritika-féle ízt![]()
Üdvözlünk újra itt, és ha már rögtön egy személyeskedéssel kezded: bárcsak a Te jövőbeli írásaidban is láthatnán k ezt az önkritika-féle ízt
Mint a legtöbb téma esetében, itt is óvatosan kell bánni az általánosításokkal!
Korrekt írás, köszi. Az Audiobyte Hydra Z-vel hasonló tapasztalataim voltak. Annyiban más a helyzetem, hogy nekem nincs meg hozzá a szakmai hátterem, így csak fülemre tudtam hagyatkozni.
Ez eddig nem fordítva működött? "Nem halhatsz különbséget, mert a 345/9-es technikai direktíva egyértelműen meghatározza.