Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

robi20064 írta:
2019.12.22., vas. 17:24
Big írta:
2019.12.22., vas. 17:20
robi20064 írta:
2019.12.22., vas. 17:14

Library management? Vagy mar van az is JPlay-ben?
A Jplay Femto-t Bubble UPNP-vel kezeled, abban minden meg van és erősen fejlesztik is.
Tippre vannak meg akik PC/desktop-rol vezerelnek.

Egyebkent nem ugy van hogy ezek ketten (JRiver/JPlay) ori-hari? 😁
Az lehet, de fejlődni kell.
Mindég van egy megoldás! :rolleyes:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

És természetesen bármi más kezelő program is választható hozzá pl. Kinsky
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2019.12.22., vas. 17:14
Big írta:
2019.12.22., vas. 16:57
wittao írta:
2019.12.21., szomb. 21:43

Igen, folyamatosan nyomonkoveti egy forumtopikban melyik streamszolgaltato meddig huzta, milyen veszteseges stb. Es mivel nincs allandosag, igy ok nem tesznek egyik lora sem...
Szeritnem egy baromsag, irtam mar neki. De lehet, hogy community szinten kellene feltenni a nagy kerdest, hogy egy JRiver 27-esert ki mennyit fizetne, ha semmi mast nem tudna csak zenet lejatszani + 2-3 streamszolgaltatot belevennenek. Eddigi 59 dodo helyett en siman fizetnek 100-at is, ha ez megvalosulna. Ha meg Marcinnal kibekulnenek es a JPLay implementalast is megoldanak akkor 150-ig is elmennek :D :D
Ha már jPlay meg 150€ akkor minek a jRiver? Nem csesztetés, de mire használod amit nem tud a Femto? Bármit lejátszik, Tidal benne...................................... gondolkodik.gif
Library management? Vagy mar van az is JPlay-ben?
A Jplay Femto-t Bubble UPNP-vel kezeled, abban minden meg van és erősen fejlesztik is.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

wittao írta:
2019.12.21., szomb. 21:43
robi20064 írta:
2019.12.21., szomb. 21:13
wittao írta:
2019.12.21., szomb. 20:38

Ne varj ra, megmondtak a forumon is es direkt emailben, semmilyen streamszolgaltatot nem raknak be. Bezzeg film meg kep, meg lassan DVD iro progi is lesz benne (ala Nero).
Egyebkent ezt indokoljak valamivel? X+1 mas gyarto meg tudta oldani, inkabb nem akaras szagu ez.
Igen, folyamatosan nyomonkoveti egy forumtopikban melyik streamszolgaltato meddig huzta, milyen veszteseges stb. Es mivel nincs allandosag, igy ok nem tesznek egyik lora sem...
Szeritnem egy baromsag, irtam mar neki. De lehet, hogy community szinten kellene feltenni a nagy kerdest, hogy egy JRiver 27-esert ki mennyit fizetne, ha semmi mast nem tudna csak zenet lejatszani + 2-3 streamszolgaltatot belevennenek. Eddigi 59 dodo helyett en siman fizetnek 100-at is, ha ez megvalosulna. Ha meg Marcinnal kibekulnenek es a JPLay implementalast is megoldanak akkor 150-ig is elmennek :D :D
Ha már jPlay meg 150€ akkor minek a jRiver? Nem csesztetés, de mire használod amit nem tud a Femto? Bármit lejátszik, Tidal benne...................................... gondolkodik.gif

Juditka53
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Juditka53 »

avl2 írta:
2019.12.20., pén. 11:10
robi20064 írta:
2019.12.19., csüt. 19:49
Sokszor felmerul a (kezdo) kerdes hogy miert is jobb egy kulso DAC vagy egy dedikalt hangkartya az atlagos integralt alaplapinal, hiszen ott is van ami tud akar 7.1-et is, meg van hozza szines-szagos EQ opcio a vezerlopult alatt. Ilyenkor erdemes lehet megmutatni - es segiteni megerteni - egy ilyen tesztet az illetonek:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.10403/
vajon milyen olcso egyszerü DAC-kal erdemes kezdeni a szamitogepes zenehallgatast ?

nem erdekel draga megoldas, akkor inkabb venék egy tovabbi SB Touch- ot - ez mutatja a hangzasszint/minöseg igenyemet es arkategoriat is

a gep sem lesz agyonpreparalva ra, ha egyszer kiprobalom
Nem értek a számitógépek lelkéhez simán felhasználó vagyok.Egy Macbookról Music Fidelit Dac-on saját külső táppal USB kábellel/jó minőség/ nagyon jól szól.CD-vel összehasonlitottam ugyanazt a trakket semmi külömös,a master streming pedig zseniális.Tidalon megy.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Aszpirin írta:
2019.12.20., pén. 11:21
lehoako írta:
2019.12.20., pén. 10:57
Nem kell vagdalkozni, matekozni, jobban tudni.
Hallani kell ebben a hobbiban. Ennyi.
Én meg neked írtam, mert a saját tanácsaidat simán magadra is alkalmazhatnád, lásd a fenn kiemelt részt.

Azt pedig hogy én hogyan álljak hozzá egy kérdéshez ("nem kell matekozni"), inkább bízd rám, jó? Én magam is fejlesztőmérnök lennék (vagyok), tehát beidegződésem, hogy tudni akarom, mi miért és hogyan működik. Sokszor matekozás szintjén. Ilyen színvonalon bármikor elvitatkozgatok veled is, de csakis szakmai érvekkel, és nem "megmondom a tutit" jelleggel. ...
Én csak hallom, mi a helyzet, mert nem értek a mögöttes elmélethez, ami Téged is jól megnyugtatott papíron, amíg szembe nem jött a valóság. A matekban nincsenek kivételek, mert borulna a rendszer, a valóság meg a kivételekről szól.

Jó tapasztalást! :smile32:

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: chopper »

A Tidal integrációt vártam nagyon. De ezek szerint erre még várni kell... Pedig sokunk számára hasznos volna.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chopper írta:
2019.12.20., pén. 16:52
Elvtársaim!

Az új Jriver MC 26-ról van-e valami tapasztalat? Érdemes-e a 25-ről átállni a 26-ra?
Várom és köszönöm hozzászólásaitokat.
Itt https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 399.0.html megtalálod a változásokat az előző verziókhoz képest. Sajnos szinte semmi az audió vonalon. A fejlesztés nagyon eltolódott a mozis irányba. :rolleyes:

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

chopper írta:
2019.12.20., pén. 16:52
Elvtársaim!
Az új Jriver MC 26-ról van-e valami tapasztalat? Érdemes-e a 25-ről átállni a 26-ra?
Ha már van licenszem, akkor befizettem a promóciós ajánlatra. Múlt hét pénteken vált elérhetővé a 26, ami gond nélkül települt. Én "csak" zenelejátszásra használom, a funkcióiról így nemigen tudok nyilatkozni. Nagyjából 1-2 napot tudtam tesztelni, így a hangjáról is csak óvatosan nyilatkoznék, pláne, hogy még nem vetettem össze a másik szoftveres lejátszó rendszerrel, ami nálam a HQPlayer 3.x a Muso katalógussal kiegészülve. Sok különbséget hallani nem vélek, talán csak kicsit sötétebb a háttér, a zene nagyobb csendből szólal meg, és talán szeparáltabban jelennek meg az egyes rétegek. A változás a "mintha" régióban mozog, nem kellemetlen. Hogy ez megérte-e azt a marék gombot, amit ráköltöttem, nem tudom. Amikor fülhallgatózom (mostanában többet), akkor ez a változás egyáltalán nem hátrány, és a crossfeed (mely talán az előzőkben is benne volt, de én csak most kezdtem el használni) kimondottan jó egyes felvételeken (én "subtle" beállításban használom).
Hogy rövidre fogjam, nem hallok olyan "drámai" változást, mint amilyen a 19-20, vagy a 24-25 között volt (emlékeim szerint: nem nagyon szoktam direkt összehasonlításokat végezni szoftverváltozatok között).
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5134

Hozzászólás Szerző: fülelek »

tahr puppy 6.0.6 rulez!
a többit felejtsd el :D
Csatolmányok
tahr64-6.0.6.jpg
tahr64-6.0.6.jpg (72.95 KiB) Megtekintve 2814 alkalommal

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: chopper »

Elvtársaim!

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

avl2 írta:
robi20064 írta:
Sokszor felmerul a (kezdo) kerdes hogy miert is jobb egy kulso DAC vagy egy dedikalt hangkartya az atlagos integralt alaplapinal, hiszen ott is van ami tud akar 7.1-et is, meg van hozza szines-szagos EQ opcio a vezerlopult alatt. Ilyenkor erdemes lehet megmutatni - es segiteni megerteni - egy ilyen tesztet az illetonek:

vajon milyen olcso egyszerü DAC-kal erdemes kezdeni a szamitogepes zenehallgatast ?
Az ebay-en lehet olcsón meglepően jó dac-ot kapni fillérekért. Járt nálam is ilyen és azért a piti penzért nagyon rendbe volt a hangja. Pontos típust nem tudok, de ha utána olvasol biztosan találsz olyat amiről jókat írnak.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

robi20064 írta:
2019.12.20., pén. 11:25
...Ha valami olcsoval akarsz kezdeni akkor pl egy kulso Topping (van beloluk valasztek boven) ...
köszi. ezekre gondoltam is, jokat irnak roluk audiosciencereview-n

csak ugye: a D10-en nincs masik bemenet, pedig akkor mar kiprobalnam Philips CD-614-hez es SB Touch-hoz is, azaz csak USB bemenetes DAC nem vonz

elsö pillantasra a D30, D50, D70 - noha rendkivül szimpatikusak - meg mar kicsit dragak ahhoz, hogy meg sem vagyok gyözödve rola: jobb nekem egy laptop+DAC mint egy (tovabbi) SB Touch (szempontok: hangminöseg, kezelesi macera, indulasi idötartam, mert nalam nincs semmi sem örökke bekapcsolva, stb.)

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: paramania »

robi20064 írta:
2019.12.20., pén. 11:25
avl2 írta:
robi20064 írta:

nem erdekel draga megoldas, akkor inkabb venék egy tovabbi SB Touch- ot - ez mutatja a hangzasszint/minöseg igenyemet es arkategoriat is

Ha valami olcsoval akarsz kezdeni akkor pl egy kulso Topping (van beloluk valasztek boven) vagy egy belso EVGA Nu Audio vagy ahhoz hasonlo PCI-os. Ezek ujonnan a 200-400 USD kategoriaban vannak, hasznaltan termeszetesen meg olcsobb. Pont ebben a szegmensben jelent meg nagyon sok - es gyakroan igen jo - uj termek az elmult evekben.
Robi!

Ez nagyon tettszik! Miért nem vettem ezt eddig észre.... :-)
Jó paramétereket zengenek róla.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

lehoako írta:
2019.12.20., pén. 10:57
Én meg neked írtam, mert a saját tanácsaidat simán magadra is alkalmazhatnád, lásd a fenn kiemelt részt.

Azt pedig hogy én hogyan álljak hozzá egy kérdéshez ("nem kell matekozni"), inkább bízd rám, jó? Én magam is fejlesztőmérnök lennék (vagyok), tehát beidegződésem, hogy tudni akarom, mi miért és hogyan működik. Sokszor matekozás szintjén. Ilyen színvonalon bármikor elvitatkozgatok veled is, de csakis szakmai érvekkel, és nem "megmondom a tutit" jelleggel. Én pl. a kétségeimet mindig kérdéssel vagy egyéb indirekt módon fejezem ki, még ezek is eléggé kínosak és provokatívak ahhoz, hogy jónéhány embert felbőszítsek itt a fórumon is (akikkel egyébként azóta már szent a béka :rolleyes: ) Ja, és hitvitákban soha nem veszek részt, mert parttalannak tartom. A hitvitákban általában mindkét félnek igaza van, és ezt nagyon kevesen értik, mert az emberek többsége azt hiszi, hogy egyetlen igazság létezik. Holott nem.

De mindenre, értsd: mindenre nyitott vagyok, és nem okoz problémát beismerni azt sem, hogy tévedtem, pont erre láttál példát. (egyébként az én szakmámban érdekes módon nagyon gyakori, hogy a fejlesztőmérnökök egymás között vagy a termékmenedzserrel vagy más, a fejlesztésben részvevő "celebritással" nagyon nem értenek egyet, ezen szituációk száma akár napi több is, és hozzá vagyok szokva, hogy nem mindig nekem van igazam. Lelki traumát nem okoz. De ezt ne téveszd össze azzal, hogy akkor mindig neked van igazad, ha vitatkozunk egymással).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

robi20064 írta:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

juliush írta:
2019.12.20., pén. 10:11
nadtom írta:
2019.12.19., csüt. 00:24
Szerintem komoly (usb kimenetet használó) audio pc-s rendszer nem, vagy csak nehezen képzelhető el usb bridge nélkül.
Mint a legtöbb téma esetében, itt is óvatosan kell bánni az általánosításokkal!
Az AES/SPDIF interfészeknek ugyanúgy megvannak a maguk korlátai (valójában az aszinkron módon megvalósított USB-nél még komolyabbak) és könnyen meglehet, hogy a DAC oldalán ezek implementációja is hagy némi kívánnivalót maga után. Úgyhogy az USB ezekre történő konverziója nem garantál feltétlenül javulást.
A konkrét forrás, opcionális USB bidge, DAC kombináció függvényében változhat az egyes megoldások egymáshoz viszonyított minősége!
Ezzel totálisan egyetértek!
Az aszinkron módon megvalósított usb-nél komolyabb korlátok emlegetésével is vigyázni kell, mert én pont ebbe a hibába estem. Elméletileg az jobb kell legyen (minden körülmények között), mint az S/PDIF. Na itt az a pont, ahol hibádzik az elmélet, az aszinkron üzemmód önmagában még hallhatóan nem teszui fölöslegessé a tisztességesen megépített USB.bridge-et.
(A Wadia DAC-ban is természetesen aszinkron az USB-kommunikáció, mint ahogy ma már alighanem minden DAC-ban alsóközépkategóriától felfelé).
De az USB-interfész implementációjának egyéb jellemzői is még bőven befolyásolhatják az eredményt, ezért tényleg forrás-(brigde)-DAC függvényében változhat az egyes megoldások minősége.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Aszpirin írta:
2019.12.20., pén. 10:48
lehoako írta:
2019.12.20., pén. 09:07
Aszpirin írta:
2019.12.18., szer. 20:06

Tanulság számomra: óvatosabban az elméletekkel (mert hibásak lehetnek), és bátrabban a gyakorlati tapasztalattal.
Kicsit önkritika-féle íze van írásodnak, amit tisztelettel üdvözlök, C9H8O4! :smile32:

Ezek szerint a puding próbája még mindig az evés. :D
Üdvözlünk újra itt, és ha már rögtön egy személyeskedéssel kezded: bárcsak a Te jövőbeli írásaidban is láthatnán k ezt az önkritika-féle ízt :rolleyes:
:napsut: :napsut: :napsut:

Neked írtam, arra, amit Te írtál, kb 1 egy sűrű oldalban, mert Te hallottad és mert már Te gondolod máshogy, mint ahogy korábban Te gondoltad.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

lehoako írta:
2019.12.20., pén. 09:07
Aszpirin írta:

Tanulság számomra: óvatosabban az elméletekkel (mert hibásak lehetnek), és bátrabban a gyakorlati tapasztalattal.
Kicsit önkritika-féle íze van írásodnak, amit tisztelettel üdvözlök, C9H8O4! :smile32:

Üdvözlünk újra itt, és ha már rögtön egy személyeskedéssel kezded: bárcsak a Te jövőbeli írásaidban is láthatnán k ezt az önkritika-féle ízt :rolleyes:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4045

Hozzászólás Szerző: juliush »

nadtom írta:
2019.12.19., csüt. 00:24
Szerintem komoly (usb kimenetet használó) audio pc-s rendszer nem, vagy csak nehezen képzelhető el usb bridge nélkül.
Mint a legtöbb téma esetében, itt is óvatosan kell bánni az általánosításokkal!
Az AES/SPDIF interfészeknek ugyanúgy megvannak a maguk korlátai (valójában az aszinkron módon megvalósított USB-nél még komolyabbak) és könnyen meglehet, hogy a DAC oldalán ezek implementációja is hagy némi kívánnivalót maga után. Úgyhogy az USB ezekre történő konverziója nem garantál feltétlenül javulást.
A konkrét forrás, opcionális USB bidge, DAC kombináció függvényében változhat az egyes megoldások egymáshoz viszonyított minősége!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Aszpirin írta:

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Aszpirin írta:
azt hiszem kezdem érteni, már csak össze kell raknom elejétől végéig, újra, mindent a fejemben, hogy meglegyen: mitől is jobb?).
Ezt még nagyon várjuk :smile32: ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Aszpirin írta:
Hogy is kezdjem... .
Korrekt írás, köszi. Az Audiobyte Hydra Z-vel hasonló tapasztalataim voltak. Annyiban más a helyzetem, hogy nekem nincs meg hozzá a szakmai hátterem, így csak fülemre tudtam hagyatkozni. :rolleyes:
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

robi20064 írta:
2019.12.18., szer. 21:12
Aszpirin írta:
Hogy is kezdjem...
Koszi hogy megosztottad a tapasztalataidat. Ha sikerul fejben osszeraknod hogy mitol lett nalad jobb a hang akkor azt is leirod majd? Engem nagyon erdekelne, meg akkor is ha melyen technikai a magyarazat es/vagy hosszu.
Ez eddig nem fordítva működött? "Nem halhatsz különbséget, mert a 345/9-es technikai direktíva egyértelműen meghatározza. ;)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Próbáltatok már a szokásos clockolt USB kártyákhoz hasonló módon tuningolt PCIe S/Pdif kártyát? Tán a Pink Faunnál láttam valaha. Már csak azért kérdezem, mert az USB-t ott lehetne igazán előtérbe hozni, ahol DSD-t kell kiküldeni a DAC-ra, de amíg a szokásos PCM megy (ami nekem bőven tök jó), addig érdekes lehetne, ha van létjogosultsága egy ilyen megldásnak. Nyilván árban jóval kedvezőbb, mint egy USB kártya + USB-S/Pdif konverter+ kábelek. Valami oka talán mégis van, hogy nem terjedt el, de lehet csak annyi, hogy szinte mindenki a DSD-t űzi, hajtja...? :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”