De ha jól értem, akkor ennek az volna az oka szerinted, hogy nincs megfelelő szoftveres know-how adott gyártók birtokában. A Dantet és a Focusriteot csak példaként írtam, mivel ők gyártanak olyen stúdió dacokat amiknek az ára a milliós kategóriában van, hasonlóan bizonyos manufaktúrák konvertereihez amik szintén ennyi kóstálnak csak éppen itt lesajnált 20-30 éves technológiát használnak (SPDIF)robi20064 írta: ↑2019.12.21., szomb. 12:31Innen indultunk:
"Mi az oka annak, hogy mindezek ellenére SPDIF-et vagy USB-t használnak több millió forintos high-endnek nevezett DAC-okon? Mi a technikai előnye ennek ahelyett, hogy mondjuk Dantet használnának mint a Focusrite?"
Nagyreszt erre irtam a fentieket es az az elotti valaszomat.
"Egyebkent senkinek sem kotelezo draga SPDIF kabelt vennie, de lehet hogy van egy jol megepitett, szeretheto hangu DAC-ja az elmult evtizedbol amin nincs halozat es talan meg USB sem. "
Persze, döntse el. De azt ne feledd, hogy ezt a fórumon sokan olvassák olyanok is, akik ez alapján leszűrnek következtetéseket. És nem árt ha tisztában vannak azzal, hogy valaki szentimentális okokból vásárol magának egy darab digit drótot egy havi minimálbérért (demagógia ON :) ), vagy van mögötte némi műszaki megfontolás is.