Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Jester »

robi20064 írta:
2019.12.21., szomb. 12:31
Innen indultunk:

"Mi az oka annak, hogy mindezek ellenére SPDIF-et vagy USB-t használnak több millió forintos high-endnek nevezett DAC-okon? Mi a technikai előnye ennek ahelyett, hogy mondjuk Dantet használnának mint a Focusrite?"

Nagyreszt erre irtam a fentieket es az az elotti valaszomat.
De ha jól értem, akkor ennek az volna az oka szerinted, hogy nincs megfelelő szoftveres know-how adott gyártók birtokában. A Dantet és a Focusriteot csak példaként írtam, mivel ők gyártanak olyen stúdió dacokat amiknek az ára a milliós kategóriában van, hasonlóan bizonyos manufaktúrák konvertereihez amik szintén ennyi kóstálnak csak éppen itt lesajnált 20-30 éves technológiát használnak (SPDIF)

"Egyebkent senkinek sem kotelezo draga SPDIF kabelt vennie, de lehet hogy van egy jol megepitett, szeretheto hangu DAC-ja az elmult evtizedbol amin nincs halozat es talan meg USB sem. "

Persze, döntse el. De azt ne feledd, hogy ezt a fórumon sokan olvassák olyanok is, akik ez alapján leszűrnek következtetéseket. És nem árt ha tisztában vannak azzal, hogy valaki szentimentális okokból vásárol magának egy darab digit drótot egy havi minimálbérért (demagógia ON :) ), vagy van mögötte némi műszaki megfontolás is.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

robi20064 írta:
2019.12.21., szomb. 11:02

/OFF
Meg egy utolso valasz erre, aztan ha folytatni akarjuk akkor vigyuk at a halozatos topikba.

Ugy gondolom hogy az audio gyartok jelentos resze elso sorban hardware gyarto. Ezt csinaltak az elmult evtizedekben, ehhez ertenek jol. Amikor fokuszba kerult a szamitogepes lejatszas mint a CD-s alternativaja, akkor elkezdtek beepiteni az USB chipeket a keszulekeikbe. Jol meg lehetett it is figyelni a fejlodest, hogyan nem volt evekig galvanikus levalasztas vagy aszinkron mod, majd manapsag mar mindketto "alap". Mivel a legtobb gyartonak nem volt miert kulon software reszleget fenntartani (max minimalis firmware programozas) ezert ok mar mukodo megoldasokat valasztottak a piacrol. A halozati lejatszasnal is nagyjabol ezek a lehetosegek, hasznalsz mar valami meglevot pl UPnP, OpenHome, DLNA, Dante vagy a rogosebb es hosszabb utat valasztva megprobalsz kifejleszteni egy sajat megoldast ami a TCP/IP-re epul es nem szukseges uj hardware-t is fejleszteni miatta. Mindket esetben van koltseg, a Dante-t sem kapod meg ingyen es tippre a Roon Ready plecsnit sem, szoval itt megint felmerul a kerdes hogy mennyit hajlandoak erre konkretan aldozni.

A Lumin pelda nem arra volt hogy ok az egyeduliek akik jol csinaljak, hanem arra hogy a Lumin is hulye lenne a termekpalettaja minden elemebe optikai halozatot tenni, egyszeruen nem erdekuk konkurenciat csinalni a sajat flagship-juknek. De lehetne erre pelda szamtalan mas gyarto felso es kozep/also kategorias termeke (felteve hogy mindket szegmensben erdekelt) is. Senki sem a nepjoletert es az olcson elerheto audionirvanaert fejleszt.
Akkor áthozom a hálózatos topikba, mert ez már tényleg off a kábelesnél. Habár az eredeti témától elkanyarodtunk, én itt most tényleg nem értem amit írsz, vagy hogy mire válasz az amit írsz. Ezért nehéz ez a fórumon keresztül való írásban kommunikálás mert elmennek egymás mellett a gondolataink. A kérdésem az, hogy ha azt feltételezzük, hogy az SPDIF kapcsolat nem elég jó audio átvitelre, akkor miért veszünk SPDIF csatolós eszközöket? A komolyabb gyártók közül kivétel nélkül mindenkinek van olyan eszköze ami hálózatról játszik le zenét. Hopp egyből nincs hova SPDIF kábelt dugdosni és keseregni rajta, hogy nem jó a kábel. A kis manufaktúráknál nincs meg hozzá a know-how hogy az elektronikai részleg mellett szoftverfejlesztőket is alkalmazzanak? Ezt én értem, megértem, de nem indok arra, hogy bárkinek aki aggódik az SPDIF csatlakozás milyenségén, ilyen eszközt érdemes vásárolnia. És a kábeles topikban való SPDIF meg AES/EBU protokollon való szörnyülködés, és minél tökéletesebb digit kábel vásárlása helyett miért nem veszünk modern eszközöket ahol nincs ilyen gond?
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: switch »

Köszönöm a sok ajánlást! Hála ezeknek, még tanácstalanabb vagyok :-D Sok dolognak utána kell néznem, mert pl nem tudom mi is pontosan a Roon meg hasonlók...Bár már nagyon régóta használok dacot (2003 körül vettem az elsőt) és az elsők közt vettem a HiVoxos Szabó Zolitól a spdif/usb konverét, kb meg is álltam ott, és nem nagyon követtem a technika fejlődését ezen a téren...mondhatni a lemaradásom igen jelentős-de igyekszem képbe kerülni! :-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Sziasztok!

Teac NT503-ast szeretnék egy jobb, esetleg drágább készülékre cserélni. Javaslatokat várok. Amivel szemezek Lindemann Musicbook Source…. Elég új típus. Ezzel akár leválthatnám a 25 éves (bár hibátlan Arcam Alpha Plust) amit nagyon szeretek a hangja miatt!
A gondolkodás nem megerőltető...

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

switch írta:
2019.12.19., csüt. 21:28
Nem tudom, hogy egy használt audio PC-t vegyek, vagy egy média lejátszót. Az összeghatár 200e Ft, ebbe kellene beférni.
Én az eredeti kérdésre adtam választ, nem pedig 3-4-5X-ös árú lejátszókat ajánlgattam...A felvetés szerint lehet használt is.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

robi20064 írta:
2019.12.20., pén. 13:26
istvan01 írta:
2019.12.20., pén. 13:19
Tomrider írta:
2019.12.20., pén. 12:45

Ha lejátszó oldalon fejlesztenél, akkor vegyél egy Auralic Aries-t, ennyiből majdnem kijön használtan. Most is van az apróban.
Később, a DAC-ot hozzá fejlesztheted, nem a lejátszó lesz a gyenge láncszem...Nekem ezek a Limetree cuccok iszonyatosan túlárazottnak tűnnek, persze attól még szólhat jól...
Ha már Auraic és bridge
Auralic Aries G1 2200EUR
https://us.auralic.com/products/aries-g ... 2280643717
Auralic Aries G2 4200EUR
https://us.auralic.com/products/aries-g ... 2281921669
Ugye nem azert raktad be mert ez is kijon 200-bol? :D
Nagyon amatőr dolog a használtan elérhető, esetleg zsákba macska BMW7-est jól vezetett szervízkönyvvel venni 400e-ért, mert nagyon megéri .. vagy NEM :quetionmark:
Vagyis nagyon amatőr szint használt árakat összevetni új lista árakkal.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2019.12.20., pén. 13:19
Tomrider írta:

Ha lejátszó oldalon fejlesztenél, akkor vegyél egy Auralic Aries-t, ennyiből majdnem kijön használtan. Most is van az apróban.
Később, a DAC-ot hozzá fejlesztheted, nem a lejátszó lesz a gyenge láncszem...Nekem ezek a Limetree cuccok iszonyatosan túlárazottnak tűnnek, persze attól még szólhat jól...
Ha már Auraic és bridge
Auralic Aries G1 2200EUR
Auralic Aries G2 4200EUR
Csatolmányok
ARIES_G1_Inner_1024x1024.jpg
ARIES_G1_Inner_1024x1024.jpg (80.32 KiB) Megtekintve 2583 alkalommal

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Tomrider írta:

Ha már Auraic és bridge
Auralic Aries G1 2200EUR
Auralic Aries G2 4200EUR

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2019.12.20., pén. 10:24
switch írta:
Sziasztok! Megérett az idő, hogy továbbfejlesszem a fájl alapú/streamelt zeneanyagaim lejátszását. Próbáltam visszaolvasni a topikban, de kicsit elveszve érzem magam a rengeteg-számomra új-kifejezést, három betűs rövidítést olvasva :-D Kicsit tanácstalan vagyok, hogy melyik irányba lépjek
A Primare NP5-t is érdemes a listára tenni.

Ja igen, még ez is egy lehetőség

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zenta írta:
2019.12.19., csüt. 23:14
A Bluesound Node 2i valószínű továbblépés a digit koax kimenetet használva.
A másik egy kicsit drágább a keretnél, de szerintem komolyabb, a Lindemann Limetree Bridge. Ez egy hálózati lejátszó, nincs benne beépített DAC. Később lineáris táppal továbbfejlesztheted.
Mindkettő vezérelhető a fotelból telefonnal vagy tablettel.
A meghallgatás mindkét esetben javasolt.
Ugyanezt a kérdést én is feltettem két hete, nekem is csak a Node 2i jött lehetőségként, igaz nekem 150e a keret.

hárásó 2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: hárásó 2 »

[/quote]

A Primare NP5-t is érdemes a listára tenni

[/quote]

És ez milyen, hallottátok már? Szoftver?

colop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: colop »

Lehet megköveznek páran, de az RPi 4 + Allo Digione Signature (Ropieee Roon endpointtal, vagy Ropieee XL -lel) egy Aries szintű spdif kimenetet tud (nem saját tapasztalás, Darko után szabadon: https://darko.audio/2018/11/a-short-fil ... signature/).
Egy jobb (pl. iFi vagy Meanwell) táppal kb. 150.000,- Ft-ból kijön. https://allo.com/sparky-eu/digione-sign ... layer.html
Lumin T1 | NAD S500i | T+A PA 3000HV | Canton | Synergistic Research | Gigawatt

switch
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2019.12.20., pén. 09:46
switch írta:
2019.12.20., pén. 09:22
Köszi! Idokozben a hasznalt audio pc ki lett love, igy akkor jobban utana nezek a Limetree bridge-nek is.
Ebben az árkategóriában érdemes ezen is gondolkozni. Szolgáltatásai felette van a Limetree-knek.
https://www.cocktailaudio.de/n-15d-netz ... r-usb-dac/
Koszi, de dacra nincs szuksegem. A tobblet szolgaltatast felaldoznam a jobb hangert :)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

switch írta:
Sziasztok! Megérett az idő, hogy továbbfejlesszem a fájl alapú/streamelt zeneanyagaim lejátszását. Próbáltam visszaolvasni a topikban, de kicsit elveszve érzem magam a rengeteg-számomra új-kifejezést, három betűs rövidítést olvasva :-D Kicsit tanácstalan vagyok, hogy melyik irányba lépjek: jelenleg egy notebookon win7 alatt fut a Tidal Master előfizetés, és a Foobar. A dacom egy Audiolab M Dac+ amit egy 16bit/44kHz-es HiVox usb/spdif konverterrel használok...az usb bemenetet nem tudtam eddig kihasználni a win10 hiánya miatt...szóval szeretnék egy egyszerűbben kezelhető, pofásabb, jobb hangú felállást. Nem tudom, hogy egy használt audio PC-t vegyek, vagy egy média lejátszót. Az összeghatár 200e Ft, ebbe kellene beférni. Tehát beépített dac nem kell, előfok sem, viszont távirányíthatóság, fotelből számléptetés igen. Jó lenne ha a spdif/usb konverteren is tul lehetne lépni. Sajnos fogalmam sincs hogy a notebookról mondjuk médialejátszóra való váltás mennyit hozna hangban? Túl sok készüléket nem ismerek (hallani egyet sem hallottam még) de a Bluesound Node 2i felkeltette az érdeklődésem. Minden infót, tanácsot előre is köszönök!
A Primare NP5-t is érdemes a listára tenni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

switch írta:
2019.12.20., pén. 09:22
Köszi! Idokozben a hasznalt audio pc ki lett love, igy akkor jobban utana nezek a Limetree bridge-nek is.
Ebben az árkategóriában érdemes ezen is gondolkozni. Szolgáltatásai felette van a Limetree-knek.
https://www.cocktailaudio.de/n-15d-netz ... r-usb-dac/

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 399

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Igazad van, ezt eltévesztettem. Az enyém DACos volt, nem tudtam, hogy létezik futómű is :smile53:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára giotto14 2019.12.20., pén. 10:03-kor.
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

giotto14 írta:
2019.12.20., pén. 09:29
A Limetreeben természetesen van DAC, tehát önálló lejátszóként működik ( nem csak egy futómű, mint pl. az Auralic Aries) csak digitális bemenetei nincsenek, így külső DACként nem használható.
lindemann audio limetree bridge csak digit kijárata van
https://lindemann-audio.de/products/lim ... e/?lang=en

Limetree Network amiben van DAC is, tehát van analóg kijárata, viszont nincs digit outputja
https://lindemann-audio.de/products/lim ... k/?lang=en

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 399

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

A Limetreeben természetesen van DAC, tehát önálló lejátszóként működik ( nem csak egy futómű, mint pl. az Auralic Aries) csak digitális bemenetei nincsenek, így külső DACként nem használható.
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

switch
V.I.P.
V.I.P.

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 107

Hozzászólás Szerző: zenta »

A Bluesound Node 2i valószínű továbblépés a digit koax kimenetet használva.
A másik egy kicsit drágább a keretnél, de szerintem komolyabb, a Lindemann Limetree Bridge. Ez egy hálózati lejátszó, nincs benne beépített DAC. Később lineáris táppal továbbfejlesztheted.
Mindkettő vezérelhető a fotelból telefonnal vagy tablettel.
A meghallgatás mindkét esetben javasolt.
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

switch
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! Megérett az idő, hogy továbbfejlesszem a fájl alapú/streamelt zeneanyagaim lejátszását. Próbáltam visszaolvasni a topikban, de kicsit elveszve érzem magam a rengeteg-számomra új-kifejezést, három betűs rövidítést olvasva :-D Kicsit tanácstalan vagyok, hogy melyik irányba lépjek: jelenleg egy notebookon win7 alatt fut a Tidal Master előfizetés, és a Foobar. A dacom egy Audiolab M Dac+ amit egy 16bit/44kHz-es HiVox usb/spdif konverterrel használok...az usb bemenetet nem tudtam eddig kihasználni a win10 hiánya miatt...szóval szeretnék egy egyszerűbben kezelhető, pofásabb, jobb hangú felállást. Nem tudom, hogy egy használt audio PC-t vegyek, vagy egy média lejátszót. Az összeghatár 200e Ft, ebbe kellene beférni. Tehát beépített dac nem kell, előfok sem, viszont távirányíthatóság, fotelből számléptetés igen. Jó lenne ha a spdif/usb konverteren is tul lehetne lépni. Sajnos fogalmam sincs hogy a notebookról mondjuk médialejátszóra való váltás mennyit hozna hangban? Túl sok készüléket nem ismerek (hallani egyet sem hallottam még) de a Bluesound Node 2i felkeltette az érdeklődésem. Minden infót, tanácsot előre is köszönök!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Tul írta:
2019.12.14., szomb. 17:38
Aszpirin írta:
2019.12.12., csüt. 15:34
4. az ember azt gondolná, hogy ha már SMB-n (vagyis általános hálózati fájlmegosztó protokollon) keresztül hajlandó csak elérni a hálózati médiakönyvtárakat, akkor ezeket fájlszerűen lehet is böngészni azaz van olyan, amit máshol, pl az Oppón "Folder View"-nak neveznek. Tévedés. A BluOS-ben Nincs Folder View. Csak a beindexelt médiát lehet szerző, album, stb szerint keresni.
Van folder view. Nekem most a Lumin van bekötve, így printscreent nem tudok azonnal csinálni a telefonról, de tuti, hogy van.
Tényleg van, megtaláltam. A kéretlen magyarítás volt a bűnös... “Mappák”... khm.
Elnézést mindenkitől a 4. pontért. Van folder view a BluOS-ben.
Csatolmányok
5AE052CC-3EAC-42B6-A46E-4C6BE03F2D4A.png
5AE052CC-3EAC-42B6-A46E-4C6BE03F2D4A.png (289.31 KiB) Megtekintve 2615 alkalommal
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: feket663 »

jlaci74 írta:
2019.12.14., szomb. 13:23
Üdv srácok!
Első kis zenecuccom összeállításához kérek segítséget . Hálózatképes erősítővel kapcsolatos a kérdés, amin alapvetően Tidal HIFI -t szeretnék hallgatni . A kiszemelt kategória a Yamaha R-N602 ill. az Onkyo TX-8250 , utóbbi frissítés után tudja a MQA-t ( vagy már alapból is ) de a Yamaháról nem találtam infót ... Ha valakinek van tapasztalata a fenti készülékekkel vagy hasonló kategóriában ajánlana valamit az megköszönném . Akár álló hangfal ajánlás is jöhet ( nagy nappali , kb- 35 nm ) , a kiszemelt pl. a Monitor Audio Bronz 6-osa , vagy valami első-alsó bass reflexes hangfal mert eléggé a falra kell elhelyeznem ...
Köszönöm !
Nekem a kiszemelt Onkyo elődje van a TX-8130, igaz, ebben még nincs Tidal lehetőség, bár nem is hiányzik. Hallgattam a gyári erősítőjével is, szerintem kellemes hangja van úgy is, de egy ideje egy házi készítésű végerősítővel használom, egy kicsike átalakítás után (a vonal kimenetet vezetékeltem ki rajta, egy kondenzátor áthelyezésével). Egy Canton LE600 típusú dobozkát hajt meg, én tökéletesen elégedett vagyok a hallott produkcióval, ugyanebben a szobában már mindenféle rendszerű dobozt kipróbáltam, pl. JBL L19, Dynaudio Contour 1.3SE Musical Fidelity X-A200 erősítővel, Marantz CD17-el, Lowther DX3 kétféle tölcsérben Dénes Péter féle 211SE-vel, aztán JBL2226H hangszórót tartalmazó kétutas tölcséres magasakkal ellátott 4PI hangdoboz 300B SE-vel, és egyelőre nekem most ez a kombó tetszik a legjobban, pedig szinte fillérekből vásároltam (kb 200 eurot fizettem a két komponensért összesen). Szerintem érdemes lehet egy próbát tenned az Onkyoval, és ha szereted a vintage hangzást, a Canton LE szériájánál jobb ár/érték arányú cuccot nem találsz, és ekkora szobában mind az LE600 mind az LE900 megfelelő lehet.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

Hozzászólás Szerző: Tul »

Aszpirin írta:
2019.12.12., csüt. 15:34
4. az ember azt gondolná, hogy ha már SMB-n (vagyis általános hálózati fájlmegosztó protokollon) keresztül hajlandó csak elérni a hálózati médiakönyvtárakat, akkor ezeket fájlszerűen lehet is böngészni azaz van olyan, amit máshol, pl az Oppón "Folder View"-nak neveznek. Tévedés. A BluOS-ben Nincs Folder View. Csak a beindexelt médiát lehet szerző, album, stb szerint keresni.
Van folder view. Nekem most a Lumin van bekötve, így printscreent nem tudok azonnal csinálni a telefonról, de tuti, hogy van.

jlaci74
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: jlaci74 »

Üdv srácok!
Első kis zenecuccom összeállításához kérek segítséget . Hálózatképes erősítővel kapcsolatos a kérdés, amin alapvetően Tidal HIFI -t szeretnék hallgatni . A kiszemelt kategória a Yamaha R-N602 ill. az Onkyo TX-8250 , utóbbi frissítés után tudja a MQA-t ( vagy már alapból is ) de a Yamaháról nem találtam infót ... Ha valakinek van tapasztalata a fenti készülékekkel vagy hasonló kategóriában ajánlana valamit az megköszönném . Akár álló hangfal ajánlás is jöhet ( nagy nappali , kb- 35 nm ) , a kiszemelt pl. a Monitor Audio Bronz 6-osa , vagy valami első-alsó bass reflexes hangfal mert eléggé a falra kell elhelyeznem ...
Köszönöm !

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”