Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Robici »

Nekem venomer kifejtése tetszik, de én alapvetően két útra osztanám: van akiket a technika van akiket meg a zene érdekel. Akiket a technika, azoknál az élvezetet a cserélgetés, hallgatózás meg esetleg buherálás adja, ott a készülék a cél és a zene inkább csak eszköz. Akit a zene érdekel ott meg ha van egy rendszer amiben nincs olyan ami alapvetően zavaró lenne a zenehallgatásra, a maradék meg kielégítő, ott nem lesz cserélgetés hosszú távon. Persze ez két véglet, bizonyára vannak átmenetek és miután ez eleve egy hifis fórum, én nem tartom bajnak azt se ha valakit alapvetően inkább a technikai oldal érdekel.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

audioline írta:
2019.12.25., szer. 19:26
Egy kavics

Mikor ér véget egy hifi "őrült" életében a hifi komponensek cserélgetése/fejlesztése?

Van erre recept, jó tanács, filozófia? Utóbbi tuti... :D
Akkor ér véget, mikor az anyagiak, és a családi béke átléphetetlen akadályt jelent, akár már egy
készülékcserénél is.
Hogy ki, milyen szintig jut el, amíg ez bekövetkezik, az szerencse kérdése.
Ha a magam példáját említeném, akkor már feszegetem a határokat, talán még sikerül kicsit feszíteni a húrt. :D
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

audioline írta:
2019.12.25., szer. 19:26
Egy kavics

Mikor ér véget egy hifi "őrült" életében a hifi komponensek cserélgetése/fejlesztése?

Értsd jól: ennek megítéléséhez szakember kell, a legjobb, ha gyakorló hifista a szichológus. Ejtsd: szichológus. Saját magad vagy a legjobb erre a célra egyébként. Ha bipolaritásra, mániákusságra hajlamos valaki (nem csak filmekből ismert, patológiás esetek vannak), akkor elhúzódhat a végtelenbe és még tovább, ha ezen szinteket kiszolgáló agyi kémiák nem tesznek keresztbe, azaz normálisnak mondhatók, akkor azt tudom mondani, ha valami rövid kell, hogy kicsit bele kell unnod. Ha utána is hallgatsz még zenét, használod az elért/megszeretett rendszered, akkor a zenéért csináltad. Ha nem, akkor nem. Nem bűn szeretni a gépet menet közben és utána sem, az sem az, ha a kütyü a cél. De a zene többet ad. :)
Nincs abszolút nirvana, megállj sem, nagy mértékű lassulásról inkább beszélhetünk, amikor már csak 5-10-15 évente érzel akkora ingerenciát az újra, hogy pénzt fordíts rá és kapcsolatokat izzíts fel vagy teremts az ügy érdekében. Van egy egészséges lassulás. Ha még nem vagy ott, ne izgulj, lehet, hogy soha nem is leszel. :D Ennek van azonban a kevesebb esélye.
Ha történetesen a hifivel pótolsz valamit, akkor értelemszerűen akkor van esély a végre, ha felismered, mint pótcselekvést. Felteszem művelőjét is már ténylegesen zavaró állapotról beszélünk. De ne dramatizáljunk itt. Hagyd kifutni és mindig a saját utad járd. Ha nem azt járod, körbe pörögsz és akkor tényleg never ending sztori, mellé még nem is tanultál magadról semmit, nem fejlődtél.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Egy kavics

.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Szerintem a FB sem ördögtől való dolog, lehet jól és rosszul is használni.
Ha jól használja az ember, sok hasznos infóhoz lehet jutni a tematikus csoportokban.
Nem hifi ugyan, de pl. DIY Smart Home csoportban csomó hasznos infót szedtem össze az épülő házunk automatizálásához.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Tctronic írta:
2019.12.22., vas. 11:40

Én sem vagyok regisztrálva egyetlen közösségi oldalon se. Szerintem nyugodtabb az életem. ;)
Szerinted az AVX forum az nem közösségi?
Egy túlzó hasonlattal ez a tartózkodási attitűd (absztinencia) kb olyan mint az alkoholt meggyőződésből nem fogyasztás.
Mert azt is lehet mértékkel, alkalom és társaság függően egészségesen, függőség nélkül élvezni.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

avl2 írta:
2019.12.22., vas. 10:29
venomer írta:
2019.12.21., szomb. 16:18
Kis eretnekséget, ha megengedtek: ha tudtok ajánlani jó szívvel facebook csoportot, megírhatnátok. Anyanyelv ismerete és nem Aiwa-Denon-Onkyo vonalon lőzöngés előny. Lehet konstruktőri vagy csevegős egyaránt.
tudatosan tavoltartom magam a facebook-tol (nem vagyok rajta igy nem tapasztalatbol, hanem elkepzeles alapjan irom ...mint a hifi vudu cuccok többsgeröl, azt lehet mindegyik maga a kánaán :smile29: )
szerintem nagyon rossz a jel/zaj viszony ott
erdemesebb mast olvasni, pl. https://fs.blog/popular/
Én sem vagyok regisztrálva egyetlen közösségi oldalon se. Szerintem nyugodtabb az életem. ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11007
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

avl2 írta:
2019.12.22., vas. 10:29
tudatosan tavoltartom magam a facebook-tol (nem vagyok rajta igy nem tapasztalatbol, hanem elkepzeles alapjan irom ...mint a hifi vudu cuccok többsgeröl, azt lehet mindegyik maga a kánaán :smile29: ) szerintem nagyon rossz a jel/zaj viszony ott
Miután ignoráltam minden ismerősömet a Facebook-on, akik kiskutyás, kiscicás, zabálós, rasszista, MLM-es, kuponos, Coelho idézetes posztokat közöltek, egész érdekes és szórakoztató lett az idővonalam. :D

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

venomer írta:
Kis eretnekséget, ha megengedtek: ha tudtok ajánlani jó szívvel facebook csoportot, megírhatnátok. Anyanyelv ismerete és nem Aiwa-Denon-Onkyo vonalon lőzöngés előny. Lehet konstruktőri vagy csevegős egyaránt.
tudatosan tavoltartom magam a facebook-tol (nem vagyok rajta igy nem tapasztalatbol, hanem elkepzeles alapjan irom ...mint a hifi vudu cuccok többsgeröl, azt lehet mindegyik maga a kánaán :smile29: )
szerintem nagyon rossz a jel/zaj viszony ott
erdemesebb mast olvasni, pl. https://fs.blog/popular/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11007
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

venomer írta:
Kis eretnekséget, ha megengedtek: ha tudtok ajánlani jó szívvel facebook csoportot, megírhatnátok.
Hangász, zenész, túrázós, fotós csoportokat tudok nyugodt szívvel ajánlani. Néhány HiFi-s csoportban is bent vagyok, de ott csak néhány kijelölt ember osztja a saját véleményét, ami számomra meglehetősen érdektelen.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

istvan01 írta:
2019.12.21., szomb. 16:32
A legnagyobb baj, az FB-n nemleges a kereshetőség.
Mire gondosz a nemleges kereshetőséggel? A csoportokban rendesen lehet keresni kifejezésekre, persze külön topikok nincsenek, de ha tudod mit keresel akkor megtalálhatod.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

venomer írta:
Én nem tudok ilyet, igaz eddig se nagyon keresgéltem ez irányban. Az a kevés amit én is figyelek nem sokat ér. A legnagyobb baj, az FB-n nemleges a kereshetőség.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Nem vagyok benne biztos, hogy ő mondta, kicsit túlzónak is érzem (igen mert magamra veszem kicsit :D )
3f2bbc01b8a1c7237d300ec6d39f945e6bc9e7a0.jpeg
3f2bbc01b8a1c7237d300ec6d39f945e6bc9e7a0.jpeg (64.15 KiB) Megtekintve 2745 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Köszi fiúk! Sejtettem. Bővül a lista. Természetes, zenei, "elegáns", azaz "igen elegáns"... Jegyzetelek. :D
.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5029

Hozzászólás Szerző: pärt »

Szerintem kb. a "brit hang" szinonimájaként használhatták. Lásd még: vérbő amerikai, könnyed franciás, érzelmes olasz, precíz német hang. 31_1_21.gif Már mindegyikkel találkoztam.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2019.12.17., kedd 15:59
...Azt értettem alatta, hogy könnyeén, minden erőlködés nélkül, minden felesleges túlzást nélkülözve, a műfajok között könnyedén váltva adja vissza a zene lényegét. Mintha ez lenne számára a világ legtermészetesebb, leginkább magától értetődő dolga, s nem is érti, hogyan is tehetne ő másképp. Valahogy így.
lehet itt is a velemenyünk inkabb minket jellemez / minket is jellemez
nekem az elegancia pl. nem termeszetes, söt: nekem erölködes (lehet a felszinen "könnyed", de mögötte ?)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

bitrograde írta:
2019.12.17., kedd 15:59
audioline írta:
2019.12.17., kedd 15:08
Miközben az aprókat' olvasgattam, egy számomra új hifis jellemzésen akadt meg ma a szemem.

"igen elegáns hang" - tudnátok segíteni mit kell értsek ez alatt? gondolkodik.gif
Előfordulhat, hogy én (is) elkövettem már ennek a jelzőnek a használatát hifis viszonylatban, ha jól emlékszem az YBA YA200-ra vonatkoztatva. Azt értettem alatta, hogy könnyeén, minden erőlködés nélkül, minden felesleges túlzást nélkülözve, a műfajok között könnyedén váltva adja vissza a zene lényegét. Mintha ez lenne számára a világ legtermészetesebb, leginkább magától értetődő dolga, s nem is érti, hogyan is tehetne ő másképp. Valahogy így.
És? Te ezt érted alatta, más meg mást. Semmit nem érnek ezek a jelzők, amíg nincs konszenzus, hogy mire kell gondolni egyes jelzők esetén..

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: b_t »

Valószínűleg nem tud mit kezdeni a húzósabb rock-al :)
audioline írta:
Miközben az aprókat' olvasgattam, egy számomra új hifis jellemzésen akadt meg ma a szemem.

"igen elegáns hang" - tudnátok segíteni mit kell értsek ez alatt? gondolkodik.gif
http://carbon4copy.blogspot.com/

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

asebestyen írta:
2019.12.17., kedd 15:33
audioline írta: "igen elegáns hang" - tudnátok segíteni mit kell értsek ez alatt? gondolkodik.gif
Csak frakkba és bőrtalpú cipőbe lehet hallgatni, ha hozzányúlsz, csak fehér kesztyűben.
Az én erősítőmhöz gyárilag járt egy pár fehér kesztyű (nem, ez nem vicc, tudok róla fotót feltenni). :D
Gondolom a frakk és a bőrtalpú cipő csak a high-end cuccokhoz jár, pl. a 14 milió forintos kábelhez :rolleyes: :D :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

audioline írta:

Előfordulhat, hogy én (is) elkövettem már ennek a jelzőnek a használatát hifis viszonylatban, ha jól emlékszem az YBA YA200-ra vonatkoztatva. Azt értettem alatta, hogy könnyeén, minden erőlködés nélkül, minden felesleges túlzást nélkülözve, a műfajok között könnyedén váltva adja vissza a zene lényegét. Mintha ez lenne számára a világ legtermészetesebb, leginkább magától értetődő dolga, s nem is érti, hogyan is tehetne ő másképp. Valahogy így.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 396

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

asebestyen írta:
2019.12.17., kedd 15:33
audioline írta:

Csak frakkba és bőrtalpú cipőbe lehet hallgatni, ha hozzányúlsz, csak fehér kesztyűben.
Isten mentsen az ilyen hangtól engem. :smile29:
A cipő még oké, de a többi. :D
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

audioline írta:

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

avl2
V.I.P.
V.I.P.

audioline írta:

nyilvan objektiven semmit nem jelent, reklamfogas, marketing.

de ha szeretnéd ;-)
- elegans: harmonikus (ami erösen diszharmonikus, az nem lehet elegans)
- elegans: nagyvonalu, nem all le reszletezni (ha elegge felnagyitjuk a reszleteket, nem lesz elegans :-)
- elegans: nem log ki semmi, nem csimm-bumm cirkusz, nem telepszik mindenre se a sivalkodas, se a brummogas
- elegans: a felszines dolog szep (ne firtassuk mi van a mélységben)
- ....
:smile29:

audioline
V.I.P.
V.I.P.

.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”