A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Semmit nem tudok a saját elhatározásomból törölni a saját topikjaimban, ez csak a régi fórummotorral volt lehetséges.
Egyáltalán nem a féltékenység vezérel, ez nagyon távol áll tőlem, mindössze nem szeretném, ha két szék között a pad alá eset keletkezne, és se ide, se oda nem írna többet Tamás, akinek a zenei véleményezése és meglátása szerintem sokat ér.
De látod, nem csak az én szememet csípi az idézgetés, hanem másét is.
Amúgy meg
Tisztelt Chord,
én is kérlek, ne idézgess rendszeresen másik topikból, evvel mintegy azt sugallva, hogy komolyzenéről csak itt, a te vezényleteddel lehet csevegni.
Figyelj,
nálad is lehet csevegni, akárhol lehet csevegni, de az van, hogy az avx-en ez a Komolyzenei ajánló, én erről nem tehetek...
Nem kell féltékenynek lenni; és amit te az 'én vezényletemnek' gondolsz, az a te lustaságodból és kényelmedből is származik, hogy sokkal könnyebb csak olvasni és felszívni a dolgokat, ami esetleg érdekel; ha te is írogatnál, nem csak szökőévente, akkor a te vezényleted is lenne, meg bárkié is, aki veszi a bátorságot, hogy ide beír.
Te kényelmesen elvagy a saját birodalmadban, védve a trolloktól, bárkit törölhetsz, te vagy a főnök, ez itt velem nem áll, nagyon nem áll, és ez így jó.
L5S1-et pár ember innen kiutálta, emigrált hozzád. Tökjókat ír szerintem, nyilván, vissza akartam téríteni ide, mert ez igazságtalanság, nem ment, az írásai most ott landolnak a Dunaudio kereskedelmi cég saját topikjában, itt nem szerepelnek.
Ne legyek már gonosztevő, ha érdekességeket a tollából beidézek ide, a Komolyzenei ajánlóba.
Vagy akkor, B terv, testületileg vonuljon mindenki hozzád, velem együtt, a Komolyzenei ajánló zárjon be, és nálad menjen minden, berakunk egy linket, ami hozzád vezeti az olvasóközönséget,- ez is megoldás, szerintem még a forgalmadnak is jót tenne, hogy ez mennyire etikus, az meg nem az én problémám lesz.
Nincs kizárva, hogy ez lesz.
Nem emlékszem ilyenre, hogy itt bárki kiutálta L5S1-et.
Ő saját maga hangoztatta felsőbbrendűségét, kérkedett a "szakmai" tapasztalatával (persze messziről jött sokadik nick az mond, amit akar ), és ugye saját homokozójának nyilvánította a topikot...
Az is tény, hogy eljátszotta a nagy sértődést, hogy itt senki nem vevő az ő tanítására, törli a nickjét az adminoknál, közben meg már be is regisztrált ezalatt másik névvel. Fura, hogy az illetékesek nem vették észre a dupla regisztrációt.
És ez ment regisztrációról-regisztrációra, egyik név után jött a következő, egészen addig, amíg L5S1-ként önkéntes száműzetésbe nem vonult. Ezek a tények, ha tetszik, ha nem. Visszakereshető itt a topikban.
Ettől függetlenül ír jó ajánlókat, posztokat, én is szoktam olvasni. Aztán idetévedek, és megint olvashatom ugyanazt.
A hifi témakörben előfordulnak átfedések a zenehallgatással kapcsolatban, néha előkerül a "komolyzene" is, meg egyéb műfajok, témák. Mekkora katyvasz lenne már, ha mindenki elkezdené duplázni a hozzászólásokat egy másik topikban, mert oda is illik?
Tisztelt Chord,
én is kérlek, ne idézgess rendszeresen másik topikból, evvel mintegy azt sugallva, hogy komolyzenéről csak itt, a te vezényleteddel lehet csevegni.
Figyelj,
nálad is lehet csevegni, akárhol lehet csevegni, de az van, hogy az avx-en ez a Komolyzenei ajánló, én erről nem tehetek...
Nem kell féltékenynek lenni; és amit te az 'én vezényletemnek' gondolsz, az a te lustaságodból és kényelmedből is származik, hogy sokkal könnyebb csak olvasni és felszívni a dolgokat, ami esetleg érdekel; ha te is írogatnál, nem csak szökőévente, akkor a te vezényleted is lenne, meg bárkié is, aki veszi a bátorságot, hogy ide beír.
Te kényelmesen elvagy a saját birodalmadban, védve a trolloktól, bárkit törölhetsz, te vagy a főnök, ez itt velem nem áll, nagyon nem áll, és ez így jó.
L5S1-et pár ember innen kiutálta, emigrált hozzád. Tökjókat ír szerintem, nyilván, vissza akartam téríteni ide, mert ez igazságtalanság, nem ment, az írásai most ott landolnak a Dunaudio kereskedelmi cég saját topikjában, itt nem szerepelnek.
Ne legyek már gonosztevő, ha érdekességeket a tollából beidézek ide, a Komolyzenei ajánlóba.
Vagy akkor, B terv, testületileg vonuljon mindenki hozzád, velem együtt, a Komolyzenei ajánló zárjon be, és nálad menjen minden, berakunk egy linket, ami hozzád vezeti az olvasóközönséget,- ez is megoldás, szerintem még a forgalmadnak is jót tenne, hogy ez mennyire etikus, az meg nem az én problémám lesz.
de ha mar beidezted, itt is megkerdezem: ki tudod fejezni, hogy szerinted a kotta mekkora temposzabadsagot enged, vagy mekkora tempokülönbseg, elteres (a kottaétól ...ha "lenne") még a szerzö által "leokézott" es hol leht az, amire a szerzö azt mondaná: ezt en nem igy irtam/gondoltam/akarom, ez mar az interpretaloe, nem az enyem
Én erre nem tudok válaszolni.
Azt észre lehet venni azért, hogy ahogyan haladunk előrefelé a Reneszánszból, lejegyzések egyre pontosabbak, és egyre jobban megkövetelik az előadói tempó pontosságát a leírtakhoz képest. De bármekkora a szigorúság, játéktér mindig marad, az is biztos.
Itt, ennél a két előadásnál a különbség kissé nagyobb, mint amit a közönség úgy általában megszokott. Annyira, hogy majdnem átstrukturálódik maga az egész 'zene'.
Én, spec., ha eltekintek a furulyajátékok minőségétől, mindkettőt el tudom hinni. Akkor is, ha valószínű, hogy az egyik közelebb áll ahhoz, ahogyan kitalálták és játszották annak idején.
Tisztelt Chord,
És hogy ne lehgyen off, egy kihagyhatatlan Bach ajánlat:D
de ha mar beidezted, itt is megkerdezem: ki tudod fejezni, hogy szerinted a kotta mekkora temposzabadsagot enged, vagy mekkora tempokülönbseg, elteres (a kottaétól ...ha "lenne") még a szerzö által "leokézott" es hol leht az, amire a szerzö azt mondaná: ezt en nem igy irtam/gondoltam/akarom, ez mar az interpretaloe, nem az enyem
Az a még meglévő szabadság bizonyosan lényeg, amelyik engedélyezi ezt a bődületes tempókülönbséget, amely miatt alig lehet elsőre beazonosítani, hogy itt ugyanarról van szó.
Ugyanaz, ami nem ugyanaz.:)
Aztán, hogy melyik milyen, meg miért, meg zenész szemszögből, meg hallgató szemszögből, meg Telemann zenéjéből mit lehet kihozni, meg mit nem, ezek, messzire vezetnek.
A hangminőség, az RaumKlang. Majdhogynem hifizős lemez. Kristálytiszta, mégis finom, szinte lágy.
Igazi audiofil csemege.
Van egy track, a 4., ami a perverzitás határát súrolja, nem tudom, hányszor meghallgattam.
Csak a bátraknak; Bach után hirtelen ne, közben igyunk valamit, csak utána...:)
Akkor e "szép napos" nap lezárásaként stílusosan legyen itt egy kis taknyos, nyálas romantika is. (Azért kíváncsi lennék, ismeretlenül hányan tippelnék meg ezekről, a szerző művei között kései darabokról, hogy ki írta őket. Mielőtt megnézitek a szerzőt a youtube-on, tippeljetek, ha nem ismeritek.)
Artwork-academy, part IV. (a sztrímelők ezt sem...:))
És lassan eljutunk oda, hogy igazából miért is tettem én fel ezt a borítót.
Ha a bookletet a digipack tokkal együtt lapozzuk, hogy a booklet hátulja kerüljön egy vonalba a fél-képpel, akkor ezt látjuk hirtelen:
Fiatalság, bolondság. Nem tehetek róla, nagyon bírom ezt a humort.
Mert a lemez régi, 1997-es.
Axel Wolf, aki itt a zenei/szellemi kreátor, ma kb. így néz ki:
Ja, elteltek az évek.
De a szeme maradt ugyanaz. Benne volt huszonéve is az a csillogás, az a humor, az a lendület, az a ma is friss szél, ami a lemezen. Meg hogy beültek úgy fotózkodni, mint a képen. Lislevanddal tanult, nincsenek véletlenek. Kicsit felrázó, adott ízlésű embereknek akkor sem volt való, meg most sem, a ZAK programcenzúrán nem biztos, hogy átcsúszna, bár, rengeteget lazult jó irányban a kínálat, szóval, kissé megosztó, ezt így mondják...:)
Amúgy, az artworkról jutott eszembe, meg hogy milyen minimalista módon is lehet nagyon jót csinálni.
És valóban, a belső tartalom alapozza meg, ez nagyon igaz. Összefüggenek a dolgok.
Hangminőségileg nálam amolyan 'belső referencia'.
Amúgy, ez a videó pl. olyan, hogy a youtube is 'felgenerálta', meg a kiadó is feltette, néhány hónap különbséggel. Az ismertség, mármint a lemezé, bizonyos országokban - nem nálunk - a NoaNoa project miatt elég nagy.
Artwork-academy, part II. (a sztrímelők ezt sem...:))
A kép a flamand Ludovicus Finson műve, Az Öt Érzék Allegóriája, 1603, a zene nyilván ebből a periódusból van.
Amúgy hardcore Caravaggio-követő volt.
Szép, szép, de, ha lehetek őszinte, én olyan nagyon sok művészi fantáziát nem látok ezekben a megcsinált kis részletekben bővelkedő, ólompapírra nyomott "művészi albumokban". A recept OK, a célközönségnek persze betalál, megfelel az "új régizene" egész éthoszának, lehet köré misztikát faragni stb, de nekem kicsit "émelyítő", és sok benne a modor. Ha már mindenáron szép, akkor az ilyesmiben a visszafogottabban szép, vagy inkább 'szikár' dolgokat jobban kedvelem (nem az érintett képekről van szó persze, csak a cd borítóról.)
Lehetek őszinte?
Ízlésedet, amit nem ismerek, látatlanul tisztelem, de ez az artwork-academy, asszem, pont nem neked kreálódik. Mert ízléseink diszjunkt halmazok, ezt megbeszéltük. Vagyis, ez nem lesz a kezedben.
Amúgy, kézben fogva, minden más. Nagyon. Aki kézben fogja, az látja, megérinti, megszagolja, megízleli. Ja, és meghallgatja.
Artwork. Ez egy jóval komplexebb dolog, mint az, hogy a felhasznált kép milyen. Megint, nem a mi, hanem a miért, meg a hogyan, az a lényeg. Pont, mint a régizenében.:)
- Talán álságos lenne, ha azt mondanám, azért írtam, mert azt hittem, hogy azért írsz ilyeneket (pl. artwork), mert érdekel mások véleménye...
- Mint írtam, nincs bajom a felhasznlát képpel, a felhasználás módját nem szeretem. (Ez ugyan nincs meg, de van pár alfám, fogtam őket kézben)
- Ahhoz képest, hgy nem ismered az ízlésemet elég sokat írsz róla (én ismerni vélem a tiedet, de arról nem írtam)
- Használhatsz egy fórumot kinyilatkoztatásra és a képzelt követőidnek szóló tanítás terjesztésére (nem kell, hogy azért írj ide, mert érdekel mások véleménye is), de azért az túlzás hogy előadod itt a hattyú halálát, ha esetleg más mást gondol valamiről (nem érintve téged vagy az ízlésedet, csak azt, amit írtál). De te tudod, végül is felőlem használhatod akár vidám vasárnapnak is ezt a topicot.
Én amolyan integráló alkat vagyok, rajongok a Chord által bemutatott borítókért, de egy ECM borító is lázba tud hozni. Mondjuk a jó tartalom alapozza meg a lelkesedést.
Ezt nem egészen értem, mármint, hogy a youtube mit is csinál pontosan.
Tehát, robotok, előkelőbben, 'gépi tanulási rendszerek'. Beszéltünk erről sokat.
Amit nem értek.
Nézd meg a megtekintések számát.
35 db. (ebből 10 bizonyosan az enyém).Ez lóf@sz. Semmi.
Kb. ennyi.
Köszi, akkor ezek szerint ezt te sem érted. (Nyilván magát a zenét nem a YT generálja, nem is csak összeállít egyébként már fent lévő videókból egy a szokásaidat figyelő algoritmus (inkább csak egy heurisztika) alapján egy listát, ami bejöhet neked (bár ezt is csinálja). A kérdés, ha jól értem, hogy honnan veszi akkor ezeket a felvételeket?)
Most komolyan nem érted?
Nem, nem az a lényeg, hogy honnan veszi. Arra biztosan van egy szisztéma, különböző felhők, adatbankok, kiadói háttérmaffiák, tekintve, hogy ebből mindenki pénzt akar csinálni, ez normálisnak mondható, ill. érthetőnek gondolom.
A miért, az a nem tiszta. Hogy kattintásszám-fetisizmus van.
Ezt az okot nem tudom.
Ha egyéb helyen nincs fent a yt-n, vagyis nem más töltötte fel, akkor nyilván nem a rá leadott 36 kattintásszám alapján kerül be a csatornába, merthogy oda előbb kerül, minthogy bárki kattinthatott volna rá, nemdebár? (ezen ne csodálkozz, ez puszta logika). Akkor valszeg azért jön létre automatikusan a csatorna és ez a video is, mert általában az efféle zenékre videókra van kereslet, és akkor felraknak már egy ilyet is a saját adatbázisukból (ahogyan Te írod). Nekik nem kerül semmibe, mellé plusz nyomhatnak neked szánt reklámokat. (Mondjuk azt nem értem, egy ilyen kérdéstől miért kell lemenned harcikutyába , de a te dolgod.
A kép a flamand Ludovicus Finson műve, Az Öt Érzék Allegóriája, 1603, a zene nyilván ebből a periódusból van.
Szép, szép, de, ha lehetek őszinte, én olyan nagyon sok művészi fantáziát nem látok ezekben a megcsinált kis részletekben bővelkedő, ólompapírra nyomott "művészi albumokban". A recept OK, a célközönségnek persze betalál, megfelel az "új régizene" egész éthoszának, lehet köré misztikát faragni stb, de nekem kicsit "émelyítő", és sok benne a modor. Ha már mindenáron szép, akkor az ilyesmiben a visszafogottabban szép, vagy inkább 'szikár' dolgokat jobban kedvelem (nem az érintett képekről van szó persze, csak a cd borítóról.)
Lehetek őszinte?
Ízlésedet, amit nem ismerek, látatlanul tisztelem, de ez az artwork-academy, asszem, pont nem neked kreálódik. Mert ízléseink diszjunkt halmazok, ezt megbeszéltük. Vagyis, ez nem lesz a kezedben.
Amúgy, kézben fogva, minden más. Nagyon. Aki kézben fogja, az látja, megérinti, megszagolja, megízleli. Ja, és meghallgatja.
Artwork. Ez egy jóval komplexebb dolog, mint az, hogy a felhasznált kép milyen. Megint, nem a mi, hanem a miért, meg a hogyan, az a lényeg. Pont, mint a régizenében.:)
Egyébként csak azt akartam kérdezni, hogy az mi, amiről már többször írtál, hogy egy zenét a youtube "generál" (csak annyi, hogy a youtube "javasolta" neked) ?
Tehát, robotok, előkelőbben, 'gépi tanulási rendszerek'. Beszéltünk erről sokat.
Amit nem értek.
Kb. ennyi.
Köszi, akkor ezek szerint ezt te sem érted. (Nyilván magát a zenét nem a YT generálja, nem is csak összeállít egyébként már fent lévő videókból egy a szokásaidat figyelő algoritmus (inkább csak egy heurisztika) alapján egy listát, ami bejöhet neked (bár ezt is csinálja). A kérdés, ha jól értem, hogy honnan veszi akkor ezeket a felvételeket?)
Most komolyan nem érted?
Nem, nem az a lényeg, hogy honnan veszi. Arra biztosan van egy szisztéma, különböző felhők, adatbankok, kiadói háttérmaffiák, tekintve, hogy ebből mindenki pénzt akar csinálni, ez normálisnak mondható, ill. érthetőnek gondolom.
A miért, az a nem tiszta. Hogy kattintásszám-fetisizmus van. Itt, az avx üzemeltetők is néha ezen rinyálnak, hogy fú, kevés az olvasottság, kevés a kattintás, csökken, jajIstenemmilesz. Nyisd már ki a szemed a net világában. Hogy belépsz a levelezőprogramba, és pont, amikor írod a nevedet vagy a jelszót, hopp, lejjebb görgetődik az egész oldal, hogy te pont véletlenül belekattintsál valami hülye reklámba. Tízezer ilyen trükk van, és mindenki-mindenki azt akarja, hogy őt nézzed, mert innentől ez matek, pontos darabra megszámolódik a kattintások száma az oldaladra/reklámodra a világ összes számítógépéről.
Vannak lemezek, amelyek q--vául nem érdekelnek senkit, kiadásból, piacról régesrég kimentek, a youtube robotok meg mégis nyomják fel őket. Ők gépek, mint a Terminátor, nincs ízlésük, nem szerelmesek Paola-ba, és lesz@rják a régi csembalók húrozását. Algoritmusok szerint építkeznek, itt is, és okkal.
Ezt az okot nem tudom.
Artwork-academy, part III. (a sztrímelők ezt sem...:))
Aztán egy lendülettel visszahajtjuk a hátulját az elejére, és, -
Passzol, pont. Ügyes.
Mi is az öt?, látás-hallás-tapintás-szaglás-ízlelés, és, persze, mindegyik korban keresték a többit.
Manapság, ESP, ilyesmi. Ami szignifikancia híján csak kívülről nézi az Akadémia épületét...:)
De ott van pl. az időérzékelés. Bizonyosan létező, bizonyosan mérhető, bizonyosan átverhető.
Hifis érzékelés...? Azt nem tudom. Csak azt, hogy bizonyosan átverhető...
Egyébként csak azt akartam kérdezni, hogy az mi, amiről már többször írtál, hogy egy zenét a youtube "generál" (csak annyi, hogy a youtube "javasolta" neked) ?
Amit nem értek.
Kb. ennyi.
Artwork-academy, part I. (a sztrímelők ezt sem...:))
Valaki különös gondot fordított arra, hogy ez a kicsi nyomtatott szimbólum ott legyen, ahol.
És a narancssárga, az is fontos.
Hogy ezt alig lehet észrevenni?, igen, pont ez a lényeg.
Irigykedem picit, mert nekem is csak a felvételek maradtak. Ez a lemez is nagyon jó, a banda is szépen odateszi magát a szólista/ák alá!
Vigyázat! Telemann, tőle errefelé sokaknak tele van... Pedig nem kéne, nagyon jó kis zenéket írt.
Az van, hogy Telemann után hirtelen az ember meghallgat, mondjuk ne Vivaldi legyen, mert az ő melódia-egymásra-pakolása az teljesen egyedi, ne verjük itt magunkat vele, szóval, mondjuk, egy Corelli-t, a furulya végén a hosszúcombú megint, mert tényleg jó nő, és ráadásul még nagyon kedves is, akkor meg az lesz, hogy 8'40-nél/től elkezd zsibogni meg libabőrözni meg táncolhatnékozni meg úristenmicsodazenézni az ember... hogy ez nem 'jó kis zene', hanem 'besz@rás', már bocsánat a kifejezésért.
Szóval, Telemannál nekem nincs meg ez a 'kibillentési képesség'.
Amúgy, elképzelem, hogy megyek haza, Milánóban, viszem a tejet meg a kenyeret a boltból, nicsak?, itt egy plakát, holnap koncert, jön a Sonatori, OK, elmegyek... aztán ott ülök másnap. és egy ilyen koncert hull alá a Mennyekből...
"Aztán egy rövidke furulyaverseny; kijött egy 2.10 –es bombázó Brünhilda, hosszú hajjal, 35cm –es tűsarokkal, feszes bőrnadrágban, elővett egy kb. filctollnyi furulyát, és olyat játszott, hogy én spec. nem hittem a saját fülemnek; díszítés kidíszítése; lendület, dinamika, élet, a zenekarral totális szinkronban. Ő volt Dorothee Oberlinger, sok lemezen ott figyel..."
L5S1 írta:
" Ő legalább hallotta élőben. Én sajna kénytelen vagyok a lemezen hallottakra hagyatkozni és azt kell mondjam hogy nagyon jól fúj. Tisztán, érthetően, sallangoktól mentesen mégis fantáziadúsan és eredetien, nem túltolva a kerékpárt. Azért ez nem könnyű. Picsula kis hangszer, már a nebulóknak is ott figyel a táskájában ( estére el is hagyják ), a hülye is tud rajta játszani mondhatnánk aztán hamar kiderül hogy nem egészen úgy van az. Tény hogy a kis cece lányomat már rövid gyakorlást követően is el lehet rajta játszani... "
Shinagawa írja:
Írigykedem picit, mert nekem is csak a felvételek maradtak. Ez a lemez is nagyon jó, a banda is szépen odateszi magát a szólista/ák alá!
Vigyázat! Telemann, tőle errefelé sokaknak tele van... Pedig nem kéne, nagyon jó kis zenéket írt.
Nem, nem javasol, az egy másik dolog, ami beugrik magától a nézett videód után (ez is megérne egy misét, mert olyan ugrik be nekem, mindig, ami tényleg nagyon érdekel; tekintve az ízlésem színvonalát (:)), ez kissé meglepő) szóval, ezeket keresésre találom.
példa:
nézd meg ezt a videót,
kinyitod a leírást, és látod, hogy a jogok meg a copyright átadva a youtube-nak, pontos track-cím, albumcím meg előadó megnevezés. Meg hogy auto-generated by youtube.
Megnézed, hogy kitöltötte fel, az a 'Paola Erdas - téma', rákattintasz, megnézed a névjegyet, ott is a rövid üzenet, hogy a 'youtube automatikusan hozza létre'. Ide kattintasz, és olvasgathatsz erről. Hogy 'algoritmusok segítségével', ez, lefordítva, robotok. Ill, ahogyan ebből kiderül, amit minden csatorna-tulajnak/használónak elküldtek, nekem is, hogy
Tartózkodási helyedtől függetlenül kötelesek vagyunk megkérni, hogy állítsd be a videóidnál a gyermekeknek készült tartalom jelzést, ha ebbe a kategóriába esnek, és kérjük, hogy minél hamarabb végezd el ezeket a beállításokat.
Ezenfelül gépi tanulási rendszereket is használunk majd az egyértelműen gyermekeknek készült tartalmak megtalálásához. Azonban ne hagyatkozz a rendszereinkre a tartalom beállításakor -- ahogyan minden automatizált rendszer, a miénk sem tökéletes.
Amit nem értek.
35 db. (ebből 10 bizonyosan az enyém).Ez lóf@sz. Semmi. A neten a reklám meg a pénzezés az 1M fölötti dolgokkal kezdődik.
Ez a zene keveseket érdekel, nagyon keveseket. Nem látom az igazi okát, hogy ez létrejött, mert amit ír a youtube, hogy Automatikusan generált csatorna akkor jön létre, amikor olyan témát azonosítunk, amely számottevő jelenléttel rendelkezik a webhelyen., ez itt nem áll. Meg a lemez nincs kereskedelmi forgalomban, és nem látok egy finom átpasszolást pl. egy amazonos fizetős letöltésre.
Számos ritkaságnál látok ilyet.