Most komolyan nem érted?Klaca írta: ↑2019.12.14., szomb. 09:06Köszi, akkor ezek szerint ezt te sem érted. (Nyilván magát a zenét nem a YT generálja, nem is csak összeállít egyébként már fent lévő videókból egy a szokásaidat figyelő algoritmus (inkább csak egy heurisztika) alapján egy listát, ami bejöhet neked (bár ezt is csinálja). A kérdés, ha jól értem, hogy honnan veszi akkor ezeket a felvételeket?)chord írta: ↑2019.12.12., csüt. 10:54Ezt nem egészen értem, mármint, hogy a youtube mit is csinál pontosan.
Tehát, robotok, előkelőbben, 'gépi tanulási rendszerek'. Beszéltünk erről sokat.
Amit nem értek.
Nézd meg a megtekintések számát.
35 db. (ebből 10 bizonyosan az enyém).Ez lóf@sz. Semmi.
Kb. ennyi.
Nem, nem az a lényeg, hogy honnan veszi. Arra biztosan van egy szisztéma, különböző felhők, adatbankok, kiadói háttérmaffiák, tekintve, hogy ebből mindenki pénzt akar csinálni, ez normálisnak mondható, ill. érthetőnek gondolom.
A miért, az a nem tiszta. Hogy kattintásszám-fetisizmus van. Itt, az avx üzemeltetők is néha ezen rinyálnak, hogy fú, kevés az olvasottság, kevés a kattintás, csökken, jajIstenemmilesz. Nyisd már ki a szemed a net világában. Hogy belépsz a levelezőprogramba, és pont, amikor írod a nevedet vagy a jelszót, hopp, lejjebb görgetődik az egész oldal, hogy te pont véletlenül belekattintsál valami hülye reklámba. Tízezer ilyen trükk van, és mindenki-mindenki azt akarja, hogy őt nézzed, mert innentől ez matek, pontos darabra megszámolódik a kattintások száma az oldaladra/reklámodra a világ összes számítógépéről.
Vannak lemezek, amelyek q--vául nem érdekelnek senkit, kiadásból, piacról régesrég kimentek, a youtube robotok meg mégis nyomják fel őket. Ők gépek, mint a Terminátor, nincs ízlésük, nem szerelmesek Paola-ba, és lesz@rják a régi csembalók húrozását. Algoritmusok szerint építkeznek, itt is, és okkal.
Ezt az okot nem tudom.