"igen elegáns hang" - tudnátok segíteni mit kell értsek ez alatt?

Ez egy track az osszesbol. Egy ilyen felvetelt nem trackenkent vesznek fel es ez ugye a szalagosrol digizett biztonsagi masolat.istvan01 írta: ↑2019.12.13., pén. 13:56Ha már dinamika mértékről volt szó, akkor ennek a tracknek a hangossági eloszlás gyakorisága -10dB től -75dB-ig terjed. A legtöbbet -20dB és -55B szinten szól. Az meg hallható, -65dB alatt szalag zaj van jelen.
Vagyis a zenészek is pianoban adták elő a mondandót és felvétel heedroomja is (vagy csak a digitalizás) túl nagyra van hagyva
Ennél a felvételnél ahogyan már szó volt róla az volt az elképzelés hogy ugyanazt megpróbáljuk visszaadni amit a teremben ülők hallottak és ahogyan hallották. Bevallom őszintén nekem tele a törpöm az összes mutyulással a dinamikában, csak azért hogy egy zajos környezetben fejhallgatóval telefonról hallgatva is követhető legyen a történés. Ki nem állhatom mikor az énekes versenyt üvöltözik a hangszerével. Azt is mikor egy szál hegedű olyan "hangosan" szólal meg mint a nagyzenekar mellette :(ZolaBA írta: ↑2019.12.13., pén. 12:07.....
Arányaiban nálam ez a -20dB állás a szokásos zenékkel már "too much", ennél viszont az átlagos hangosság nem több, de komoly és élvezetes dinamika tartománnyal.
Szokás szidni a hangmérnököket, a dinamika kompresszálást, az EQ és egyéb huncutságokat, de valljuk be, -és persze nem felvágás-, hogy az átlag ember nem közel téri studió monitorokat meg mélynyomót hallgat valós 500Watt RMS-el, ezért ha nem lenne mit feltekerni vagy ha tekerném de nem adná, akkor maradtam volna a "fakó a zene" véleménynél, vagy csak hallgatnék én is![]()
akkor ez a tipikus loudness peace :-)))
Igen, ennek a felvételnek ez az egyik jellegzetessége. A dinamika semmilyen módon nem lett szűkítve, még zajszűrés sem történt, a csúcsszintű kivezérlés -2 és -10 dBFS között változik szerzeménytől függően, a dinamika tartomány 55-60 dB. Ebből következik, hogy a hangosságérzet kb 10-15 dB-lel elmarad a kommersz hanganyagokétól, azaz jóval feljebb kell tekerni a hangerőt, hogy a halkabb részek is hallhatóvá váljanak. Ez nem fog sikerülni mindenhol a szobák alapzaja és a lejátszó rendszerek fogyatékai miatt. El lehet gondolkodni rajta, kell-e nekünk a komprimálás, vagy sem.ZolaBA írta: ↑2019.12.13., pén. 12:07Szokás szidni a hangmérnököket, a dinamika kompresszálást, az EQ és egyéb huncutságokat, de valljuk be, -és persze nem felvágás-, hogy az átlag ember nem közel téri studió monitorokat meg mélynyomót hallgat valós 500Watt RMS-el, ezért ha nem lenne mit feltekerni vagy ha tekerném de nem adná, akkor maradtam volna a "fakó a zene" véleménynél, vagy csak hallgatnék én is
Köszi! Meghallgattam én is.
Igen, alapvetoen az ott ulok elmenyet szeretnenk megorokiteni, ez a projekt az elo es a rogzitett emlekeket egyutt szeretne ujra atelhetove tenni.fapaci írta: ↑2019.12.13., pén. 11:40Azért annyit halkan megjegyeznék, hogy a My Reel Club eseménysorozatnak nem feltétlenül az a célja, hogy a világ legjobb hangfelvételeit készítsük el, ez egy irreális és erősen nagyképű vállalás lenne részünkről. Sokkal inkább a stúdiós eljárások, munkafolyamatok bemutatása és az ehhez kapcsolódó tanulságok levonása a lényeges, szerintem a résztvevők is emiatt jönnek el egyre nagyobb számban. Hogy közben szerethető hanganyagok is születnek, azt inkább egy bónuszként érdemes kezelni.
Fura, mert ez a felvétel nálam épp hogy nagyon szépen szeparáltan szólal meg, valójában az eredeti élménytől eltérően kicsit "mesterkélten" kegyensúlyozottabb arányokkal, de gondolom ennek is köszönhetően előttem tisztán kivehetően egy nem túl mély, de elég széles szinpadon. Tulajdonképp pontosan rá tudnék az előadókra mutatni egyenként a virtuális szinpadon.kaef2 írta: ↑2019.12.13., pén. 10:55Nezd meg a fotot legy szives hogy milyen kozel vannak a kozonseghez, a falakhoz es egymashoz a zeneszek es a hangszerek. Vegigulve a felvetelt nalam pont ezt hallani.
Egy ilyen kis terben keszult felvetelnek csak akkor lenne nagy tere es szeparacioja ha zengetve vannak es egymastol elkulonitve veszik fel oket, a nagyobb terben is akar.
Egyáltalán nem kell magyarázkodnod, sose rosszabbat.
A sztereo mikrofonos felvetel ebbol a szempontbol maskeppen fog szolni majd, mint ez a kevert, akik ott voltak mar kaptak belole DSD256 mintat. Nem biztos hogy a tobbsegnek az tetszene jobban.istvan01 írta: ↑2019.12.13., pén. 10:13Belehallgattam ebbe a trackbe. dinamikában visszafogott játszás vagy felvétel, enyhe szalagzaj is hallatszik, nekem annak tűnik. A hangszererek szeparációja, térbelisége nem elég határozott, nekem nem. Hordozható (nem állványos) Nagrával készült keverés/master nélküli jazz 24b/96k felvételt már halottam "élőbbet".kaef2 írta: ↑2019.12.13., pén. 09:17
Az élőben Nagrára kevert felvételből készült egy biztonsági digitális másolat egy kommersz A/D konverterrel, nem a felvételhez használt Merging Hapival. Ebből most egy tracket letöltésre ajánlok
https://we.tl/t-6B3YX6KDub
Persze szvsz, én elvárásom, rendszer hangomon szerint.
Nezd meg a fotot legy szives hogy milyen kozel vannak a kozonseghez, a falakhoz es egymashoz a zeneszek es a hangszerek. Vegigulve a felvetelt nalam pont ezt hallani.istvan01 írta: ↑2019.12.13., pén. 10:13Belehallgattam ebbe a trackbe. dinamikában visszafogott játszás vagy felvétel, enyhe szalagzaj is hallatszik, nekem annak tűnik. A hangszererek szeparációja, térbelisége nem elég határozott, nekem nem. Hordozható (nem állványos) Nagrával készült keverés/master nélküli jazz 24b/96k felvételt már halottam "élőbbet".kaef2 írta: ↑2019.12.13., pén. 09:17
Az élőben Nagrára kevert felvételből készült egy biztonsági digitális másolat egy kommersz A/D konverterrel, nem a felvételhez használt Merging Hapival. Ebből most egy tracket letöltésre ajánlok
Persze szvsz, én elvárásom, rendszer hangomon szerint.
Belehallgattam ebbe a trackbe. dinamikában visszafogott játszás vagy felvétel, enyhe szalagzaj is hallatszik, nekem annak tűnik. A hangszererek szeparációja, térbelisége nem elég határozott, nekem nem. Hordozható (nem állványos) Nagrával készült keverés/master nélküli jazz 24b/96k felvételt már halottam "élőbbet".kaef2 írta: ↑2019.12.13., pén. 09:17
Az elmúlt napokban az online hifi magazinok hitelességéről és elfogultságáról volt szó.wittao írta: ↑2019.12.04., szer. 15:19
Azt írtad, hogy alá van támasztva amiket írnál/mondanál/mutatnál. Úgy gondolom, hogy ott belekötni sokmindenbe nem lehet. Ezért is javasoltam a Youtube-ot, ott még mások is okulhatnak belőle, és itt nem lehet a rosszakaratú/indulatú kereskedők és fantáziadús hallgatók + érdekes köreik által szétszedni. Én továbbra is kíváncsi vagyok erre, például imádtam a bűvésztrük-leleplezős videókat, ha meg ugyanezt a hifiben is végignézhetném az nagyon érdekes lenne!
Kedves Rudibá!cables írta: ↑2019.12.04., szer. 10:50Kábel készitőként az első Supra élményem egy csúcs kábelük volt a Sword hangfal kábel. Anno tíz éve 200 eFt. Ha ennél jobb egy 20 eft-os kábel, azért az ciki gondolom. Ezután olvastam a Sword-ről egy neves angol szaklap lelkendező tesztjét... de most itt leállnák, mert az lesz a vád, ami szokott lenni... Még annyit, ... de nem ezt sem írom le. Jók a magyar közmondások: Ne szólj szám, nem fáj fejem.Aszpirin írta: ↑2019.12.04., szer. 10:29
Arra viszont szívesen megtaníthatnál, hogy ha az általad hallott rendszerek szerinted “kritikán alul” szóltak (mert egy kábel önmagában nem énekel ugye), abból hogyan “lőtted ki” azonnal, hogy a rendszerben található valamelyik Supra a hibás? Mindenhol kicserélgetted a Supra kábeleket sajátra és megállapítottad, hogy jobban szól úgy? Nem lehet, hogy ezzel csak a te ízlésedhez igazítottad a hangzásnak azt a piciny szeletét, ami a kábelek variálásával módosítható?
Átvinném a témát a kábeles topikbaJester írta: ↑2019.12.04., szer. 17:28Szerintem néhányszor lettek már ide linkelve cikkek és videók is, ahol alá vannak támasztva az állítások. Gondolok itt például archimagora vagy Ethan Winerre. Minden ilyen cikk vagy videó le lett húzva valamilyen indokkal, anélkül, hogy egy hasonló szakmai színvonalat képviselő magyarázat vagy cáfolat lett volna mellékelve.wittao írta: ↑2019.12.04., szer. 15:19Azt írtad, hogy alá van támasztva amiket írnál/mondanál/mutatnál. Úgy gondolom, hogy ott belekötni sokmindenbe nem lehet. Ezért is javasoltam a Youtube-ot, ott még mások is okulhatnak belőle, és itt nem lehet a rosszakaratú/indulatú kereskedők és fantáziadús hallgatók + érdekes köreik által szétszedni. Én továbbra is kíváncsi vagyok erre, például imádtam a bűvésztrük-leleplezős videókat, ha meg ugyanezt a hifiben is végignézhetném az nagyon érdekes lenne!
Van értelme erről beszélgetni? Ha kialakulhatna érdemi vita, akkor lehetne értelme, de nem tud kialakulni.
Szerintem néhányszor lettek már ide linkelve cikkek és videók is, ahol alá vannak támasztva az állítások. Gondolok itt például archimagora vagy Ethan Winerre. Minden ilyen cikk vagy videó le lett húzva valamilyen indokkal, anélkül, hogy egy hasonló szakmai színvonalat képviselő magyarázat vagy cáfolat lett volna mellékelve.wittao írta: ↑2019.12.04., szer. 15:19Azt írtad, hogy alá van támasztva amiket írnál/mondanál/mutatnál. Úgy gondolom, hogy ott belekötni sokmindenbe nem lehet. Ezért is javasoltam a Youtube-ot, ott még mások is okulhatnak belőle, és itt nem lehet a rosszakaratú/indulatú kereskedők és fantáziadús hallgatók + érdekes köreik által szétszedni. Én továbbra is kíváncsi vagyok erre, például imádtam a bűvésztrük-leleplezős videókat, ha meg ugyanezt a hifiben is végignézhetném az nagyon érdekes lenne!
Az ilyen komment mezőkbe teljesen felesleges minőségi tartalmat közölni.wittao írta: ↑
Nem tudom, de szerintem elobb gondolkodjunk kicsiben es nezzuk meg a videot itt, vagy Youtube-on.
Miért kell mindig mindenhova bekeverned a kábelezést??? Ráadásul ilyen provokatív stílusban? Van arra szép topik, ott nyugodtan írogathatnál, valamint neked is van saját részed, ott is nyugodtan szidhatsz mindent, ami nem a tiéd...cables írta: ↑2019.12.03., kedd 17:30Nekem az a véleményem, hogy nem érdemes audió irodalmat olvasni. Meg kell hallgatni a cuccokat. Annyi. Az AVX se kivétel, miért is lenne az.
Most olvastam a Kábelezzünk topikban, hogy Supra hálózatikra beszélnek rá embereket. Én sok rendszerben hallottam sokféle Supra kábelt kivétel nélkül kritikán aluliak voltak, a hálózati kábeleik különösen rosszak.
Kábel készitőként az első Supra élményem egy csúcs kábelük volt a Sword hangfal kábel. Anno tíz éve 200 eFt. Ha ennél jobb egy 20 eft-os kábel, azért az ciki gondolom. Ezután olvastam a Sword-ről egy neves angol szaklap lelkendező tesztjét... de most itt leállnák, mert az lesz a vád, ami szokott lenni... Még annyit, ... de nem ezt sem írom le. Jók a magyar közmondások: Ne szólj szám, nem fáj fejem.Aszpirin írta: ↑2019.12.04., szer. 10:29
Arra viszont szívesen megtaníthatnál, hogy ha az általad hallott rendszerek szerinted “kritikán alul” szóltak (mert egy kábel önmagában nem énekel ugye), abból hogyan “lőtted ki” azonnal, hogy a rendszerben található valamelyik Supra a hibás? Mindenhol kicserélgetted a Supra kábeleket sajátra és megállapítottad, hogy jobban szól úgy? Nem lehet, hogy ezzel csak a te ízlésedhez igazítottad a hangzásnak azt a piciny szeletét, ami a kábelek variálásával módosítható?
Szia Rudolf!cables írta: ↑2019.12.04., szer. 10:05Kedves Attila! Túlreagáltad a beírásomat. Egyáltalán nem ellened irányult. Őszintén szólva ki sem hámoztan a beírásokból, hogy ki ajánlgatja a Supra tápokat, csak az nem tetszett, hogy olyan céget ajánlanak, amely szerintem ezt nem érdemli meg. De ez az én véleményem, minthogy mindenki más is csak a saját véleményét írja le.
Most reggel rákerestem angolul a Supra kábel véleményekre és kijött egy Vélemények oldal ld. alább, ami erősen elgondolkoztatott. Nevezetesen az, hogy ugyan arról a hangfal kábelről ordítóan különbözők a vélemények. Ez azért megkérdőjelezi az én véleményemet.
Annak viszont nem örültem, hogy te személyeskedve, a korommal gúnyolódva reagáltál a nem neked szóló általános véleményre!
http://www.audioreview.com/product/cabl ... -3-4.html