Emelkedett trécselés megy a kábelekról

Én bárhogy nézem az eredeti Nordost Odin hangfalkábel az lapkábel, ez meg nem.LIMAR írta: ↑2019.12.13., pén. 10:35Az Aliexpress tele van hamisítványokkal.
Az egyik kedvencem ez a Nordost Odin hangfalkábel, ami megszólalásig hasonlít az eredetire.
Ja, nem. De mindegy is. Nordost Odin és csak 200 dollár.
https://www.aliexpress.com/item/4000300 ... b201603_55
Nincs panasz az adott kábelre, csak nekem is valami hasonló jutott az eszembe.ZolaBA írta: ↑2019.12.13., pén. 17:36És "mi" ennek ellenére elhisszük, hogy ez úgy készül, hogy a nagy és szép usa-ban a bölcs és mindent is tudó kábeltervezők üres papírra megálmodják a a tökéletes kábelt, a terveket meg elküldik a kínába. És még véletlenül sincs a dologban olyan rész, hogy "te figyeljmár Chang, oszt mit tudtok gyártani? miből? mennyiért?", stb....
álom, édes álom.
És "mi" ennek ellenére elhisszük, hogy ez úgy készül, hogy a nagy és szép usa-ban a bölcs és mindent is tudó kábeltervezők üres papírra megálmodják a a tökéletes kábelt, a terveket meg elküldik a kínába. És még véletlenül sincs a dologban olyan rész, hogy "te figyeljmár Chang, oszt mit tudtok gyártani? miből? mennyiért?", stb....
Miért lenne hamisítvány, teljesen világos és korrekt felirat, bárcsak mindig ilyen egyértelmű lenne. EU "szabvány" pedig csak a "Made in EU"-ra van, és meglehetősen laza.
Keresem, de nem látom, hogy melyik hozzászólásból jött le ez a beidegződés? (nekem csak a telefonom, a számítógépem, az erősítőm, és még egy halom cuccom Kínában készült, amelyeknek a minőségével elégedett vagyok /nem mindegyikével, de nagyon sokéval/).
Ez a "gyártás helye" nem annyira egyszerű kérdés szvsz.LIMAR írta: ↑2019.12.13., pén. 10:28Történetesen mi igen sok terméket importálunk az USA-ból, Kanadából. Amelyik nem ott készül, annak még a dobozán is fel van tüntetve, hogy hol gyártották. Ha nem az USA-ban, akkor az az ország szerepel rajta, ahol előállították. Sehol semmi titkolózás, becsapás, hazudozás.
De az USA termékeink közül a gyakorlatilag mind az USA-ban készül, kivéve a legolcsóbb hangfalakat.
Semmi sör meg fogadás, így nincs kihívás, vagy egy tábla csoki.
LIMAR írta: ↑2019.12.13., pén. 10:28Csak a szokásos "fake news" portálok szintjén bedobott állítások egyike.
Aztán a népek bizonyos körei lelkesen megosztják és terjesztik a hazugsággyárak termékeit és ettől roppant boldogok, kielégültek lesznek.
Akire meg vonatkozik a sok hazugság, vagy le..ja, vagy megpróbálja bebizonyítani az ellenkezőjét, holott a hazugság terjesztőjének kellene bizonyítani az állítását. Ha elkezdi bizonyítani, jönnek a további hazugságok, rágalmazások.
Szép új világ.
A mocsok így kerül felül a tisztességnek.
Amúgy, ha egy picit is jártas lennél a nemzetközi kereskedelemben, tudhatnád, hogy minden nem EU import termék vámkezelésénél fel kell tüntetni a számlán: "country of origin". Enélkül vámkezelni sem lehet a bejövő terméket.
Történetesen mi igen sok terméket importálunk az USA-ból, Kanadából. Amelyik nem ott készül, annak még a dobozán is fel van tüntetve, hogy hol gyártották. Ha nem az USA-ban, akkor az az ország szerepel rajta, ahol előállították. Sehol semmi titkolózás, becsapás, hazudozás.
De az USA termékeink közül a gyakorlatilag mind az USA-ban készül, kivéve a legolcsóbb hangfalakat.
De szép lenne,ha igaz lenne,amit leírtál!!!
Természetesen Te az egyik legnagyobb hazai forgalmazó vagy,aki aki a sok milliós "eredeti" termékek árusításából élsz!
Ajánlok egy rendkívül egyszerű módszert,hogy bebizonyítsd,amit leírtál!
A bizonyításhoz én adok egy sok százezres -természetesen kínai-kábelt,Te hozzál egy Általad eredetinek mondott másik ugyanolyan kábelt.
Amennyiben hang alapján vak tesztben meg mondod,hogy melyik az eredeti,akkorigazad van!
Üdv. Gyuri
Ilyet kérek karácsonyra.LIMAR írta: ↑2019.12.13., pén. 10:35Az Aliexpress tele van hamisítványokkal.
Az egyik kedvencem ez a Nordost Odin hangfalkábel, ami megszólalásig hasonlít az eredetire.
Ja, nem. De mindegy is. Nordost Odin és csak 200 dollár.
https://www.aliexpress.com/item/4000300 ... b201603_55
Tetszik ez a ragaszkodás,Shimano írta: ↑2019.12.13., pén. 10:35Ötszázegyedszer is ez a véleményem,és lehet ezzel szembe menni,de akkor sem fog ezen a véleményen semmi sem változtatni.cables írta: ↑2019.12.13., pén. 08:54Kb. ötszázadszor írod le, hogy semmi értelme kábelekkel foglalkozni és abszolút nem zavar, hogy az itt olvasók mind tudják, hogy ez nem igaz. A HEED rendszerek hangját ugyanúgy befolyásolja a kábelezés, mint bármely más gyártó rendszerének hangját.Shimano írta: ↑2019.12.11., szer. 10:05Azok a fránya drótok.![]()
Nekem az az érzésem,hogy ha egyben van a hang,tehát ha azt egy kerek egésznek érezzük,és amit szívesen is hallgatunk mert élvezzük,akkor a felbontás növeléséért vívott további "harc" drótokkal,meg az egyéb kütyükkel a zenei élményt már nem emeli.Rövid távon lehet,de egy idő után mikor már bevésődik az új-más hang is,azaz megszoktuk azt,akkor a zenei élménnyel kb ott leszünk ahonnét elindultunk.
Ha valami jó és azt szívesen hallgatod,akkor a további reszelgetés csak mókának jó,a zenei élmény ettől tuti nem lesz libabőrösebb.
És igen,a heed is érzékeny a drótokra,és jól hallatszanak is a különbözőségek,tehát köszönjük Emese,de nem erről beszéltem.![]()
miért kellen azt szétcincálni? Legegyszerűbb ha beköti a dolgozó és hallja, úgy szól e, mint az eredeti. ha meg nem hallja, akkor tök jól járt tizedáron is-KP- írta: ↑2019.12.13., pén. 10:04Én valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy valaki megvett egy több milliós nordost odin kábelt és szétszedte csak azért, hogy összehasonlítsa egy kínai kábellel. De az is, hogy aki megengedheti, hogy birtokol eredeti odint, az rendel egy kínai másolatot és ismételten csak felszabdalja a sajátját. Számomra elég nehezen hihető sztori.
Ötszázegyedszer is ez a véleményem,és lehet ezzel szembe menni,de akkor sem fog ezen a véleményen semmi sem változtatni.cables írta: ↑2019.12.13., pén. 08:54Kb. ötszázadszor írod le, hogy semmi értelme kábelekkel foglalkozni és abszolút nem zavar, hogy az itt olvasók mind tudják, hogy ez nem igaz. A HEED rendszerek hangját ugyanúgy befolyásolja a kábelezés, mint bármely más gyártó rendszerének hangját.Shimano írta: ↑2019.12.11., szer. 10:05Azok a fránya drótok.![]()
Nekem az az érzésem,hogy ha egyben van a hang,tehát ha azt egy kerek egésznek érezzük,és amit szívesen is hallgatunk mert élvezzük,akkor a felbontás növeléséért vívott további "harc" drótokkal,meg az egyéb kütyükkel a zenei élményt már nem emeli.Rövid távon lehet,de egy idő után mikor már bevésődik az új-más hang is,azaz megszoktuk azt,akkor a zenei élménnyel kb ott leszünk ahonnét elindultunk.
Az Aliexpress tele van hamisítványokkal.
Csak a szokásos "fake news" portálok szintjén bedobott állítások egyike.
Kaphatnánk pár linket esetleg a töredékárú "nem felcímkézett" de amúgy eredeti kábelekhez amik megegyeznek az eredetivel?
Számtalan ilyenről olvastam, miszerint gyártják a megrendelt neves és színvonalas termékeket a kínai (sőt török) üzemek munkaidőben. Aztán mikor lejár a hivatalos munkaidő (van ott olyasmi egyáltalán?), ugyanazt csinálják tovább, ugyanabban a minőségben de már nem nem nyomják rá a márkanevet a termékre, és ezeket olcsón árulják. Vagyis ugyanazt kapod meg töredék áron.
távol álljon tőlem győzködni bárkit drótok jelentőségéről vagy sem és teljesen igaza van shimanonak. Nekem is van egy hifim ,ami esetén nem költöttem madzagokra. A készülék alá bedobtam egy hifimagazin (az újságok jól csillapítanak, a HFM főleg), a dobzok alá pedig egy szett daruma alátét fél-fél pogácsáját raktam, hogy ne közetlenül az alján feküdjön fel a doboz. Az a vicces, a maga egyszerű valóságában jól is szól, mivel spéci fadobozba szerelt szélessávú hangszóró van hozzá. Alapvetően arra vettem ezt a hifit, hogy a lapostévé hangja elég gyenge és ha spinning van, csak jobb így... Igaz, bepróbáltam ezüstmadzagokat, de nem láttam értelmét, egyben volt a maga egyszerűségében úgy,ahogy volt.cables írta: ↑2019.12.13., pén. 08:54Kb. ötszázadszor írod le, hogy semmi értelme kábelekkel foglalkozni és abszolút nem zavar, hogy az itt olvasók mind tudják, hogy ez nem igaz. A HEED rendszerek hangját ugyanúgy befolyásolja a kábelezés, mint bármely más gyártó rendszerének hangját.Shimano írta: ↑2019.12.11., szer. 10:05Azok a fránya drótok.![]()