Aszpirin írta: ↑2019.12.09., hétf. 17:19
Vinkler írta: ↑2019.12.09., hétf. 17:10
Mindkét autónkban ki van alakítva a pótkerék helye. Annak a helyén most egy kultúrlt szivacsban, vagy valamilyen szintetikus habosított anyagban, ahogy tetszik ott figyel az igényes kis kompresszor, no meg a lötty. Egy kaptafa. Szóval itt egyetlen liter helyet nem spóroltak meg, de gondolom, hogy külön kellett megrendelni 300 eur-ért a pótkerék készletet, ezért a kedves előző gazda nem rendelte meg, mondván a “sárga

” majd segít, ha kell.
Nos a lassú defektel szerencséd van, de egy nagyobb szúrt, vagy oldalfal sérüléssl esélyed simcs semmire! A legjobb akkor, ha külföldön vagy, mondjuk hajnal 3 kor... izgi!
Nah olyankor (is és mindig) jó lenne legalább egy mankókerék! Én kötelezővé tenném az autógyártóknak, mert ez a kompresszor egy agyrém! Amit elvesz pár liter, legyen 100, nem nagyon érdekel. Ha nagy csomi kell, akkor veszek nagyobb autót. Ennyi!
Te, ebben totál igazad van, de hidd el, az enyémben sajnos nincs kialakítótt hely pótkeréknek, és nem is létezett pótkerék opció a rendelésnél. Még mankókeréknek sem.
Az ember holtáig tanul, most már tudom, hogy erre is figyelni kell (f.szom figyelt rá anno, azt mondták az RFT a tuti megoldás, elhittem. De ha már hülye voltam, és itt tartok, őszintén: egy kombiban a lényeg a viszonylag nagy(gyá alakítható), nagyon jól hozzáférhető és
lapos felületű csomagtartó, erre te rárögzítenél egy mankókereket? Ami hazavágja a lényeget? Nem, olyan autót kell venni, amiben legalább mankókerék van, erre kialakított (süllyesztett) helyen, a csomagtartó alatt. Ez a tanulság számomra.
Most nem vagyok teljesen képben az aktuális BMW trendekkel, de a pótkerék kialakítasáért is külön fizetni kellett egy időben, ha nem kérted, akkor olyan fenéklemezt biggyesztettek rá, hogy hely sem volt benne. Nah mindegy.
Az egyik legjobb baratom vett egy komplett kereket. Varratott hozzá egy zsákot varrónővel és varratott egyet az emelőnek és kerékkulcsnak is. Azt hordja az autójában, mert az övében sincs hely gyárilag. Ki így, ki úgy. A helyben használt autómon még kevésbé érdekel, de amivel nyaralni, vagy hosszabb utakra is járok, elengedhetetlennek tartom a pótkereket. Lehet ilyen maradi vagyok, ez van. Én spec vettem bontóban egy komplett szettet, mankókerekestül, igaz itt van hely kialakítva számára.
Mindenből tanul az ember, igen...