Ez engem is érdekel, mert az oké, hogy azt mondod (hárásó 2), hogy a bluesound és a yamaha is vacak, de akkor mi az ami jobb és nem kerül 2-3x ennyibe?
Jó beépített dac nem kell nekem sem. Csak egy jó SPDIF kimenet.

Ez engem is érdekel, mert az oké, hogy azt mondod (hárásó 2), hogy a bluesound és a yamaha is vacak, de akkor mi az ami jobb és nem kerül 2-3x ennyibe?

Nem mindenest keresek, csak lejatszot. Tisztaban vagyok vele, hogy az ar meghatarozza a minoseget, nem akarok Lumint ezert az arert...hárásó 2 írta: ↑2019.12.11., szer. 12:18Picit hadd kotyogjak bele a diskurzusba. Több dologgal sem értek itt egyet, csak az utolsó két oldalról.
Yamaha wxad 50 rossz vicc, telefon szinten van, bár lehet pár teló már túlhaladta.
Mac mini, Macbook , dehogy hozza, jobb, mint a Yamaha, de általánoságban gyenge ez is.
Node2 I saját D/A val is rendben áráért, elég kerek produkció, parádé szoftver. Külső D/A koax-al, középszint, analógon gyengébb. Ethernet szükséges és legyen az cat 7 minimum.
PowerNode2 sajna gyengébb hang, de áráért rendben ez is rendben, nagy szó, hogy semmi bántó nincs benne, fájdalom nélkül tud zenélgetni, lehet ez élményes. Ethernet cat 7.
Oh, minkét Bluesound jól reagál táp kábelekre.
Onkyo: Kategória átlag közepecske, akadozó szoftverrel. Mondjuk ez elég első blikkes vélemény, de ez jött le. Saját node2I-m sosem akadt még, hálónál az pedig nem hátrány.
Sarkosan és gyorsba.

Okosan kiépítve egy komolyabb Apple számítógép is lehet szerintem nagyon jó hangú forrás vagy futómű. Olvasd vissza pl.: Kaef kolléga ezen témájú bejegyzéseit a DAC-olás topikban. Heed is demozik Apple géppel. Nem hinném, hogy azért mert gyenge. Biztosan van jobb forrás is, de adott esetben nagyon jó opció lehet sokak számára. Lehet vele dolgozni is, filmet nézni, AVX-en fórumoznihárásó 2 írta: ↑2019.12.11., szer. 12:18Picit hadd kotyogjak bele a diskurzusba. Több dologgal sem értek itt egyet, csak az utolsó két oldalról.
Yamaha wxad 50 rossz vicc, telefon szinten van, bár lehet pár teló már túlhaladta.
Mac mini, Macbook , dehogy hozza, jobb, mint a Yamaha, de általánoságban gyenge ez is.
Node2 I saját D/A val is rendben áráért, elég kerek produkció, parádé szoftver. Külső D/A koax-al, középszint, analógon gyengébb. Ethernet szükséges és legyen az cat 7 minimum.
PowerNode2 sajna gyengébb hang, de áráért rendben ez is rendben, nagy szó, hogy semmi bántó nincs benne, fájdalom nélkül tud zenélgetni, lehet ez élményes. Ethernet cat 7.
Onkyo: Kategória átlag közepecske, akadozó szoftverrel. Mondjuk ez elég első blikkes vélemény, de ez jött le. Saját node2I-m sosem akadt még, hálónál az pedig nem hátrány.
Sarkosan és gyorsba.
Sarkos és gyors véleményed egyezik az enyémmel, csak ha én írom le, könnyen elfogultsággal vádolnak meg, pedig minden itt szóba jött készüléket meg lehet venni nálam is.hárásó 2 írta: ↑2019.12.11., szer. 12:18Picit hadd kotyogjak bele a diskurzusba. Több dologgal sem értek itt egyet, csak az utolsó két oldalról.
Sarkosan és gyorsba.
hárásó 2 írta: ↑2019.12.11., szer. 12:18Picit hadd kotyogjak bele a diskurzusba. Több dologgal sem értek itt egyet, csak az utolsó két oldalról.
Sarkosan és gyorsba.

Az Onkyo NS6170 és Bluesound Node 2i is elég "jó" áron beszerezhető a neten. A Node 2i-t ismerem, nekem tetszik. Jó a telefonos app hozzá, full Tidal supprotja van, jönnek rá frissítések szépen.Tomrider írta: ↑2019.12.10., kedd 20:46Én is kérnék tippeket, több szem többet hall alapon...
Eladtam az Onkyo NS6130-at, keresem az utódját. A szolgáltatásokból nem szeretnék engedni, legalább annyit tudjon.
Spoti, Tidal (MQA), TuneIn, külső vinyó, koax kimenet, ezek a szempontok. Nem lenne fontos a beépített DAC, de nem hátrány. Előfordul, hogy a gyerekek Airplay-en zenélnek, nem baj ha tudja.
A keret 150e, lehet új, használt.
Jelenleg a nagytesó NS6170 a befutó, kint féláron van az itthoni árhoz képest, belefér a keretbe. Sokáig szemeztem a TEAC NT503DAB-al, de mint kiderült, nem megy a Tidal rajta (kintről 600eur), és túl is lóg a kereten.
Szemeztem a Node 2i-vel, de az Onkyo jobbnak tűnik, na meg azt ismerem is.
Úgy vettem észre kevesen preferálják itt az Onkyo-t pedig szerintem nem rossz. A nagytesó AK4490 csippel dacol, ami nem egy rossz hírű valami.
Szóval mi lehet, ha nem a nagyobbik Onkyo?
Köszi mindenkinek!

Remek cucc árában - igaz, nekem az erősítő nélküli változat volt.kimber írta: ↑2019.12.10., kedd 07:09Ez is jó lehet, most akciós:Aszpirin írta: ↑2019.12.10., kedd 01:55Köszi az eddigi tippeket, hadd emésszem egy kicsit... (mellesleg utánanéztem, a Bluesound Powernode 2-nek is van analóg bemenete, csak osztozik a digitálissal - mármint ugyanabba a lyukba lehet dugni analóg sztereó jacket és mini toslinket is. Ismerem ezt a megoldást, a régebbi Mac-emen ugyanez volt, van is mini toslink kábelem azóta is...)
https://www.musiccast.hu/yamaha-wxa-50d ... GjEALw_wcB
Adnak hozzá átalakítót, tudod a hagyományos optikai kábelt használni.Aszpirin írta: ↑2019.12.10., kedd 01:55Köszi az eddigi tippeket, hadd emésszem egy kicsit... (mellesleg utánanéztem, a Bluesound Powernode 2-nek is van analóg bemenete, csak osztozik a digitálissal - mármint ugyanabba a lyukba lehet dugni analóg sztereó jacket és mini toslinket is. Ismerem ezt a megoldást, a régebbi Mac-emen ugyanez volt, van is mini toslink kábelem azóta is...)

De ennyiből egy új Cocktail Audio X14 is kijön.Tomrider írta: ↑2019.12.09., hétf. 22:48Es most raktak fel egy Coctail Audio X12-t. Ha jol nezem, ez pont az amit leirtal.Aszpirin írta: ↑2019.12.09., hétf. 22:32Sziasztok!
Szóval: hálószobába keresek ilyen “mindent bele” készüléket (mikrohifit?), azaz leginkább hálózati lejátszót + rádiót + erősítőt egybeépítve egy kis házikóba, 200ezer forint alatt (egy fillérrel sem több! de akár lényegesen kevesebb is lehet)
Ehhez kérném a segítségeteket ajánlás/javaslat formában.
Ami mindenképpen kellene bele:
- hálózati lejátszó (FLAC-okat helyi hálózaton megosztott tárból)
- FM rádió
- Bluetooth mint bemenet
- Airplay (killer kritérium!j
- legalább egy S/PDIF koax vagy toslink bemenet
- legalább egy sztereó analóg RCA bemenet
- és persze beépített 20-30W-os erősítő
Ami jó ha van benne, de ha nincs, meg tudok lenni nélküle:
- Tidal integráció (ez nagyon kellene, de végülis ha Airplay-jel át tudom küldeni iOS eszközről a Tidal hangját, az is megfelel)
- iOS app-pal vezérelhetőség
- internetrádió
Ami viszont egyáltalán nem kell (nem szeretnék fizetni érte, ha elkerülhető):
- CD-lejátszóegység
- USB DAC funkció, USB-bemenet
- subwoofer kimenet
- fejhallgató-erősítő
- hangsugárzók (vannak hangsugrzóim hozzá)

Es most raktak fel egy Coctail Audio X12-t. Ha jol nezem, ez pont az amit leirtal.Aszpirin írta: ↑2019.12.09., hétf. 22:32Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyre írok, de jobbat hirtelen nem találtam. Ha van jobb, írjátok meg, és megkérem a modikat, tegyék at oda.
Szóval: hálószobába keresek ilyen “mindent bele” készüléket (mikrohifit?), azaz leginkább hálózati lejátszót + rádiót + erősítőt egybeépítve egy kis házikóba, 200ezer forint alatt (egy fillérrel sem több! de akár lényegesen kevesebb is lehet)
- FM rádió
- Bluetooth mint bemenet
- Tidal integráció (ez nagyon kellene, de végülis ha Airplay-jel át tudom küldeni iOS eszközről a Tidal hangját, az is megfelel)
- internetrádió
- CD-lejátszóegység
- subwoofer kimenet
- fejhallgató-erősítő
Az “audiofiles“ hangzás nem kritérium, de persze minél jobban szól, annál jobb.
Akár újan, akár használtan (ha esetleg van valakinek megfelelő használt cucca, amitől megválna, privátban bombázhatbajánlattal is).
Szóval: szerintetek mi lenne a legjobb a fenti paraméterekkel? A Denon és Marantz ezirányú megoldásait már ismerem, szóval leginkább a nemdenon, nemmarantz megoldások érdekelnének (de használt ajánlat ezekre is jöhet privátban).
Köszi előre is a segítséget!

Bluesound Powernode. Van az aproban egy uj, meg akcios is. Azt hiszem analog bemenete nincs, a tobbi stimmel.Aszpirin írta: ↑2019.12.09., hétf. 22:32Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyre írok, de jobbat hirtelen nem találtam. Ha van jobb, írjátok meg, és megkérem a modikat, tegyék at oda.
- FM rádió
- Bluetooth mint bemenet
- internetrádió
- CD-lejátszóegység
- subwoofer kimenet
- fejhallgató-erősítő
Az “audiofiles“ hangzás nem kritérium, de persze minél jobban szól, annál jobb.
Akár újan, akár használtan (ha esetleg van valakinek megfelelő használt cucca, amitől megválna, privátban bombázhatbajánlattal is).
Szóval: szerintetek mi lenne a legjobb a fenti paraméterekkel? A Denon és Marantz ezirányú megoldásait már ismerem, szóval leginkább a nemdenon, nemmarantz megoldások érdekelnének (de használt ajánlat ezekre is jöhet privátban).
Köszi előre is a segítséget!

A Node 2i kezelése is faék, plusz megbízható is.frankoo írta: ↑2019.12.03., kedd 12:23Nem rossz a Bluesound, de az Innuos Zen Mini MK3-ja szerintem jobban megéri! Faék egyszerűségű de szép a vezérlő app. (Orange Squeez), de persze ez lehet más is pl. Squeezer stb., van Tidal, Quboz, Spoti támogatás is. Igazából mindent tud amit kell, DSD és MQA támogatás alapból nincs a beépített DAC-ban, de lehet USB-n!! illetve Coax-on, Spdif-en is csatlakozni rá. És USB-n pedig támogathat minden formátumot! A benne lévő DAC pedig nagyon-nagyon jó! A későbbiekben lehet analóg táppal is "tuningolni"!
de nem kb. 50%-80%-kal dragabb ? - emiatt nem biztos, hogy aki Node 2i-re ugrana, az odaig nyujtozkodikfrankoo írta: ↑2019.12.03., kedd 12:23Nem rossz a Bluesound, de az Innuos Zen Mini MK3-ja szerintem jobban megéri! Faék egyszerűségű de szép a vezérlő app. (Orange Squeez), de persze ez lehet más is pl. Squeezer stb., van Tidal, Quboz, Spoti támogatás is. Igazából mindent tud amit kell, DSD és MQA támogatás alapból nincs a beépített DAC-ban, de lehet USB-n!! illetve Coax-on, Spdif-en is csatlakozni rá. És USB-n pedig támogathat minden formátumot! A benne lévő DAC pedig nagyon-nagyon jó! A későbbiekben lehet analóg táppal is "tuningolni"!