(Indító téma az Őslakó c. film volt. Ja és DeLorean nem konkrétan neked szól, csak gondolatok...)
Ez "Zs" kategorizálás nagy divat lett. És itt jó páran akik ismerjük és szeretjük ezt a filmet csak lesünk értetlenül. Nálam a "Zs" -bár nem használom ezt a kifejezést- olyasmit jelentene, hogy a látvány, a hang és a történet is átlag alatti. de itt erről azért szó sincs, sőt.
Természetesen egy ilyen filmnél ami csak a történetében értékes, nincs extra látvány, nincs extra effekt és nem izzad a mélynyomó. Engem ez nem zavar, mert nem azért nézek filmet, hogy megjárassam a mozirendszert :) Sokkal jobban zavar már manapság amikor nulla értéke van a történetnek, és csak a csimbumcirkusz megy értelem nélkül. Pl. a legutóbbi bosszúállók, amit nem tudtam végignézni.
Természetesen nem vagyunk egyformák, mások az igények és elvárások, csak ne zs kategóriázzunk le filmeket pusztán azért, mert nem látványos vagy nem hangos.
Ha belegondolok, hogy az elmúlt évekből milyen nagy emléket hagyó látványok és hangok voltak, illetve milyen történetek, akkor látványból és hangból alig tudnék pár példát mondani (pl. star wars I. űrsikló jelenet), pedig voltak!, de az emlékezetes történeteket estig sorolhatnám :) talán ez sem véletlen... Mármint nálam, nekem. :)