A lényeg, amit kiakartam belőle hozni, hogy:
Nekem technikai fejlődés okán a 2:1 képarány UHD-val sokkal többet hozna itthon, mint Pl. a 8K.
Persze tudom, ha ezt bevezetnék, akkor csere minden, de valljuk be, egyébként is megtennénk pár évente.

Nem semmi,hogy mindennap mérik az akusztikát,képet és ha kell beavatkoznak.
Gyanús,hogy valami más beleszól a dologba és nem a hangrendszered produkálja azt a kiemelést.

Azt ugye tudod, hogy egy 20Hz-es hanghullámnak 17m a hullámhossza...és 20Hz alatti kiemelésről írsz.

20nm-es a szoba. Neten is láttam pár arc mérési dokumentációt, ahol a program magasabbra rakta a hangerőszintet és vmiért az volt bennem, h biztos azért mert nem avr hanem végfok-proci párossal hajtják a rendszert...fapaci írta: ↑2019.11.01., pén. 08:22A 75 dB SPL egy átlagos hallgatási szint, ezt fogja célozza meg az automatika, de manuálisan is ilyen szinten mérünk. Mi okod lenne hangosabbra állítani? Nagy hangerőn már megszólalnak a szoba berendezési tárgyai, ami hamissá teheti a mérési eredményeket. Kisebb hangerőn pedig túl rossz lesz a jel/zaj viszony, ami szintén hibás mérési eredményekhez vezet.kpykpy írta: ↑2019.11.01., pén. 04:01Bemérésnél mitől függ az, h az adott rendszert mekkora cél hangerőre teszi az avr/proci? (710-es anthem-et kb 75db target hangerőre állítja magától az ARC programja, de avm60 egy izmos d class végfokkal is 75db hangerőre teszi) Jól sejtem h lehet akármilyen nagy a végfok teljesítménye, a bemérő rendszer a szoba méreteit veszi alapul (és a hallgatói távolságot) és nem engedi hangosabbra a kelleténél? Vagy én bénázok a beállításokkal? :)
Anthem 710nél szinte tökéletes volt a sub görbéje 20hz-en és az alatt, most 20hz alatt nagy kiemelésem van amit nem tudok eltüntetni. (svs sb2000)
20 Hz alatt van egy nagy kiemelésed? Mekkora szobád van?![]()

A 75 dB SPL egy átlagos hallgatási szint, ezt fogja célozza meg az automatika, de manuálisan is ilyen szinten mérünk. Mi okod lenne hangosabbra állítani? Nagy hangerőn már megszólalnak a szoba berendezési tárgyai, ami hamissá teheti a mérési eredményeket. Kisebb hangerőn pedig túl rossz lesz a jel/zaj viszony, ami szintén hibás mérési eredményekhez vezet.kpykpy írta: ↑2019.11.01., pén. 04:01Bemérésnél mitől függ az, h az adott rendszert mekkora cél hangerőre teszi az avr/proci? (710-es anthem-et kb 75db target hangerőre állítja magától az ARC programja, de avm60 egy izmos d class végfokkal is 75db hangerőre teszi) Jól sejtem h lehet akármilyen nagy a végfok teljesítménye, a bemérő rendszer a szoba méreteit veszi alapul (és a hallgatói távolságot) és nem engedi hangosabbra a kelleténél? Vagy én bénázok a beállításokkal? :)
Anthem 710nél szinte tökéletes volt a sub görbéje 20hz-en és az alatt, most 20hz alatt nagy kiemelésem van amit nem tudok eltüntetni. (svs sb2000)

Azta, en meg teljesen abban voltam, hogy oda irom.TSanyi írta: ↑2019.10.31., csüt. 21:48Ezt inkább a fimajánló topikba kellett volna írnod.tottyi írta: ↑2019.10.31., csüt. 14:25Hetvegen megneztem nagynehezen az uj Hellboy-t, piha, hat kell hozza akaratero, hogy azt valaki vegignezze. A foszereplo a Stranger Things-bol a sherif de itt nemtudott nagyot alkotni, meg viccesnek sem nevezheto a film ha valaki komediakent szeretne nezni, szornyu.
Azt olvastam, hogy a rendezo ezzel a filmel meg akarta mutatni a Marvell-nek hogyan kell igazan filmet csinalni, szerintem nem sikerult neki.![]()
Ezt inkább a fimajánló topikba kellett volna írnod.tottyi írta: ↑2019.10.31., csüt. 14:25Hetvegen megneztem nagynehezen az uj Hellboy-t, piha, hat kell hozza akaratero, hogy azt valaki vegignezze. A foszereplo a Stranger Things-bol a sherif de itt nemtudott nagyot alkotni, meg viccesnek sem nevezheto a film ha valaki komediakent szeretne nezni, szornyu.
Azt olvastam, hogy a rendezo ezzel a filmel meg akarta mutatni a Marvell-nek hogyan kell igazan filmet csinalni, szerintem nem sikerult neki.![]()

Ez most valami rossz vicc akar lenni? Röhögve fogja vinni a 4 Ohm-ot. Típustól függően még 2 Ohm-on is stabil.

Igen, ezt tapasztaltam. Az frontok és a center teljesen azonos méretű hangszórókkal és váltókkal rendelkeznek. A hátsók is ilyen technológiával készültek (szalagsugárzó) csak más márka. Az erősítő leírásában csak annyit találtam h max 8ohm-os hangfalakat tud kezelni, de arról semmit sem, hogy mi van akkor ha egyszerre használok eltérő ellenállású hangfalakat.phyton71 írta: ↑2019.10.26., szomb. 23:59Az LCR megoldás adná a legtökéletesebb hangzást,de legalább paraméterekben legyen hasonló,nagyon eltérő karaktert nehéz párosítani,főleg szerencsétlen kalibrációs rendszer szanaszéjjel matekolja magát,na ilyenkor keletkeznek érdekes mérési eredmények.Nem egyszerű na,főleg ha kevert a hangsugárzó szetted.

Akkor rosszul olvasod. Számos paraméter határozza meg a hangfal hangját az Impedancia mellett, tehát simán lehet, hogy a kiszemelt 4ohm-os hangfalak a világ legjobb minőségét adják neked... meg az ellenkezője is bekövetkezhet. Próbáld ki, aztán meghallod...

Red75 írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:55kpykpy írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:41Sziasztok!
Származhat-e bármi baj (akár technikai akár hangzásbeli), ha egyszerre 4 és 8 ohm-os hangfalakat használok? (frontok és center 4 ohm-os, oldalsó és hátsók 8 ohm)
Nem.
Ha egységesíteném azonosra, származna belőle hangzásbeli előny? vagy ugyanolyan maradna a hang?
Mármint ugyan olyan márka/tipus? Akkor természetesen egységesebb volna a hangkép.
Köszi!!

kpykpy írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:41Sziasztok!
Származhat-e bármi baj (akár technikai akár hangzásbeli), ha egyszerre 4 és 8 ohm-os hangfalakat használok? (frontok és center 4 ohm-os, oldalsó és hátsók 8 ohm)
Nem.
Ha egységesíteném azonosra, származna belőle hangzásbeli előny? vagy ugyanolyan maradna a hang?
Mármint ugyan olyan márka/tipus? Akkor természetesen egységesebb volna a hangkép.
Köszi!!