Jó lenne, ha be is tartanád

Szerintem néhányszor lettek már ide linkelve cikkek és videók is, ahol alá vannak támasztva az állítások. Gondolok itt például archimagora vagy Ethan Winerre. Minden ilyen cikk vagy videó le lett húzva valamilyen indokkal, anélkül, hogy egy hasonló szakmai színvonalat képviselő magyarázat vagy cáfolat lett volna mellékelve.wittao írta: ↑2019.12.04., szer. 15:19Azt írtad, hogy alá van támasztva amiket írnál/mondanál/mutatnál. Úgy gondolom, hogy ott belekötni sokmindenbe nem lehet. Ezért is javasoltam a Youtube-ot, ott még mások is okulhatnak belőle, és itt nem lehet a rosszakaratú/indulatú kereskedők és fantáziadús hallgatók + érdekes köreik által szétszedni. Én továbbra is kíváncsi vagyok erre, például imádtam a bűvésztrük-leleplezős videókat, ha meg ugyanezt a hifiben is végignézhetném az nagyon érdekes lenne!
Az ilyen komment mezőkbe teljesen felesleges minőségi tartalmat közölni.wittao írta: ↑
Nem tudom, de szerintem elobb gondolkodjunk kicsiben es nezzuk meg a videot itt, vagy Youtube-on.
Miért kell mindig mindenhova bekeverned a kábelezést??? Ráadásul ilyen provokatív stílusban? Van arra szép topik, ott nyugodtan írogathatnál, valamint neked is van saját részed, ott is nyugodtan szidhatsz mindent, ami nem a tiéd...cables írta: ↑2019.12.03., kedd 17:30Nekem az a véleményem, hogy nem érdemes audió irodalmat olvasni. Meg kell hallgatni a cuccokat. Annyi. Az AVX se kivétel, miért is lenne az.
Most olvastam a Kábelezzünk topikban, hogy Supra hálózatikra beszélnek rá embereket. Én sok rendszerben hallottam sokféle Supra kábelt kivétel nélkül kritikán aluliak voltak, a hálózati kábeleik különösen rosszak.
Kábel készitőként az első Supra élményem egy csúcs kábelük volt a Sword hangfal kábel. Anno tíz éve 200 eFt. Ha ennél jobb egy 20 eft-os kábel, azért az ciki gondolom. Ezután olvastam a Sword-ről egy neves angol szaklap lelkendező tesztjét... de most itt leállnák, mert az lesz a vád, ami szokott lenni... Még annyit, ... de nem ezt sem írom le. Jók a magyar közmondások: Ne szólj szám, nem fáj fejem.Aszpirin írta: ↑2019.12.04., szer. 10:29
Arra viszont szívesen megtaníthatnál, hogy ha az általad hallott rendszerek szerinted “kritikán alul” szóltak (mert egy kábel önmagában nem énekel ugye), abból hogyan “lőtted ki” azonnal, hogy a rendszerben található valamelyik Supra a hibás? Mindenhol kicserélgetted a Supra kábeleket sajátra és megállapítottad, hogy jobban szól úgy? Nem lehet, hogy ezzel csak a te ízlésedhez igazítottad a hangzásnak azt a piciny szeletét, ami a kábelek variálásával módosítható?
Szia Rudolf!cables írta: ↑2019.12.04., szer. 10:05Kedves Attila! Túlreagáltad a beírásomat. Egyáltalán nem ellened irányult. Őszintén szólva ki sem hámoztan a beírásokból, hogy ki ajánlgatja a Supra tápokat, csak az nem tetszett, hogy olyan céget ajánlanak, amely szerintem ezt nem érdemli meg. De ez az én véleményem, minthogy mindenki más is csak a saját véleményét írja le.
Most reggel rákerestem angolul a Supra kábel véleményekre és kijött egy Vélemények oldal ld. alább, ami erősen elgondolkoztatott. Nevezetesen az, hogy ugyan arról a hangfal kábelről ordítóan különbözők a vélemények. Ez azért megkérdőjelezi az én véleményemet.
Annak viszont nem örültem, hogy te személyeskedve, a korommal gúnyolódva reagáltál a nem neked szóló általános véleményre!
http://www.audioreview.com/product/cabl ... -3-4.html
Kedves Attila! Túlreagáltad a beírásomat. Egyáltalán nem ellened irányult. Őszintén szólva ki sem hámoztan a beírásokból, hogy ki ajánlgatja a Supra tápokat, csak az nem tetszett, hogy olyan céget ajánlanak, amely szerintem ezt nem érdemli meg. De ez az én véleményem, minthogy mindenki más is csak a saját véleményét írja le.
Szerintem nyugodtan menj el "trollkodni", sőt vidd magaddal a saját zene PC-det viszonyítási alapul - a srácok szerintem készséggel berakják a kedvedért a sajátjuk mellé összehallgatni, hogy megfülelhesd mennyire nem számít a PC forrás, a digitális jelfeldolgozás mikéntje :)ZolaBA írta: ↑2019.12.03., kedd 21:42Izé. Most ez tényleg fáj, vagy ez már az előadás része?Mert ha szeretnéd elmehetek trollkodni a nyílt napon
de nem hinném, hogy ettől bárki előbbre lenne.
Repkednek mindig a szélsőségesen eltérő vélemények, és naná, hogy néha jut egy kis szurkálás is, ugyanakkor a többségünkben valahol mélyen csak-csak van valami maradék foszlánya a tiszteletnek. És ennek a tiszteletnek része, hogy dumálunk és beszólunk, de azért nem vesszük el más játékát, nem rontjuk el direkt más üzletét, és nem foglaljuk el nyílt napon azok elől a helyet, akik valóban érdeklődők, netán potenciális vevők... Szóval ne fájjon. Szerintem.![]()
Csak a miheztartás végett. Tommy Jenving (Supra Cables alapító) az egyik emberke, akinek (többek közt természetesen) köszönhetően van értelme (high fidelity) kábelezésről beszélgetni. Ok-okozat, abszurdum. A nagyérdemű meg majd eldönti, hogy kiben és miben is "bízik". Sok sikert!cables írta: ↑2019.12.03., kedd 17:30Nekem az a véleményem, hogy nem érdemes audió irodalmat olvasni. Meg kell hallgatni a cuccokat. Annyi. Az AVX se kivétel, miért is lenne az.
Most olvastam a Kábelezzünk topikban, hogy Supra hálózatikra beszélnek rá embereket. Én sok rendszerben hallottam sokféle Supra kábelt kivétel nélkül kritikán aluliak voltak, a hálózati kábeleik különösen rosszak.
Tudnék olyan "szakcikkel" szolgálni, ami a hifipiacon, vagy whathifin szereplő néhány termék jellemzésének hiteltelenségét fedné fel. Akár videóval és hangfelvételekkel alátámasztva.
Izé. Most ez tényleg fáj, vagy ez már az előadás része?
No, ez így már egyértelműen szándékos provokáció.cables írta: ↑2019.12.03., kedd 17:30Nekem az a véleményem, hogy nem érdemes audió irodalmat olvasni. Meg kell hallgatni a cuccokat. Annyi. Az AVX se kivétel, miért is lenne az.
Írni az AVX-re? Az is "annyi"? De ha senki nem olvassa, akkor minek ide írni? Vagy csak Radnai kábelekről érdemes írni-olvasni?cables írta: ↑2019.12.03., kedd 17:30Nekem az a véleményem, hogy nem érdemes audió irodalmat olvasni. Meg kell hallgatni a cuccokat. Annyi. Az AVX se kivétel, miért is lenne az.
Jogos az aggodalmad. Az őszinteséggel legtöbbünknél még nem lett volna probléma, inkább a fenntartás és a függetlenség tűnt megoldhatatlannak. No meg hogy ma már senki nem hajlandó ingyen dolgozni, pl. én sem és egy magazin üzemeltetése nem kis feladat. Így hát már nem dédelgetek ilyen terveket, a mai világban nem is igazán van már igény hosszú, kimerítő cikkekre, én meg 10 sorban nem tudom/akarom leírni a valódi véleményem.Aszpirin írta: ↑2019.12.03., kedd 10:59Én nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Az őszinteség és elfogulatlanság az, ami nagyon nehezen oldható meg.
Azért ne feledjük, hogy itt elég sok készülék-, kábel-, tartozék- stb gyártó és forgalmazó van. Az első nagy sértődéshullám akkor lenne, amikor a szóban forgó "grémium" őszintén lehúzná valamelyikük termékét. Pl. mondjuk egy Core Audio cuccot, vagy fapaci kábeleket, stb - bár tudom, tudom, ez természetesen nem történhet meg, de csak játsszunk el a gondolattal, hogy mégis... Azután az sértődne fel, akinek a szeretett cuccát (amit nem ő készített, de sok-sok pénzt fizetett érte) éri egy esetleges "lehúzás".
Ezekre mi a megoldás? Szerintem a vége ugyanoda futna ki...
szerintem sem szaksajtok az ilyenek, inkabb valami nepszerüsitö magazin kategoriaba esnek (HFC, what HiFi, stb. is)
Értem én, hogy mire akarsz kilyukadni.
A DAC fogalmával tisztába vagyok,Jester írta: ↑2019.12.03., kedd 12:30A megfogalmazása pongyola, szakmaiatlan. A "DAC" szót milyen értelemben kellene használni? Mint DAC chipet tartalmazó zenelejátszó eszközt? Mint külső hangkártya? Mint DAC chipet önmagában? Ezerféle értelmezése van a DAC szónak, de egy dolog egészen biztos, ami a nevéből is adódik, Digital to Analog Converter. Tehát definíció szerint értelmetlen az a mondat, hogy "Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Akárhogyan is nevezzük a készüléket, ha nem "szimpla DAC", hanem "hálózati lejátszó" akkor nincs digitális bejárata? Minek? Magának a készüléknek? Akkor mi a frász rajta az RJ45, és honnan kerül a DAC chiphez a digitális jel, ha nem egy digitális bejáraton keresztül. Nála nem számít digitális bejáratnak az ami nem közvetlenül digitális audio jelet szállít vagy mi?
Ez a probléma cikkel, és mint látod mgus fórumtársat jól félre is vezette.
Jester írta: ↑2019.12.03., kedd 12:30A megfogalmazása pongyola, szakmaiatlan. A "DAC" szót milyen értelemben kellene használni? Mint DAC chipet tartalmazó zenelejátszó eszközt? Mint külső hangkártya? Mint DAC chipet önmagában? Ezerféle értelmezése van a DAC szónak, de egy dolog egészen biztos, ami a nevéből is adódik, Digital to Analog Converter. Tehát definíció szerint értelmetlen az a mondat, hogy "Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Akárhogyan is nevezzük a készüléket, ha nem "szimpla DAC", hanem "hálózati lejátszó" akkor nincs digitális bejárata? Minek? Magának a készüléknek? Akkor mi a frász rajta az RJ45, és honnan kerül a DAC chiphez a digitális jel, ha nem egy digitális bejáraton keresztül. Nála nem számít digitális bejáratnak az ami nem közvetlenül digitális audio jelet szállít vagy mi?
Ez a probléma cikkel, és mint látod mgus fórumtársat jól félre is vezette.
Csak, h ne egy mondatott ragadjunk ki a tesztből... Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ez egy hálózati lejátszó, ami rendelkezik saját DAC-al is. Ha akarjuk, használhatjuk "csak" hálózati lejátszóként és rá tudunk kötni BNC kimenetére más DAC-ot is, de használhatjuk kompletten is, streamer és DAC funkcióját is betöltve. Viszont a 3. lehetőség, hogy csak DAC-ként használjuk, na az nem lehetséges. Ezért ugyan nincs kihangsúlyozva, de a DAC részre nézve nincs semmilyen digitális bejárata... mivel az csak a saját RJ45 ill USB forrásról táplálható.A hátsó felén azért mozgalmasabb az élet: találni analóg RCA és XLR kimeneteket, egy BNC koax digitális kimenetet, HDMI kijáratot és 2 db USB-A bejáratot. Van természetesen RJ45-ös hálózati kábelcsatlakozási pont, ami mondhatni a legfontosabb bejáratunk. Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata! A Luminra nem tudunk más forrást kötni, számítógépet sem. De erre, majd meglátjuk, nincs is semmi szükség.
Gábor!
A megfogalmazása pongyola, szakmaiatlan. A "DAC" szót milyen értelemben kellene használni? Mint DAC chipet tartalmazó zenelejátszó eszközt? Mint külső hangkártya? Mint DAC chipet önmagában? Ezerféle értelmezése van a DAC szónak, de egy dolog egészen biztos, ami a nevéből is adódik, Digital to Analog Converter. Tehát definíció szerint értelmetlen az a mondat, hogy "Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Idézd már be kérlek, hogy hol írta le a cikkíró, hogy ez egy DAC.Jester írta: ↑2019.12.03., kedd 09:31Szerintem nem direkt nem akarom jól értelmezni. Két problémám is van vele.
Az első és alapvető, hogy olyan nincs, hogy egy DAC-nak nincs digitális bejárata, nyilvánvaló okokból.
A második pedig az, hogy ez egy laikusoknak írt cikk, amivel máris sikerült egy félrevezető megfogalmazással bevinni az erdőbe valakit, aki kontextus nélkül idéz a cikkből olyat, hogy a DAC-nak nincs digitális bejárata.
De nem szeretnék ezen vitatkozni, nekem szúrja a szemem, másnak nem, ez van :)
Én nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Az őszinteség és elfogulatlanság az, ami nagyon nehezen oldható meg.wittao írta: ↑2019.12.03., kedd 10:40Pedig milyen jo lett volna!fapaci írta: ↑2019.12.03., kedd 10:24
A távoli múltban voltak próbálkozások arra, hogy néhányan összeállunk és az olvasók által fizetett jelképes összegért, egyfajta klubtagsági díjért cserébe működtetünk egy magazint, ami többek között teszteket is végez, programokat szervez, szakmai cikkeket publikál. Sajnos minden esetben zátonyra futott az ügy, mert nem tudtunk megegyezni a működés szabályaiban sem.![]()
Nekem egy nagy álmom egy olyan nonprofit szerveződés, ahol adott időközönként készülékeket, kábeleket stb lehet meghallgatni, kvázi tesztelni. (Régit újat vegyesen) Pl. Mindenki felajánlja mit tud hozni, és egy hétvégén pl megfülelnénk többen és valamilyen véleményt vagy véleményeket írnánk róla..... A tapasztalat szerzés (vagy inkább annak lehetősége) szerintem ami a legjobban hiányzik mindenkiből. Lehet sokunknak sok mindenről változna a véleménye.wittao írta: ↑2019.12.03., kedd 10:40Pedig milyen jo lett volna!fapaci írta: ↑2019.12.03., kedd 10:24
A távoli múltban voltak próbálkozások arra, hogy néhányan összeállunk és az olvasók által fizetett jelképes összegért, egyfajta klubtagsági díjért cserébe működtetünk egy magazint, ami többek között teszteket is végez, programokat szervez, szakmai cikkeket publikál. Sajnos minden esetben zátonyra futott az ügy, mert nem tudtunk megegyezni a működés szabályaiban sem.![]()