Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2742

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

wittao írta:
2019.12.03., kedd 10:40
fapaci írta:
2019.12.03., kedd 10:24

A távoli múltban voltak próbálkozások arra, hogy néhányan összeállunk és az olvasók által fizetett jelképes összegért, egyfajta klubtagsági díjért cserébe működtetünk egy magazint, ami többek között teszteket is végez, programokat szervez, szakmai cikkeket publikál. Sajnos minden esetben zátonyra futott az ügy, mert nem tudtunk megegyezni a működés szabályaiban sem.
Pedig milyen jo lett volna! :tutiok:
Nekem egy nagy álmom egy olyan nonprofit szerveződés, ahol adott időközönként készülékeket, kábeleket stb lehet meghallgatni, kvázi tesztelni. (Régit újat vegyesen) Pl. Mindenki felajánlja mit tud hozni, és egy hétvégén pl megfülelnénk többen és valamilyen véleményt vagy véleményeket írnánk róla..... A tapasztalat szerzés (vagy inkább annak lehetősége) szerintem ami a legjobban hiányzik mindenkiből. Lehet sokunknak sok mindenről változna a véleménye. ;)

Ja a lények, ez teljesen nyitott lenne. Bárki jöhetne, de nyilván a hely stb befogadóképessége miatt erősen egyeztetni kellene. Itt a saját füllel történő tapasztalat szerzés lenne a lényeg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2019.12.03., kedd 11:02-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

juliush írta:
2019.12.03., kedd 10:09
ZolaBA írta:
2019.12.03., kedd 09:36
btw. Láttatok már olyan cikket a HFP-n, hogy valami szar, gyenge, túlárazott, nem éri meg, ne vegyétek, nem tetszett, stb.? :D
Vagy bármely más, akár nemzetközi szinten is elismert sajtó termékben? Érdemes megnézni a Hi-Fi News vagy a Hi-Fi Choice értékeléseit, az előbbinél az esetek 95+%-ban >80%-os az értékelés, az utóbbi meg 4,5-5 csillagos vélemények tömegével támogatja a vásárlók tudatosan megalapozott és szakmailag alátámasztott döntéseit (ne adj'Isten az őket szponzoráló gyártók eladási törekvéseit gondolkodik.gif ).
Valamikor olvastam az egyik ilyen orgánum neves szakírójának magyarázatát egy ilyen irányú olvasói felvetésre, amelyben azzal érvelt, hogy a sajtóban tesztelésre kiválasztott termékek már egyfajta előszűrésen esnek át, a "gagyival" már tudatosan nem is foglalkoznak, megtehetik, hogy a legjobbak közül mazsolázgatva állítsák össze a tesztelendő portfóliót. Nyilván teszik mindezt teljesen elfogulatlanul...vagy nem. :D
Való igaz. Jár nekem a Hi-fi News. Egyértelműen ilyenek az "állapotok". Sajnos anno a hazai Hi-Fi Piacon is ez ment. Még az "Ajánlott vétel" vagy "legjobb vétel" kategóriákat is megszüntették a gyártók-forgalmazók nyomására.

A bármiféle összehasonlító tesztek pedig végképp "kimentek a divatból". :rolleyes: Vajon miért ;) gondolkodik.gif
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
ZolaBA írta:
btw. Láttatok már olyan cikket a HFP-n, hogy valami szar, gyenge, túlárazott, nem éri meg, ne vegyétek, nem tetszett, stb.? :D
Vagy bármely más, akár nemzetközi szinten is elismert sajtó termékben?
Azért ne esünk át a ló túloldalára.
Igen, pl. a What HiFi? -n van ilyenből is bőven.
Csak egy példa:
https://www.whathifi.com/yamaha/rx-v585/review

Idézem:
Verdict
It’s a shame, because there’s much to like about this Yamaha. In fact, we like most things about it, but we simply couldn’t see ourselves being able to live with its overbearing coarseness - and in such a competitive market, there's no reason to.
Szabadfordításban, egyszerűsítve: bár sok dolgot szeretnek benne, de szerintük szar a hangja, ezért nem érdemes megvenni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.12.03., kedd 10:27-kor.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11021
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

robi20064 írta:
2019.12.03., kedd 09:00
Ki vagy kik irjak ezeket a HFP-s cikkeket? Az adott termek forgalmazoja vagy valami (fel)hivatasos blogger? Valamiert szerzo nincs feltuntetve amolyan jo Origos szokas szerint.
3 eset lehetséges:
- Maga a forgalmazó/gyártó megírja a cikket, amit változtatás nélkül leközölnek tesztbeszámolóként, hirdetési tarifával.
- Egy külföldi írást lefordítanak magyar nyelvre és saját tesztként publikálják.
- Egy fiatal, lelkes hobbitárs némi aprópénzért cserébe néhány órában kipróbálja a kütyüt és a maga módján ír róla valamit, amit a főszerkesztő jóváhagy, átfogalmaz, vagy töröl.

Negatív kritikát azért nem lehet itt olvasni, mert azokat egyszerűen nem publikálják, csak ha a forgalmazó/gyártó ezt kimondottan kéri. Nem szokták kérni. Az írás szerzőjét titkolják, hogy ne legyen személyesen támadható. Bulvárlapoknál, politikai felületeken ez bevált szokás, bármennyire is ellenkezik az újságírás alapvető szabályaival.

Egykor én is írtam tesztbeszámolókat. Mikor nagyon kínos volt a produkció, jeleztem a főszerkesztőnek, ő pedig felhívta a forgalmazót, hogy mi legyen. Általában visszavonták a felkérést, vagy adtak egy másik kütyüt. A hazai magazinok sajnos azokból a hirdetésekből élnek, amiket a tesztelendő készülékek forgalmazói fizetnek be. Ez nyilván lehetetlenné teszi a függetlenséget, pártatlanságot. Magánszemélyek, blogerek, lelkes gerilla csoportok mindig feltűnnek, egy ideig magukra vállalják a tesztelés terhét, de mivel ingyen csinálják, idővel alábbhagy a lelkesedés, vagy beállnak a sorba a függetlenségüket feláldozva.

A távoli múltban voltak próbálkozások arra, hogy néhányan összeállunk és az olvasók által fizetett jelképes összegért, egyfajta klubtagsági díjért cserébe működtetünk egy magazint, ami többek között teszteket is végez, programokat szervez, szakmai cikkeket publikál. Sajnos minden esetben zátonyra futott az ügy, mert nem tudtunk megegyezni a működés szabályaiban sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2019.12.03., kedd 10:28-kor.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1378

Hozzászólás Szerző: akvapark »

juliush írta:
ZolaBA írta:
Vagy bármely más, akár nemzetközi szinten is elismert sajtó termékben? Érdemes megnézni a Hi-Fi News vagy a Hi-Fi Choice értékeléseit, az előbbinél az esetek 95+%-ban >80%-os az értékelés, az utóbbi meg 4,5-5 csillagos vélemények tömegével támogatja a vásárlók tudatosan megalapozott és szakmailag alátámasztott döntéseit (ne adj'Isten az őket szponzoráló gyártók eladási törekvéseit gondolkodik.gif ).
Valamikor olvastam az egyik ilyen orgánum neves szakírójának magyarázatát egy ilyen irányú olvasói felvetésre, amelyben azzal érvelt, hogy a sajtóban tesztelésre kiválasztott termékek már egyfajta előszűrésen esnek át, a "gagyival" már tudatosan nem is foglalkoznak, megtehetik, hogy a legjobbak közül mazsolázgatva állítsák össze a tesztelendő portfóliót. Nyilván teszik mindezt teljesen elfogulatlanul...vagy nem. :D
Én régen a HFCh-t olvasgattam - angol, majd a magyar nyelvűt - a tesztelt termékek 2/3-a nem BB v. R kategória volt. És néha "nagynevű" cégek termékét is lehúzták. Ma már nem ismerem a "szaksajtót". gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Valahol érthető, hiszen végtére is anyagi érdekek fűződnek a dologhoz. Egyébként tudni kell olvasni a sorok között. Vannak szépen csomagolt, masnival ellátott mondatok, melyekből ki lehet hámozni a kritikát is. Másfelől a legtöbb számukra átadott termék általában megüt egy olyan alapvető szintet, ami miatt valakinek akár szóba jöhet, miért illetnék a "semmirevaló" jelzőkkel ill. kritikával. A szubjektívitás okán érthető az óvatosság.
.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4145

Hozzászólás Szerző: juliush »

ZolaBA írta:
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

wittao írta:
2019.12.03., kedd 09:14
Hat ha direkt nem akarjuk jol ertelmezni a cikkiro megfogalmazasat, akar ezt is ki lehet hamozni belole.
Az elejen dirket irja, hogy milyen analog kijaratok vannak rajta, megemliti kulon az RJ45-ot, ezzel ugy gondolom a “halozati lejatszo” statuszat hangsulyozando, majd kiter a dac resz digitalis bemeneteire. Ezt en ugy gondolom azert irta, amit elotte is kifejtett: klasszikus dac-kent lehet-e hasznalni a keszuleket.
A magam reszerol nem latok itt olyan ordito hibat.
Szerintem nem direkt nem akarom jól értelmezni. Két problémám is van vele.
Az első és alapvető, hogy olyan nincs, hogy egy DAC-nak nincs digitális bejárata, nyilvánvaló okokból.
A második pedig az, hogy ez egy laikusoknak írt cikk, amivel máris sikerült egy félrevezető megfogalmazással bevinni az erdőbe valakit, aki kontextus nélkül idéz a cikkből olyat, hogy a DAC-nak nincs digitális bejárata.
De nem szeretnék ezen vitatkozni, nekem szúrja a szemem, másnak nem, ez van :)
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Jester írta:
2019.12.03., kedd 08:25
mgus írta:
2019.12.02., hétf. 21:40
Bocs, de ez nem az én idézetem. :D
http://www.hifipiac.hu/hifi/halozati-es ... ennek.html
Borzasztó szerencsétlen a cikkíró megfogalmazása, láthatóan nincs tisztában alapvető szavak jelentésével. Ha neki az RJ45-ös ethernet csatlakozó nem digitális bejárat, akkor nem biztos, hogy a legalkalmasabb arra, hogy a témában cikket írjon. Persze ő valószínűleg arra gondolt, hogy nincs rajta USB/optika/SPDIF csatlakozó amin direktben rá lehetne kötni a forrást, de ettől még hibás és értelmetlen amit írt.
Szerintem ez szimpla kötekedés, lovaglás a szavakon.
Ezt írja pontosan: "....nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!...."
Egyértelműen egy DAC "digitális bejáratairól" van szó, ami nincs rajta.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

mgus írta:
2019.12.02., hétf. 21:40
Borzasztó szerencsétlen a cikkíró megfogalmazása, láthatóan nincs tisztában alapvető szavak jelentésével. Ha neki az RJ45-ös ethernet csatlakozó nem digitális bejárat, akkor nem biztos, hogy a legalkalmasabb arra, hogy a témában cikket írjon. Persze ő valószínűleg arra gondolt, hogy nincs rajta USB/optika/SPDIF csatlakozó amin direktben rá lehetne kötni a forrást, de ettől még hibás és értelmetlen amit írt.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Aszpirin írta:
2019.12.02., hétf. 21:43
pärt írta:
2019.12.02., hétf. 20:24
-Kellemes egy ilyen keskeny ösvényen sétálni; nincs az a nagy tülekedés. Biztosan az elektronok is szeretik az ilyesmit.
Még ennél is jobb volt hogy vannak ugye a magas hangokat hordozó elektronok, meg a mély hangokat hordozó elektronok :D :D :D
és ott elsikkad a nem lényegtelen középtartomány ? ..vagy máshonnan kell a cuccot venni, és abban lesz olyan elektron is; csak az ügyfélnek :smile29:

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5063

Hozzászólás Szerző: pärt »

Aszpirin írta:
2019.12.02., hétf. 21:43
pärt írta:
-Kellemes egy ilyen keskeny ösvényen sétálni; nincs az a nagy tülekedés. Biztosan az elektronok is szeretik az ilyesmit.
Még ennél is jobb volt hogy vannak ugye a magas hangokat hordozó elektronok, meg a mély hangokat hordozó elektronok :D :D :D
...amit nyilván spinjük határoz meg.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

pärt írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

juliush írta:
2019.12.02., hétf. 21:25
mgus írta:
2019.12.02., hétf. 13:59
"Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
A zene meg az alagúteffektus révén jut bele! Újabb kvantumfizikai vonatkozása a hifizésnek!
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

mgus írta:
"Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
A zene meg az alagúteffektus révén jut bele! Újabb kvantumfizikai vonatkozása a hifizésnek!
Gyula 

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5063

Hozzászólás Szerző: pärt »

fapaci írta:
2019.12.02., hétf. 13:37

Ejjj, ha ezt az oktatóanyagot szegény Lehoako megérhette volna... Ő mesteri szinten űzte az oldalon említett taktikákat. :D De úgy általában a HiFi-re is jellemző ez az érvelési mód.

- A torrent oldalakról ingyenesen lehet zenéket letölteni. Tehát minden hifista tolvaj, aki számítógépet használ lejátszóként.

- Minden gyártó hazudik ,amikor azt mondja, hogy az ő terméke jobb, mert ez az érdeke.

- Az LP eladások évek óta folyamatosan nőnek, tehát ez a legnépszerűbb adathordozó formátum.

- Állításom szerint a piros kábelek jobb hangzást produkálnak, mint a kékek. Ha nem tudsz egyértelmű bizonyítékot hozni, ami cáfolná ezt, akkor nincs jogod vitatni ezt a tényt.

- Az 50-60-as évekből sok nagyszerű hangfelvétel maradt ránk. Tehát az akkori hangmérnökök jobban értették a munkájukat.

- Mindenkinek ezt ajánlom, mert a faluban hárman is ezt használjuk.

- Valahol azt olvastam, hogy a VBMH márkájú erősítőkkel baj van. Soha nem vennék ilyent.

- Szerinted a CD a legjobb adathordozó, vagy már nem érdemes költeni rá?

- Az ezüst 7 %-kal jobb vezető a réznél. Tehát legalább ennyivel jobb a hangja is.

- Múltkor a fejhallgatós találkozón sok embert megkérdeztem, milyen hangforrást használ. Mindenki a fejhallgatót preferálta.

- Minden hifista cserélgeti a készülékeit. Te nem??? Akkor te nem is vagy hifista.

- Hozzászólás egy távoli HiFi fórum adásvételi topikjában: "Én csak zenét hallgatok, nem érdekel a kütyüzés."

- Szörnyű lehet ez a HTPC-s filmlejátszás, ott mindig állítani kell valamit, hogy jó legyen! (A hozzászóló az elmúlt 5 évben minimum 7x cserélt kábeleket, hangsugárzókat, vetítőt, legalábbis tesztbeszámolóiban ennyit vallott be.)

- Nem mindegyik hangmérnök tud kottát olvasni. Ezek nem értenek a zenéhez sem.
De ismerősek! :D
Még pár:

-Amúgy ma már senki nem vonja kétségbe a jelentőségét. Aki nem hallja a különbséget, örüljön! Így olcsón megússza ezt a hobbyt.

- Mdf, hdf lap? Láttál már hegedűt mdf-ből?

- Ha annyira nem számít nálad a kábel, akkor ugyan mivel kötöd össze a készülékeidet?

- Az én javaslatom: Blue Tack; húsz éve azt rakom minden alá. A hajót is stabilan le kell horgonyozni, a készülékek se libegjenek!

- Aki még mindig kételkedne a témában, annak itt egy jó cikk. Az illető már ötezer dollárért vett belőle és annyira bejött neki, hogy még az ágy alá is tervez rakni ugyanennyit. Szerintetek véletlen???

- Minek kéne agyonmerevíteni egy hangdobozt? A zongora aztán rezeg istenesen, mégsem akarja ebben senki sem megakakadályozni.

- Harminc éve egy lépést sem fejlődött, a ...- technológia, legfeljebb visszafelé. Emelj meg egy mai darabot, meg egy akkorit!

- Miért, te tán a mérési jegyzőkönyveket hallgatod?

- Kocogtass meg egy sörösdobozt és beláthatod, miért pocsék minden fém dóm.

-Ha tényleg annyira jók lennének az mm hangszedők, akkor komolyabb tűkkel szerelnék őket.

- Hálózati lejátszó? Óriási, akkor most dobjam ki az lp-, meg cd gyűjteményemet?

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

chord írta:
2019.12.02., hétf. 16:46
mgus írta:

Azért ez nem egy fer összehasonlítás, egy 15 éves technika vs. mai "Ha én gazdag lennék"-el. Már csak azért is:"Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Akkor hogy jött az ötlet összemérni a Dac-ot egy nem Dac-al?
Nem volt él a felvetésemben, csak szimplán kíváncsi voltam, hogy 15 év mit adott ezen a vonalon; a Trivista egy akkori sztár volt, már nem a digitális technika kiforratlansága idejéről, a Lumin egy mai, én nem gondolnám, hogy nem volt fejlődés a kettő között...
Annak idején amikor eladó volt a moddolt Trivista erősen gondolkodtam rajta mint elérhető dolog, sajnos a Luminra már nem mondhatom el ugyanezt, nem a fejlődést kérdőjelezném meg csak tesztet. Azt tudjuk hogy mind a kettő az erősítőn végződnek a kimenetei, meg nekem a csövik jobban bejönnek a hangzásba ezért is estem gondolkodóba annak idején.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

juliush írta:
2019.12.02., hétf. 15:54
Nem akarok szőrszálhasogatónak tűnni (ennek ellenére jól csinálom ;) ), de 15 éve sem volt több a TriVista DAC, mint max. tisztességes felső középosztály a Wadiák, Mark Levinson-ok és számos egyéb sokkal komolyabb játékos mellett.
Hát igen. Wadiákhoz, abból is a legnagyobbakhoz (270 transzport 27i DAC) volt szerencsém hosszabb ideig, ahogy hivatalból a Levinsonokhoz is. De azért az MSB-t se hagyjuk ki a sorból, vagy az EMM LABS-t (Meitner). Metronome Technologie Kalista Reference transport/ C8+ DAC összeállítást, amit ma is az egyik legjobbnak tartok CD hang terén. De ne hagyjuk ki a dCS-t se a sorból. Aztán az Esotericek. Ezek tényleg komoly gépek mind.
Csatolmányok
Wadia 27027i.JPG
Wadia 27027i.JPG (232.01 KiB) Megtekintve 2492 alkalommal

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

mgus írta:

Azért ez nem egy fer összehasonlítás, egy 15 éves technika vs. mai "Ha én gazdag lennék"-el. Már csak azért is:"Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Nem volt él a felvetésemben, csak szimplán kíváncsi voltam, hogy 15 év mit adott ezen a vonalon; a Trivista egy akkori sztár volt, már nem a digitális technika kiforratlansága idejéről, a Lumin egy mai, én nem gondolnám, hogy nem volt fejlődés a kettő között...

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Indy írta:
2019.12.02., hétf. 14:14
15 évvel ezelőtt az az MF DAC volt a digitális zenehallgatás egyik csúcsa...
Nem akarok szőrszálhasogatónak tűnni (ennek ellenére jól csinálom ;) ), de 15 éve sem volt több a TriVista DAC, mint max. tisztességes felső középosztály a Wadiák, Mark Levinson-ok és számos egyéb sokkal komolyabb játékos mellett.
Gyula 

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

mgus írta:
15 évvel ezelőtt az az MF DAC volt a digitális zenehallgatás egyik csúcsa, ellenben nem voltak kiforrott hálózati lejátszók. Nemrég volt alkalmam egy szintén korabeli LessLoss DAC-ot a Lumin A1-el összehallgatni, úgy, hogy a Lumin volt a futómű. Abban a rendszerben a Lumin nekem jobban tetszett, a két készülék viszont nagyon máshogy adta elő magát.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

LIMAR írta:
2019.12.02., hétf. 13:23
chord írta:
2019.12.02., hétf. 08:29
Érdekes lenne a Lumin mellé berakni hirtelen, hogy mit hozott a 15 év, vagy, inkább, hogy A.M. ízlése mennyire volt excentrikus.

A magánvéleményem az, hogy A.M., ill. mérnökcsapata teljesen képben van/volt a hullámimpedancia-illesztésekkel, de nem tartotta annyira fontosnak a hatást a hangi megjelenésben, mint ahogyan a zavarvédelemből sem csinált különösebb hisztériát.

A marketingje legalább olyan nyomulós volt, mint a Lumin-é.
De a 15 év eltelt, ez tényleg így van; trendek változtak egy jó nagyot.
Erre muszáj válaszolnom, bár sok kedvem nincs hozzá. Teljesen parttalan a vitánk (?), mert te zsigerből és indulatból válaszolgatsz, mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát. Mindenáron bokán akarod rúgni a gonoszt.

MF Trivista vs. Lumin:
Volt nem olyan régen MF Trivista DAC-om ráadásul egy nagyon komoly Audiocom moddal, ami konkrétan a digitális bemenetek kábelezését is érintette (nagyon sok más egyéb mellett, Black Gate, Mundorf kondenzátorok, szuper kis zajú diszkrét stabilizátorok a tok tápok helyett.....). A sodort érpár helyett ezüst koax kábel lett berakva. Vagyis szerintük is gyengécske megoldás volt a gyári sodrott eres megoldás.
Otthon, saját rendszerben is kipróbáltam a saját Lumin A1-emmel összehasonlítva, annak digitális kimenetéről meghajtva.
Az Audiocom moddal egészen tisztességes hangja volt. Soha senkinek se rosszabb DAC-ot.
A Lumin A1 nálam maradt és még maradni is fog jó ideig. Ez szerintem mindent elárul.

A.M-ről inkább nem nyilatkozom, mert sokakat megbántanék vele, amit nem akarok. Minden esetre P.Q-val kezet foghatnak.

Lumin marketing?
Miért kellene neki agresszív marketing?
Nem hozza ki évente a világ legjobbjának saját maga által kikiáltott limitált szériáját, majd a következő éven az újabb világmegváltót és újra és újra. A termékei sok éven keresztül gyártásban vannak, az első Lumin, ma Lumin A1 néven fut, már 6 éves termék ma is gyártják, bármi mellé bátran oda lehet tenni ma is. Maga a termék hordozza a saját marketingjét a megépítettségével, időt állóságával, hangminőségével.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11021
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

huszti-zsolt írta:
2019.12.02., hétf. 09:30
Ajánlanám ezt az oldalt mindazoknak, akikben felmerül a kétely a 4D-s (vagy azokhoz nagyon hasonló) jelenségekkel szemben. Sok mindenre választ kaphat az, akiben motoszkálnak (még) kérdések! :smile32: Nagyon hasznos segédanyag!
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/
Hívőknek nem feltétlenül ajánlott, számukra inkább csak bosszantó okoskodás! :D
Ejjj, ha ezt az oktatóanyagot szegény Lehoako megérhette volna... Ő mesteri szinten űzte az oldalon említett taktikákat. :D De úgy általában a HiFi-re is jellemző ez az érvelési mód.

- A torrent oldalakról ingyenesen lehet zenéket letölteni. Tehát minden hifista tolvaj, aki számítógépet használ lejátszóként.

- Minden gyártó hazudik ,amikor azt mondja, hogy az ő terméke jobb, mert ez az érdeke.

- Az LP eladások évek óta folyamatosan nőnek, tehát ez a legnépszerűbb adathordozó formátum.

- Állításom szerint a piros kábelek jobb hangzást produkálnak, mint a kékek. Ha nem tudsz egyértelmű bizonyítékot hozni, ami cáfolná ezt, akkor nincs jogod vitatni ezt a tényt.

- Az 50-60-as évekből sok nagyszerű hangfelvétel maradt ránk. Tehát az akkori hangmérnökök jobban értették a munkájukat.

- Mindenkinek ezt ajánlom, mert a faluban hárman is ezt használjuk.

- Valahol azt olvastam, hogy a VBMH márkájú erősítőkkel baj van. Soha nem vennék ilyent.

- Szerinted a CD a legjobb adathordozó, vagy már nem érdemes költeni rá?

- Az ezüst 7 %-kal jobb vezető a réznél. Tehát legalább ennyivel jobb a hangja is.

- Múltkor a fejhallgatós találkozón sok embert megkérdeztem, milyen hangforrást használ. Mindenki a fejhallgatót preferálta.

- Minden hifista cserélgeti a készülékeit. Te nem??? Akkor te nem is vagy hifista.

- Hozzászólás egy távoli HiFi fórum adásvételi topikjában: "Én csak zenét hallgatok, nem érdekel a kütyüzés."

- Szörnyű lehet ez a HTPC-s filmlejátszás, ott mindig állítani kell valamit, hogy jó legyen! (A hozzászóló az elmúlt 5 évben minimum 7x cserélt kábeleket, hangsugárzókat, vetítőt, legalábbis tesztbeszámolóiban ennyit vallott be.)

- Nem mindegyik hangmérnök tud kottát olvasni. Ezek nem értenek a zenéhez sem.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

chord írta:
2019.12.02., hétf. 08:29
Érdekes lenne a Lumin mellé berakni hirtelen, hogy mit hozott a 15 év, vagy, inkább, hogy A.M. ízlése mennyire volt excentrikus.

A magánvéleményem az, hogy A.M., ill. mérnökcsapata teljesen képben van/volt a hullámimpedancia-illesztésekkel, de nem tartotta annyira fontosnak a hatást a hangi megjelenésben, mint ahogyan a zavarvédelemből sem csinált különösebb hisztériát.

A marketingje legalább olyan nyomulós volt, mint a Lumin-é.
De a 15 év eltelt, ez tényleg így van; trendek változtak egy jó nagyot.
Erre muszáj válaszolnom, bár sok kedvem nincs hozzá. Teljesen parttalan a vitánk (?), mert te zsigerből és indulatból válaszolgatsz, mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát. Mindenáron bokán akarod rúgni a gonoszt.

MF Trivista vs. Lumin:
Volt nem olyan régen MF Trivista DAC-om ráadásul egy nagyon komoly Audiocom moddal, ami konkrétan a digitális bemenetek kábelezését is érintette (nagyon sok más egyéb mellett, Black Gate, Mundorf kondenzátorok, szuper kis zajú diszkrét stabilizátorok a tok tápok helyett.....). A sodort érpár helyett ezüst koax kábel lett berakva. Vagyis szerintük is gyengécske megoldás volt a gyári sodrott eres megoldás.
Otthon, saját rendszerben is kipróbáltam a saját Lumin A1-emmel összehasonlítva, annak digitális kimenetéről meghajtva.
Az Audiocom moddal egészen tisztességes hangja volt. Soha senkinek se rosszabb DAC-ot.
A Lumin A1 nálam maradt és még maradni is fog jó ideig. Ez szerintem mindent elárul.

A.M-ről inkább nem nyilatkozom, mert sokakat megbántanék vele, amit nem akarok. Minden esetre P.Q-val kezet foghatnak.

Lumin marketing?
Miért kellene neki agresszív marketing?
Nem hozza ki évente a világ legjobbjának saját maga által kikiáltott limitált szériáját, majd a következő éven az újabb világmegváltót és újra és újra. A termékei sok éven keresztül gyártásban vannak, az első Lumin, ma Lumin A1 néven fut, már 6 éves termék ma is gyártják, bármi mellé bátran oda lehet tenni ma is. Maga a termék hordozza a saját marketingjét a megépítettségével, időt állóságával, hangminőségével.
Csatolmányok
MF Trivista DAC 02.jpg
MF Trivista DAC 02.jpg (349.18 KiB) Megtekintve 2712 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”