Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: cables »

Aszpirin írta:
2019.12.03., kedd 21:41

No, ez így már egyértelműen szándékos provokáció.
Kedves Attila! Túlreagáltad a beírásomat. Egyáltalán nem ellened irányult. Őszintén szólva ki sem hámoztan a beírásokból, hogy ki ajánlgatja a Supra tápokat, csak az nem tetszett, hogy olyan céget ajánlanak, amely szerintem ezt nem érdemli meg. De ez az én véleményem, minthogy mindenki más is csak a saját véleményét írja le.

Most reggel rákerestem angolul a Supra kábel véleményekre és kijött egy Vélemények oldal ld. alább, ami erősen elgondolkoztatott. Nevezetesen az, hogy ugyan arról a hangfal kábelről ordítóan különbözők a vélemények. Ez azért megkérdőjelezi az én véleményemet.

Annak viszont nem örültem, hogy te személyeskedve, a korommal gúnyolódva reagáltál a nem neked szóló általános véleményre!

http://www.audioreview.com/product/cabl ... -3-4.html

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 620

Hozzászólás Szerző: Töki »

ZolaBA írta:
2019.12.03., kedd 21:42
wittao írta:
2019.12.03., kedd 11:02
... januar elso heteiben tervezek egy PC-s napot is az erdeklodoknek. Fajo pont, hogy akik a leginkabb hitetlenek el sem jonnek ...
Izé. Most ez tényleg fáj, vagy ez már az előadás része? ;) Mert ha szeretnéd elmehetek trollkodni a nyílt napon :D de nem hinném, hogy ettől bárki előbbre lenne.
Repkednek mindig a szélsőségesen eltérő vélemények, és naná, hogy néha jut egy kis szurkálás is, ugyanakkor a többségünkben valahol mélyen csak-csak van valami maradék foszlánya a tiszteletnek. És ennek a tiszteletnek része, hogy dumálunk és beszólunk, de azért nem vesszük el más játékát, nem rontjuk el direkt más üzletét, és nem foglaljuk el nyílt napon azok elől a helyet, akik valóban érdeklődők, netán potenciális vevők... Szóval ne fájjon. Szerintem. ;)
Szerintem nyugodtan menj el "trollkodni", sőt vidd magaddal a saját zene PC-det viszonyítási alapul - a srácok szerintem készséggel berakják a kedvedért a sajátjuk mellé összehallgatni, hogy megfülelhesd mennyire nem számít a PC forrás, a digitális jelfeldolgozás mikéntje :)

Egyébként, ha a pénztárca bírja - sokakban lappanghat a potenciális vevő, akár benned is, csak első körben be kell menni a "pályára" és hagyni kell megtapasztalni az érték/arányokat ;) erre máris adott a remek alkalom .
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

cables írta:
2019.12.03., kedd 17:30
Nekem az a véleményem, hogy nem érdemes audió irodalmat olvasni. Meg kell hallgatni a cuccokat. Annyi. Az AVX se kivétel, miért is lenne az.
Most olvastam a Kábelezzünk topikban, hogy Supra hálózatikra beszélnek rá embereket. Én sok rendszerben hallottam sokféle Supra kábelt kivétel nélkül kritikán aluliak voltak, a hálózati kábeleik különösen rosszak.
Csak a miheztartás végett. Tommy Jenving (Supra Cables alapító) az egyik emberke, akinek (többek közt természetesen) köszönhetően van értelme (high fidelity) kábelezésről beszélgetni. Ok-okozat, abszurdum. A nagyérdemű meg majd eldönti, hogy kiben és miben is "bízik". Sok sikert!

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

wittao írta:
2019.12.03., kedd 13:32
Szerintem a lehetőség adott mindenki előtt, hogy szakcikkeket írkáljon ezeknek az oldalaknak, nem hiszem, hogy két kézzel tolnák el maguktól ezeket az online audio felületek.
Tessék szerintem szabad a pálya. Szívesen olvasgatnék én is ilyeneket.
Tudnék olyan "szakcikkel" szolgálni, ami a hifipiacon, vagy whathifin szereplő néhány termék jellemzésének hiteltelenségét fedné fel. Akár videóval és hangfelvételekkel alátámasztva.
Szerinted kiraknák a "saját" értékelésük mellé?

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

wittao írta:
2019.12.03., kedd 11:02
... januar elso heteiben tervezek egy PC-s napot is az erdeklodoknek. Fajo pont, hogy akik a leginkabb hitetlenek el sem jonnek ...
Izé. Most ez tényleg fáj, vagy ez már az előadás része? ;) Mert ha szeretnéd elmehetek trollkodni a nyílt napon :D de nem hinném, hogy ettől bárki előbbre lenne.
Repkednek mindig a szélsőségesen eltérő vélemények, és naná, hogy néha jut egy kis szurkálás is, ugyanakkor a többségünkben valahol mélyen csak-csak van valami maradék foszlánya a tiszteletnek. És ennek a tiszteletnek része, hogy dumálunk és beszólunk, de azért nem vesszük el más játékát, nem rontjuk el direkt más üzletét, és nem foglaljuk el nyílt napon azok elől a helyet, akik valóban érdeklődők, netán potenciális vevők... Szóval ne fájjon. Szerintem. ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
Nekem az a véleményem, hogy nem érdemes audió irodalmat olvasni. Meg kell hallgatni a cuccokat. Annyi. Az AVX se kivétel, miért is lenne az.
Most olvastam a Kábelezzünk topikban, hogy Supra hálózatikra beszélnek rá embereket. Én sok rendszerben hallottam sokféle Supra kábelt kivétel nélkül kritikán aluliak voltak, a hálózati kábeleik különösen rosszak.
No, ez így már egyértelműen szándékos provokáció.

Én nem akartam ott senkit rábeszélni a Supra kábelekre. Megkérdezték, honnan lehetne beszerezni nem sztenderd méretű LoRad-ot, és válaszoltam, meg betettem néhány linket.
Ami a “kritikán aluli” Suprákat illeti, nekem van itthon egy pár (pont hálozati nincs, de van Ply 3.4 hangfalkábel, USB kável és EFF-ISL IC is), és azért nem hallom őket annyira kritikán alulinak. De persze nekem kb 20 évvel kevesebb időm volt a hallásom fejlesztésére :D Mindenesetre most már tudom, hogy hogyan viszonyulnak az ízléseink az egymáséhoz, és hogy mennyire legyen releváns számomra a véleményed.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.12.03., kedd 21:45-kor.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

cables írta:
Írni az AVX-re? Az is "annyi"? De ha senki nem olvassa, akkor minek ide írni? Vagy csak Radnai kábelekről érdemes írni-olvasni?
:ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2019.12.03., kedd 10:59
Én nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Az őszinteség és elfogulatlanság az, ami nagyon nehezen oldható meg.

Azért ne feledjük, hogy itt elég sok készülék-, kábel-, tartozék- stb gyártó és forgalmazó van. Az első nagy sértődéshullám akkor lenne, amikor a szóban forgó "grémium" őszintén lehúzná valamelyikük termékét. Pl. mondjuk egy Core Audio cuccot, vagy fapaci kábeleket, stb - bár tudom, tudom, ez természetesen nem történhet meg, de csak játsszunk el a gondolattal, hogy mégis... Azután az sértődne fel, akinek a szeretett cuccát (amit nem ő készített, de sok-sok pénzt fizetett érte) éri egy esetleges "lehúzás".

Ezekre mi a megoldás? Szerintem a vége ugyanoda futna ki...
Jogos az aggodalmad. Az őszinteséggel legtöbbünknél még nem lett volna probléma, inkább a fenntartás és a függetlenség tűnt megoldhatatlannak. No meg hogy ma már senki nem hajlandó ingyen dolgozni, pl. én sem és egy magazin üzemeltetése nem kis feladat. Így hát már nem dédelgetek ilyen terveket, a mai világban nem is igazán van már igény hosszú, kimerítő cikkekre, én meg 10 sorban nem tudom/akarom leírni a valódi véleményem.

Egy korrekt tesztről született beszámoló a gyártónak is hasznos információ, amennyiben nem csak arról szól, hogy a vizsgált kütyü húdejó, vagy totálsz@r. A kábeleim több teszten is szerepeltek már, soha nem vallottak szégyent. Kiakadni csupán akkor volt okom, mikor nem tőlem kértek tesztalanyt, hanem egy sok évvel korábban készített, kezdetleges, több kézen is átment összekötőt dobtak partyba a nevemmel.

Vannak érzékeny lelkületű gyártók, forgalmazók. Ellenem is hadat üzent némelyik, mikor a cikkemben nem ajnároztam a termékét. Ezzel nem lehet mit tenni, emberek vagyunk és ha valakinek a megélhetése múlik néhány mondaton, az egy különösen nehéz helyzet. No és persze az olvasó is csontig tud sértődni, ha az általa imádott készülék a cikkírónak nem jön be. E téren erősen túl van fűtve a piac, komoly mértékű mazochizmus szükségeltetik a szerep felvállalásához.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

robi20064 írta:
2019.12.03., kedd 13:30
LIMAR írta:
2019.12.03., kedd 13:15
...Szaksajtónak tekinteni bármilyen Hifivel foglalkozó nyomtatott, online felületet enyhén szólva túlértékelése ezeknek...
...Akkor szerinted mit kellene szaksajtonak tekinteni? Vagy jelentsuk ki hogy az nagyjabol nem is letezik mar evtizedek ota, csak reszben vagy teljesen elfogult hifi-vel foglalkozo online feluletek meg egy regota haldoklo print van?
szerintem sem szaksajtok az ilyenek, inkabb valami nepszerüsitö magazin kategoriaba esnek (HFC, what HiFi, stb. is)

autosbol ismerem: a mindenki altal vasarolhato es sokak altal meg is vett auto-motor, auto-motor-sport stb. a nepszerüsitö kategoria, ahol a szubjektivitas, a fotok stb. adjak az elmenyt

vs. MTZ: https://www.springerprofessional.de/mtz ... ft/3405106 (ezt is megvehetné bárki, 1évre a 12 szám 225 €, de ez csak keveseknek okoz élményt, nem ujsagiroifordulatok, fotok, hanem a gondolatok, müszaki megoldasok adjak az elment, értékét)

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

juliush írta:
2019.12.03., kedd 12:50
A DAC per definitio olyan eszközök összefoglaló kategóriája, melyek digitális formátumban tárolt és kódolt zenei információ dekódolását és analóg formába történő visszakonvertálását végzik el.
Értem én, hogy mire akarsz kilyukadni.
Csak hát a gondolatmeneted szerint a mai TV-k is DAC-ok, a mobiltelefonok is DAC-ok, a vezetékes telefonok is DAC-ok, tabletek is DAC-ok..., mivel digitálisan tárolt és kódolt audio (mert nem csak zene létezik a hallható tartományban) jelek dekódolását és analóg formába történő visszakonvertálását végzik el. A CD hőskorában a CD játszókat se tekintették DAC-oknak, holott belül DAC-ként működtek.

Szaksajtónak tekinteni bármilyen Hifivel foglalkozó nyomtatott, online felületet enyhén szólva túlértékelése ezeknek.
De nem is funkciójuk ezeknek. Az emberek 99%-a azt se tudja, mi az, hogy bit, mégis boldogan hallgat zenét, néz filmeket, koncerteket....

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Jester írta:
2019.12.03., kedd 12:30
LIMAR írta:
2019.12.03., kedd 12:09
Idézd már be kérlek, hogy hol írta le a cikkíró, hogy ez egy DAC.

Hangsúlyozza, hogy ez hálózati lejátszó és nem egy szimpla DAC:
"Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC!"

A cikk maga is a "Hálózati eszközök" kategóriában található.
A megfogalmazása pongyola, szakmaiatlan. A "DAC" szót milyen értelemben kellene használni? Mint DAC chipet tartalmazó zenelejátszó eszközt? Mint külső hangkártya? Mint DAC chipet önmagában? Ezerféle értelmezése van a DAC szónak, de egy dolog egészen biztos, ami a nevéből is adódik, Digital to Analog Converter. Tehát definíció szerint értelmetlen az a mondat, hogy "Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Akárhogyan is nevezzük a készüléket, ha nem "szimpla DAC", hanem "hálózati lejátszó" akkor nincs digitális bejárata? Minek? Magának a készüléknek? Akkor mi a frász rajta az RJ45, és honnan kerül a DAC chiphez a digitális jel, ha nem egy digitális bejáraton keresztül. Nála nem számít digitális bejáratnak az ami nem közvetlenül digitális audio jelet szállít vagy mi?
Ez a probléma cikkel, és mint látod mgus fórumtársat jól félre is vezette.
A DAC fogalmával tisztába vagyok, :D meg a csatlakozásokkal is nagyjából.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Jester írta:
2019.12.03., kedd 12:30
LIMAR írta:

A megfogalmazása pongyola, szakmaiatlan. A "DAC" szót milyen értelemben kellene használni? Mint DAC chipet tartalmazó zenelejátszó eszközt? Mint külső hangkártya? Mint DAC chipet önmagában? Ezerféle értelmezése van a DAC szónak, de egy dolog egészen biztos, ami a nevéből is adódik, Digital to Analog Converter. Tehát definíció szerint értelmetlen az a mondat, hogy "Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Akárhogyan is nevezzük a készüléket, ha nem "szimpla DAC", hanem "hálózati lejátszó" akkor nincs digitális bejárata? Minek? Magának a készüléknek? Akkor mi a frász rajta az RJ45, és honnan kerül a DAC chiphez a digitális jel, ha nem egy digitális bejáraton keresztül. Nála nem számít digitális bejáratnak az ami nem közvetlenül digitális audio jelet szállít vagy mi?
A hátsó felén azért mozgalmasabb az élet: találni analóg RCA és XLR kimeneteket, egy BNC koax digitális kimenetet, HDMI kijáratot és 2 db USB-A bejáratot. Van természetesen RJ45-ös hálózati kábelcsatlakozási pont, ami mondhatni a legfontosabb bejáratunk. Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata! A Luminra nem tudunk más forrást kötni, számítógépet sem. De erre, majd meglátjuk, nincs is semmi szükség.
Csak, h ne egy mondatott ragadjunk ki a tesztből... Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ez egy hálózati lejátszó, ami rendelkezik saját DAC-al is. Ha akarjuk, használhatjuk "csak" hálózati lejátszóként és rá tudunk kötni BNC kimenetére más DAC-ot is, de használhatjuk kompletten is, streamer és DAC funkcióját is betöltve. Viszont a 3. lehetőség, hogy csak DAC-ként használjuk, na az nem lehetséges. Ezért ugyan nincs kihangsúlyozva, de a DAC részre nézve nincs semmilyen digitális bejárata... mivel az csak a saját RJ45 ill USB forrásról táplálható.
mgus fórumtárs meg vont már le sokkal cifrább következtetéseket is itt... :rolleyes: ne ez legyen a mérce ;)
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4086

Hozzászólás Szerző: juliush »

LIMAR írta:
Gábor!
Én megértem, hogy saját forgalmazású termék révén talán érzékenyebben érint ez a kérdés, de jó lenne, ha elfogadnád, hogy vagyunk páran (nyilvánvalóan kisebbségben), akik a szaksajtótól precízen, szakszerűen megfogalmazott információt vár!
A DAC per definitio olyan eszközök összefoglaló kategóriája, melyek digitális formátumban tárolt és kódolt zenei információ dekódolását és analóg formába történő visszakonvertálását végzik el. Azzal kapcsolatban, hogy a digitalizált információt milyen fizikai interfészeken keresztül, milyen protokollok alkalmazásával juttatjuk el a konvertálást végző eszközhöz, vagyis "milyen bemeneteken" keresztül tápláljuk, számos alternatíva áll rendelkezésre de ezek közös jellemzője, hogy mind digitális bemenetnek tekinthetők, legyen szó hálózati csatlakozóról, vagy épp USB-n csatolt háttértárolóról - amivel egyébként szintén rendelkezik az eszköz, így a "digitális bemenetek hiánya" tulajdonképp kétszeresen is téves. :D
Ha nómenklatúrális oldalról nézzük a kérdést a recenzens nem azt írta hogy nem DAC, hanem hogy "nem egy szimpla DAC", amiben igaza is van, hiszen ez nem egy korábbi fogalmaink szerint szokványos konverter, hanem egy speciális adatbeviteli formára, nevezetesen hálózati táplálásra dedikált "network attached DAC", amelyből a marketingesek teremtettek új, divatos "hálózati lejátszó" kategóriát.
Tegyük hozzá még egyszer, kiegészítve a közvetlenül háttértárolóról kivitelezhető lejátszás lehetőségével is.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

LIMAR írta:

Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Jester írta:
2019.12.03., kedd 09:31
Szerintem nem direkt nem akarom jól értelmezni. Két problémám is van vele.
Az első és alapvető, hogy olyan nincs, hogy egy DAC-nak nincs digitális bejárata, nyilvánvaló okokból.
A második pedig az, hogy ez egy laikusoknak írt cikk, amivel máris sikerült egy félrevezető megfogalmazással bevinni az erdőbe valakit, aki kontextus nélkül idéz a cikkből olyat, hogy a DAC-nak nincs digitális bejárata.
De nem szeretnék ezen vitatkozni, nekem szúrja a szemem, másnak nem, ez van :)

http://www.hifipiac.hu/hifi/halozati-eszkozok.html

Ps.: A HFP olyan készülékeket tesztel, amit a kereskedő odaad nekik tesztelésre, mert meg szeretné ismertetni a nagyközönséggel, hogy mik az újdonságaik. A tesztek termékbemutatók némi szubjektív véleménnyel.
Felnőtt emberek saját tapasztalatuk, véleményük alapján hoznak döntéseket. Ha bármi, bárki befolyásolja őket és nem saját maguknak, hanem másnak hittek, hát viseljék a következményeket. Ezért nem kell számonkérni a szubjektív véleménynyilvánítást, mert úgysem az alapján dönt egy felelős ember.
Örülni kellene, hogy van egy hely, ahol összegyűjtve értesülhetnek az érdeklődök, hogy éppen mik az újdonságok, melyik kereskedőnek mi az aktuális termékkínálata, újdonsága. Nem kell száz oldalt végig böngésznie. Aztán, ha valami felkeltette az érdeklődését, elmegy a kereskedőhöz. Ez ennyire egyszerű.
Mi a teszteket nem írjuk, de még csak nem is kozmetikázzuk, javítjuk kedvünkre.
A kereskedő HFP-ben megjelenő hirdetésekért fizet. A HFP ebből tartja fent magát, mozgatja a tesztelésre átadott eszközöket háztól házig. Nem kis időt tölt azok meghallgatásával, a cikkek megírásával, a honlapjuk üzemeltetésével. Mindezért köszönet helyett csak az ekézés megy. Még az a szerencse, hogy túl tudják tenni magukat ezen, ameddig be nem sokallnak és akkor ez sem lesz nekünk. Csak a rombolás, elégedetlenség, tiltakozás megy minden szinten, örülni semminek nem tudunk.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Most találtam ezt a videót, az árához képest elég gyengén muzsikál: :D

youtu.be/o7lxYAaJ_oo
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2019.12.03., kedd 10:40
fapaci írta:
2019.12.03., kedd 10:24

A távoli múltban voltak próbálkozások arra, hogy néhányan összeállunk és az olvasók által fizetett jelképes összegért, egyfajta klubtagsági díjért cserébe működtetünk egy magazint, ami többek között teszteket is végez, programokat szervez, szakmai cikkeket publikál. Sajnos minden esetben zátonyra futott az ügy, mert nem tudtunk megegyezni a működés szabályaiban sem.
Pedig milyen jo lett volna! :tutiok:
Én nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Az őszinteség és elfogulatlanság az, ami nagyon nehezen oldható meg.

Azért ne feledjük, hogy itt elég sok készülék-, kábel-, tartozék- stb gyártó és forgalmazó van. Az első nagy sértődéshullám akkor lenne, amikor a szóban forgó "grémium" őszintén lehúzná valamelyikük termékét. Pl. mondjuk egy Core Audio cuccot, vagy fapaci kábeleket, stb - bár tudom, tudom, ez természetesen nem történhet meg, de csak játsszunk el a gondolattal, hogy mégis...
Azután az sértődne fel, akinek a szeretett cuccát (amit nem ő készített, de sok-sok pénzt fizetett érte) éri egy esetleges "lehúzás".

Ezekre mi a megoldás?

Szerintem a vége ugyanoda futna ki...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.12.03., kedd 11:02-kor.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2731

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

wittao írta:
2019.12.03., kedd 10:40
fapaci írta:
2019.12.03., kedd 10:24

A távoli múltban voltak próbálkozások arra, hogy néhányan összeállunk és az olvasók által fizetett jelképes összegért, egyfajta klubtagsági díjért cserébe működtetünk egy magazint, ami többek között teszteket is végez, programokat szervez, szakmai cikkeket publikál. Sajnos minden esetben zátonyra futott az ügy, mert nem tudtunk megegyezni a működés szabályaiban sem.
Pedig milyen jo lett volna! :tutiok:
Nekem egy nagy álmom egy olyan nonprofit szerveződés, ahol adott időközönként készülékeket, kábeleket stb lehet meghallgatni, kvázi tesztelni. (Régit újat vegyesen) Pl. Mindenki felajánlja mit tud hozni, és egy hétvégén pl megfülelnénk többen és valamilyen véleményt vagy véleményeket írnánk róla..... A tapasztalat szerzés (vagy inkább annak lehetősége) szerintem ami a legjobban hiányzik mindenkiből. Lehet sokunknak sok mindenről változna a véleménye. ;)

Ja a lények, ez teljesen nyitott lenne. Bárki jöhetne, de nyilván a hely stb befogadóképessége miatt erősen egyeztetni kellene. Itt a saját füllel történő tapasztalat szerzés lenne a lényeg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2019.12.03., kedd 11:02-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2731

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

juliush írta:
2019.12.03., kedd 10:09
ZolaBA írta:
2019.12.03., kedd 09:36
btw. Láttatok már olyan cikket a HFP-n, hogy valami szar, gyenge, túlárazott, nem éri meg, ne vegyétek, nem tetszett, stb.? :D
Vagy bármely más, akár nemzetközi szinten is elismert sajtó termékben? Érdemes megnézni a Hi-Fi News vagy a Hi-Fi Choice értékeléseit, az előbbinél az esetek 95+%-ban >80%-os az értékelés, az utóbbi meg 4,5-5 csillagos vélemények tömegével támogatja a vásárlók tudatosan megalapozott és szakmailag alátámasztott döntéseit (ne adj'Isten az őket szponzoráló gyártók eladási törekvéseit gondolkodik.gif ).
Valamikor olvastam az egyik ilyen orgánum neves szakírójának magyarázatát egy ilyen irányú olvasói felvetésre, amelyben azzal érvelt, hogy a sajtóban tesztelésre kiválasztott termékek már egyfajta előszűrésen esnek át, a "gagyival" már tudatosan nem is foglalkoznak, megtehetik, hogy a legjobbak közül mazsolázgatva állítsák össze a tesztelendő portfóliót. Nyilván teszik mindezt teljesen elfogulatlanul...vagy nem. :D
Való igaz. Jár nekem a Hi-fi News. Egyértelműen ilyenek az "állapotok". Sajnos anno a hazai Hi-Fi Piacon is ez ment. Még az "Ajánlott vétel" vagy "legjobb vétel" kategóriákat is megszüntették a gyártók-forgalmazók nyomására.

A bármiféle összehasonlító tesztek pedig végképp "kimentek a divatból". :rolleyes: Vajon miért ;) gondolkodik.gif
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

juliush írta:
ZolaBA írta:
btw. Láttatok már olyan cikket a HFP-n, hogy valami szar, gyenge, túlárazott, nem éri meg, ne vegyétek, nem tetszett, stb.? :D
Vagy bármely más, akár nemzetközi szinten is elismert sajtó termékben?
Azért ne esünk át a ló túloldalára.
Igen, pl. a What HiFi? -n van ilyenből is bőven.
Csak egy példa:
https://www.whathifi.com/yamaha/rx-v585/review

Idézem:
Verdict
It’s a shame, because there’s much to like about this Yamaha. In fact, we like most things about it, but we simply couldn’t see ourselves being able to live with its overbearing coarseness - and in such a competitive market, there's no reason to.
Szabadfordításban, egyszerűsítve: bár sok dolgot szeretnek benne, de szerintük szar a hangja, ezért nem érdemes megvenni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.12.03., kedd 10:27-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

robi20064 írta:
2019.12.03., kedd 09:00
Ki vagy kik irjak ezeket a HFP-s cikkeket? Az adott termek forgalmazoja vagy valami (fel)hivatasos blogger? Valamiert szerzo nincs feltuntetve amolyan jo Origos szokas szerint.
3 eset lehetséges:
- Maga a forgalmazó/gyártó megírja a cikket, amit változtatás nélkül leközölnek tesztbeszámolóként, hirdetési tarifával.
- Egy külföldi írást lefordítanak magyar nyelvre és saját tesztként publikálják.
- Egy fiatal, lelkes hobbitárs némi aprópénzért cserébe néhány órában kipróbálja a kütyüt és a maga módján ír róla valamit, amit a főszerkesztő jóváhagy, átfogalmaz, vagy töröl.

Negatív kritikát azért nem lehet itt olvasni, mert azokat egyszerűen nem publikálják, csak ha a forgalmazó/gyártó ezt kimondottan kéri. Nem szokták kérni. Az írás szerzőjét titkolják, hogy ne legyen személyesen támadható. Bulvárlapoknál, politikai felületeken ez bevált szokás, bármennyire is ellenkezik az újságírás alapvető szabályaival.

Egykor én is írtam tesztbeszámolókat. Mikor nagyon kínos volt a produkció, jeleztem a főszerkesztőnek, ő pedig felhívta a forgalmazót, hogy mi legyen. Általában visszavonták a felkérést, vagy adtak egy másik kütyüt. A hazai magazinok sajnos azokból a hirdetésekből élnek, amiket a tesztelendő készülékek forgalmazói fizetnek be. Ez nyilván lehetetlenné teszi a függetlenséget, pártatlanságot. Magánszemélyek, blogerek, lelkes gerilla csoportok mindig feltűnnek, egy ideig magukra vállalják a tesztelés terhét, de mivel ingyen csinálják, idővel alábbhagy a lelkesedés, vagy beállnak a sorba a függetlenségüket feláldozva.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2019.12.03., kedd 10:28-kor.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Hozzászólás Szerző: akvapark »

juliush írta:
ZolaBA írta:
Vagy bármely más, akár nemzetközi szinten is elismert sajtó termékben? Érdemes megnézni a Hi-Fi News vagy a Hi-Fi Choice értékeléseit, az előbbinél az esetek 95+%-ban >80%-os az értékelés, az utóbbi meg 4,5-5 csillagos vélemények tömegével támogatja a vásárlók tudatosan megalapozott és szakmailag alátámasztott döntéseit (ne adj'Isten az őket szponzoráló gyártók eladási törekvéseit gondolkodik.gif ).
Valamikor olvastam az egyik ilyen orgánum neves szakírójának magyarázatát egy ilyen irányú olvasói felvetésre, amelyben azzal érvelt, hogy a sajtóban tesztelésre kiválasztott termékek már egyfajta előszűrésen esnek át, a "gagyival" már tudatosan nem is foglalkoznak, megtehetik, hogy a legjobbak közül mazsolázgatva állítsák össze a tesztelendő portfóliót. Nyilván teszik mindezt teljesen elfogulatlanul...vagy nem. :D
Én régen a HFCh-t olvasgattam - angol, majd a magyar nyelvűt - a tesztelt termékek 2/3-a nem BB v. R kategória volt. És néha "nagynevű" cégek termékét is lehúzták. Ma már nem ismerem a "szaksajtót". gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Valahol érthető, hiszen végtére is anyagi érdekek fűződnek a dologhoz. Egyébként tudni kell olvasni a sorok között. Vannak szépen csomagolt, masnival ellátott mondatok, melyekből ki lehet hámozni a kritikát is. Másfelől a legtöbb számukra átadott termék általában megüt egy olyan alapvető szintet, ami miatt valakinek akár szóba jöhet, miért illetnék a "semmirevaló" jelzőkkel ill. kritikával. A szubjektívitás okán érthető az óvatosság.
.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4086

Hozzászólás Szerző: juliush »

ZolaBA írta:
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”